Facebooktaki yabancı arkadaşlarınızla dil bilmeden konuşabilir misiniz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Trezcan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Trezcan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
engerex Rusyada 30 milyona yakın müslüman olduğunu düşünürsek bu normal... Bunu bir sebebide Rusların Türkiyeyi sevmesi olabilir diye düşünüyorum

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
engerex Rusyada 30 milyona yakın müslüman olduğunu düşünürsek bu normal... Bunu bir sebebide Rusların Türkiyeyi sevmesi olabilir diye düşünüyorum

Aslında yabancı dili ve öğrendiği dil türkçe olanları listelediğiminde etkisi büyük.

sisa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bu sitede güvenlik çok düşük profil gizlilik ayarları yok pardon yeni gördüm

Trezcan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kesinlikle kardeşim listelemeyi o şekilde yaparsanız bu sonuç doğal ama genel manada yine haklısınız benimde dikkatimi çekti... Galiba Türk cumhuriyetlerinden geliyor o kullanıcılar.

Madem sitemi kullanıyorsunuz, sistem hakkında düşüncelerinizi almak isterim... Sizce internette böyle bir çalışmaya ihtiyaç varmı yokmu? Faydaları olurmu? Anladığım kadarıyla az çok artık sistemi görmüşsünüz. Ki daha site test aşamasında ve sürekli yeni şeyler ekleniyor.

---------- Post added at 01:24 ---------- Previous post was at 01:22 ----------

Sisa var kardeş, gizlilik ayarları yeni bir site olmamıza rağmen en süt seviyede... Hani millet moderasyondan sıkılır falan düşüncesi asla olmadı, kullanıcıların kişisel bilgileri mümkün mertebe korunacak seviyede ki, ilerde bu konuda daha yeni ve orjinal şeyler ekleyeceğiz. Ama takdir edersinki böyle bir site kurmak ve geliştirmek tahmin edilenden çok zor.

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Siteyi merak edip üye oldum. Güzel bir fikirle yola çıkmışsınız bence güzel bir düşünce. Umarım ileride daha da büyür ve herkesin bildiği bir site olur. Tek olumsuz eleştirim şu olacak: Site fazlasıyla facebook'u andırıyor. Beğenilecek sayfalar, gruplar vs. Hani sadece amacına yönelik olsa güzel olurmuş. tabi siz de haklısınız ki insanları çekmek için böyle içerikler de koymak lazım.

yesil34

Asistan
Reaksiyon puanı
1
facebooka çok benziyor evet ama çeviriler nerden yapılıyor ben hiçbişey anlamdım bundan?

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Çok fazla kullanmadım.
Sitenin hızı oldukça iyi.
İnsanlar başlığı Kişiler olabilirdi ve sağdaki filtreleme renk olarak pasif duruyor.
30 bin olmuş.
Aslında fb den daha kolay bir site.

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
İmlâ özürlülerin işine yaramaz.

Trezcan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Siteyi merak edip üye oldum. Güzel bir fikirle yola çıkmışsınız bence güzel bir düşünce. Umarım ileride daha da büyür ve herkesin bildiği bir site olur. Tek olumsuz eleştirim şu olacak: Site fazlasıyla facebook'u andırıyor. Beğenilecek sayfalar, gruplar vs. Hani sadece amacına yönelik olsa güzel olurmuş. tabi siz de haklısınız ki insanları çekmek için böyle içerikler de koymak lazım.

Yorumun için teşekkürler Chekirge... Seninde takdir ettiğin gibi, sadece tecüme işiyle yolsa çıksak insanlara sıkıcı gelebilirdi... Amacımız dünya milletlerinin birbirini anlayarak sosyalleşmesi. Sitenin sıkıcı olmaması içinde birtakım uygulamalar elzem tabi.. Yorum için tekrar teşekkür ederim.

---------- Post added at 20:09 ---------- Previous post was at 20:07 ----------

facebooka çok benziyor evet ama çeviriler nerden yapılıyor ben hiçbişey anlamdım bundan?

Yeşil kardeş, çeviriler otomatik yapılıyor... Yani mesela chat (bölümünde facebooktaki gibi) bir yabancı arkadaşınla konuşduğunu farzadelim, sen mesajını yazıp yolluyorsun, karşı taraf kendi dilinde alıyor mesajı.

---------- Post added at 20:11 ---------- Previous post was at 20:09 ----------

Yorumun için teşekkürler engerek ... Filtreleme rengiyle alakalı önerini not aldım kardeş.. Sağol.

---------- Post added at 20:13 ---------- Previous post was at 20:11 ----------

İmlâ özürlülerin işine yaramaz.

Kesinlikle haklısınız... Şayet kelimlerde imla hatası varsa tercüme imkansız.

