İçimde Garip Bir His Var !!

KenseiTakezo

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Hayatında hiç kavga etmemiş olan ben, sevgilime sarktığını düşündüğüm için birisini uyarıyorum, bu şahsiyet arkadaşını alarak geliyor, sonuç olarak ben birşey yap(a)mıyorum... Ama cidden yapmıyorumda diyebiliriz çünkü lise tabiri olan "arkası sağlam abi" şeklinde konuşmalar ile içime bir tedirginlik sokuyorlar... İçimde çok garip bir his var böle içimi kemiriyor gibi...

Sadece yazmak istedim... İçimi dökmek iyi geliyor bazen... :confused1: :confused1:

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Ben bu konuda çok kötüyüm. Şöyle dövüp bırakamıyorum :( illa hastanelik :(

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
böyle durumlar herkesin basına gelir, süphelendigin seyden eminsen ki eminsindir adam gibi konusur giderini yaparsin dayak yiceksende yersin ama açıgini kollarsın teketek yakalrsın alirsin ifadesini ondan sonra nolucaksa olsun sen yapman gerekeni yaptigin icin koymaz o saatten sonra. zaten biseyde olmaz.

KenseiTakezo

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Ya hiç kavga etmedim ama etme meraklısıda değilim, o şahsiyetle konuşmayı planlıyordum ama arkadaş olayı abartınca işin boyutu değişti, bide şu var olanlar olduktan sonra pişman oluyorum :) keşke kafayı koysaydım, bi tane çaksaydım falan diyorum, tek değildim arkamda grubumda vardı :D ama yok işte sonucun kötü bitmemesi için birilerinin taviz vermesi gerekiyordu, sanırım veren ben oldum...

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
adamla geldigine göre zaten ezik bi arkadasmis gideri yapınca geri vites yapacagina eminim

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Böyle durumlarda karşıdakine ''ne bakıyorsun'' demek yerine oradan uzaklaşmak daha mantıklıdır..

---------- Post added at 20:29 ---------- Previous post was at 20:29 ----------

Çünki bakışın ispatı olmaz sen baktın dersin o bakmadım der uzar gider.. haa çok bariz bir durum bir taciz durumu olursa(sözle ya da alenen öküz gibi bakıyorsa) zaten konuşmaya gerek kalmaz yaklaşırsın ve kafayı gömersin.:)

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
bu durumlarda kafayı kullanmak iyidir :) vurucaksan kafayi ilk sen vur ki sonrasinda dayak yesen bile ondada bi iz bıraksin

KenseiTakezo

Profesör
Reaksiyon puanı
4
adamla geldigine göre zaten ezik bi arkadasmis gideri yapınca geri vites yapacagina eminim

aynen dediğin gibi arkadaş ezik biraz, bana arkasına güvenerek diklendi yoksa çoktan ayarı vermiştim...

Böyle durumlarda karşıdakine ''ne bakıyorsun'' demek yerine oradan uzaklaşmak daha mantıklıdır..

yaş itibari ile arkadaş ortamım böyle bir durumda bana kaçtığım şeklinde yaptırımlarda bulunacaklarını düşündüğümden olsa gerek bu şekilde bir tepki vermedim...

Ama bir karar verdim, artık böyle durumlarda geri çekilmeyeceğim haklıysam tabi...

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
KArarın yanlış arkadaş ortamın öyle bir durumda senin için ''kaçtı'2 diyorsa onlar arkadaş değildir..Çünki arkadaş seni beladan uzak tutandır..

yazında liseli tabiriyle demişsin ama sanırım senin de yaşın genç daha..

Böyle maceralara girmeyin ..efendi arkadaşlar edinin kendinize:)

vazgeçtim, kafa at tavsiyesinden..:)

sen o ortamlardan çık.

KenseiTakezo

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Saol tavsiyelerin için... Öyle birşey demediler ama aralarından diyenler olabileceğini düşünüyorum... İçimi döktüm rahatladım saolun...

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Benim lise zamanımda arkadaşlar bana bir gaz verdiler sen bu lafın altında nasıl kalrısın dediler gece gidip adamı evinden çağırdım o arkadaş bildiğim kurtlar arkada biz ikimiz önde kavga etmeye gidiyorduk.

kavgaya davet ettiğim çocuk seni gaza getirmişler şimdi ortada hiç bişey yokken yiyecez birbirimizi onlara da izlemek düşecek demişti.. haklısın arkadaş dedim:)

gülüyorum ama unutamadığım anılarımdandır tiksinerek hatırlarım o arkadaşları(!)

KenseiTakezo

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Benim karşımdaki bu kadar anlayış kabiliyetine sahip birisi değildi :) ama ders verici bir anı diyebiliriz anın için...

