Bırakın Beni Photoshopcu Olacam!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Krazky
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45
* Fotoğraf üzerine çalışmalar öğrenmek istiyorum. Hangi ürünü önerirsiniz?

* Ürünü hangi dilde kullanmalıyım? Neden?

* Adana'da photoshop kursu alabileceğim yer veya özel ders veren uzman birileri var mı? Sertifika önemli değil...

* CS5 ürünü üzerinden eğitim kitapları ve ya cd'lerini nereden temin edebilirim? Faydası ne kadar olur?

* CS5 ürünü üzerinden anlatımı türkçe olan hangi siteyi önerebilirsiniz?

Evet arkadaşlar, her gün aynı şeyleri yapmaktan sıkıldım. Ciddi ciddi bu işi öğrenmek istiyorum ve her geçen gün kendimi bu alanda geliştirmek istiyorum. Nerden başlamalıyım?

Hello Kitty.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
104
tutan mı?? var öğren :D SDNden başla derim :)

serkan94

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
22
Adana'da kurs diyorsan ben alıyorum ama daha çok benim yöneldiğim konu resim çizme konusu vektör çizimleri renklendiriyorum.Eğer gerekiyorsa senin içinde ders ayarlayabiliriz :D

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
eğer photoshop'un nasıl kullanıldığını bilmiyorsan kurs faydalı olabilir.

eğer ne yapıcağını bilmiyorsan ise tutorial denilen minik dersler işini görür
good-tutorials.com bu dersleri toplayan bir site benim çok işimi gördü

kuler_first_touch_by_orcnd-d36ufmd.jpg

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Adana'da kurs diyorsan ben alıyorum ama daha çok benim yöneldiğim konu resim çizme konusu vektör çizimleri renklendiriyorum.Eğer gerekiyorsa senin içinde ders ayarlayabiliriz :D
Adamım kurs aldığın yer ile ilgili geniş bilgi verir misin? Ayarlama işi daha sonra... Photoshop üzerine değil mi?

---------- Post added at 18:05 ---------- Previous post was at 18:01 ----------

eğer photoshop'un nasıl kullanıldığını bilmiyorsan kurs faydalı olabilir.

eğer ne yapıcağını bilmiyorsan ise tutorial denilen minik dersler işini görür
good-tutorials.com bu dersleri toplayan bir site benim çok işimi gördü

kuler_first_touch_by_orcnd-d36ufmd.jpg

Genel anlamda CS5'i tanıyorum. %10 bir tercübem var diyebilirim... Bu arada eğitim kitabı önerisi yok mu kimseden? Photoshop CS5 serisini anlatan eğitim kitabını ya da cd'lerini nerden temin edebilirim?

thruthreign

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
159
Adamım kurs aldığın yer ile ilgili geniş bilgi verir misin? Ayarlama işi daha sonra... Photoshop üzerine değil mi?

Ben kursa vs gitmedim eğer bu olayı ciddi bir meslek olarak ediniceksen önce temelini evde öğren yok paramı veririm dersen temelini öğreneceğin bir kursa git sonra ücretli eğitim dersleri var profesyonelliğin ilk basamakları için önceneci olacağına karar ver fotograflardaki kusurları temizleyen birimi bir logo tasarımcısımı bir poster ve özel efektli tasarımcımı (bunlar sektörel isimler değildir tabiki :) ) bir reklam tasarımcısımı yoksa profesyonel bir montaj ve maniplasyoncu mu?

Buna karar ver ve eğer meslek edineceksen bu yolda ilerle yok ben hobi olarak çeşitli tasarım konularında çalışmak istiyorum dersen önce temeli öğren (kursa gitmene gerek yok ücretsiz eğitim videoları var) sonra Lynda ve benzeri eğitim videolarını öğren bunları ister legal ister illegal yoldan edine bilirsin. önemli olan senin ne istediğin. Yoksa internette döküman çoook.

