emre305
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 1
forumdan atın şunu israil malı(?) :mrgreen:
forumdan atın şunu israil malı(?) :mrgreen:
Böcek fare falan bence bahane...
İçine eroyin gibi bişey atıyolar bence. Çok fazla bağımlılık yapıyo...
Kafeinden öyle derseniz gülerimKafein oranı TR kahvesinden daha az.
nasıl espiri bu be şuan bu yazığı yazdığın bilgisayarda american malı
Bu şehir efsanelerine inanmayın lütfen.Böyle saçma sapan spam mailllerle Dünya'ya yayılıyor anında bu tür şeyler.Coca-Cola Dünya'nın en değerli şirketi.Coca-Cola Company ile geçtiğim irtibat sonucunda aldığım cevabı sizinle paylaşıyorum.
"Değerli Tüketicimiz
Tarafımıza ulaşan e.posta ile ilgili sizi bilgilendirmek isteriz.
Coca-Cola ürünlerinin hiç birinde "cochineal" kullanılmamaktadır. Coca-Cola ürününe rengini veren madde Renklendirici karamel dir.
T.C. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından yapılan incelemenin, 16 Haziran 2008 tarihli analiz sonucu Ek te bilgilerinize sunulmuştur.
Coca-Cola üretiminde kullanılan tüm malzeme, konsantre de dahil olmak üzere, son derece hijyenik ortamlarda saklanmaktadır. Üretimimiz başından sonuna el değmeden ve son teknoloji ile gerçekleştirilmektedir.
Ayrıca fabrikalarımızın tümü, T.C Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ve T.C. Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile kalite kuruluşları tarafından düzenli olarak denetlenmektedir.
Çorlu, Bursa, İzmir, Ankara, Mersin fabrikalarımız tüm tüketicilerimizin ziyaretine açıktır.
Konu ile ilgili Gıda Güvenliği Derneğinin (http://www.ggd.org.tr/sehir_efsaneleri.php?sf=1&) internet sitesini de ziyaret etmenizi rica ederiz.
Ayrıca, tüm sorularınıza yanıt alabileceğiniz Coca- Cola Danışma Merkezimize
· cocacoladanismamerkezi@eur.ko.com e.posta adresinden
Veya
· 0800 261 1920 numaralı hattımızdan ulaşabileceğinizi hatırlatmak isteriz.
Bilginize sunarız.
Saygılarımızla,
Coca-Cola Danışma Merkezi"
Coca Colaya da haram dediniz ya. Ne günlere kaldıkevet çoğu kişi biliyor coca cola haramdır. orjinal rengi yeşildir coca cola nın![]()
tartışmıyacamCoca Colaya da haram dediniz ya. Ne günlere kaldık![]()
:thumbdown:bu yorumda öyle olmuşkomedi gibi ya
evet çoğu kişi biliyor coca cola haramdır. orjinal rengi yeşildir coca cola nın
bir de aldığımız 2lt yada 2.5 lt coca cola şişesinin üzerinde yazılan şekili coca cola yazısını ters çevirdiğimizde,
la mekke
la muhammed
yani mekke ve muhammed yoktur diyiyor. (haşşa)
LÜTFEN İÇMEYELİM
Öncelikle arkadaşım BEN SAĞLIK açısından KOLA İçmiyorum...
Ancak bu konuda iki kelam edeceğim...
Bir SEN KİMSİN Kİ FETVA VERİYORSUN!!!
Haram ve Helal olan şeyleri ALLAH belirler...
HARAM olmayan bir şeye HARAM demek
HELAL olmayan bir şeye HELAL demek
İnsanı DİNDEN ÇIKARIR...
Örneğin
Alkol Haramdır
bu kesindir...
Sen ALKOL haramdır ama ben içiyorum dersen sadece GÜNAHKAR olursun...
Alkol Haram değildir Helaldir dersen Dinden çıkarsın...
Aynı Şekilde
Su içmek Helaldir...
Sen Su İçmek Helal değil Haramdır dersen yine dinden çıkarsın...
Bu yüzden KOLA İÇMEK HARAMDIR demek sana bana DÜŞMEZ!!!
Din konusunda Yorum yapacak Fetva verecek kadar bilgin olmadan böyle HÜKÜMLER verme...
---------------
Coca Cola yazısının ters çevrilmesi hikayesine gelince...
Bundan yaklaşık 6-7 yıl önce senin bu paylaştığın Coca Cola yaızıs ters çevrilmiş hali vs nin fotokopi halini Nurcu Arkadaşlar üniversitede bizlere dağıtmışlardı...
Şaşırmıştım gerçekten ters çeviriyorsun falan harfler benziyor gibi görünüyor...
Etkili bir görsel...
Gittim bu fotokopiyi İlahiyatta okuyan 2 arkadaşa gösterdim
Arkadaşlar fotokopiyi inceledi...
Ve dedikleri Muhammed yok Mekke yok demek için ARAPÇA da LA kullanılmaz...
Yani ARAP GRAMERİNE göre La Muhammed La Mekke diye bir kullanım tarzı yok!!!
-------------------
Ben bunları COCA COLA yı savunmak için yazmıyorum...
