Wanted: Fedora'yı kaldırmama yardım edebilecek birisi aranıyor.

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
sağlık olsun bulunacak bir yolu inşallah :)
ya en kötü ihtimal ubuntu kurarsın flasha live olarak yani sisteme kurmadan girersin ntfs gördüğü için windowsun kurulu olduğu dizindeki dosyaları da kullanabilirsin bir süre idare edersin öyle
bunu düşün kafana yatarsa anlatırım çok basit flash üzerinde ubuntu kullanmak, ayrıca ayarlarını da kaydediyo her seferinde bir daha yapmıyorsun başka pc'ye taksan bile kendi sistemin ne güzel :D dediğim gibi kafana yatarsa söylemen yeterli yardımcı olacağım ;)

JCW'nin dediği yöntem olmazsa dediğimi yapalım bence, üstelik livecd gibi değil flash üzerinde sanki kuruluymuş gibi de hızlı çalışır ;) Bunu hatırladığım iyi oldu hemen şimdi flasha kuracağım arada sırada başkasının bilgisayarını kullanacak olursam kendi ubuntum ile kullanayım bari :P

Reaksiyon puanı
2,148
Kendi sistemi zaten açılıyor, ama cdye mahkum açmak için, bunu düzeltmemiz lazım.

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Kendi sistemi zaten açılıyor, ama cdye mahkum açmak için, bunu düzeltmemiz lazım.

ya aslında bu benimde başıma pardusu sildiğimde gelmişti fixmbr falan birsürü şey denemiştim nasıl çözdüğümü bi hatırlasam format mı atmıştım emin değilim..

ekleme:
Microsoftun bu konuya getirdiği çözüm (denemeye değer diye düşünüyorum)

1. Windows Vista yükleme diskini disk sürücüye takın ve sonra bilgisayarı başlatın.
  2. Sorulduğunda bir tuşa basın.
  3. Dili, saati, para birimini, klavyeyi veya bir giriş yöntemini seçin ve sonra İleri'yi tıklatın.
  4. Bilgisayarınızı onarın'ı tıklatın.
  5. Onarmak istediğiniz işletim sistemini tıklatın ve sonra İleri'yi tıklatın.
  6. Sistem Kurtarma Seçenekleri iletişim kutusunda Komut İstemi'ni tıklatın.
  7. Bootrec.exe yazın ve ENTER tuşuna basın.
Not Bilgisayarı Windows Vista DVD'sinden başlatmak için, bilgisayarın DVD sürücüsünden başlatılacak biçimde yapılandırılmış olması gerekir. Bilgisayarı DVD sürücüsünden başlatılacak biçimde yapılandırma hakkında daha fazla bilgi için, bilgisayarınızla birlikte gelen belgelere bakın veya bilgisayar üreticisine başvurun.
Üste

Bootrec.exe seçenekleri

Bootrec.exe aracı aşağıdaki seçenekleri destekler. Durumunuza uygun seçeneği kullanın.

Not BCD'yi yeniden oluşturarak başlatma sorununu gideremezseniz, BCD'yi dosyaya verip silebilir ve daha sonra bu seçeneği yeniden çalıştırabilirsiniz. Bunu yaptığınızda, BCD'nin tümüyle yeniden oluşturulmasını sağlamış olursunuz. Bunu yapmak için, Windows RE komut istemine aşağıdaki komutları yazın:
  • bcdedit /export C:\BCD_Backup
  • c:
  • cd boot
  • attrib bcd -s -h -r
  • ren c:\boot\bcd bcd.old
  • bootrec /RebuildBcd
/FixMbr

/FixMbr seçeneği, sistem bölümüne Windows Vista ile uyumlu bir MBR yazar. Bu seçenek varolan bölüm tablosunun üzerine yazmaz. Bu seçeneği, MBR bozulması sorunlarını gidermeniz veya standart olmayan bir kodu MBR'den kaldırmanız gerekiyorsa kullanın.
/FixBoot

