Coca Cola'nın Özütü

windows7seven

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Böcek fare falan bence bahane...

İçine eroyin gibi bişey atıyolar bence. Çok fazla bağımlılık yapıyo...
Kafeinden öyle derseniz gülerim :D Kafein oranı TR kahvesinden daha az.

emre305

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Böcek fare falan bence bahane...

İçine eroyin gibi bişey atıyolar bence. Çok fazla bağımlılık yapıyo...
Kafeinden öyle derseniz gülerim :D Kafein oranı TR kahvesinden daha az.

bence bağımlılık işi de bahane hiç almasanız içmezsiniz de :drool:

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
Bu şehir efsanelerine inanmayın lütfen.Böyle saçma sapan spam mailllerle Dünya'ya yayılıyor anında bu tür şeyler.Coca-Cola Dünya'nın en değerli şirketi.Coca-Cola Company ile geçtiğim irtibat sonucunda aldığım cevabı sizinle paylaşıyorum.

"Değerli Tüketicimiz

Tarafımıza ulaşan e.posta ile ilgili sizi bilgilendirmek isteriz.

Coca-Cola ürünlerinin hiç birinde "cochineal" kullanılmamaktadır. Coca-Cola ürününe rengini veren madde “Renklendirici karamel ” dir.

T.C. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından yapılan incelemenin, 16 Haziran 2008 tarihli analiz sonucu Ek’ te bilgilerinize sunulmuştur.

Coca-Cola üretiminde kullanılan tüm malzeme, konsantre de dahil olmak üzere, son derece hijyenik ortamlarda saklanmaktadır. Üretimimiz başından sonuna el değmeden ve son teknoloji ile gerçekleştirilmektedir.

Ayrıca fabrikalarımızın tümü, T.C Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ve T.C. Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile kalite kuruluşları tarafından düzenli olarak denetlenmektedir.

Çorlu, Bursa, İzmir, Ankara, Mersin fabrikalarımız tüm tüketicilerimizin ziyaretine açıktır.

Konu ile ilgili Gıda Güvenliği Derneği’nin (http://www.ggd.org.tr/sehir_efsaneleri.php?sf=1&) internet sitesini de ziyaret etmenizi rica ederiz.

Ayrıca, tüm sorularınıza yanıt alabileceğiniz Coca- Cola Danışma Merkezi’mize

· cocacoladanismamerkezi@eur.ko.com e.posta adresinden
Veya
· 0800 261 1920 numaralı hattımızdan ulaşabileceğinizi hatırlatmak isteriz.

Bilginize sunarız.

Saygılarımızla,

Coca-Cola Danışma Merkezi"

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Bu şehir efsanelerine inanmayın lütfen.Böyle saçma sapan spam mailllerle Dünya'ya yayılıyor anında bu tür şeyler.Coca-Cola Dünya'nın en değerli şirketi.Coca-Cola Company ile geçtiğim irtibat sonucunda aldığım cevabı sizinle paylaşıyorum.

"Değerli Tüketicimiz

Tarafımıza ulaşan e.posta ile ilgili sizi bilgilendirmek isteriz.

Coca-Cola ürünlerinin hiç birinde "cochineal" kullanılmamaktadır. Coca-Cola ürününe rengini veren madde “Renklendirici karamel ” dir.

T.C. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından yapılan incelemenin, 16 Haziran 2008 tarihli analiz sonucu Ek’ te bilgilerinize sunulmuştur.

Coca-Cola üretiminde kullanılan tüm malzeme, konsantre de dahil olmak üzere, son derece hijyenik ortamlarda saklanmaktadır. Üretimimiz başından sonuna el değmeden ve son teknoloji ile gerçekleştirilmektedir.

Ayrıca fabrikalarımızın tümü, T.C Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ve T.C. Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile kalite kuruluşları tarafından düzenli olarak denetlenmektedir.

