Wanted: Fedora'yı kaldırmama yardım edebilecek birisi aranıyor.

elmalisoda

Profesör
Reaksiyon puanı
23
:) ayıp ediyosun, kıymet bilmez miyim hiç. Bu saatte ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim gerçekten..

ııı şeyy :D son bi soru. ikisi birleşti ve sadece isim verip ntfs seçip apply ı tıklamam yetecek mi :)

---------- Post added at 02:31 ---------- Previous post was at 02:29 ----------

1104.png

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
şakayı severim takılıyorum sana birazda, bi faydam olursa ne mutlu :D
evet yetecek şuan için :) daha sonra o kısma ister dosya atarsın istersen ubuntu vs. kurarsın keyfin bilir :D

elmalisoda

Profesör
Reaksiyon puanı
23
yehhuu :) oldu, teşekkürler hsngrms (:

ubuntuyla bu gece uğraşamayacağım kesin de :D en azından fedora'dan kurtuldum...

Bu "şimdilik" en en son soru; : ))) bilgisayar tekrar açıldığında ne olacak?

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
yehhuu :) oldu, teşekkürler hsngrms (:

ubuntuyla bu gece uğraşamayacağım kesin de :D en azından fedora'dan kurtuldum...

Bu "şimdilik" en en son soru; : ))) bilgisayar tekrar açıldığında ne olacak?

rica ederim, hasan diyebilirsin :D
bunun cevabını verebilmem için kurulum esnasında grub'u nereye kurduğunu bilmem lazım eğer mbr üstüne kurduysan açılmayabilir, fedoranın kendi bulunduğu dizine kurduysan sanırım açılır :D
sana önerim kurulum dvd'si veya recovery cd'si varsa yanında hazır bulundur açılışı onarman gerekebilir (ubuntu kursan direk tanırdı windowsu bu sorun kalmazdı ama sonra kuracağın için halletmek zorundasın)

elmalisoda

Profesör
Reaksiyon puanı
23
:w00t::w00t::w00t:

mutlu musun şimdi
geldin bi bağırdın, korktum hemen dediklerini yaptım, peki şimdi ne olacakk :D

kapatmıyorum bilgisayarı ben de :D beklemede dursun bi kaç gün takılsın kafasına göre. o anlattıklarını yapabilmem için en azından bi 349278613 soru sormam lazım iyi misin sen ((:

neyse çok geç oldu, tekrar teşekkürler yardımların için, umarım yarın da buralarda olur birileri :D daha işimiz bitmedi.

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
ben sana en makul yöntemler sırasıyla saydım :D ubuntu kur dedim kurmadın kursan ilaç gibi olacaktı, onu yapmayıp diskleri sildin zaten ama yarım kaldı ben o yarım kalan işi düzelttirdim sadece yani açılmazsa suç bende değil :D eğer boş cd ve cd-writer varsa hemen bi recovery oluşturabilirsin yardımcı olurum onunla açılışı kolayca kurtarsın tek tek anlatırım yapacaklarını bir yere yazar yaparsın ne var yani :P

elmalisoda

Profesör
Reaksiyon puanı
23
recovery cdleri var bende 3 tane!! ubuntu kurmam demedim ben dedim mi? kurarım tabi ki ama bugün çok geç oldu sabahın yedi buçuğunda kim kalkacakkk heyyyy :D

grub u nereye kurduğunu bilmek lazımmış ya, acaba onu öğrenmemizin bi yolu var mıdır?