/FixBoot seçeneği, Windows Vista ile uyumlu bir önyükleme kesimi kullanarak sistem bölümüne yeni bir önyükleme kesimi yazar. Bu seçeneği, aşağıdaki durumlardan biri doğruysa kullanın:
  • Önyükleme kesimi standart olmayan bir Windows Vista önyükleme kesimiyle değiştirilmiştir.
  • Önyükleme kesimi bozulmuştur.
  • Windows Vista'nın ardından daha eski bir Windows işletim sistemi yüklenmiştir. Bu senaryoda, bilgisayar Windows Önyükleme Yöneticisi (Bootmgr.exe) yerine Windows NT Yükleyicisi (NTLDR) kullanılarak başlatılır.
/ScanOs

/ScanOs seçeneği, tüm diskleri Windows Vista ile uyumlu yüklemeler için tarar. Bu seçenek ayrıca BCD deposunda bulunmayan girdileri görüntüler. Bu seçeneği, Önyükleme Yöneticisi menüsünde listelenmeyen Windows Vista yüklemeleri varsa kullanın.
/RebuildBcd

/RebuildBcd seçeneği, tüm diskleri Windows Vista ile uyumlu yüklemeler için tarar. Bu seçenek ayrıca BCD deposuna eklemek istediğiniz yüklemeleri seçmenize olanak verir. Bu seçeneği, BCD'yi tümüyle yeniden oluşturmanız gerekiyorsa kullanın.
vista dediğine bakmayın win7 arasında ile de pek fark yok zaten (kurulum kısmı için diyorum) :)

Reaksiyon puanı
2,148
Aklıma türlü şeyler geliyor. Ama önce JCW nin dediğini bi denesin ona göre.

Şimdi Super Grub2 bu bootmgr yi gördüğüne göre Ubuntu kursak o da bootmgr'yi görecektir ve gruba ekleyecektir değil mi?

Bakayım dediklerine.

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Aklıma türlü şeyler geliyor. Ama önce JCW nin dediğini bi denesin ona göre.

Şimdi Super Grub2 bu bootmgr yi gördüğüne göre Ubuntu kursak o da bootmgr'yi görecektir ve gruba ekleyecektir değil mi?

Ubuntu kursa zaten direk tüm sorun bitecek ubuntu kurulu tüm mbr'ları görüp grub2'nin açılış listesine ekliyor.. en başında demiştim ben ubuntu kur fedoranın yerine diye zaten linux denemek istiyor kursun işte :)
adını da bilmiyorum elmalı soda duy sesimi :P
ben anladım yine kendisine kızmamı istiyor dediğimi yapmak için :D illa bağıracağım ki telaşla hemen yapıversin :P

Reaksiyon puanı
2,148
Bakalım hiçbişey olmazsa ubuntu kurduracağız :D

Şimdi bu microsoft ne demiş? Bootrec.exe yazdıktan sonra ne olacak? /fixmbr mi diyeceğiz..

elmalisoda

Profesör
Reaksiyon puanı
23
ali dediğini yaptım, iki kez yeniden başlattı otomatik sorun çözmeye çalıştı filan, sistem geri yükleme yaptı, böylece indirdiğim programlar da kayboldu :D

yeniden easybcd kurdum jcW nin dediğini yaptım..
bunu dün gece denemiştim ilk olarak ve kapattıktan sonra açılmamıştı bi daha. tekrar deniyorum..

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
bence /fixboot yapması lazım en mantıklısı o gibi duruma en çok uyan (bana göre)
yada
bcdedit /export C:\BCD_Backupc:
cd boot
attrib bcd -s -h -r
ren c:\boot\bcd bcd.old
bootrec /RebuildBcd
ama emin değilim denemeden söylemek zor

elmalisoda

Profesör
Reaksiyon puanı
23
:) ee nerde kalmıştık :D

Yardım eden herkese çook teşekkürlerrr (: Oldu bu sefer...

hsngrms, ubuntudan vazgeçmedim, kurcaz onu da ama iki günde bu kadar sorun bana fazla :D kafamda yara çıktı :P Bi kaç gün içinde rahatsız edicem yine :)

Reaksiyon puanı
2,148
Elbirliğiyle hallettik sonunda :D

Hadi gözün aydın :)

Super Grub2 yi de keşfetmiş oldum iyi oldu :)

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
:) ee nerde kalmıştık :D

Yardım eden herkese çook teşekkürlerrr (: Oldu bu sefer...