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
@HıZLıGoNZaLeS :
Sana bir abi tavsiyesi(Eğer kabul edersen):
Yanında ki senin namusun sayılır...Hiç korkmana gerek yok...Karşındakilere gücün yetmeyebilir...Bir iki yumruk veya tekme yiyebilirsain hatta hastanelik bile olabilirsin ...Ancak bunları hiç dert etme...Üstüne gelmeğe çalışırlarsa içlerinden birini seç ve onu indirmeye bak...
Unutma bi daha kimse senşi ve yakınındakileri rahatsız edemezler...
Ayrıca varsa sağlam arkadaşalrın hiç sorun olmaz...
Bize her zaman şu söylenirdi:
Korkak olup 100 yıl yaşayacağına; cesur ol 1 gün yaşa...

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Yahu yapmayın arkadaşlar.. yani iki serserinin rahatsız edici bakışlarını böyle namus meselesi yapmayın arkadaşı gaza getirmeyin siz burada verirsiniz gazı yarın 3. sayfa haberlerinde bıçaklanarak ölen bir genç haberi duyarsınz okumadan geçersiniz..

bir serserinin yanıundaki bayana bakması senin namusunu ırgalamaz asıl onun bakması bakanın namussuzlugudur.

Böyle adi birinin bakışlarını namus meselesi yapıp Allah ne verdiyse dal cesur oalrak bir gün yaşa gibi değerlendirirseniz yanlış yoldasınız..

Zaten arkadaş okulunu okuyup iş güç sahibi oldu mu bu gibi rahatsız edici ortamları yaşamayacak inşallah..

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Yahu yapmayın arkadaşlar.. yani iki serserinin rahatsız edici bakışlarını böyle namus meselesi yapmayın arkadaşı gaza getirmeyin siz burada verirsiniz gazı yarın 3. sayfa haberlerinde bıçaklanarak ölen bir genç haberi duyarsınz okumadan geçersiniz..

bir serserinin yanıundaki bayana bakması senin namusunu ırgalamaz asıl onun bakması bakanın namussuzlugudur.

Böyle adi birinin bakışlarını namus meselesi yapıp Allah ne verdiyse dal cesur oalrak bir gün yaşa gibi değerlendirirseniz yanlış yoldasınız..

Zaten arkadaş okulunu okuyup iş güç sahibi oldu mu bu gibi rahatsız edici ortamları yaşamayacak inşallah..
Tekrardan hoş geldin üstad...
Üstad şu bir gerçek ki eğer zamanında bir adım atmazsan ilerde bu durumla daha çok karşılaşırsın...Her zaman kaçamn sen olursun.EĞer yanında ki kızı seviyor ve onunla evlenmeyi düşünüyorsa bizim dediğimizi yapması her zaman yararına olur...
Ancak geçici bir heves ise zaten dert edecek bir şey yok...
Malum fizikteki motor teoremi gibi:D:D
Motorlar için kılını bile kıbırdatmayacaksın..

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Neye ne zaman tapki vereceğini kestirebiliyorsa zaten nerde kafayı gömeceğine nerde kafayı çalıştıracağına karar verebiliyor demektir.

Ben zaten her durumda kaçın gidin dmiyorum.yalnızca hangi durumların ciddi oldugunu iyi ayırt etdin diyorum:)

bu arada hoşbulduk eyvallah.

xyunusx

Doçent
Reaksiyon puanı
41
arkadaşım bide niyetlerde çok önemlidir eyvallah biri benim kız arkadaşıma asılsa ağzını burnunu kırarım ama tabi önce insanlıkla uyarırım baktım olmuyo dalarım ha ama söylede bi olay anlatayım sana arkadaşımla telefonlara bakarak yürüyoz dükkanların önünden arkadan biri böğürüp duruyo bize bağırıyomuş meyerse haberimiz yok döndük dediği laf şu sen benim kız arkadaşıma nası bakarsın beni haksız yere şuçlayınca esnaf zor aldı elimden üstüne bide sevgilisinin yanında rezil olduğuyla kaldı diyeceğim niyetler çok önemli kimisi hakketten bakar hayvandır kimisi sırf yanındakine hava atmak için artislik yapar kurban seçtiği birine

KenseiTakezo

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Yaşım küçük yani çokta küçük deil ama yanımdaki kızı fazlasıyla seviyorum... zaten sevdiğim içinde bu şekilde bir olay yaşandı... Yine yaşamayada hazırım. Şimdi burda ZorhaK ağabeyimiz beni ve benim gibi arkadaşları korumak için bu şekilde öğüt veriyor haklıda zaten.

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Cesaret ve Aptallık arasında çok ince bir çizgi vardır...