İçmemenizi tavsiye ederim... Yerli Markaları tercih etmekten yanayım...
Ama biraz bilinçli olmak hangi taraftan gelirse gelsin her türlü propagandalara karşı uyanık olmak onların asıl amaçlarını görmek bizim için çok daha iyi olanıdır...
Birileri bizi birilerini kucağından kaldırıyor diye sevinmek yerine acaba bizi kimin kucağına oturtmaya çalışıyorlar diye de düşünmek gerek...
Bizi COCA COLA dan uzaklaştırmaya çalışırken acaba başka bir şeye yönlendirenler de olabileceğini gözardı etmemek gerek... :thumbup1:
Bu listenin açık açık baştan sağma yazıldığı belli nedeni ise nestle yazılmış fakat altlarda tekrar kitkat nequik yazılmış.1-NOKİA
2-MC DONALDS
3-VAKKO
4-PROFİLO
5-CARREFOUR
6-KOMİLİ
7-SARALLE
8-PANTENE
9-ELİDOR
10-RECOİCE
11-BLENDAX
12-DOVE
13-LUX
14-CLEAR
15-İPANA
16-SİGNAL
17-COLGATE
18-ORKİD
19-CİF
20-VİM
21-DOMESTOS
22-REXONA
23-COCA COLA
24-FANTA
25-PEPSİ
26-YEDİGÜN
27-FRUKO
28-SPRİTE
29-SENSUN
30-SCHWEPPES
31-TURKUAZ
32-LİPTON
33-TANG
34-CAPPY
35-ARİEL
36-OMO
37-YUMOS
38-ALO
39-ACE
40-RİNSO
41-SANA
42-KENT
43-KNORR
44-MAGNUM
45-PANDA
46-ALGİDA
47-CARTEDOR
48-CORNETTO
49-DANONE
50-VİVİDENT
51-FİRST
52-CALVE
53-NESTLE
54-NESCAFE
55-NESQUİK
56-KİTKAT
57-MİLKA
58-JACOBS
59-MİLKYBAR
Valla helal olsun kardeşimColayı içmeyi bırakalı nerdeyse 1 ay olacak açıkcası deli saçmalarıyla ilgilenmiyorum...
Coca cola eşeğin kıllarından yapılıyor biliyormusunuz bir palavrada ben sallim dedim![]()
Cola şundan yapılır dersiniz Cola Turka çıkar Sana yağında dondurucu madde domuz yağından elde edilir dersiniz Ülker Bizim yağ ortaya çıkar böyle din üzerinden para kazanan simsarlar belli e inanan saflarda oldukça bu tür olaylar sıkça yaşanacaktır..
Not: Cola Turka içerek İsraili boykot etmeye çalışmayın rezil olursunuz Coca Cola Company ile ortak![]()
Yaw arkadaş çok seviyorum ne yapayım..![]()
Yararlı bir bilgi olmuş. O zaman ters çevirmeden içmek lazım.
evet çoğu kişi biliyor coca cola haramdır. orjinal rengi yeşildir coca cola nın
bir de aldığımız 2lt yada 2.5 lt coca cola şişesinin üzerinde yazılan şekili coca cola yazısını ters çevirdiğimizde,
la mekke
la muhammed
yani mekke ve muhammed yoktur diyiyor. (haşşa)
LÜTFEN İÇMEYELİM
![]()
? Allah aşkına nasıl öyle bir şey yok diyiyorsunuz ya. alın kendiniz bakınnnn.
Bu yazı tesadüf mü ya. en azından bir harfi bile benzemeseydi tesadüf diyip geçecektim. Bence amerika ve israili tanımamışsınız.
Editör olarak olarak yanlış bilgilendiriorsunuz evet ilk zamanlar dediğiniz gibi coca özü ve bitkisi kulanıldı ama bundan sonra yapılan incelemelerde coca bitkisinin(ölçülebilirir) düzeyde olmadığı belirtildi. İsterseniz Bir arkdaşımdan okullar açılınca size belgeylede gelebilirim ama şuan için konuşamayız.Cola böcekten yapılsa bile ki yapılmıyor esas kaynağı kokain ile aynıdır. İnanmayanlar coca yazıp araştırsın. Bizdeki haş haş gibi bir bitkidir. Bu dünyada ne kadar çok ilacın ve kozmatik ürününün böceklerden üretildiğini biliyor musunuz?
Kalpkrizi geçirseniz yapılan iğne mesela, örümceklerden elde edilir. Coca Cola, 1800'lere dayanan bir marka. 1800'lü yıllarda elin kovboylarının oturup arapça öğreneceğini daha sonrada dünyaya yayılacak olan bir markanın üzerine Allah yok Muhammed yok yazacağını mı düşünüyorsunuz? Bu şu anlama geliyor, inanan inanmayan herkes müslümanlarla uğraşmak için yaşıyor. Her an şu müslümanlara bir terslik yapsam da canlarını sıksam diyor.
Kola içilmeyeceksa sağlık için içilmemeli. Coca Cola için böyle şey yapanlar, Mekke Cola, Zem Zem Kola'yı niye üretti acaba?
"subhanallah kardeş ibretlik bir paylaşım"