Çorlu, Bursa, İzmir, Ankara, Mersin fabrikalarımız tüm tüketicilerimizin ziyaretine açıktır.

Konu ile ilgili Gıda Güvenliği Derneği’nin (http://www.ggd.org.tr/sehir_efsaneleri.php?sf=1&) internet sitesini de ziyaret etmenizi rica ederiz.

Ayrıca, tüm sorularınıza yanıt alabileceğiniz Coca- Cola Danışma Merkezi’mize

· cocacoladanismamerkezi@eur.ko.com e.posta adresinden
Veya
· 0800 261 1920 numaralı hattımızdan ulaşabileceğinizi hatırlatmak isteriz.

Bilginize sunarız.

Saygılarımızla,

Coca-Cola Danışma Merkezi"

Aslında buna gerek yoktu. Mantıklı bir insan renklendirme için bir böceği kullanmalarını zaten saçma bulur. Ama iyi yaptın. Teşekkürler.

TEGİN

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Bu konu hakkında söylenenlerin doğruluğu veya yanlışlığı hakkında bir şey diyemem ancak bir şey diyebilirim o da cola denen şey markası ne olursa olsun sağlığa zararlıdır.İçmeyin içirtmeyin..

limerick

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Her asitli icecegin zararli oldugu gibi cola da asitli olgudu icin zararlidir. Ben bazen kirk yilda bir ikram edildiginde iciyorum. yoksa kendi paramla hic bir asitli icecegi almam. En guzel icecek su. gider suya para veririm. sise sular , cesme sularindan cok daha lezzetli.

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
Colayı içmeyi bırakalı nerdeyse 1 ay olacak açıkcası deli saçmalarıyla ilgilenmiyorum...

Coca cola eşeğin kıllarından yapılıyor biliyormusunuz bir palavrada ben sallim dedim :D

Cola şundan yapılır dersiniz Cola Turka çıkar Sana yağında dondurucu madde domuz yağından elde edilir dersiniz Ülker Bizim yağ ortaya çıkar böyle din üzerinden para kazanan simsarlar belli e inanan saflarda oldukça bu tür olaylar sıkça yaşanacaktır..

Not: Cola Turka içerek İsraili boykot etmeye çalışmayın rezil olursunuz Coca Cola Company ile ortak :D

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
Cola'daki asit insan vücudunun midesindeki asidin ancak %2 si kadar etkili bir asittir.Herşeyin fazlası zarar olduğu gibi elbetteki colanında fazlası zarardır.1 litre süt içtiğiniz zaman 5-10 dakika sonra nasılki içtiğiniz sütü midenizdekilerle birlikte tuvalete koşa koşa gidip boşaltıyorsunuz colanında fazla tüketilmesinin zararı vardır elbette.

Herşeyden önce size tek bir örnek vereyim.Dünya'nın aklınıza neresi gelirse her köşesinde satılan ve kanserin birinci nedeni olan SİGARA'da Dünyanın en zararlı tüketim maddesidir ve Dünya'nın heryerinde sadece 18 yaş sınırlaması koyularak satılmaktadır.Hiçbir engelleyici unsur, engel bulunmamaktadır.Eğerki insan sağlığına gerçekten zararlı birşey arıyorsanız biraz sigara konusunda bilgilendirici konular açsanız daha uygun olur.Saygılarımla.

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
evet çoğu kişi biliyor coca cola haramdır. orjinal rengi yeşildir coca cola nın:)
bir de aldığımız 2lt yada 2.5 lt coca cola şişesinin üzerinde yazılan şekili coca cola yazısını ters çevirdiğimizde,

la mekke
la muhammed

yani mekke ve muhammed yoktur diyiyor. (haşşa)

LÜTFEN İÇMEYELİM

Öncelikle arkadaşım BEN SAĞLIK açısından KOLA İçmiyorum...

Ancak bu konuda iki kelam edeceğim...

