FIFA 11 Naçizane Bir İnceleme

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
Evet arkadaşlar FIFA11 full malum yerlere düştü 2 gündür uzun uzun oynuyorum ve artılarını eksilerini yazmak istedim belki oynamayanlar bir fikir edinmiş olurlar...
Fifayi oynamayalı cok uzun zaman olmustu soran olursa kendime pesci derdim ama bu sene fifa daha iyi gibi geliyor.Sonucta EA'da KONAMI'de babamın oğlu değil hangisi eglenceliyse onu oynuyorum..Öncelikle fifada atmosfer harika böle zevkli oyun oynadigimi hatırlamiyorum.saha ici anonslar mükemmel kadrolarin,golü atan oyuncuların, giren cıkan oyuncuların isimleri numaralari anons ediliyor ayrica lütfen sigara icmeyin yada sahaya yabancı madde atmayın gibi anonslarda var stadta hemde hangi ülkenin takımını aldıysanız o ülkenin dilinde...Atmosfer bu kadar degil taraftar her pozisyonun icinde atağa ciktiginizda coşarken, top kaptirdiginizda anında tepkilerini gösteriyolar daha bitmedi ayrica her takımın tezahuratlarida mevcut galatasarayi aldım (Saldırın..Saldırın...Saldırın Bu Taraftar İcin Saldırın...) sesini duyunca insanın gercekten saldırasi geliyo bide sesi acinca gercekten ben böle bişey görmedim :) daha bi cok tezahurat mevcut...
Spikerde mükemmel ingilizce olmasina rahmen insanı hic sıkmıyo ayni cümleleri tekrar etmiyor premier ligte mac izler gibi oldum, yorumcu takımlarla ilgili güzel bilgiler veriyo; chelsea'yı alinca abramovicten morinhodan falan bahsediyo mesela ingilizce bilmeseniz bile ne dedigini anliyorsunuz..Peste 3-5 cümleyle mac anlatan spikerle, halı saha atmosferinde maclarla geçen yıllardan sonra cok iyi geldi..
Oynanısa gelirsek oyuncuların hareketleri ve bilekleri cok yumusak ayak ici dışı üstü gercekci paslar görüyoruz.oyun kolay degil kaleye gitmek pozisyona girmek şut cekmek öle kolay degil buda daha cok keyif almama sebep oldu. Kalecilerde mükemmel..Oyuncuların toplu topsuz hareketleride cok güzel pas isteyip yada ofsayt var deyip el kaldirmalari vs cok güsel olmuş. Müzikler vs zaten her zamanki gibi EA klasiği mükemmel. Bütün önemli ligler, büyük liglerin 1.ve 2. ligleri 62 tane stadyum ve bu saydıklarımın hepsi orjinal lisanslı daha ne olsun...
Bu kadar övdüm hiçmi kötü yanı yok var tabi sayıyorum..Oyunun optimizasyonu cok kötü demodada kötüydü ama full sürümde dahada kötü.. Demoda high ayarlarda oynarken bunda medıum ayarlarda takılma yapmakta sonra bir bakmissin sorunsuz oynuyor sonra bida..ani FPS düşüşleri hala devam ediyor..her yolu denedim ama tam anlamiyla cözemedim, cözende yok zaten EA yada ATI ilgilenir inş. Baska kötü taraf olarak oyuncu yüzlerini sayabiliriz hemen hemen hepsi gerceginle alakasız, büyük birkac futbolcu dısında..
Şimdilik bu kadar inş bu uzun yazıyla canınızı sıkmadim ii günler..

MüktesebaT

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Keyifle okudum yazını... fifa 2010 u oynayınca tiksinmiştim oyundan... ancak fifa 2011 full sürüm gerçekten farklı ve zevkli olmuş.Demosunu oynarken aynı tadı almamıştım.incelemende katılmadığım nokta yok..

yaşadığım tek sıkıntı tuş kombinasyonunu peste olduğu gibi ayarlamak oldu.

büyük ölçüde ayarladım.sadefce defansif tuşlarla ilgili bir kaç düzeltme daha yapmam lazım sanırım.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
yazımı begendigine cok sevindim hocam...tus sıkıntısını yazmayi unutmusum bende cok zorlandım ama sonunda ince ayarlarla halloldu sanırım..xbox kolunu ps3 ayarlarına cevirmek zor gercekten ben sadece ölümcül tusları düzeltim analoglari cok kullanmıyorum

TBM

Dekan
Reaksiyon puanı
358
menajer modundayım fb yi aldım,gol attığımda atan kişi kale içine geçiyo sonra bilindik sevinme video su taç çizgisinde,yada kale direğinde titriyor sonra gene sevinme,tv de izler gibiyim farklı olmuş bayağı gerçekçi vede birebir mücadelelerde,her maç kırmızı yiyorum yiye yiye doydum artık,oyuncu yüzleri alakası yok hiç gerçekle

nicknametr

Asistan
Reaksiyon puanı
6
süper yazı olmuş tam da şu sırada yüklüyodum oyunu bunu okduğum iyi oldu aol ;)

serkan94

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
22
yazı güzel olmuş eline sağlık çarpa bilirmiyim :mrgreen:

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
menajer modundayım fb yi aldım,gol attığımda atan kişi kale içine geçiyo sonra bilindik sevinme video su taç çizgisinde,yada kale direğinde titriyor sonra gene sevinme,tv de izler gibiyim farklı olmuş bayağı gerçekçi vede birebir mücadelelerde,her maç kırmızı yiyorum yiye yiye doydum artık,oyuncu yüzleri alakası yok hiç gerçekle

gol sevincleri hep ayni degil aslında.. menülari biraz karıstır gol sevinci (celebritions) secebiliyoruz. olay şöle oluyo gol attıktan sonra atanmıs tuşa basıyosun o sekilde seviniyor..biz basmadigimiz yada tus atamadigimiz icin hep ayni seviniyor..bence gerek yok nasıl sevinirse sevinsin ama siz sıkıldıysanız biraz karıstırın oyunu çözün derim

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
Oyun gercekten mükemmele yakın sürekli oynuyorum oynadikca yeni seyler görüyorum..mesela oyunu yağmurlu havada oynamanizi tavsiye ederim; oyuncularin formalarinin ıslanmasi üstlerine yapısmasi, koşarken ıslak zeminde ayak izi bırakmalari, kayarak müdahalelerde yerden kalkan su..karda soguk havalarda eldiven takmalari ve formanın altina bogazli uzun kollu giymeleri,soguk havalarda agızlarindan buhar cıkması, seyircilerin sıcak havada kısa kollu soguk havalarda yağmurluk ve mont giymeleri, yakın cekimlerde ve gol tekrarlarinda ekrandaki su damlalari vs mükemmel..ayrica top camura geldiginde takılıp yavasliyor, uzun toplarda top yere carptiginda ıslak zeminde hızlanip taca cikiyor...Simdi bu simülasyon degilse nedir? fifa arcade diyenler cikar hala... ayrica herkes agiz birligi etmis yok oyuncu sevinclerde kale icine giriyomus, fifanın açığını bulcaklar ya.. adami saha icine cevirip L1 tusuna basarken ücgen kare yuvarlark yada istediginiz tusa basın olayi görün. hatamı yoksa gol sevinçlerimi...

1ruby1

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Saolasın dostum gerçekten güzel bir inceleme olmuş.. Herkese iyi FIFA'lar ;)