Pardus 2011 Beta 2 Sürümüne GNOME Masaüstü Ortamı Kurulumu

all_fm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Sistemimde Pardus'un 2011 Beta 2 sürümü kurulu. Ama ben KDE'den hiç hoşlanmadım. GNOME kurmak istiyorum. İnternette biraz araştırdım. Ama beceremedim. Bilen birileri varsa süper olur gerçekten :D

JJaWaa

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Sana tavsiyem KDE'den vazgeçme bence KDE en görsel masaüstü özelliğine sahip yok ben gnome kurucam diyorsan biraz netten araştırim sana bilgi veririm...

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
GNOME henüz desteklenmiyor resmi olarak. Kaynak koddan derleyeceksen Google'da arama yap.

all_fm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Sana tavsiyem KDE'den vazgeçme bence KDE en görsel masaüstü özelliğine sahip yok ben gnome kurucam diyorsan biraz netten araştırim sana bilgi veririm...

Yok kardeş bana görsellik değil hızlılık lazım.

Burayı incelersen kurulumu yapabilirsin...Test kurulumu başarılı oluyormuş...
http://code.google.com/p/pardus-gnome-project/wiki/Kurulum2011

Kardeş verdiğin linkteki tüm söylenenleri yaptım ve beceremedim.

---------- Post added at 19:52 ---------- Previous post was at 19:50 ----------

Sorması ayıptır kaynak koddan nasıl kurulum yapılıyor?Açıklarsanız seviniriz...

Kaynak kodları uçbirime yazarak yapılıyor benim bildiğim. Yanlışım varsa düzeltin lütfen :D

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Sana hızlılık lazımsa fluxbox kullan:P

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Pardus 2011 beta 2 gündelik kullanıma uygunmu ? Gnome masaüstü kullanmak istiyosan bence mint veya ubuntu kullan :D (Pardus 2009 da denedim gnomeyi bence berbattı :( Hem daha beta olan bir sistemde nerdeyse beta aşamasında bile olmayan gnomeyi kullanmak baya zor olur bence :D )

all_fm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Gündelik kullanıma uygun mu değilmi onu kararlı final sürüm çıkınca daha iyi gözlemleyebiliriz. Şuan için bişey söylemek erken bence. Sonuçta beta sürümü. Birde KDE öntanımlı gelmese 10 numara olacak.

JJaWaa

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Bencede Sen 2011 Pardusta gnome kurucaksın mis gibi KDE varken ne gerek var gnomeye ne şakacıyım ama gerçekten Gnome pardusta berbat gider gnome kurmak istiyorsun ubuntu tavsiye ederim... :D

all_fm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Gnome kuramamış dah onu nasıl kuracak:D:D
Aslında şu ustaları gelsede bizlerede öğretese...Ancak bekliyoruz...Ne gelen var ne giden:):)

Aynen kardeş bende aynı düşüncedeyim.

Pardus 2011 beta 2 gündelik kullanıma uygunmu ? Gnome masaüstü kullanmak istiyosan bence mint veya ubuntu kullan :D (Pardus 2009 da denedim gnomeyi bence berbattı :( Hem daha beta olan bir sistemde nerdeyse beta aşamasında bile olmayan gnomeyi kullanmak baya zor olur bence :D )

Gündelik kullanıma uygun mu değilmi onu kararlı final sürüm çıkınca daha iyi gözlemleyebiliriz. Şuan için bişey söylemek erken bence. Sonuçta beta sürümü. Birde KDE öntanımlı gelmese 10 numara olacak.

---------- Post added at 23:57 ---------- Previous post was at 23:53 ----------

Bencede Sen 2011 Pardusta gnome kurucaksın mis gibi KDE varken ne gerek var gnomeye ne şakacıyım ama gerçekten Gnome pardusta berbat gider gnome kurmak istiyorsun ubuntu tavsiye ederim... :D

Ama oldukça yavaş bezdirdi artık Pardus. Bir türlü stabil olması sağlanamadı. Ubuntu kurmuştum daha önce sistemim çok hızlıydı. Bir uygulama açıyorsun hemen işlemciye yük bindiriyor Pardus. Gösterge %90 lara çıkıyor. Ne iş anlamadım.

