VirtualBox Sanal Makine Problemi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Quickly
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Quickly

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar, Win7 ultimate olan bir bilgisayarda VirtualBox ile sanal makine kurdum ve devamında sanal makineye masaüstünde bulunan iso dosyasından Ubuntu 10.10 kurdum. Sanal makineye kurduğum bu ubuntuyu açmak istediğim zaman, sanal makine ubuntu iso dosyasını tekrar çalıştırıyor ve her defasında ubuntu kurulum ekranı çıkıyor. Yani sanal makineye kurduğum işletim sistemi her defasında yeniden kurulmak isteniyor. :(

Nerde yanlış yaptım acaba?:confused1::clover:

Reaksiyon puanı
189
Kurulumdan sonra sanal makinenin ayarlarından ISO dosyasının bağını koparacaksın.

Quickly

Doçent
Reaksiyon puanı
2
O bağ koparma olayı nasıl yapılıyor?

Reaksiyon puanı
189
Makine kapalıyken ayarlar kısmında depolama başlığının altındaki ubuntu ISO'sunun olduğu optik medyaya tıklayıp sağındaki attributes kısmındaki küçük cd simgeli tuşa basıp remove media from virtual drive seçeneğini seçmelisin.

Makine açıkken ise yukarıdaki aygıtlar menüsünden CD/DVD Devices başlığı altından yine remove media from virtual drive seçeneğini seçmelisin.

Quickly

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Teşekkür ederim dediğiniz gibi yaptım ve oldu.:clover::)

Quickly

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Sanal makinede Ubuntu çalışırken sanal makinenin sol üst tarafında bir menü vardı. Oradan ekranla ilgili bir yere tıkladım ve ekran fullscreen oldu. Bir türlü düzeltemiyorum. O tıkladığım menüde şu an görünmüyor. :helpsmilie:

Quickly

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Çok teşekkürler, düzeldi. :)

Hoşgörünüze ve bilginize güvenerek müsadenizle bir soru daha sormak istiyorum. Ben ubuntuyu kurarken Türkçe Q seçtim klavyeyi ve de Türkçe Q zaten. Ama sanal makineden ubuntuyu çalıştırınca normal işletim sistemi olan win 7 de klavyeye bir haller oluyor. Bazı harflere basınca bazı pencereler açılıyor. Mesela R ye basınca çalıştır çıkıyor karşıma, bu sorunun çözümü nedir acaba?

Reaksiyon puanı
189
Çok teşekkürler, düzeldi. :)

Hoşgörünüze ve bilginize güvenerek müsadenizle bir soru daha sormak istiyorum. Ben ubuntuyu kurarken Türkçe Q seçtim klavyeyi ve de Türkçe Q zaten. Ama sanal makineden ubuntuyu çalıştırınca normal işletim sistemi olan win 7 de klavyeye bir haller oluyor. Bazı harflere basınca bazı pencereler açılıyor. Mesela R ye basınca çalıştır çıkıyor karşıma, bu sorunun çözümü nedir acaba?

Windows tuşun basılı kalmıştır. Birkaç defa üzerine bas bırak düzelir :)

Quickly

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Zaten benim de aklıma ilk o geldi ama tuşlarda bir sorun yok, hepsi normal. :confused1:

Quickly

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Az önce evet devam etti, hatta bir kaç defa denedim. Ben de windows u yeniden başlattım. Şu an bir sorun yok inşallah da olmaz,:). Zahmet edip cevapladığınız için teşekkür ederim tekrar.