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
onu öğrenmenin bir yolu var mı bilmiyorum yorumsuz :D direk kurmam demedin ama başkalarının dediğini yaptın benim dediğimi ilk başta önemsemedin direk kursan şuan uyuyordun akıllım :D
win7 recovery cd'si var ise yapacağın basit windows açılmazsa cd'yi takıyorsun bios ayarına girip cd'den boot ettiriyorsun pc'yi (bu kadarını bilmesen ubuntu fedora falan kuramazdn zaten o yüzden bildiğini varsaydım) neyse ondan sonra gereksiz şeyler çıkacak o adımları geçersin install now yada şimdi kur çıktığı zaman sayfanın en altında repair your computer olmalı (sorunları düzelt olabilir türkçesi nasıl çevirmişler bilemiyorum) ona tıklarsın startup repair (açılış sorunu düzelt) diye bulursun zaten orada ilk sıradadır hemen düzeltir artık win açılabilir :D
daha sonra tekrar görüşmek dileği ile
sana yardımcı olmak güzeldi, eğlenceliydi :D
iyi geceler
(malum benimde 10da dersim var 9da uyanmam lazım en geç :( )

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
:):):) teşekkürler
Şimdi bana bi windows 7 dvd si lazım :D ilgilenenere duyrulur :P
Yahu dün ki mesajımızı uçuşdayken yazmışız.Kusurumuza bakma:D:D
Windows 7 dvd sini torentlerde bulabilrsin.Yada google amcaya:
"Windows 7 Ultimate SP1 MSDN - Türkçe DVD"
Hocam grubu da sildin mi?

elmalisoda

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Dün neler yaptım bilmiyorum :):) cgrszone daha iyi bilir :D ama sonuç itibariyle, linux kurulu disk bölümlerini ntfs olarak biçimlendirdim. Açılış sorununu halledememişim, bilgisayar kapandı bi daha açılmadı şimdi de bi win 7 kurtarma cd si hazırlamakla uğraşıyordum ki;

şurdan win 7 recovery 64 bit dosyasını inirdim torrentle. Zipli bi dosyaydı, iso dosyası mı değil mi çözemedim
http://neosmart.net/blog/2009/windows-7-system-repair-discs/

sonra şurdan da ISO Recorder Power toy programını indirdim
http://www.programlar.com/egitim/iso-dosyalarini-bir-cd-ye-nasil-yazabilirsiniz.3j.o.1.html

o zipli dosyayı cd ye yazdım. cd yi açtım içinde

3027.bmp

bu var.

Doğru yolda mıyım??

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Şu anda makina açık görünüyor ;yoksa ben hala ayılamadım mı?Ona ihtiyacın yoktu ama neyse:D:D
Olan olmuş bir kere...Neyse denne baklaım olacak mı?

elmalisoda

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Haayır tabiy ki :) o açık gördüğün makine, şu anda bunlarla uğraşmak yerine aslında iş üretmem gereken makine :):) olayın kahramanı evde sefil sefil yatıyor :D

Deneyeceğim tabi deneme yamulma dünyası :D

---------- Post added at 12:02 ---------- Previous post was at 12:02 ----------

Şimdi bu cd olmuş mu olmamış mı?

metin2008

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bu işlerden anlamadığını söylemişsin. o zaman ne diye linux' la uğraşıyorsun. yardım istediğinde 1000$ istedikleri söylemişsin. merak ettim bu yardımı nereden istedin. sorunlarını linux forumlarında sorsan sana çoktan yardım ederlerdi.

büyük bir ihtimalle bilgisayarı açıp kapattığında açılışta grup hatasıyla karşılacak. grubu düzeltmeden bilgisayarın açılmayacaktır.
1. windows 7 cd sini tak onarı seç
2. ubuntu kurarak bu sorunu aşabilir

elmalisoda

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Bu işlerden anlamadığını söylemişsin. o zaman ne diye linux' la uğraşıyorsun. yardım istediğinde 1000$ istedikleri söylemişsin. merak ettim bu yardımı nereden istedin. sorunlarını linux forumlarında sorsan sana çoktan yardım ederlerdi.

büyük bir ihtimalle bilgisayarı açıp kapattığında açılışta grup hatasıyla karşılacak. grubu düzeltmeden bilgisayarın açılmayacaktır.

