Fotoğraf Makinası Tavsiyesi

kidvcmişel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selam shiftdelete ailesi. Ben fotoğraf makinası alacağımda şöyle bir sorum olacak sizlere. Bana sony marka(Sony takıntım vardır) bi dijital fotoğraf makinası lazım. Full HD 1080p çekim kalitesinde olacak bide çekim yaparken zoom yapınca görüntü kaybı olmayacak. Böyle bir makina var mı ? Sony dışındada bi öneride bulunun en kötü. Yani şu linkte ki adam gibi bir çekim istiyorum:

http://www.youtube.com/watch?v=ti47WCSjFio

Bunun için ne yapılır çok iyi bir çekim yapmış adam :) Bu çekim gibi kaliteli şeyler istiyorum...

Cbox

Doçent
Reaksiyon puanı
14
Selam shiftdelete ailesi. Ben fotoğraf makinası alacağımda şöyle bir sorum olacak sizlere. Bana sony marka(Sony takıntım vardır) bi dijital fotoğraf makinası lazım. Full HD 1080p çekim kalitesinde olacak bide çekim yaparken zoom yapınca görüntü kaybı olmayacak. Böyle bir makina var mı ? Sony dışındada bi öneride bulunun en kötü. Yani şu linkte ki adam gibi bir çekim istiyorum:

Bunun için ne yapılır çok iyi bir çekim yapmış adam :) Bu çekim gibi kaliteli şeyler istiyorum...

Konu dışı olacak ana kadının sesi mükemmel.:D

tastepeli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
fotoğraf makinasını bilmem de , kadının sesi çok güzel ,:yes:

X_Codesia

Profesör
Reaksiyon puanı
9
1080p çekim yapılmış harika bi şey bu

canon eos 550 d ve yada nikon d90 tavsiyemdir

ikisi arasında ben nikonu tercih ettim kit olarak 18-105 mm lens ile birlikte aldım

inanılmaz işler yapıyoruz ikimiz :)

unattended

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Bulabilirsen SONY HX1 al. Ben kullanıyorum. 20X Optik Zoom ve 9.1 Mp çekim kalitesi var. Video çekimide tam istediğin gibi.
sony-cybershot-hx1.jpg

---------- Post added at 23:03 ---------- Previous post was at 23:02 ----------

Ha bu arada benim tavsiye ettiğim DSLR cihaz değil. Zaten DSLR cihazlarda sanırım yüksek kaliteli video çekimi mevcut değil. Onlarda öncelik kaliteli resim çekimi. Bu dediğim cihazında SONY EURASIA garantili olanları 1000 TL civarında

crazyturtle

Asistan
Reaksiyon puanı
4
1080p çekim yapılmış harika bi şey bu

canon eos 550 d ve yada nikon d90 tavsiyemdir

ikisi arasında ben nikonu tercih ettim kit olarak 18-105 mm lens ile birlikte aldım

inanılmaz işler yapıyoruz ikimiz :)

videoda benim bildiğim 550D/500D daha kaliteli D90a göre :)

irfan-06

Asistan
Reaksiyon puanı
1

Fotoğraf makinesi mi istiyorsun yoksa kameraya mı ihtiyacın var.

eratosten

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Çok iyi anladığım söylenemez fakat video olayındaki HD olayına fazla takılma derim. Eğer videonun HD kalitesinde olmasını istiyorsan bana kalırsa video kamera almalısın, fotoğraf makinesinin asıl amacı video değildir diye düşünüyorum.

