E63 Tuş Takımı Aydınlatması

Majeste

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Merhaba arkadaşlar. Nokia E63 marka telefonumun tuş takımı aydınlatması çalışmıyor ya da zaten yok. :D Herhalde koskoca klavyeye tuş takımı yapmışlardır dedim ve ayarları araştırdım, ancak bir şey bulamadım. :confused1:

Aynı sorunu yaşayan, çözüm üretebilecek arkadaşım var mı? :flowers:

Teşekkürler. :)

k4y4

Profesör
Reaksiyon puanı
35
Eğer aydınlık ortamdaysan eğer üzerindeki sensör sayesinde fazla güç tüketimi olmasın diye otomatik olarak tuş takımı aydınlatmasını kapatıyor. :)

Majeste

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Eğer aydınlık ortamdaysan eğer üzerindeki sensör sayesinde fazla güç tüketimi olmasın diye otomatik olarak tuş takımı aydınlatmasını kapatıyor. :)

Hm. Peki bunu elle ayarlamanın bi yolu var mı? Çünkü muhtemelen sensörde sorun var. Karanlıkta da devreye girmiyor. :S

Teşekkürler. :)

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,136
Ya ben bunu ayarlamanın yolunu bulmuştum var ya. saat 17'den sonra giriyordu hatta işleme. Dur yine kurcaliyim :)

---------- Post added at 23:25 ---------- Previous post was at 23:16 ----------

Yok 17'den sonrası başka telefon içinmiş :D Ekran ayarlarında ışık sensörü'nü yükseltince tuşlarında ışığı yükseliyor. Şimdilik bunu buldum. Araştırmaya devam :)

Majeste

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Ya ben bunu ayarlamanın yolunu bulmuştum var ya. saat 17'den sonra giriyordu hatta işleme. Dur yine kurcaliyim :)

---------- Post added at 23:25 ---------- Previous post was at 23:16 ----------

Yok 17'den sonrası başka telefon içinmiş :D Ekran ayarlarında ışık sensörü'nü yükseltince tuşlarında ışığı yükseliyor. Şimdilik bunu buldum. Araştırmaya devam :)

Işık sensörünü yükseltmeyi denedim ama hiçbir tepki vermedi telefon. Sanırım bozuk. :S

Teşekkürler cevabın için. :)

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,136
Işık sensörünü yükseltmeyi denedim ama hiçbir tepki vermedi telefon. Sanırım bozuk. :S

Teşekkürler cevabın için. :)

Tuş takımı bozuk :S tuhaf bir durum. Belki programı filan vardır. Araştırdın mı hiç?

Majeste

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Tuş takımı bozuk :S tuhaf bir durum. Belki programı filan vardır. Araştırdın mı hiç?

Araştırmamı yapmıştım ama bu sorunla karşılaşan birini bulamadım. Bu arada şu an çalışıyor. :) Hem de söylediğin ayarı yapmadan, ancak 2 saattir çalışmıyordu ve bi ışık aramaktan canım çıkmıştı. :D Umarım böyle devam eder. Yoksa servise göndereceğim sanırım. :S

Destekleriniz için teşekkürler. :)

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,136
Araştırmamı yapmıştım ama bu sorunla karşılaşan birini bulamadım. Bu arada şu an çalışıyor. :) Hem de söylediğin ayarı yapmadan, ancak 2 saattir çalışmıyordu ve bi ışık aramaktan canım çıkmıştı. :D Umarım böyle devam eder. Yoksa servise göndereceğim sanırım. :S

Destekleriniz için teşekkürler. :)

Kardeşim birşey okudum ama ne kadar doğru bilemedim. Şu e63 yazan kısmın üzerindeki kısım karanlık olunca sensör açılıyor demişlerdi bir yerde :D

Majeste

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Kardeşim birşey okudum ama ne kadar doğru bilemedim. Şu e63 yazan kısmın üzerindeki kısım karanlık olunca sensör açılıyor demişlerdi bir yerde :D

Çalıştığı için sensörü deneme fırsatım oldu. Sensör çok kolay devreden çıkıyor ama devreye girmesi zaman alıyor. Dolayısıyla az bir ışıkta hemen devreden çıkar ve tam karanlık bulana kadar gelmesi zaman alacağı için bana sorun çıkartır. En iyisi sensörü kapalı tutup bundan kurtulmak. Sensörün yerini öğrenmem de iyi oldu. :) Teşekkürler.

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,136
Sensör ortamıymış? Denedin mi?

Ben teşekkür ederim. E63 dayanışması :P

Majeste

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Sensör ortamıymış? Denedin mi?

Ben teşekkür ederim. E63 dayanışması :P

Evet, denedim, sensör orada. :) Işık olsa bile orayı kapatarak tuşların aydınlatmasını açık tutabiliyorum. :D Gerçi neden böyle işlerle uğraştırıyorlar beni anlamadım ama umarım şu anki gibi devam eder. Şu an sağlam görünüyor.

Kesinlikle, E63 sanırım çok yaygın değil ya da insanlar paylaşmıyor. :) Yazılımlar, oyunlar, sorunlara çözümler amacıyla dayanışma yapılması çok önemli. :) İyi geceler, kolay gelsin.

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,136
Evet, denedim, sensör orada. :) Işık olsa bile orayı kapatarak tuşların aydınlatmasını açık tutabiliyorum. :D Gerçi neden böyle işlerle uğraştırıyorlar beni anlamadım ama umarım şu anki gibi devam eder. Şu an sağlam görünüyor.

Kesinlikle, E63 sanırım çok yaygın değil ya da insanlar paylaşmıyor. :) Yazılımlar, oyunlar, sorunlara çözümler amacıyla dayanışma yapılması çok önemli. :) İyi geceler, kolay gelsin.

Teşekkür ederim. Her türlü sorunda ulaşabilirsin bana. Elimden geleni yaparım :)