Sistemim yeterli değil herhalde yoksa hızlı olurdu. Başka bir açıklaması yok bence.

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Yok kardeş bana görsellik değil hızlılık lazım.

Kardeş verdiğin linkteki tüm söylenenleri yaptım ve beceremedim.

---------- Post added at 19:52 ---------- Previous post was at 19:50 ----------

Kaynak kodları uçbirime yazarak yapılıyor benim bildiğim. Yanlışım varsa düzeltin lütfen :D

Kaynak kodu uç birimden girin, parmaklarınızın hız kazanması ile 3 - 4 senede bitirirsiniz. :D Terminal, uçbirim daha doğrusu shell'den girilen kod değil komut ve komutlar kodun derlenmesi için. Önce eldekini (KDE ise onu yoksa Gnome artık ne varsa onu) kullanın önce sonra derleyerek kurmaya çalışın. Ben söyleyeyim 3 gün değil 3 yıl gerekiyor. ben Buraya " kur gnome diskBölümü1'e" diye komut yazsam emin ol senin makinende diskBölümü2'ye olacaktır. Yani 3 dakkada 3 komut öğrenmeyi değil sistem nasıl işler bu komut nasıl kullanılır onu öğrenmeye bakın. Lafım sadece bir kişiye değil, burayı okuyan herkese. Onca eğitimim ve uğraşlarımla ben bile 3 günde sapasağlam kurabilirim derken benden de usta olanlardan "Aga bu işin püf noktası ne anlat bi hele" gibi cümlelerle medet umarsanız... Sadece umarsınız... :D

---------- Post added at 00:06 ---------- Previous post was at 00:02 ----------

Ama oldukça yavaş bezdirdi artık Pardus. Bir türlü stabil olması sağlanamadı. Ubuntu kurmuştum daha önce sistemim çok hızlıydı. Bir uygulama açıyorsun hemen işlemciye yük bindiriyor Pardus. Gösterge %90 lara çıkıyor. Ne iş anlamadım.

Sistemim yeterli değil herhalde yoksa hızlı olurdu. Başka bir açıklaması yok bence.

Bilmeden gerekli ayarların nasıl yapılacağını kavramadan derleyebilirsen ilk açılışta %90 a çıkan göstergeyi göremezsin bile.. Yani kaynak kodu derlemek ayrı bir de onu kurabilmek ayrı..

all_fm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Sistem özelliklerin ne?

Model : Dell Inspiron 1525
İşlemci :
Core Duo T2330 1.6 Ghz - 1 Mb
Hafıza (Ram) :
1024 Mb - DDR II 667
Maksimum Hafıza (Ram) :
4096 Mb
Hafıza (Ram) Slotları :
2 Adet
Sabit Disk :
120 Gb - 5400 Rpm (Şuan 250 GB Var)
Ekran :
15.4" - 1280 x 800 WXGA
Ekran Kartı :
Intel Graphics Media Accelerator X3100 Paylaşımlı 358 Mb
Ses Kartı :
Onboard
Optik Sürücü :
dvd Rw Double Layer
Ethernet :
10/100 Mbps
Portlar :
4 x USB 2.0, S/PDIF(Coaxial), 1 x RJ-45 Ethernet, 1 x RJ-11(Modem), 1 x Mikrofon Girişi, 1 x Kulaklık Çıkışı, 1 x IEEE-1394 FireWire (4-pin)
pil Tipi / Pil Ömrü :
Li-Ion 6 Cell - 3 Saat
Kamera :
var
Ağırlık :
2.75 Kg.
Kablosuz Ağ :
802.11 a/b/g
Bluetooth :
Var