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
canon 550 d tavsiye ederim gece video çekimleri yapacaksan 1.8 f lik lensler var mutlaka bunlardan kullanman lazım :) 50 mm 1,8 F var misal 200 tl civarı sana 1800 tl kadar toplam maliyeti olur (canon 550d 18+55 mm kit lens + 50mm 1,8 F lens ile)

X_Codesia

Profesör
Reaksiyon puanı
9
ben video çekiminden zaten bahsetmedim ayrıca
farkettiysen çekimi övdüm zaten ama ben fotograf çekiminden bahsettim 550 d düşünülebilir ama nikon d 90 a gelemz

Ayrıca hiç bir fotograf makinesi video kamera kadar iyi çekemez benim gözlemim bu yönde

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
videoları incelemeni tavsiye ederim 4-5 ay kadar kullandım bu cihazı profesyonel işlerle uğraşmayacaksan bence 10 numara bir cihaz ben 2 tane örnek koyayım :)

[video=youtube;Fqn6mWuqwE0]http://www.youtube.com/watch?v=Fqn6mWuqwE0[/video]

[video=youtube;l6No8CyThQo]http://www.youtube.com/watch?v=l6No8CyThQo[/video]

kidvcmişel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yaa ben özetle, kendi koyduğum o linkteki gibi video çekimi istiyorum. Geçenlerde bi kaç cihaza baktım memnun olamadım video kameraya. O açıdan fotoğraf makinası dedim. Yani bana video kamera tavsiyeside verin fotoğraf makinası tavsiyeside. Bana ürün söyleyin yarın öbür gün test edip alacağım çünkü...

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
arkadaşım kendinle çelişiyorsun şahsen ben en son yazdığın "Yani bana video kamera tavsiyeside verin fotoğraf makinası tavsiyeside" yani şimdi video kamera ve ayrı fotoğraf makinası mı istiyorsun zira bu cümleden bunu anladım :) diğer bir kısım ise zaten yukarıda her 2 işi rahatlık görebilecek fiyat performans ürünü konmuş. incelersin dersin bu bölümü olmamış şu da olsun dersin ihtiyacına göre farklı bir cihaz tavsiye ederiz :) vermiş olduğun linkte öyle aham şaham bi video yok standart çekim zaten :)

unattended

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Birde şu örnek video ve resimleri incelemeniz size hiç bir şey kazandırmaz. Çünkü o görüntüleri siz hiç bir zaman çekemezsiniz :) Senin aradığın SLR Like denilen gruptaki cihazlar. Adı çok yabancı olmadığı taktirde Canon-Nikon-Kodak-Sony-Panasonic gibi cihazlar senin beklentilerini karşılar diye tahmine diyorum. 1080p kayıt ve Yüksek oranda Optik Zoom özelliklerini barındıran cihazları karşılaştır, hangisi hesabına gelirse onu al. Çünkü bu işler böyledir. %100 olmasada %90 oranla herkes kullandığı makineyi tavsiye ve meth edecektir. Benim SONY HX1'i tavsiye ettiğim gibi :) Şanslıyım diyorsan Distribütör garantili cihaz değilde paralel ithalat ürün alabilirsin. %40 a kadar fiyat farkedebiliyor. Ama benim başıma gelen bir olay gibi birşey gelirse ihtimaline karşı şahsen ben Distribütör ürün almanı tavsiye ederim.

Soruyuda bence şöyle sor. Şu cihazı almayı düşünüyorum, artıları eksileri nelerdir diye. Bence böyle daha hızlı sonuca ulaşabilirsin. kolay gelsin

kidvcmişel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yaa şimdi sizlerde haklısınız. Benim istediğim bi video çekicem o video 1080p kalitesinde olacak ya da 1080i, optik zoom'u iyi olacak (8x-10x vs örneğin) birde kaliteli bişey olacak benim aradığım şey bu. Yani bu özelliklere uygun video kamera'da alırım, fotoğraf makinası'da. Hangisi daha iyiyse bunu demek istedim. Yani birde o linkteki adamın çektiği gibi düzgün çekim istiyorum ne demek istediğimi anlatabildim umarım :S

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Canon 5d mark 2 al :D Dizi bile çekersin :)

kidvcmişel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
O kamera'da çok bütçe dostuya zaten :D Birazcıkta bütçe dostu olursa iyi olur hani :D

m1903

Profesör
Reaksiyon puanı
8
[/COLOR]Ha bu arada benim tavsiye ettiğim DSLR cihaz değil. Zaten DSLR cihazlarda sanırım yüksek kaliteli video çekimi mevcut değil. Onlarda öncelik kaliteli resim çekimi. Bu dediğim cihazında SONY EURASIA garantili olanları 1000 TL civarında

DSLR'ler öyle bir video çekerki ağzınız açık izlersiniz. Örneğin House'un 6. sezon finali Canon 5D Mark II ile çekilmiştir, izlemediyseniz bir ara izleyin derim.