İnsanlar sana cesur diyecek diye aptallık yapmanın hiç bir anlamı yok!...

Bunun tersiyle İnsanlar bana Korkak demesin diye Kendini Tehlikeye atmana gerek yok...

Tehlikeden kastım yiyeceğin dayak değil...

Dayak dediğin şey morluksa 2 günde geçer o yoksa 2 saat sonra her şey geçer...

Ama hayat herkese eşit davranmıyor...

zibidinin biri her gün dövüşür hiç bir şey olmaz

Sen bir kez kavga edersin olay hiç istenmeyen bir boyuta taşınır ömür boyu siciline yansıyacak bir leke kalır...

---------

Uzattığımın yine farkındayım ama bir hikaye anlatayım...

Biz de liseli olduk bir dönem...

O dönem bir genç vardı ben uzaktan tanırdım bizim lisede değildi... Ama çevremde tanıdığım kişilerdendi...

Neyse bunların bir arkadaş grubu vardı...

Asarlar Keserler Memleket Onlardan Sorulur!!!

Havalarından geçilmezdi...

Kızlar onlara Hayrandı!!!

Yiğit denilince Cesur Denilince akla onlar gelirdi...

Korkaklık kelimesi onların yanından bile geçmezdi...

Bir gece bu arkadaş grubu sokakta gezerken başka gençler ile NE BAKIYORSUN Muhabbetine girdiler...

Kavga çıktı... Bu vatandaşlardan birisi çıkardı bıçağı 1 genci yaraladı diğerini öldürdü...

Sonunda ne oldu?

Kendisi hapse girdi gençlerden biri toprak altına girdi...

Kimse de Arkasından ne CESUR ne KAHRAMAN gibi laflar etmedi...

O çok sağlam arkadaş grubu vardı ya...

Hepsi dağıldı...

Arkadaşları hapse girdi...

Bir kez bile ziyaretine gitmediler...

Yani Sana Korkak Ya da Kahraman Cesur diyecek adamların hayatın getireceği durumlara karşı sana nasıl tavır takınacaklarını hiç bilemezsin...

Sana Tavsiyem Birilerinin Sana Korkak demelerinden çekindiğin için saçma sapan bir harekette bulunma...

Sana Korkak diyecek adamların neredeyse tamamını 2 sene sonra Tanımayacaksın bile... Şimdi olur mu öyle şey diyebilirsin ama bal gibi oluyor...

hüseyin123

Profesör
Reaksiyon puanı
13
ELBRUZ arkadaşım sizi içtenlikle tebrik ediyorum güzel yorum. doğru olanı anlattınız yine.

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
@Elbruz46:
Ne alakası var şimdi...
Arkadaş sevdiğini korumak istiyor; sen bir kaç serserinin birbirleriyle hava atmak için yaptıkları örneği veriyorsun...Can;mal ve namus kutsaldır...Kutsalına saldırıları engellemek insanın asli vazifesidir:):)

@ Hızlıgonzales:
Eğer elemanlar kız arkadaşına sarkıntılık yapıyorlar vede sen buna sesini çıkarmıyorsan;(yada çıkaramıyorsan) kız arkadaşın en kısa sürede seni terkeder...
Kadınlar kendilerini koruyabilen erkeklere her şeyleri ile bağlanırlar...(Motorlar hariç...)

adrasa

Dekan
Reaksiyon puanı
37
onlar lafta erkek o tehdit edenler var ya gözünü korkutmaya çalışıyorlar bu arada hangi şehirdesin sen ?

leonidas90

Asistan
Reaksiyon puanı
1
İçeri doğru s..cmak deyimi tam burada devreye giriyor.Aslında bu bir deyimden öte tamamen fiziksel bir olaydır vücudun aşırı adrenalin,dopamin vs salgılama durumudur.Ki bu tamamen senin lehine olan bir olaydır herhangi bir kavga anında dikkatini toplamanı ve vücudun acıya karşı hassasiyetinin azalmasını sağlar.Falan filan..

Gördüğün gibi içini kemiren duygu aslında kavgadan şampiyon ayrılmanı sağlayabilecek müthiş bir fiziksel reaksiyon..Önemli olan doğru kullanmak..Gece gece iyi saçmaladım :)

KenseiTakezo

Profesör
Reaksiyon puanı
4
@karcx
sevgilim öyle birisi değil eğer o şekilde seviyorsa zaten hemen şimdi terketsin isterim, beni kavga ettiğim için sevmesin, bu olayda kavga etmediğim içinde sevgilimi korumadığım anlamına gelmez bu her ne pahasına olursa olsun sevgilimi korurum ben !!!
@adrasa
Karabük ??