Bir SEN KİMSİN Kİ FETVA VERİYORSUN!!!

Haram ve Helal olan şeyleri ALLAH belirler...

HARAM olmayan bir şeye HARAM demek
HELAL olmayan bir şeye HELAL demek

İnsanı DİNDEN ÇIKARIR...

Örneğin

Alkol Haramdır

bu kesindir...

Sen ALKOL haramdır ama ben içiyorum dersen sadece GÜNAHKAR olursun...

Alkol Haram değildir Helaldir dersen Dinden çıkarsın...

Aynı Şekilde

Su içmek Helaldir...

Sen Su İçmek Helal değil Haramdır dersen yine dinden çıkarsın...

Bu yüzden KOLA İÇMEK HARAMDIR demek sana bana DÜŞMEZ!!!

Din konusunda Yorum yapacak Fetva verecek kadar bilgin olmadan böyle HÜKÜMLER verme...

---------------

Coca Cola yazısının ters çevrilmesi hikayesine gelince...

Bundan yaklaşık 6-7 yıl önce senin bu paylaştığın Coca Cola yaızıs ters çevrilmiş hali vs nin fotokopi halini Nurcu Arkadaşlar üniversitede bizlere dağıtmışlardı...

Şaşırmıştım gerçekten ters çeviriyorsun falan harfler benziyor gibi görünüyor...

Etkili bir görsel...

Gittim bu fotokopiyi İlahiyatta okuyan 2 arkadaşa gösterdim

Arkadaşlar fotokopiyi inceledi...

Ve dedikleri Muhammed yok Mekke yok demek için ARAPÇA da LA kullanılmaz...

Yani ARAP GRAMERİNE göre La Muhammed La Mekke diye bir kullanım tarzı yok!!!

-------------------

Ben bunları COCA COLA yı savunmak için yazmıyorum...

İçmemenizi tavsiye ederim... Yerli Markaları tercih etmekten yanayım...

Ama biraz bilinçli olmak hangi taraftan gelirse gelsin her türlü propagandalara karşı uyanık olmak onların asıl amaçlarını görmek bizim için çok daha iyi olanıdır...

Birileri bizi birilerini kucağından kaldırıyor diye sevinmek yerine acaba bizi kimin kucağına oturtmaya çalışıyorlar diye de düşünmek gerek...

Bizi COCA COLA dan uzaklaştırmaya çalışırken acaba başka bir şeye yönlendirenler de olabileceğini gözardı etmemek gerek... :thumbup1:

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Öncelikle arkadaşım BEN SAĞLIK açısından KOLA İçmiyorum...

Ancak bu konuda iki kelam edeceğim...

Bir SEN KİMSİN Kİ FETVA VERİYORSUN!!!

Haram ve Helal olan şeyleri ALLAH belirler...

HARAM olmayan bir şeye HARAM demek
HELAL olmayan bir şeye HELAL demek

İnsanı DİNDEN ÇIKARIR...

Örneğin

Alkol Haramdır

bu kesindir...

Sen ALKOL haramdır ama ben içiyorum dersen sadece GÜNAHKAR olursun...

Alkol Haram değildir Helaldir dersen Dinden çıkarsın...

Aynı Şekilde

Su içmek Helaldir...

Sen Su İçmek Helal değil Haramdır dersen yine dinden çıkarsın...

Bu yüzden KOLA İÇMEK HARAMDIR demek sana bana DÜŞMEZ!!!

Din konusunda Yorum yapacak Fetva verecek kadar bilgin olmadan böyle HÜKÜMLER verme...

---------------

Coca Cola yazısının ters çevrilmesi hikayesine gelince...

Bundan yaklaşık 6-7 yıl önce senin bu paylaştığın Coca Cola yaızıs ters çevrilmiş hali vs nin fotokopi halini Nurcu Arkadaşlar üniversitede bizlere dağıtmışlardı...