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45
zero2900 ben hobi olarak photoshop öğrenmek istiyorum. Daha doğrusu Photoshop CS5 programını kullanmayı öğrenmeyi istiyorum. Daha dün gece burdaki http://www.bascek.com/2937/ps-ile-objeye-yansima-eklemek/ çalışmayı öğrendim. Gayet kolaydı ve defalarca denedim. Şimdi aklımın bir köşesinde ve her defasında tekrar tekrar deneyeceğim.

Yani bu işi meslek olarak değil hobi olarak yapmak istiyorum.

thruthreign

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
159
Eğer internetin kotasız ise profesyonelce işler çıkartmanı sağlıycak photoshop Top Secret eğitim videosu setinin hızlı torrent ını sana özelden yollaya bilirim.
Toplam 5 set ve 20 gb eğer 20 gb ı indirmekte tereddüteysen top secret ın sitesine girip yapa bileceklerini incele derim :)

http://www.photoshoptopsecret.com/

Mert Ahmet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
41
Sanal modifiye yapabilirsin mesela www.sanalmodifiye.com da foruma uye olursan ihtiyacin olan bircok bilgiye erisebilirsin. Dersler, parca resimleri vs buyuk bir arsiv mevcut :)

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Sanal modifiye yapabilirsin mesela www.sanalmodofiye.com da foruma uye olursan ihtiyacin olan bircok bilgiye erisebilirsin. Dersler, parca resimleri vs buyuk bir arsiv mevcut :)

Teşekkürler, inceleyeceğim. zero2900 internetim sınırsız. Bahsettiğin seti indirebilirim. Ama ben daha çok türkçe anlatımlı istiyorum. Ayrıca sanada teşekkür ediyorum.

Mert Ahmet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
41
Bence photoshopu ing. Kullan cunku internette anlatimlar ingilizce oluyo bn ing kullaniyorum ufak notlar al unutmuyo insan 1-2 kere bakinca hatirda kaliyo :)

Y!LM@Z

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Teşekkürler, inceleyeceğim. zero2900 internetim sınırsız. Bahsettiğin seti indirebilirim. Ama ben daha çok türkçe anlatımlı istiyorum. Ayrıca sanada teşekkür ediyorum.
Elimde ara sıra faydalandığım türkçe kaynak var işine yarayacağını düşünüyorum. Linkleri gönderdim.

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Bence photoshopu ing. Kullan cunku internette anlatimlar ingilizce oluyo bn ing kullaniyorum ufak notlar al unutmuyo insan 1-2 kere bakinca hatirda kaliyo :)
Program ingilizce zaten. Sadece anlatım şekli türkçe olsun istedim.
Elimde ara sıra faydalandığım türkçe kaynak var işine yarayacağını düşünüyorum. Linkleri gönderdim.

THR teşekkür ederim. Özelden mesajını aldım. Özellikle teşekkür ederim, en kısa zamanda inceleyeceğim.

Ayrıca sormak istiyorum. Photoshop CS5 kurulumunda Adobe Extension Manager CS5, Adobe ExtendScript Toolkit CS5, Adobe Device Central CS5, Adobe Bridge CS5, Adobe Help gibi bileşenler geliyor. Bu bileşenler tam anlamıyla ne işe yarıyor. Yani photoshop çalışmaları ile ne kadar alakalı acaba? Yüklenmesi gereken veya gerekmeyen hangileri? Bu bileşenler nerede işime yarar?

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Çakmak Plazaya git, en alt kata in tüm kitapçılarda Photoshop ile ilgili kitaplar bulabilirsin... :)

CS5 e odaklanmak zorunda değilsin...

CS2 için anlatılanları okuyarak CS5 in temelini anlayabilirsin...

Bir Kurs terimleri ve kısayolları öğrenmek için çok faydalı olabilir...

Ama ne kadar öğrenirsen öğren, öğreneceklerinin sınırı sensin...

Bence Photoshop'ta sınır yoktur...

İnternette sayısız ders var onları takip ederek öğrenebilirsin...

hazır PSD Dosyaları vardır... Onları indirip photoshopta açarak layerların nasıl işlendiğini görerek de bir çok şey öğrenebilirsin...

Üzerine düşmek gerekiyor... bir anda mucizeler de beklememek lazım...

