Symbian Programlarını Sertifikalandırmak (PC kullanarak)

cihanatagan1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Abicim bütün dediklerini yaptım, yüklemeye başlıyor bu seferde sertifika hatası yerine şu hatayı veriyor: "İstenen uygulama erişimine izin verilmedi." yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik, yardım please:)

alperpusu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
usta yaptık yapmasına da bu sefer de sertifika tarafından kısıtlanıyor diye bi hata verdi ne yapabiliriz bi yardımın olursa sevinirim paylaşım için de sağol

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Ben de pek uzman değilim bu konularda ama başka bir unsigned programı imzalayıp yüklemeyi dene aynı hatayı veriyor mu bak.
Eğer yüklenirse programla ilgilidir birşey diyemem.
Bütün programlarda aynı hata varsa key ve cer dosyalarını tekrar indirme yöneticisi kullanmadan indir belki hatalı inmişlerdir.
Sertifika alırken verdiğin imei yanlış olabilir.
Aldığın sertifika OPDA dan değilse de hata vermiş olabilir.

Aklıma gelenler bunlar.. Symbianla ilgilenen yönetici arkadaş GeceBekcisi halledemezsen ona da sorabilirsin.

GeceBekcisi

Asistan
Reaksiyon puanı
9
usta yaptık yapmasına da bu sefer de sertifika tarafından kısıtlanıyor diye bi hata verdi ne yapabiliriz bi yardımın olursa sevinirim paylaşım için de sağol
Sertifikaların hepsi aynı değildir, http://forum.shiftdelete.net/symbian/176044-symbian-sertifika-ve-hack-hakkinda.html adresindeki anlatımımda görebileceğiniz üzere değişik yetkilere sahip olabilirler ve sizin elinizdeki sertifikanın yetkileri uygulamanın yapmak istedikleri için yeterli değilmiş. Sertifikayı sanırım OPDA'dan almadınız, değil mi?

46kerim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
slm ben yeni üye oldum açıklamalrın çok güzel kadıköy sertifika kodunu bekliyorum opda dan yalnız bir şey ric edecektim telefon üzerindende nasıl yapacağımızı açıklarsan sevinirim ayrıca hangisi daha kolay olur

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Ben telefonu hacklemeyeceğim hep programları kurarken imzalama yolunu seçeceğim diyorsan tabiki telefon üzerinden imzalamak daha kolay olur.

Ancak Hellox gibi programlarla hack yapacağım diyorsan bi kere helloOx u imzalarsın telefonu hackledikten sonra bi daha imza olayıyla uğraşmazsın.

46kerim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
cihazı yeni aldım 5800 ama program işleri biraz karışık galiba pc gibi değil bu hellox dediğin programı nasıl kurarız yardım edebilirmisn

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Cihazın benimkiyle aynı olsaydı yardım ederdim ama bilmediğim bi program telefon hakkında yardım etmeyeyim, HelloOx 5800 diye bir arama yap google da, mutlaka bulursun. Firmware sürümünü de göz önünde bulundur.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Önce sertifikanı al, sanırım şu an sertifikanın çıkmasını bekliyorsun, sonra helloOx u indir, bu konuda anlattığım gibi imzala, sonra telefonuna at kur.

Rompatcher diye birşey kurması lazım, 5800 'ın installserver patchini bul rompatcher dan aktifleştir..

Firmware sürümün kaç?

46kerim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Firmware sürümü nerde yazıyor ayrıca car dosyasını nasıl oluşturuyoruz kusura bakma senide yoruyoruz

---------- Post added at 16:24 ---------- Previous post was at 16:23 ----------

evet birazdan sertifikayı alacam opdan

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
*#0000# yaz çıkan ekranda yazılım sürümü diye geçer.

Ona göre nasıl hackleniyor arayacağım.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
O versiyon için hack yapmak biraz uzun ve karışık tam anlatan bi site bile yok, ama uğraşırım diyorsan buraya bakabilirsin.

Yok ben programı telefonda imzalar öyle kurarım diyorsan telefonda imzalaman için gerekli programı verebilirim.

