Kasam açılmıyor power mı statik elektrik mi?

oguzhan432

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Arkadaşlar geçen hdd ve dvd sürücüsünü çıkarttım taktım.Neyse kasanın kağağını yerine taktım power tuşuna basıyorum ışığı yanıyor saliseler içinde yavaşça sönüyor daha doğrusu silikleşip sönüyor.

Tam bu olaylar olurken işlemcimin fanı hafif titreme yapıyor.Dönecekmiş gibi oluyor ama çok az oynuyor.

Aklıma ilk gelen statik elektrik oldu zaten bayağa bi gergindim dün akşam.

Ek bilgi:Usb power jumperım aktif yani pc kapalıyken takılan bluetooth mouse vs ışıkları yanık kalıyor

Güç kaynağım bozuldu desem usb lere elektrik geliyor.

Bir gece fişe takılı olmadan beklettim ve pc son 1 aydır topraksız hatta çalışıyor.
Statik elektrik varmı yokmu nasıl anlarım?:confused1:

Çok zor durumdayım durduk yere pc nin bozulması içimi karattı resmen haftasonum gitti mat sınavım var üstelik.:crying:

Tavsiyelerinizi bekliyorum,Yardımcı olacakları şimdiden teşekkür ederim.

m1903

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Kasanın içini kurcalarken yanlışklıkla güç kaynağından anakarta giden 4 pinlik kabloyu sökmüş olabilirsiniz. Onu kontrol edin, olmadı anakartın pilini söküp biosu sıfırlayıp deneyin.

Reaksiyon puanı
189
Statik elektrik olduğunu düşünüyorum. PC'yi elektrikten çekip üzerindeki statik elektriği boşaltın. Ayrıca çalıştığı pirizin topraklı piriz olmasına özen gösterin. Topraksız hatlarda bu tip sorunlarla karşılaşmanız olasıdır...

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Ana Kart'ın Ek Güce İhtiyacı Vardır m1903 'ün Dediği Şekilde Ana Karta Giren Ek Güç Kablosunu Çıkartmış Olabilirmisin

4 Pin Aşağıdaki Resimde ki Gibidir!

4pincpusz0.jpg

oguzhan432

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Statik elektrik olduğunu düşünüyorum. PC'yi elektrikten çekip üzerindeki statik elektriği boşaltın. Ayrıca çalıştığı pirizin topraklı piriz olmasına özen gösterin. Topraksız hatlarda bu tip sorunlarla karşılaşmanız olasıdır...

prizden çıkardığımda statik elektrik kendiliğinden boşalacaktır dimi peki ne kadar beklemem gerek

ayrıca o kaloyu kontrol ettim çıkarttım taktım ama işe yaramadı zaten o kısmı ne elledim ne de bi şey ettim

Reaksiyon puanı
189
Bazen çok uzun beklemek gerekebilir. Bazen ise prizden çekip birkaç defa power tuşuna bastıktan sonra fişe takıp açtığınızda açılır. Bazen ise tüm parçaları söküp anakartın slotlarından düz tornavida geçirerek statik elektriği almak gerekir...

oguzhan432

Asistan
Reaksiyon puanı
4
clear rtc denedim pili söküp taktım şimdi tornavida geçircem çok kafamı bozdu ya durduk yere olunca balkondan aşağıya atasın geliyo

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Ana karttaki pili çıkartıp, fişi (iki ucunu da) üzerine temas etmesini sağla. Power tuşuna bir kaç defa bas. Fiş, pirize takılı olmadan elini ana kartın metal parçaları üstünde gezdir. Çalışacağına emin değilim ama işe yaramıştı bir kere :)

Reaksiyon puanı
189
clear rtc denedim pili söküp taktım şimdi tornavida geçircem çok kafamı bozdu ya durduk yere olunca balkondan aşağıya atasın geliyo

tornavida geçirirken kasayı elektrikten çekmeyi unutma :D yoksa komple gider :D bi de elektriktek çektikten sonra power tuşuna birkaç defa bas ki üzerinde bir şey kalmasın :) ondan sonra geçir tornavidayı :)

oguzhan432

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Zaten anakartı vs söküycem dağıtıcam iyice ama şimdi bi power tuşunu pompalıyım bakıyım nolucak.

