Bende araştırma yaptım bulamadım bir geliştirici abimden rica ettim Mervenin dediğinin aynısını dediGNOME henüz desteklenmiyor resmi olarak. Kaynak koddan derleyeceksen Google'da arama yap.
Sana tavsiyem KDE'den vazgeçme bence KDE en görsel masaüstü özelliğine sahip yok ben gnome kurucam diyorsan biraz netten araştırim sana bilgi veririm...
Burayı incelersen kurulumu yapabilirsin...Test kurulumu başarılı oluyormuş...
http://code.google.com/p/pardus-gnome-project/wiki/Kurulum2011
Sorması ayıptır kaynak koddan nasıl kurulum yapılıyor?Açıklarsanız seviniriz...
Sağolasın...Şimdi uç birim ne desem bana kızarsın herhalde...Kaynak kodları uçbirime yazarak yapılıyor benim bildiğim. Yanlışım varsa düzeltin lütfen![]()
Sana hızlılık lazımsa fluxbox kullan![]()
Gnome kuramamış dah onu nasıl kuracak
Aslında şu ustaları gelsede bizlerede öğretese...Ancak bekliyoruz...Ne gelen var ne giden![]()
Pardus 2011 beta 2 gündelik kullanıma uygunmu ? Gnome masaüstü kullanmak istiyosan bence mint veya ubuntu kullan(Pardus 2009 da denedim gnomeyi bence berbattı
Hem daha beta olan bir sistemde nerdeyse beta aşamasında bile olmayan gnomeyi kullanmak baya zor olur bence
)
Bencede Sen 2011 Pardusta gnome kurucaksın mis gibi KDE varken ne gerek var gnomeye ne şakacıyım ama gerçekten Gnome pardusta berbat gider gnome kurmak istiyorsun ubuntu tavsiye ederim...![]()
Yok kardeş bana görsellik değil hızlılık lazım.
Kardeş verdiğin linkteki tüm söylenenleri yaptım ve beceremedim.
---------- Post added at 19:52 ---------- Previous post was at 19:50 ----------
Kaynak kodları uçbirime yazarak yapılıyor benim bildiğim. Yanlışım varsa düzeltin lütfen![]()
Ama oldukça yavaş bezdirdi artık Pardus. Bir türlü stabil olması sağlanamadı. Ubuntu kurmuştum daha önce sistemim çok hızlıydı. Bir uygulama açıyorsun hemen işlemciye yük bindiriyor Pardus. Gösterge %90 lara çıkıyor. Ne iş anlamadım.
Sistemim yeterli değil herhalde yoksa hızlı olurdu. Başka bir açıklaması yok bence.
Sistem özelliklerin ne?
Kaynak kodu uç birimden girin, parmaklarınızın hız kazanması ile 3 - 4 senede bitirirsiniz.Terminal, uçbirim daha doğrusu shell'den girilen kod değil komut ve komutlar kodun derlenmesi için. Önce eldekini (KDE ise onu yoksa Gnome artık ne varsa onu) kullanın önce sonra derleyerek kurmaya çalışın. Ben söyleyeyim 3 gün değil 3 yıl gerekiyor. ben Buraya " kur gnome diskBölümü1'e" diye komut yazsam emin ol senin makinende diskBölümü2'ye olacaktır. Yani 3 dakkada 3 komut öğrenmeyi değil sistem nasıl işler bu komut nasıl kullanılır onu öğrenmeye bakın. Lafım sadece bir kişiye değil, burayı okuyan herkese. Onca eğitimim ve uğraşlarımla ben bile 3 günde sapasağlam kurabilirim derken benden de usta olanlardan "Aga bu işin püf noktası ne anlat bi hele" gibi cümlelerle medet umarsanız... Sadece umarsınız...
![]()
Gnome un Makefile larında pardus'un yapılandırmasına uygun bir derleme ve kurulu bilgisi yok. Pardus'un daemon çalıştırma yapısı genelde kullanılan standartlardan farklı (bash shell yerine phyton scripti var). Bir iki script yazman gerekebilir. Stabil olmasını istiyorsan log ları okursan fena olmaz ki loglar 100 ile 1000 sayfa arasında bir şey tutar. Aradaki hatayı hızlıca görmeye aşina olamak gerek. Hatayı bulunca eksik kütüphaneyi falan bulursun. Onu derler eklersin. Yapılandırmaları tekrar gözden geçirirsin. Bir de bunları beta bir dağıtım üzerinde yaparsan....Anladın. İşte bu yüzden dağıtımlar var. Herkes kullansın kurulum paket yöneticisinden tek tıkla yapılsın diye(Dağıtımı hazırlayan ekip program ve scriptleri işimiz kolay olsun diye yazıyor.). Pardus da KDE ile dağıtılıyor . Gnome için yapmak istersen bu ekibin işini yüklenmiş olursun. Bence şimdilik mavi hapı seç, kırmızı hap gerçek ama acı.
Ben bu kadar yazdım ya, bilmediğin kelimeleri bir aratırsan google'da, bak neler neler çıkacak tavşan deliğinin içinde...
pardus dagitimlar icindeki en kolayidir ,nerdeyse deneyim gerekmez ,ama suda var cilgin biri degilsen beta önermem gerci pardus beta2 su an bir cok dagitimin final sürümüne on basar isterseniz kubuntu kullanin kafayi siyirirsiniz![]()
ve kde bence cok cok daha güzel tabi bu benim zevkim gnome biraz durgun kaliyor![]()
sana tavsiyem final sürümünü kullan ve kde ile nekadar kolay bir pc keyfi geciyor ozaman farkina varirsin
Aynı fikirdeyim seninle bu arada all_fm sistemin PARDUS için fena bir sistem değil kasma sebebi başka birşeyden kaynaklanabilir ama sana tavsiyem KDE'den vazgeçme PARDUS aralarında en kolay anlaşılabilir bir işletimdir.Tabi sana kalmış...