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
Birde şu örnek video ve resimleri incelemeniz size hiç bir şey kazandırmaz. Çünkü o görüntüleri siz hiç bir zaman çekemezsiniz :)

nasıl yani :D yaratıcılık hiç yok galiba dostum sende :) örnek videolar çok basit çekim teknikleriyle çekilmiş yani muazzam bir teknik yok :D abartmayın bari :) ben bile video işine hevesli ve meraklı olmadığım halde arkadaşın sigarasını içerken yaklaşık 15 sn lik bir videoyu 6 farklı açıdan slow motion tekniği ile kısa film gibi çekmiştim inanamamışlardı hatta :D video çekim işi abartıldığı kadar zor bir şey değildir hele ki verilen örnek videolardaki çekimler çok basittir sadece zaman gerekiyor :)

unatteded istediğin zoom aralığında gece video çekimi yaparsan sıkıntı yaşarsın :) zoom yaptıkça diyafram açılır ve cmos a ya da ccd ye daha az ışık girer o yüzden sıkıntı yaşarsın ki elindeki para belli :) (diyafram açılır derken yani lensin içine doğru açılır yani kapanıyor aslında :D )

kidvcmişel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Beyler ben size kısaca şöyle diyim 1000tl'yi aşan ürünler söylemeyin :D öğrenci olduğum için bütçe kısıtlı zaten :) hazirandan önce almak istiyorum :) Hani DSLR, SLR (Ya da SLT miydi hatırlamıyorum tam olarak), Video Kamera, Dijital Fotoğraf Makinası artık her nasıl tavsiye veriyorsanız 1000tl'yi aşmasın :) Sık sık konserlere giden biriyim ve konserlerin tamamını çekmek gibi bir alışkanlığım var. Son 1 aydır HD çekim üzerine ve optik zoom'u çok iyi makinalar istiyorum anlıyacağınız üzere. Hani o gösterdiğim youtube linki gibi...

timsak

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
2
Ayrıca hiç bir fotograf makinesi video kamera kadar iyi çekemez benim gözlemim bu yönde

Bu söze çok katılamıyorum. Teknolojinin hızı sayesinde her şey allak bullak oldu. Artık fotoğraf makinesi - Video kamera ayrımı sona ermek üzere. Yeni nesil kameralar her iki işi de oldukça iyi görüyor.

Tavsiye olarak Sırası ile Nkon D90, Nikon D5000, Fuji HS serisi kameraları verebilirim. Nikonlar DSLR olduğundan Lens ve fiyat konuları zorlayabilir. Fuji HS serileri DSLR öncesi yani kompakt makinelerdir. Mükemmel Zoom yeteneği vardır.
http://www.youtube.com/watch?v=LVQ5Y7w1Qjg
http://www.youtube.com/watch?v=P1-gTknRhpY&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=1dvKo8033ok&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=hs6xQkl7CfI&feature=related
http://vimeo.com/1641816

kidvcmişel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Önceki yorumumda olduğu gibi 1000tl aşağısında her türlü makinayı denemek istiyorum. Yani 1000tl aşağısında olan öneriler istiyorum. Bi arkadaş yazdı bir kamera modeli 6.000 küsür tl idi. Yani bir öğrenci olduğum için bütçe çok kısıtlı :)

kidvcmişel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çok teşekkürler fiyat olarakta gayet iyi 1000tl'yi aşmıyor :D