YavuzPala

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu site şuanda fenomen oldu... Valla heryerde bundan bahsediyorlar

yesil34

Asistan
Reaksiyon puanı
1
çok sağol Trezcan. ben sanmıştım ki arama motoru tarzında birşey hani yazarsın altında tercümesi çıkar gibi:)

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Ana dili türkçe olmayan onlarca kişi ekledim kimse kabul etmedi. Bi deneyemedim şu siteyi.

Trezcan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bizim Türkler fazlamı rahatsız ettiler acama:) Vall bende şuanda 15 kişi online sıkıntı yok... Yalnız bir olay dikkatimi çekti Türk kullanıclar çoğunlukla gerçek isim kullanmıyorlar bunu yerine nick kullanıyorlar , tabi buda karşı tarafta güvensizlik oluşturuyor.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Ben gerçek isimle kayıt oldum. Hatta bir kaç kişiye mesaj da attım. Ama henüz dönen olmadı. :D (Bu sorunu giderin. :D)
İnsanlar başlığına girince kişiler hep aynı kişiler listeleniyor.
Albümdeki sağ sol ok işaretleri çok küçük ve pek belli olmuyor.
Bir de site alpha yayınında olmasına rağmen geri bildirim butonu veya benzer bir şey göremedim.

Trezcan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Valla negerex kardeş bilemiyorum:) sebebini şimdi... Şuanda tercüme olayı Chta ve ''ne yapıyorsun'' kısmında çatır çatır çalışıyor... Özel mesaj olarakmı gönderdin? Şikayetleri contact@godudu.com Burayada yazabilirsin.

İnsanlar başlığındaki sıralama haftada 1 değişiyor... Yalnız sağ tarafta arama kriterleri var, o kriterlere göre arama yaparsan farklı insanların olacağını göreceksin. Yani liste değişiyor... Aslında 3 hafta öncesine kadar orada '' Online olan kişiler'' sekmesi vardı ama çok istismar edildi ve yabancı kullanıcılar çok taciz edildi ve mecburen kaldırdık o sekmeyi.

Diğer yorumların için ayrıca teşekkür ederim. Not aldım.

0661serkan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben üye oldum açıkcası pek bi şeyde anlamadım.. :)

SKYNET

Doçent
Reaksiyon puanı
13
yabancı arkadaşımla konuştuğum için eklemişimdir :) neden ekliyim ki saçma geldi bu bana . he listesinin %50 si yabancı olan var tabiki kuzey ülkelerinden :)

YavuzPala

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Valla site bomba arkadaşlar... Düşünen ve yapana helal olsun... Kullancıların çoğu Rusyadan buda avantaj:)

Kardesımsın

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
5 milyonluk Türk Bayrağı grubunu kapattıkdan sonra faceye uyuzum zaten... Faceye rakip olacak herşeye ve herkese tam destek...

Kardesımsın

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bu gerçekmi kardeş...? Vay be bizde ne sanmışız... Dünyanın haline bak..

Kardesımsın

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Valla doğru, nelere alet olmuşuz ya... Allah senden razı olsun kardeş, bazen kötü sandığımız şey bizim için iyiymiş... Bende adamalar boşyere kin besliyordum... Bizim bayrak sevgimiz yüzündem milyarları indirmiş cebe adam...yazıkla rolsun.

OnLT

Dekan
Reaksiyon puanı
149
Valla doğru, nelere alet olmuşuz ya... Allah senden razı olsun kardeş, bazen kötü sandığımız şey bizim için iyiymiş... Bende adamalar boşyere kin besliyordum... Bizim bayrak sevgimiz yüzündem milyarları indirmiş cebe adam...yazıkla rolsun.
Farklı açılardan bakmak gerek bazen.

mehmet_497

Asistan
Reaksiyon puanı
0
çoğunlukla ruslar var sitede. üye olduğumuz iyi olmuş :mrgreen::mrgreen:

Kardesımsın

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
OnLT, kesinlikle haklısın kardeş.. Biz internette herkesi kendimiz gibi sanıyoruz.

---------- Post added at 00:15 ---------- Previous post was at 00:13 ----------

http://forum.shiftdelete.net/member.php?u=112523
Mehmet Allah iyiliğini versin kardeş... Gördüğüm kadarıyla bu site koparacak ortalığı... Düşünce harbiden bomba yani, kimin aklına gelmişse bravo:)

Trezcan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
SKYNET, kardeş sitede bazı sıkıntılar olabilir, test aşamasında çünkü ama ona rağmen bütün var olan özellikleriye güzel çalışıyor... Sosyal paylaşım ağı adına kimsenin sağlayamadığı imkanı sağlıyor, daha ne olsun...

Mazeret

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Site gerçekten bomba, bende şimdi Milliyet gazetesinde okudum

Ali Dincer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Türk bayrağı grubunun bu yüzden kapatıldığını bilmiyordum...