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Kaynak kodu uç birimden girin, parmaklarınızın hız kazanması ile 3 - 4 senede bitirirsiniz. :D Terminal, uçbirim daha doğrusu shell'den girilen kod değil komut ve komutlar kodun derlenmesi için. Önce eldekini (KDE ise onu yoksa Gnome artık ne varsa onu) kullanın önce sonra derleyerek kurmaya çalışın. Ben söyleyeyim 3 gün değil 3 yıl gerekiyor. ben Buraya " kur gnome diskBölümü1'e" diye komut yazsam emin ol senin makinende diskBölümü2'ye olacaktır. Yani 3 dakkada 3 komut öğrenmeyi değil sistem nasıl işler bu komut nasıl kullanılır onu öğrenmeye bakın. Lafım sadece bir kişiye değil, burayı okuyan herkese. Onca eğitimim ve uğraşlarımla ben bile 3 günde sapasağlam kurabilirim derken benden de usta olanlardan "Aga bu işin püf noktası ne anlat bi hele" gibi cümlelerle medet umarsanız... Sadece umarsınız... :D

Yapma yahu o kadar sürer mi?:D:D

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Gnome un Makefile larında pardus'un yapılandırmasına uygun bir derleme ve kurulu bilgisi yok. Pardus'un daemon çalıştırma yapısı genelde kullanılan standartlardan farklı (bash shell yerine phyton scripti var). Bir iki script yazman gerekebilir. Stabil olmasını istiyorsan log ları okursan fena olmaz ki loglar 100 ile 1000 sayfa arasında bir şey tutar. Aradaki hatayı hızlıca görmeye aşina olamak gerek. Hatayı bulunca eksik kütüphaneyi falan bulursun. Onu derler eklersin. Yapılandırmaları tekrar gözden geçirirsin. Bir de bunları beta bir dağıtım üzerinde yaparsan.... :D Anladın. İşte bu yüzden dağıtımlar var. Herkes kullansın kurulum paket yöneticisinden tek tıkla yapılsın diye(Dağıtımı hazırlayan ekip program ve scriptleri işimiz kolay olsun diye yazıyor.). Pardus da KDE ile dağıtılıyor . Gnome için yapmak istersen bu ekibin işini yüklenmiş olursun. Bence şimdilik mavi hapı seç, kırmızı hap gerçek ama acı.

Ben bu kadar yazdım ya, bilmediğin kelimeleri bir aratırsan google'da, bak neler neler çıkacak tavşan deliğinin içinde...

all_fm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Gnome un Makefile larında pardus'un yapılandırmasına uygun bir derleme ve kurulu bilgisi yok. Pardus'un daemon çalıştırma yapısı genelde kullanılan standartlardan farklı (bash shell yerine phyton scripti var). Bir iki script yazman gerekebilir. Stabil olmasını istiyorsan log ları okursan fena olmaz ki loglar 100 ile 1000 sayfa arasında bir şey tutar. Aradaki hatayı hızlıca görmeye aşina olamak gerek. Hatayı bulunca eksik kütüphaneyi falan bulursun. Onu derler eklersin. Yapılandırmaları tekrar gözden geçirirsin. Bir de bunları beta bir dağıtım üzerinde yaparsan.... :D Anladın. İşte bu yüzden dağıtımlar var. Herkes kullansın kurulum paket yöneticisinden tek tıkla yapılsın diye(Dağıtımı hazırlayan ekip program ve scriptleri işimiz kolay olsun diye yazıyor.). Pardus da KDE ile dağıtılıyor . Gnome için yapmak istersen bu ekibin işini yüklenmiş olursun. Bence şimdilik mavi hapı seç, kırmızı hap gerçek ama acı.

Ben bu kadar yazdım ya, bilmediğin kelimeleri bir aratırsan google'da, bak neler neler çıkacak tavşan deliğinin içinde...

Bilgilendirmeniz için teşekkürler. :)

GNOME istiyordum Ubuntu tekrardan kurdum zaten. Pardus ile uğraşacak kadar deneyimli olmadığımı anladım. Ama burda küçük düşürülmek yanlış bence. Herkes herşeyi bilmek zorunda değil. Bende zaten herşeyi bilseydim burda konu açmazdım. Yardım eden herkese teşekkür ederim. Umarım beni yanlış anlamamışsınızdır. Kusurumuz olduysa affoluna. Saygılar...