:) ben henüz linux'la uğraşmaya başlamadım. Çok yakında inşallah! Ayrıca her merak edip de linux kullanmaya başlayanın, başlamadan önce linux ile ilgili herşeyi biliyor olmasını beklemen çok enteresan :)

1000$ isteyen arkadaş her kimse hakkında bildiğim tek şey, bencil ve tezat bir kişilik olduğu. Linux kullanıp da ufak bir yardım için bu kadar para istemek, tanıdığım bütün linux kullanıcıların davranışlarına zıt. Ve o ben değilim, karcx nickli arkadaşın bana yardım etmek isteyip, sıkıntımı "üstada" ankattığında aldığı cevaptı bu.

Her neyse :) bu cd ler ile halledebilirm sanıyorum, yine de teşekkürler.

Reaksiyon puanı
2,148
Sürücüleri biçimlendirdikten sonra EasyBCD ile grubu kaldırman söylenmişti yaptın mı? Eğer yapmadıysan ondan açılmamış olabilir.

Evet indirdiğin iso dosyasıydı, doğru yapmışsın. Hala windows 7 dvd bulman gerekiyorsa bildir. Ya da sen armut piş ağzıma düş biri değilsin arar bulursun.

"windows 7 msdn sp1 tr duckload tek link" diye tırnaklar olmadan ararsan ilk sıralarda bulabilirsin. Ultimate olmasına bakma istediğin sürüme dönüşebiliyorlar. İndirince yazarsan onu da nasıl yapacağına yardımcı oluruz.

elmalisoda

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Easy bcd ile o dediğini yaptık, yine de açılmadı windows.

Evet aradım buldum bişeyler ama senin yazdığın şeyi indirmedim, o anladığım kadarıyla full işletim sistemi ben sadece sistem kurtarma diski yaptım. (Sanırım) :) çünkü çok küçük bi dosya 165 mb Ali. Doğru yolda mıyım sen söyle :)

Reaksiyon puanı
2,148
Onu da indir lazım olur 3 tane kurtarma cdsi mi olur, kurulum yapacağın zaman rahat edersin o yüzden dedim, daha önce de söylemiştim :)

Kurtarma diski hiç denemedim ama indirdiğin şey doğru verdiğin sayfaya göre doğru yoldasın 165 mb iso indirdin cdye de yazdın artık eve gidip denemek kaldı :)

elmalisoda

Profesör
Reaksiyon puanı
23
:D çok heyecanlı haha

o 3 cd'yi bilgisayarı ilk aldığımda yazmıştık, kurulum dvd'leri. filan :) neyse anlıyosun sen..

öff öf keşke bilgisayarı getirseydim buraya

Reaksiyon puanı
2,148
Virtualbox da sanal olarak win7 kurup üstüne ubuntu kuracağım sonra win7 den sileceğim ubuntuyu, kurtarma diskiyle kurtarmaya çalışacağım, bakalım ne olacak :D

elmalisoda

Profesör
Reaksiyon puanı
23
hönkk :D

Uğraşma ali deli misin, tamı tamına 5 saat 20 dakika sonra deneyip görücez.. :):)

Reaksiyon puanı
2,148
Denemek tecrübe kazanmak lazım :)

Hem olmazsa nasıl düzeltilir onun yollarına bakarım.

elmalisoda

Profesör
Reaksiyon puanı
23
:) Zaten bana yardım edecem derken baya bi tecrübe kazandın hahhaa :D

Peki dene bakalım akşam sonuçlara bakarız :):)

Reaksiyon puanı
2,148
Arada kontrol et burayı, hatayı aldığım zaman resmini koycam kıyas ederiz :) Hadi işinin başına patron görmesin.

elmalisoda

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Patron da kim? Sabahtan beri netteyim vallahi :D Çaktırma Ali :):)

Akşam bilgisayarı açamazsam diğer bilgisayardan girerim foruma (umarım gerek kalmaaazz :() Konuşuruz.. Teşekkürler tekrar :)

Reaksiyon puanı
2,148
Hatayı aldım, böyle bişey miydi?

wbcw2x.jpg

---------- Post added at 19:12 ---------- Previous post was at 18:48 ----------

Rescue disc ile başlattım sistemi, Startup Repair dedim, ama hata bulamadı ve bişey de düzeltemedi.