Ve sürekli internette photoshop hakkındaki siteleri gezmek bir şeyler öğrenmeye çalışmak lazım...

çok dandik hiç bir şeye benzemeyen basit gibi görünen bir şeyin dersini küçümsememek lazım...

O derste öyle bir püf noktası verilir ki ondan sonra bir çok çalışmanda sana fayda sağlar...

yani iştah ve araştırma bu işin temeli.... :)

Kolay gelsin

serkan94

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
22
Adana Kursu için;

Herhalde Photoshop üzerine ve Adobe After Affects (bu benim için lazım) bunları alıyorum aldığım yer 2007'de resim dersi için gitmiştim normal bu sene başladım tekrardan Didem Bekiroğlu sanat merkezi. :D Zaten Photoshop öğreten hocamı 2007'den beri tanıyorum.

Reaksiyon puanı
189
İlk önce İngilizce öğrenmelisin ki kaynakları anlayabilesin. Daha sonra bir grafik tablet edin. Ondan sonrası senin hayal gücüne kalmış :)

arkabisrem

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Photoshopcu olunmaz , Photoshopcu doğulur. :D:tongue:

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Photoshopcu olunmaz , Photoshopcu doğulur. :D:tongue:

Seçme hakkım yoktu, kısmet bugün içinmiş... :)

Photoshop CS5 tekrar kuracağım. Kurarken bileşenleri kurmam gerek mi? Yoksa sadece Photoshop'un kendisi yeter mi?

serkan94

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
22
Seçme hakkım yoktu, kısmet bugün içinmiş... :)

Photoshop CS5 tekrar kuracağım. Kurarken bileşenleri kurmam gerek mi? Yoksa sadece Photoshop'un kendisi yeter mi?

yeterli ama aşırı ayara ekstraya kaçacaksan after effects falan önemli :D

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Konuyu dağıtmayalım iyi gidiyor işte :D
Hemen toparlıyorum.
Şu konuya açıklık getirecek uzman bir arkadaş yok mu? Photoshop CS5 kurulumunda Adobe Extension Manager CS5, Adobe ExtendScript Toolkit CS5, Adobe Device Central CS5, Adobe Bridge CS5, Adobe Help gibi bileşenler geliyor. Bu bileşenler tam anlamıyla ne işe yarıyor. Yani photoshop çalışmaları ile ne kadar alakalı acaba? Yüklenmesi gereken veya gerekmeyen hangileri? Bu bileşenler nerede işime yarar?

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Hazır başlamışken adobe master collection cs5 kur adobe programlarının bir çoğunun çalışma antığı aynı olduğu için paketin içerisindeki diğer programlarıda denemiş olursun göz aşınalığı olur..

thruthreign

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
159
Hemen toparlıyorum.
Şu konuya açıklık getirecek uzman bir arkadaş yok mu? Photoshop CS5 kurulumunda Adobe Extension Manager CS5, Adobe ExtendScript Toolkit CS5, Adobe Device Central CS5, Adobe Bridge CS5, Adobe Help gibi bileşenler geliyor. Bu bileşenler tam anlamıyla ne işe yarıyor. Yani photoshop çalışmaları ile ne kadar alakalı acaba? Yüklenmesi gereken veya gerekmeyen hangileri? Bu bileşenler nerede işime yarar?

Dostum zaten adları açıklıyor adobe helper yardım dosyaları (programda yaşanan teknik sorunlarla ilgili) diğerleride dosya ve dizin düzenlemeleriyle alakalı ben yüklemiyorum genelde.

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Dostum zaten adları açıklıyor adobe helper yardım dosyaları (programda yaşanan teknik sorunlarla ilgili) diğerleride dosya ve dizin düzenlemeleriyle alakalı ben yüklemiyorum genelde.
Tamam olayı anladım. Kurulumda bu aşamada gerek yok bu bileşenleri yüklemeye...

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45
İlk çalışmamı bugün itibariyle yaptım. Bir acemiye göre iyi sayılırım değil mi? Öylesine bir çalışma işte ama kendi emeğim...