hsngrms, ubuntudan vazgeçmedim, kurcaz onu da ama iki günde bu kadar sorun bana fazla :D kafamda yara çıktı :P Bi kaç gün içinde rahatsız edicem yine :)

sana daha önce dememiş miydim hasan diyebilirsin gibi birşey :D sayende bizimde kafamızda yara çıkacak :( :P ama neyden? ilk cevap verdiğim günü düşünüp kafamı duvarlara vurmaktan :P :P

elmalisoda

Profesör
Reaksiyon puanı
23
:):) bana dua et işte, ben sorun çıkarmasam sen nasıl keşfedeceksin :D

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
bu arada hangi yöntem ile oldu onu söyle de aynı sorunu yaşayanlar faydalansın :D

bu arada 500. mesajın hayırlı uğurlu olsun :D :D

elmalisoda

Profesör
Reaksiyon puanı
23
:D eyvallah

J c W nin gösterdiği yöntemi denedim en son

11cazaq.jpg

Valla o kadar çok şey yaptım ki, :D sıraya koy desen imkanı yok yani :D

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
:D eyvallah

J c W nin gösterdiği yöntemi denedim en son

Valla o kadar çok şey yaptım ki, :D sıraya koy desen imkanı yok yani :D

gerçekten biraz fazla yüklendik sana :D cahilliğimize ver deneme tahtası olarak kullandık seni ama bu sayede çok şey öğrendik :P

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Baktım bu kadar basit bir sorun olmuş 10 sayfa. Zaten ilk attığım mesajdan sonra halletmişlerdir diye düşünmüştüm, belkide eksik anlatmış olabilirim :D Neyse düzelmiş demek.

elmalisoda

Profesör
Reaksiyon puanı
23
sana daha önce dememiş miydim hasan diyebilirsin gibi birşey :D sayende bizimde kafamızda yara çıkacak :( :P ama neyden? ilk cevap verdiğim günü düşünüp kafamı duvarlara vurmaktan :P :P

huuhhaaa :D:D abi kusura bakma biraz dolambaçlı da olsa sonunda dediğine geliyorum işte :D Çok uğraştırdım kusura bakma :) cahillik heyecanı işte :D ne yapacağımı şaşırdım kim ne dediyse yaptım ortaya karışık bişey çıktı :D Ama süper oldu sonunda.

Ben müsadenizi istiyorum artık, yedi kaçtı olmasın ama daha fazla uykusuzluğa direnemiyciim, pek yakında görüşmek üzere; "ubuntu kurmama yardım edecek bi babayiğit aranıyor" şeklinde bi başlık altında inşallah :lol:

---------- Post added at 02:07 ---------- Previous post was at 02:05 ----------

Baktım bu kadar basit bir sorun olmuş 10 sayfa. Zaten ilk attığım mesajdan sonra halletmişlerdir diye düşünmüştüm, belkide eksik anlatmış olabilirim :D Neyse düzelmiş demek.

tam olarak neler oldu bilmiyorum ama aslında senin önerini dün gece Çağrı diye bir arkadaş da yapmıştı. Denedik, bilgisayarı kapattık ve sonra bu hallere düştük :D ama ikinciye denediğimde oldu.. :) işte böyle..

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
huuhhaaa :D:D abi kusura bakma biraz dolambaçlı da olsa sonunda dediğine geliyorum işte :D Çok uğraştırdım kusura bakma :) cahillik heyecanı işte :D ne yapacağımı şaşırdım kim ne dediyse yaptım ortaya karışık bişey çıktı :D Ama süper oldu sonunda.

Ben müsadenizi istiyorum artık, yedi kaçtı olmasın ama daha fazla uykusuzluğa direnemiyciim, pek yakında görüşmek üzere; "ubuntu kurmama yardım edecek bi babayiğit aranıyor" şeklinde bi başlık altında inşallah :lol:
yok cnm ne kusuru est. :D abi diyorsun ama bunu samimiyetine veriyorum, sanırım ben senden küçüğüm hemde tahmin ediyorum az değil bu fark :D neyse..
bende kaçar daha rapor yazacağım sizin derdiniz benim derdim oldu kendimi unuttum :D ama pişman değilim, insanlara yardım etmeye çalışmayı seviyorum :D ubuntu'da da seve seve edeceğim, benden babayiğiti varsa çıksın meydana hadi bakalım :D
herkese iyi geceler, yüreğinizde sevgi tavırlarınızda saygı eksik olmasın :)