Ama windows 7 yi boot etmenin bi yolunu buldum.

SuperGrub2 diye bişey var, 2 mb lık bi iso, cdye yazıp bilgisayarı onunla başlattıktan sonra detect any os seçeneğiyle var olan işletim sistemlerini arıyor, windows vista bootmgr seçeneği çıkıyor, onunla windows 7 ye giriş yapılabiliyor. Bu hatadan tamamen nasıl kurtuluruz şimdi ona bakıyorum. Super Grub 2 de burada
http://www.supergrubdisk.org/super-grub2-disk/

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Eveeet tamamen halletmiş bulunuyorum.

Başlayalım.

1- SuperGrub2 indir.
http://download2.berlios.de/supergrub/super_grub_disk_hybrid-1.98s1.iso

2- Cd'ye yaz, veya Cd yoksa USB'ye yazmak için 3. adıma geç. CD ye yazacaksan 4. Adıma geç.

3- Bunu indir, zipi çıkar klasöre. İçindeki Win32DiskImager.exe yi çalıştır.

Öncelikle USB'nde ki verileri yedeklemeyi unutma.

indirdiğin Super Grub2 nin uzantısından .iso'yu .img yap. Uzantıları göremiyorsan bi klasör aç, sol üstte Düzenle>>Klasör ve arama seçenekleri>>Görünüm>>Bilinen dosya türleri için uzantıları gizle seçeneğinin tikini kaldır.

Win32 Disk Imager da image file kısmında mavi klasör iconuna tıkla, uzantısını .img yaptığın supergrub2 kalıbını seç, Device kısmında USB'ni seç, kendi usb'nin harfini seçtiğine emin ol. Alt tarafta write tuşuna bas.

Super Grub2'yi USB ye atmış olduk.

4- Bilgisayarını CD'den veya USB'den başlat. Hangisini seçtiysen artık.

Welcome falan ayakları geçtikten sonra karşına seçenekler gelecek, Detect Any OS ile işletim sistemlerini ara, windows vista bootmgr bulduğu zaman onu seç, windows 7 açılmaya başlayacaktır.

5- Windows 7'yi açtıktan sonra EasyBCD programını indir, gerçi zaten kurmuştun yanılmıyorsam.

EasyBCD yi aç, resimdeki adımları uygula.

288s9d0.jpg

Bitince bilgisayarı yeniden başlat. Normal boot olması lazım artık.

6- USB'yi eski haline getirmek için 3. adımda verdiğim dosyanın içinden HPUSBFW.EXE'yi çalıştır. Device'dan USB'ni seç, altta quick format'ı işaretle, start'a bas.

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39

Anlamayan benim.Bizede öğret nasıl olduğunu biz de bilelim...
Ayrıca yardımcı olmak iyidir...Yardımlarını bekliyoruz...

metin2008

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Anlamayan benim.Bizede öğret nasıl olduğunu biz de bilelim...
Ayrıca yardımcı olmak iyidir...Yardımlarını bekliyoruz...
anlamayacak bir şey aslında

windows 7'de onarı seçebilirsin oda olmadı arkadaş ubuntu kuracağını söylemiş. ubuntu kurulum sırasında fedora disk bölümünü gösterip kuruluma devam etse fedoranın grup ekranı gidip ubuntununki geçer. aslında arkadaşta iyi sabır varmış dünden beri uğraşıyor bu kadar uğraşacağıma windowsu elimde yoksa bile indirip yniden kurardım. dedim ya iyi sabır varmış. aynı sorunları bende yaşadım ve bu şekilde aştım. bu yazıyı bile yazarken linuxtan yazıyorum