Şaşırmıştım gerçekten ters çeviriyorsun falan harfler benziyor gibi görünüyor...

Etkili bir görsel...

Gittim bu fotokopiyi İlahiyatta okuyan 2 arkadaşa gösterdim

Arkadaşlar fotokopiyi inceledi...

Ve dedikleri Muhammed yok Mekke yok demek için ARAPÇA da LA kullanılmaz...

Yani ARAP GRAMERİNE göre La Muhammed La Mekke diye bir kullanım tarzı yok!!!

-------------------

Ben bunları COCA COLA yı savunmak için yazmıyorum...

İçmemenizi tavsiye ederim... Yerli Markaları tercih etmekten yanayım...

Ama biraz bilinçli olmak hangi taraftan gelirse gelsin her türlü propagandalara karşı uyanık olmak onların asıl amaçlarını görmek bizim için çok daha iyi olanıdır...

Birileri bizi birilerini kucağından kaldırıyor diye sevinmek yerine acaba bizi kimin kucağına oturtmaya çalışıyorlar diye de düşünmek gerek...

Bizi COCA COLA dan uzaklaştırmaya çalışırken acaba başka bir şeye yönlendirenler de olabileceğini gözardı etmemek gerek... :thumbup1:

Son noktayı koydun hocam. Daha üzerine birşey derlermi bilemiyorum ... :flowers:

SmiLey

Profesör
Reaksiyon puanı
59
Pepsi veya Le Cola Light da güzeldir. :D

Karargaht

Dekan
Reaksiyon puanı
112
Böcek falan tamam onu geçinde kola zaten başlı başına hem cebe hem mideye zarar.

Onun dışında o yazının tesadüf olmadığı aşikar. Bu yıllardır bilinen birşey. İngilizce olarak birde bunu sorun bakalım aynı resimleri göndererek ne diyecekler ? O kolayı almak yerine COLATURKA için olsun bitsin. Niye almıyosunuz ? içinde daha az asit olduğu yada Müslüman kanı olmadığı için mi? O adı geçen kolanın sermaye dağılımlarına ve destek verdiği şeylere bir bakın.

Sonra içip içmemek size kalmış.. .

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Ya ben şuna sinir oluyorum. Madem Coco Cola'yı kötüleyeceksiniz. Belgelerle gelin deyinki bak kardeşim bu kolanın zararı şu. Bu kola yatırımını israile yapıyor. Tamam eyvallah. Bu dediklerimin belgesini bulabilirsiniz. Ama bir mail akımına katılmış yok böcekmiş yok fareymiş yok yazıymış filan böyle şeylerle gelmeyin. Bunları hiçbiriniz kanıtlayamazsınız. Coco Cola savunmuyorum sadece objektif olmayı seviyorum. Tamam doğru kola çok zararlı. Etkilerini biliyorum. İsrail malı bunuda biliyorum. Zaten içmiyorumda. Ama dediğim gibi internet akımından uydurma olan şeyleri burda gelip yazmayın. Hele Haram denmiş ona hiçbirşey demiyorum artık.