Reaksiyon puanı
2,148
Bi kere kapandı bilgisayar onu geri açmak için uğraştım ben kendi adıma :D

metin2008

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bu linuxlar ne kadar tehlikeli...Kurması bir dert; kurtulması başka bir dert...
Windowsum benim....:D:D

linux tehlikeli değil. Kaldırmak istiyorsan sıralamayı düzgün yapman lazım. önce grubu düzeltirsin sonra sonra windowsu açarsın bilgisayarım sağ tıklayıp yöneti seçersin sonra disk bölümünden linux bölümü biçimlendirirsin bu şekilde sorun yaşamazssın. arkadaş sıralamayı yanlış yapınca sorun olunmuş önemli olan olan sorunun düzelmesi. geçmiş olsun

elmalisoda

Profesör
Reaksiyon puanı
23
linux tehlikeli değil. Kaldırmak istiyorsan sıralamayı düzgün yapman lazım. önce grubu düzeltirsin sonra sonra windowsu açarsın bilgisayarım sağ tıklayıp yöneti seçersin sonra disk bölümünden linux bölümü biçimlendirirsin bu şekilde sorun yaşamazssın. arkadaş sıralamayı yanlış yapınca sorun olunmuş önemli olan olan sorunun düzelmesi. geçmiş olsun

Benim aceleciliğim ve acemiliğim hepsi. Neyse ki bi çok şey öğrendik :) Teşekkürler..

---------- Post added at 10:53 ---------- Previous post was at 10:51 ----------

yok cnm ne kusuru est. :D abi diyorsun ama bunu samimiyetine veriyorum, sanırım ben senden küçüğüm hemde tahmin ediyorum az değil bu fark :D neyse..
bende kaçar daha rapor yazacağım sizin derdiniz benim derdim oldu kendimi unuttum :D ama pişman değilim, insanlara yardım etmeye çalışmayı seviyorum :D ubuntu'da da seve seve edeceğim, benden babayiğiti varsa çıksın meydana hadi bakalım :D
herkese iyi geceler, yüreğinizde sevgi tavırlarınızda saygı eksik olmasın :)

Abi lafın gelişi tabi de yaşımı nasıl tahmin ediyosun ordan bakınca çok mu yaşlı görünüyorum :D yoksa sen mi çok küçüksün :) Benim yüzümden kendi ödevini yapamadın. Ubuntu yardımında önceliği kendi ödevlerine verirsen seviniriz, Hasan :)

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Benim aceleciliğim ve acemiliğim hepsi. Neyse ki bi çok şey öğrendik :) Teşekkürler..

---------- Post added at 10:53 ---------- Previous post was at 10:51 ----------

Abi lafın gelişi tabi de yaşımı nasıl tahmin ediyosun ordan bakınca çok mu yaşlı görünüyorum :D yoksa sen mi çok küçüksün :) Benim yüzümden kendi ödevini yapamadın. Ubuntu yardımında önceliği kendi ödevlerine verirsen seviniriz, Hasan :)

Est. ne yaşlısı, zaten görmedim ki görsem belki öyle düşünürdüm :P Hayır ben çok küçük değilim sende çok büyük değilsin aslında sadece aradaki küçük farkı duyunca gözüne büyük gelmesin diye abarttım :D Sabah yaptım raporu hoca beğendi sorun yok, ayrıca ben takılırım böyle ara sıra ciddiye alma o dediğimi :D Önceliğim insanlık, sonra dersler :P

elmalisoda

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Eh, madem öyle. Şimdi sıradaki problem için çalışmalara başlayabilirsin :D

Hasan bu sefer adımları düzgün atıcaz ona göre. Sırayla yapıcaz herşeyi, sakın aceleye getirme korkutma beni :D Gördün neler olduğunu

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Eh, madem öyle. Şimdi sıradaki problem için çalışmalara başlayabilirsin :D

Hasan bu sefer adımları düzgün atıcaz ona göre. Sırayla yapıcaz herşeyi, sakın aceleye getirme korkutma beni :D Gördün neler olduğunu

Tamam kısaca elmalısoda bu defa adım adım ve düzgün yapacağız söz :D