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
@Elbruz46:
Ne alakası var şimdi...
Arkadaş sevdiğini korumak istiyor; sen bir kaç serserinin birbirleriyle hava atmak için yaptıkları örneği veriyorsun...Can;mal ve namus kutsaldır...Kutsalına saldırıları engellemek insanın asli vazifesidir:):)

@ Hızlıgonzales:
Eğer elemanlar kız arkadaşına sarkıntılık yapıyorlar vede sen buna sesini çıkarmıyorsan;(yada çıkaramıyorsan) kız arkadaşın en kısa sürede seni terkeder...
Kadınlar kendilerini koruyabilen erkeklere her şeyleri ile bağlanırlar...(Motorlar hariç...)

Bak iletişim problemi yaşıyoruz...

Hani bir anlık bir olay olur... orada kavga kaçınılmazdır... Hani Sevgilinle beraber yürüyorsundur... Senin yanında kıza terbiyesizlik yaparlar... O an bir düşüneyim gibi durum olmaz... Durum ne gerektiriyorsa yapılır...

Ama arkadaşın durumu benim anladığım öyle değil...

Yanlışım varsa düzeltilsin...

Bu arkadaşın bir kız arkadaşı var...

Ve bu kız arkadaşına Sarkan birisi var...

Bu vatandaş da Kız arkadaşına sarkıldığı için o kişiyi UYARIYOR...

Uyarılan kişi de Yanında Birisiyle gelince bizim elemen UYARDIĞI ile kalıyor...

Ve bunu hazmedemiyor...

Ondan sonra şimdi Çevrem benden Korkak diye bahsedecek çekincesiyle yeniden bu vatandaşlarla yüzleşeyim mi yüzleşmeyeyim mi derdine düşmüş...

Olay Namus meselesinden çıkmış...

Ego meselesi haline gelmiş...
---------

UYARDIM diyerek ne yaptın bilmiyorum ancak vatandaş seninle Yüz yüze konuşmaya geldiğine göre seninki Uyarmak değil Restleşmek olmuş...

Ben çok kişi gördüm Kız arkadaşına sarkılan... Bir çoğu Telefonla ya da yüz yüze gitti adam akıllı düzgün bir üslupla durumu anlattı. Kızla olan ilişkisinin ciddiyetini ADAM GİBİ anlattı... Karşı taraf saygı duydu çekildi...

Şu Ucuz Kahramanlık lafları ile kimse kimseyi gaza getirmesin...

Burdan Vur Koçum, Dağıt koçum demek kolay...
Ne de olsa dayak yiyecek ya da herhangi bir zarar görecek olan siz değilsiniz...

Ben dediğim gibi karşı tarafla ADAM GİBİ konuşarak bu olayın çözüleceğine inanıyorum...

Tabi bunun bir de KIZ Tarafı var...

Biraz ağzımı bozacağım ama KIZ KUYRUK Sallamayacak...
Kız Sağlam olursa sağlam durursa karşı taraf TERBİYESİZLİK Boyutuna getirmediği sürece sarkar sarkar bakar umut yok bırakır...

Ama Sen Karşı tarafla bunu KIZ için YARIŞ Haline getirirsen adamın gözü KIZI Görmez...
Senden KIZI almayı tek hedef haline getirir... KIZ yüz vermiş vermemiş artık önemi kalmaz...

Bir çok kişinin yaptığı hata bu...

Kız zaten senin

Neden bunu başkasıyla Senin mi Olacak Benim mi olacak yarışı haline getiriyorsun?

saolbakalım

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Bu gibi durumlar sıcağı sıcağına halledilir. Ne yapcaksan o anda yapacatın. Sonradan kurgu yapıp iş çevirme. Herşeyi oluruna bırak. Tabi gençsiniz kanınız kaynıyor. @Elburz46 çok güzel şekilde açıklama yapmış. Bir daha böyle bir olay olursa o anda ne yaparsan yaptın sonrası sadece başına sıkıntı açar.

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Kanı kaynıyor olmakla ilgisi iyok. Yanıda sevgilin varken laf atan biri insanlığından çıkmıştır zaten. Adam olanla adam gibi konuşulur.

Böyle bi durumda her zaman önce bakarım tek kişi ise kolay birden fazla kişi ise bir mesaj çeker ya da güvenli bir yere yollarım sonra allah ne verdi ise. Bugüne kadar alaşağı edemediğim adam olmadı. Ben şerefim için savaşıyorken kimse bana bir şey ypamaz. Çünkü ben o kavgaya ÖLÜMÜNE girmişken karşımdakinin şansı yok çünkü beni kimse durduramaz o anda.

Neyse bu benim özelliğim.