Kafamı karıştıran şey bi şey kısa devre mi yaptırıyor power tuşu olan sarı ışık silikleşip sönüyor bu olayların sebebi statik elektriktir işallah

Ekran kartımın kutusunda static elektrik emen güya emiyomuş parlak ama hafif siyahımsı bi pöşet var ekran kartı onun içindeydi o parçayı da sürtiyim mi:-)))))

ya da bahçeye toprağa gömücem üzerinede bi mezar taşı koyucam böylece statik elektrikte kartta gidecek.

Bence anakart a bi şey oldu aklıma bişşürü kötü şey geliyor:-?

---------- Post added at 15:52 ---------- Previous post was at 15:45 ----------

arkadaşlar bare bu sorunu halledelim:
http://forum.shiftdelete.net/surucu...493-creative-sound-blaster-5-1-vx-driver.html

4ReacTiv

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Kabloları elinle bir kontrol et.Tam temas yapmıyorsada böyle olur.Ayrıca kasayı fişe taktıktan(Elektirik verdikten sonra) en az 10 dk beklet ondan sonra çalıştırmaya çalış.

oguzhan432

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Kabloları elinle bir kontrol et.Tam temas yapmıyorsada böyle olur.Ayrıca kasayı fişe taktıktan(Elektirik verdikten sonra) en az 10 dk beklet ondan sonra çalıştırmaya çalış.

kasayı daha sökmedim deniycem bakalım nolucak.

since1453

Doçent
Reaksiyon puanı
16
Çocuğun gazını mı alıyorsunuz :mrgreen: Ehe ehe ehe.(tamam iğrençti) Boş zamanında prizi de topraklamayı unutma dostum, yoksa başına umulmadık zamanda iş açar.

oguzhan432

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Arkaadşlar başıma ne geldi bilseniz

Kendimce düşündüm ve bi şey pc yi kısa devre yaptırıyor dedim ekran kartını dvd sürücüsünü ve hdd yi çıkarttım ve o da ne pc çalıştı sonra dvd yi taktım gene çalıştı ekran kartını taktım gene çalıştı hdd yi taktım gene aynı sorun

Artık hdd ye yoğunlaştım emin olmak için bir kez daha takıyım dedim ve garantiye yollıycaktım.Kasanın tuşuna bastım ve hdd nin güç girişinin ordaki bi devre elemanından koyu bi duman geldi.Emen elektriği kestim 1-2 sn kadar duman çıkışı oldu haliyle

Salı günü garantiye yollıycam bakalım ne olacak kullanıcı hatası diycekler garanti ama ben bi şey yapmadım kendi kendine oldu.

Ordaki devre elemanı tekrar lehimlense ya da hdd nin boarddı değişşe çalışcağını düşünüyorum.

samsung Hd321kj bozuk şekilde satan olursa alabilirim?

Ayrıca bu disk daha önce kafa vurdu ve yenisi geldi garantiden daha 3 aylık diskti ama işte olumsuzluklar birbirini kovalıyo:-)

İlk kez gözümün önünde bi parçadan duman çıktı.Bu da varmış kaderimizde bakalım gelişmeleri size söylerim

Şu an bi arkadaşımdan 9 tl ye aldığım 40gb hdd kullanıyorum:-) .Dosyaları her zaman yedeklerim allahtan onlar yokolmadı.

---------- Post added at 17:24 ---------- Previous post was at 17:23 ----------

Heyecanla beklemekteyiz :P (sonucu yazarsan memnun olurum merak ettim çünkü :))

sonuç hüsran oldu

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Allah tan ana kart ya da diğer donanımlar bu sorundan etkilenip bozulmamış.

oguzhan432

Asistan
Reaksiyon puanı
4
arkadaşlar hdd yi bıraktım bakalım anakartını değiştircekler olursa olur.Ben merakla bekliyorum bakalım nolucak

ahmetdadak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kardeş bendede var aynı sorun benim kasa tepki vermiyo power dugmesine basınca anakart ışıgı sonuyor. power suplyi değiştirdim yine aynı ram ve ekran kartını soktunm statik elektrigini aldım yine olmuyo fan calısmıuyor