Tek hddye 3 işletim sistemi kurmamıyorum

turgutreisfb

Profesör
Reaksiyon puanı
37
merhaba bilgisayarıma sırası ile
xp
w7
pardus
kurmak istiyorum

once eski işletim sistemi olduğu için xp sp3 ü kurup gerekli driver programları fln kuruyorum

sonra w7 ye geçip onuda kuruyorum ama w7 kurulduktan sonra işlerimi tamamlıyorum

yeniden başlatınca boot ekranında önceki windows sürümü diye xp görünüyor seçiyorum enter ile ama ilerleyim xp açılmıyor

Easy BCD diye bir program buldum onuda biraz kurcaladım ama olmuyor bu konuda bana yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa çok memnun olurum

ByKaMiKaZe

Profesör
Reaksiyon puanı
20
normal şartlarda açılması lazım acaba etkin alanlamı alakalıki :\ benim evdede c:\ de xp kurulu d:yedeklerin olduğu yer. ben d:\ den biraz yer çalıp w7 de kurmak için başka bi bölüm oluşturmuştum onada w7 kurdum ve sorunsuz çalışıyor dediğin gibi eski işletim sistemine bastığımda direk XP açılıyor. :S

hata olarak ne çıkıyor karşınıza ?

turgutreisfb

Profesör
Reaksiyon puanı
37
hata fln çıkmıyor ekran da sadece bir imleç yanıp yanıp sönüyor

zebaniselo

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Bilen biri varsa lütfen cevap yazsın.aynı durum benim de başıma gelmişti.

quale

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşım senin sorununun çözümü easy bcd.Tabi farklı bölümlere kurulum yaptığını varsayarak söylüyorum. önce xp yi c ye kur sonra d bölümüne windows 7 kur windows 7 zaten açtığında eski kurduğun işletim sistemini görecektir.Açılışta boot etmek için bi seçim ekranı göreceksin. "Seçim ekranı göremiyorum o zaman ne yapabilirm?" O zaman easy bcd programını kur windows 7 de ya da hangi işletim sistemini açtıysan sonra bilgisayarımdan bak diğer işletim sistemi hangi harfle belirtilen sürücüde diye. Sonra add new entry şeçeneğini tıklatıp oraya işletim sisteminin türünü bulunduğu sürücüyü işaretle ve add enrty tıkla bu kadar http://farm5.static.flickr.com/4114/4782814392_dbbff50478_b.jpg
4782814392_dbbff50478_b.jpg
tabi sanal işletm sistemi kurmakta iyi bir çözüm olabilir bunun için wmware ve virtualbox kullanabilirsin. kolay gelsin

turgutreisfb

Profesör
Reaksiyon puanı
37
arkadaşlar sorunu çözdüm

başka bir forumda xp kurup 2. adımda w7 yi kurarken 100 MB lik bir yer ayırdığını bu 100MB lik yer yüzünden Xp nin açılmadığı yazıyordu

xp kurarken bölümlendirmelerde önce xp yi kuaracağım C: ye 50 GB

sonra w7 yi kuracağım D: ye 200 GB verdim ardından geri kalanı depo olarak ayırdım ve 50 GBlik alana Xp yi kurdum

Xp kurulduktan sonra W7 kurulumuna geçtim disk bölünlendirme ekranını hiç kurcalamadan direkt 200GBlik bölümü seçip ileri dedim kurulum bittikten sonra Xp yi açıp denedim sorunsuz iki işletimde açıldı

şimdi mbr yi kaydedip Pardus 2011 i kuracağım bir daha sorun çıkacağını düşünmüyorum çünki Pardus un Grub u çok fonksiyonel

ByKaMiKaZe

Profesör
Reaksiyon puanı
20
arkadaşlar sorunu çözdüm

başka bir forumda xp kurup 2. adımda w7 yi kurarken 100 MB lik bir yer ayırdığını bu 100MB lik yer yüzünden Xp nin açılmadığı yazıyordu

xp kurarken bölümlendirmelerde önce xp yi kuaracağım C: ye 50 GB

sonra w7 yi kuracağım D: ye 200 GB verdim ardından geri kalanı depo olarak ayırdım ve 50 GBlik alana Xp yi kurdum

Xp kurulduktan sonra W7 kurulumuna geçtim disk bölünlendirme ekranını hiç kurcalamadan direkt 200GBlik bölümü seçip ileri dedim kurulum bittikten sonra Xp yi açıp denedim sorunsuz iki işletimde açıldı

şimdi mbr yi kaydedip Pardus 2011 i kuracağım bir daha sorun çıkacağını düşünmüyorum çünki Pardus un Grub u çok fonksiyonel

siz nasıl yapıyordunuz ki?

ByKaMiKaZe

Profesör
Reaksiyon puanı
20
ilginçmiş benim xp'de 10gb, w7'de 20gb yer verdim çalışıyor. düzeldiyse sorun yok hayırlı olsun :)

Rüstembey

Doçent
Reaksiyon puanı
1
ben xp pardus ve vista kurmuştum.xp ile pardus hiç sorun çıkarmadıydı.vistayı kurunca pardus bozulduydu....
sonucu yazarsanız sevinirim denemek istiyorum....