srdrvrl

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Sözde israil malı listesi
1-NOKİA
2-MC DONALDS
3-VAKKO
4-PROFİLO
5-CARREFOUR
6-KOMİLİ
7-SARALLE
8-PANTENE
9-ELİDOR
10-RECOİCE
11-BLENDAX
12-DOVE
13-LUX
14-CLEAR
15-İPANA
16-SİGNAL
17-COLGATE
18-ORKİD
19-CİF
20-VİM
21-DOMESTOS
22-REXONA
23-COCA COLA
24-FANTA
25-PEPSİ
26-YEDİGÜN
27-FRUKO
28-SPRİTE
29-SENSUN
30-SCHWEPPES
31-TURKUAZ
32-LİPTON
33-TANG
34-CAPPY
35-ARİEL
36-OMO
37-YUMOS
38-ALO
39-ACE
40-RİNSO
41-SANA
42-KENT
43-KNORR
44-MAGNUM
45-PANDA
46-ALGİDA
47-CARTEDOR
48-CORNETTO
49-DANONE
50-VİVİDENT
51-FİRST
52-CALVE
53-NESTLE
54-NESCAFE
55-NESQUİK
56-KİTKAT
57-MİLKA
58-JACOBS
59-MİLKYBAR
Bu listenin açık açık baştan sağma yazıldığı belli nedeni ise nestle yazılmış fakat altlarda tekrar kitkat nequik yazılmış.
Bu liste de dikkatinizi çekmek istediğim birkaç marka var öncelikle Panda; ilk türk malı paketli dondurma evet beğenmiyorum ama türk malı sonuçta fakat buna israil malı deniyor?.
Sarelle; Bu da israil malıymış bildiğim kadarıyla fabrikası ordu da tadelle fabrikasıyla ortak ama israil malı.
Vakko da türk malıdır.
Merak ediyorum şimdi u listeyi yapan hangi akla hizmet yapmış, bunu eğer ülkesini seven bir türk yapmış olsaydı heralde oraya türk mallarını koymazdı.

turgutreisfb

Profesör
Reaksiyon puanı
37
of ya bıktım kolanın içinde şu var bu var muhabbetlerinden varsa var içmeyin kardeşim

HunterMystic

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kâfirler, gıdalara necaset de, zehir de katabilirler. Nitekim Yahudi yemeğe zehir katmıştır. Peygamber efendimiz de, araştırmadan o yemeği yemiştir; çünkü necis olduğu bilinmeyen şeyleri yememek takva değil, vesvese olur. Dinimiz de, vesveseden kaçmayı emreder.

Coca Cola yazısını tersten okuyunca La Muhammed, La Mekke yazılı olduğu da, doğru değildir. Zoraki benzetme yaparak o hale sokulmaya çalışılıyor. Diyelim ki La Mekke yazsa ne çıkar? Yani Mekke yok dese ne olur? Biz de, New York, Paris, Berlin yok desek ne olur? Bu şehirler yıkılır mı? Bunları, diğer vasiyetname ve mesajları misyonerler hazırlıyor. Maksatları Müslümanları böyle hurafelerle meşgul etmek, ciddi meselelerden, ilimden uzak kalınmasını sağlamaktır. Onların bu oyunlarına alet olmamalıyız.

hüseyin123

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Colayı içmeyi bırakalı nerdeyse 1 ay olacak açıkcası deli saçmalarıyla ilgilenmiyorum...

Coca cola eşeğin kıllarından yapılıyor biliyormusunuz bir palavrada ben sallim dedim :D

Cola şundan yapılır dersiniz Cola Turka çıkar Sana yağında dondurucu madde domuz yağından elde edilir dersiniz Ülker Bizim yağ ortaya çıkar böyle din üzerinden para kazanan simsarlar belli e inanan saflarda oldukça bu tür olaylar sıkça yaşanacaktır..

Not: Cola Turka içerek İsraili boykot etmeye çalışmayın rezil olursunuz Coca Cola Company ile ortak :D
Valla helal olsun kardeşim:D işte budur:thumbup:
sonuçta kapitalizm sömürgelerinden biriyiz içinde ne olduğu önemli değil(hemen öldürmemesi yeterlidir) neyse
önemli olan markete kola almak için girdiğin zaman neden yerli mali cola turka dururken cocacola alıyorsun?
herşey hükümetten mi ibaret? hükümetin işbirlik yaptığı şirketler yahudi herneyse. sen(halk) bu malları kullanmazsa herşey çözülür. ne imf kalır ne kriz kalır. halk bilgilendirilmeli
herbirimiz birer birey olarak birbirimize karşı yükümlülüklerimiz var.

