Telefon ve kompakt fotoğraf makinası

rothfuss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar
Uzun bir süredir samsung s3 mini kullanıyorum. Telefonumu değiştirmek artık zaruri bir hal aldı. Telefonu sadece internete girmek, harita ve çok basit uygulamalar için kullanıyorum (Spotify, Instagram gibi). Şimdi bunlar bir kenarda kalsın. Birde yakın tarihte olmasada yurtdışı seyahatim olacak ve fotoğraf makinam yok. Daha önce DSLR makina kullanmış biri olarak lensler ile uğraştırmayacak bir makina arayışındayım. Tek beklentim DSLR seviyesine yakın bir netlik elde etmek resimleri sadece hatıra olarak saklamak amacındayım herhangi bir fotoğrafçılık manasında değil. Şimdi siz değerli dostlarıma sorum şu ; acaba dediğim özelliklerde bir fotoğraf makinası kalitesini içinde barındıran bir cep telefonu varmı ? Yani telefona ayrı fotoğraf makinası ayrı satın almaktansa eğer dediğim özellikleri barındırıyorsa tek bir cihaz almak bana mantıklı geldi. Bütçe olarak net bir rakam söyleyemem ancak eğer dediğim özelliklerde bir cep telefonu pahalıya geliyor ise sadece cep telefonu önerebilirmisiniz ? Aradığım özelliklere ek olarak aldığım ürünleri uzun süre kullanmak isteyen biriyim, donma yapmasın, uygulamaları sorunsuz yükleyip, kullanabileyim ve şarjı makul bir seviye idare etsin yeter.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Hiçbir telefon DSLR kalitesi yakalayamaz. Tatmin eder ama yakalayamaz. 1000-1500 civarına güzel telefonlar var. Üstüne kalan parayla aynasız fotoğraf makinesi alın.

rothfuss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
o halde telefon+kompact fotoğraf makinası almak mantıklı olacak gibi. Telefon için öneriniz varmı ?

M

Murat Burç

SDN Okuru
o halde telefon+kompact fotoğraf makinası almak mantıklı olacak gibi. Telefon için öneriniz varmı ?
Meizu M6 Note olabilir TR garantili. Kamera olarak o segmentte amiral gemisi HTC U11 kamerası sensörüne sahip olmasıyla sıyrılıyor. Biraz daha üste ithalatçı garnatili cihazlar var Xioami Mİ6X, Mi Note 3 daha üste Sony XZ1 var. Nokia 8 var. Mİ6 var. Mİ8 SE gelecek 2500-3000'E OnePlus 6 VE mi8 gelecek. 3300'E TR garantili Snapdragon 845'li Zenfone 5Z var ön sipariş fiyatı.

Blue Stack

Doçent
Reaksiyon puanı
253
Arkadaşların dediği gibi telefonlar ne kadar kaliteli olursa olsun DSLR seviyesine çıkamaz. Ancak bir profesyonel olmadığınızı ve sadece hatıra olarak bu fotoğrafları saklayacağınızı düşünürsek piyasada çok kaliteli fotoğraflar çekebilen telefonların olduğuda bir gerçek. Hem uğraşmamak hem taşıma yönünden vs rahat edebilmeniz açısından bence kaliteli bir telefon almak sizin işinizi görecektir, pişman etmeyecektir. Tam bütçeniz nedir? Telefon mu yoksa ikisini ayrı ayrı mı almayı düşüneceksiniz? Onu belirtirseniz yardımcı olacak arkadaşlar vardır.

rothfuss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam bütçeniz ne kadar telefona ayırabileceğiniz ?

Bütçe olarak birşey belirlemememin sebebi sadece belirtmiş olduğu kriterleri karşılayabilecek bir telefon istediğim için. O yüzden fiyat belirlemedim ama 1500 tl aşmayacak olmasını istiyorum diyeyim ama dediğim gibi benim isteklerimi karşılayabilen 800 tl ilk bir telefona hayır demem bende marka model takıntısı yoktur.

Not: Sadece telefon için. Telefon, eğer fotoğraf makinası özelliklerinide barındırırsa bütçe tabiki artar.

Meizu M6 Note olabilir TR garantili. Kamera olarak o segmentte amiral gemisi HTC U11 kamerası sensörüne sahip olmasıyla sıyrılıyor. Biraz daha üste ithalatçı garnatili cihazlar var Xioami Mİ6X, Mi Note 3 daha üste Sony XZ1 var. Nokia 8 var. Mİ6 var. Mİ8 SE gelecek 2500-3000'E OnePlus 6 VE mi8 gelecek. 3300'E TR garantili Snapdragon 845'li Zenfone 5Z var ön sipariş fiyatı.
Bahsettiğiniz telefonları inceleyeceğim. İlginiz için çok teşekkür ederim.

Arkadaşların dediği gibi telefonlar ne kadar kaliteli olursa olsun DSLR seviyesine çıkamaz. Ancak bir profesyonel olmadığınızı ve sadece hatıra olarak bu fotoğrafları saklayacağınızı düşünürsek piyasada çok kaliteli fotoğraflar çekebilen telefonların olduğuda bir gerçek. Hem uğraşmamak hem taşıma yönünden vs rahat edebilmeniz açısından bence kaliteli bir telefon almak sizin işinizi görecektir, pişman etmeyecektir. Tam bütçeniz nedir? Telefon mu yoksa ikisini ayrı ayrı mı almayı düşüneceksiniz? Onu belirtirseniz yardımcı olacak arkadaşlar vardır.

Merhaba. Sanırım yanlış yazdım. Elbette dslr seviyesine gelmeyecek ama demek istediğim ben gideceğim yerlerin resmini çekip ileride hatıra olmasını amaçlıyorum dediğim gibi bir fotoğrafçı detayları aramıyorum sadece net görüntülerin olması önceliğim. Yukarıda ki arkadaş içinde yazmıştım en baştada belirtmek istemiştim bütçe belirtmememin nedeni bütçe yazılınca bir kısıtlama geliyor ve konu amacından sapıyor. Benim isteklerimi karşılayacak minimum model yani işimi görecek en ucuz model tercihim olur ekstra para vermek istemem o yüzden bir fiyat belirtmek istemiyorum. Eğer bahsettiğim tüm özellikleri içinde barındıran bir telefon bulursam telefon yok bulamazsam telefonu ayrı kompakt fotoğraf makinasını ayrı almayı düşünüyorum.

Blue Stack

Doçent
Reaksiyon puanı
253
Mate 10 tüm işinizi görür diye düşünüyorum.

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Kişisel görüşüm fotoğrafı makine çekmez fotoğrafçı çeker.

Bugün kimsenin yüzüne bakmayacağı Samsung S6 ile çekilen fotoğraflar albümüne baksanız ve size bunların hangi makine ile çekildiği sorulsa hemen hemen herkes profesyonel makine der...

Önemli olan ışık ve kompozisyon...

DKN NZY

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,183
Mate 10 pro alın foto çekimleri güzel