46kerim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
saat 16.35 diyor ama hala alamadım sertificayı appliyng diyor

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Acele etme biraz uzun sürebiliyor :) yarın bakarsın tekrar.

46kerim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dediğin gibi telefonda kolay oluyorsa mantıklısıda o telefonda kurmak

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Free Signer'ı buradan indir, telefonuna kur, programın nasıl kullanıldığını da anlatırım basit zaten.

---------- Post added at 19:14 ---------- Previous post was at 18:37 ----------

Programı açtıktan sonra Options'u tıklayıp Settings'i seç.

scr000032l.jpg

Sign Cert kısmına gelip tıkla.

scr000033.jpg

Cer dosyanı telefonuna at, ve programdan cer dosyasını nereye attıysan bulup seç.

scr000034.jpg

Aynı şekilde key dosyanı da at ve Sign Key kısmında da onu seç.

scr000036.jpg

Buraya kadar olan işlemler bir kereye mahsustu. Bunları ayarladıktan sonra gelelim nasıl program imzalanacağına.

Programı telefonuna at, mesela hafıza kartına attın.

Free Signer programının ana menüsüne git, Add Task tıkla.

scr000037p.jpg

Add Task dedikten sonra imzalamak istediğin dosyayı seçmen için File Browser açılır, hafıza kartına attıysan E: sürücüsüne girip dosyanı seç.
Mesele ben Deleter programını seçtim.

scr000038.jpg

Dosyanın üzerine geldikten sonra Options'a tıkla ve Add seçeneğini seç.

scr000039w.jpg

Sonra çıkan Select an operation menüsünde Sign Sis seçeneğini seç.

scr000040y.jpg

Bu adımdan sonra program menüde gözükür.

scr000041i.jpg

Options'a tıklayıp Go! dedikten sonra imzalanmış programını, programın orjinali ile aynı klasörde bulabilirsin, sonunda signed yazar.

scr000043.jpg

46kerim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
çok tşk ederim ellerine sağlık sertifikayı aılınca hemen kuracağım hakkının helal et biraz yordum seni

46kerim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
signer i kuramadım malesef onunda serticası geçerli değilmiş herhalde bu iş olmayacak opda dan sertificada gelmedi henüz

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Allah allah bu program imzalanmadan kurulan bi programdır ya neden öyle yaptı ki.
Bir de buradan indirip dener misin?

Tamam düzenledim indir bi dene.

ysf82

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
çok teşekkür ederim telefonda imzaladım ama bazı programları açmadı dosya bozuk dıyo onlarada çöüzm varmı

zalimoglu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
eyvallah kardeş muhteşem anlatış... harikasın..teşekkürler

EropaKING

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Çok güzel anlatılmış..Vay be burda sertifikalandırmanın olduğunu bilmiyordum..Ya da dikkatimi çekmemişti herhalde :)

Bilgisayarda Lisanslama için birbaşka alternatif daha var:

http://cer.opda.cn/uploads/tools/SignSISTool.zip adresinden SignTool progamını da kullanabilirsiniz:

4vn4vl.jpg

Ayrıca son sürüm Symbian S60 3rd & 5th telefonlara sahip olanların HelloOX2 v2.03 versiyonunu lisanslandırarak Sertifika problemini tamamen ortadan kaldıracaklarını söylemekte fayda var :)

EropaKING

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Evet bi kere helloOX'u imzalayıp telefonu hacklemek en güzeli :)

Liste için şu sayfada phone model kısmına bakabilirsiniz
http://helloox2.com/?page=signed

Kesinlikle :)
Ayrıca bu işlem ile bir kere Hack yapılırsa, bir daha formatladıktan sonra bile Hackle uğraşmaya gerek kalmıyor diye biliyorum.
Ve son bir uyarı, Hackleyen arkadaşların söylediğine göre bundan sonraki Güncellemelerde (FirmWare) Hack olayı çok daha zor olacakmış. FirmWare yaparken buna dikkat etmemizi bildiriyorlar.