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
pardus dagitimlar icindeki en kolayidir ,nerdeyse deneyim gerekmez ,ama suda var cilgin biri degilsen beta önermem gerci pardus beta2 su an bir cok dagitimin final sürümüne on basar isterseniz kubuntu kullanin kafayi siyirirsiniz :)

ve kde bence cok cok daha güzel tabi bu benim zevkim gnome biraz durgun kaliyor :)
sana tavsiyem final sürümünü kullan ve kde ile nekadar kolay bir pc keyfi geciyor ozaman farkina varirsin

JJaWaa

Doçent
Reaksiyon puanı
5
pardus dagitimlar icindeki en kolayidir ,nerdeyse deneyim gerekmez ,ama suda var cilgin biri degilsen beta önermem gerci pardus beta2 su an bir cok dagitimin final sürümüne on basar isterseniz kubuntu kullanin kafayi siyirirsiniz :)

ve kde bence cok cok daha güzel tabi bu benim zevkim gnome biraz durgun kaliyor :)
sana tavsiyem final sürümünü kullan ve kde ile nekadar kolay bir pc keyfi geciyor ozaman farkina varirsin

Aynı fikirdeyim seninle bu arada all_fm sistemin PARDUS için fena bir sistem değil kasma sebebi başka birşeyden kaynaklanabilir ama sana tavsiyem KDE'den vazgeçme PARDUS aralarında en kolay anlaşılabilir bir işletimdir.Tabi sana kalmış...

all_fm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Aynı fikirdeyim seninle bu arada all_fm sistemin PARDUS için fena bir sistem değil kasma sebebi başka birşeyden kaynaklanabilir ama sana tavsiyem KDE'den vazgeçme PARDUS aralarında en kolay anlaşılabilir bir işletimdir.Tabi sana kalmış...

Kardeş benim sistemimden midir artık neydendir bilmiyorum ama pcye kurunca takılmalar yaşanıyor ve bence beta olmasıyla hiç alakası yok bence.

KDE'ye gelince bana görsel gelmedi bu masaüstü ortamı. Belkide bilmediğimdendir. Ubuntuya compiz diye bişey var onuda kurdum. Su efekti, yağmur efekti var. Ekrana yağmur yağıyor ve aynı arabadaki gibi silecekler çalışıyor ekranı siliyor. 10 numara ben çok sevdim. Keşke kasılmasada kullanabilsem Pardus'u laptoptumda. :(

JJaWaa

Doçent
Reaksiyon puanı
5
O dediğin efektler PARDUSta da var ama tabi senin pcnde kasmalar yaşanıyor biraz araştır neden kasıldığını çözüm bulabilirsin belki...

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
masa üstü yolluyacam

---------- Post added at 03:27 ---------- Previous post was at 03:01 ----------

bu linkten tam ekran görebilirsin

http://img52.imageshack.us/img52/4913/denme2.jpg

denme2.jpg

---------- Post added at 03:37 ---------- Previous post was at 03:27 ----------

yani pardusda hersey cok kolaydir üsteki yerde örnegin alt+f2 ile istedigin seyi aratabilirsin örnek ekran koruyu ya cikiyor ya simge seti icin simge yazsan cikiyor arti görsellik her yönden gnomeden üstündür gnomeyi sekle sokabilmek icin bayagi ugras verecen ,bu arada senin o görsellik dedigini inan cogu linux kullanicisi kullanmaz ,amma arkadasda demis kde4 dün kendisine ait efektleri var gerci ben hic birini kullanmiyorum tek kullandigim köseye vurunca acik olan penceereleri dizmesi gibi oda isime yariyor :) yoksa onuda kullanmiyacam ,amma gnomede camsi görüntü yapabilirsin birincisi kde4 deki gibi degil ,iki atla karayi secersin ,yanlis bir islem yaptiginda sistem ucar cözmek icin tekrar atla karayi secersin ;) ,su an pardus 2011 beta2 olmasina ragmen cok üstün bir dagitim olmus yani ben böyle dagitimi ilk defa kullaniyorum desem yalan söylememis olurum , iste simdilik tek eksigi günlük kullanimda kulandigim paketler oda skype wine playonlinux gibi ,oda zannimca beta oldugundan koymuyorlardir ,bu halde bile pardus buzamana kadar paket sayili deposu hic olmamisti ,ve bunu süreli cogaltiyorlar