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
:ohmy:
Yararlı bir bilgi olmuş. O zaman ters çevirmeden içmek lazım.

ahaa süperdi :thumbup1:

Baktın iyiyi geçemiyorsun, kötülemeye, iftira atmaya başlarsın ya.. Yaptıkları bundan başka birşey değil. Coca Cola içmek harammış pauhau :D yok daha neler :hammer:

OnLT

Dekan
Reaksiyon puanı
149
evet çoğu kişi biliyor coca cola haramdır. orjinal rengi yeşildir coca cola nın:)
bir de aldığımız 2lt yada 2.5 lt coca cola şişesinin üzerinde yazılan şekili coca cola yazısını ters çevirdiğimizde,

la mekke
la muhammed

yani mekke ve muhammed yoktur diyiyor. (haşşa)

LÜTFEN İÇMEYELİM

cocacolasa3.gif

? Allah aşkına nasıl öyle bir şey yok diyiyorsunuz ya. alın kendiniz bakınnnn.

Bu yazı tesadüf mü ya. en azından bir harfi bile benzemeseydi tesadüf diyip geçecektim. Bence amerika ve israili tanımamışsınız.

Haha yine hortladı bu ya :D

aperon

Doçent
Reaksiyon puanı
11
arablar altın kaplı amerikan ürünü kullansın sende belediye gazozu iç:)
arab forumlarına açmak gerek bunu:)

acuster

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Cola böcekten yapılsa bile ki yapılmıyor esas kaynağı kokain ile aynıdır. İnanmayanlar coca yazıp araştırsın. Bizdeki haş haş gibi bir bitkidir. Bu dünyada ne kadar çok ilacın ve kozmatik ürününün böceklerden üretildiğini biliyor musunuz?

Kalpkrizi geçirseniz yapılan iğne mesela, örümceklerden elde edilir. Coca Cola, 1800'lere dayanan bir marka. 1800'lü yıllarda elin kovboylarının oturup arapça öğreneceğini daha sonrada dünyaya yayılacak olan bir markanın üzerine Allah yok Muhammed yok yazacağını mı düşünüyorsunuz? Bu şu anlama geliyor, inanan inanmayan herkes müslümanlarla uğraşmak için yaşıyor. Her an şu müslümanlara bir terslik yapsam da canlarını sıksam diyor.

Kola içilmeyeceksa sağlık için içilmemeli. Coca Cola için böyle şey yapanlar, Mekke Cola, Zem Zem Kola'yı niye üretti acaba?
Editör olarak olarak yanlış bilgilendiriorsunuz evet ilk zamanlar dediğiniz gibi coca özü ve bitkisi kulanıldı ama bundan sonra yapılan incelemelerde coca bitkisinin(ölçülebilirir) düzeyde olmadığı belirtildi. İsterseniz Bir arkdaşımdan okullar açılınca size belgeylede gelebilirim ama şuan için konuşamayız.
@Elbruz hocam düzgün bilgiler veriyorsun eyvalla ama yazım tarzını gerçekten beyenmiyorum hesap sorar bir tavrın var birisine cevap yazıcaksan.
@Sanalkurtcuk Elbruz'a neden cevap vermediğini merak ediyorum(Yazdığı doğrumu yanlışmı bilemem).

Arkadaşlar böcek felan filan. Kola nasıl yapılıyor biliyormusunuz meyen kökü tarlalarından makinelerle alınır onlarla birlikte onlardan beslelenen hayvanlarla beraber işleniyor (Böcek fare ...) Fare kıyması var yani içtiğiniz kolada:D.
Coco Cola nın formulu konusunda da İçinde bilmediğimiz bir madde yok yani labavutarlar içindeki maddelerin size listesini çıkartabilir ama oranlarını veremez işte coco colayı diğerlerinden ayıran formul bu.
Her zaman derim halkımız koyun.

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
CARREFOUR

da fransız markası diye biliyorum :D ayrıca Ana tabelanın yanında kendi şirketinizin logosunu koymak için hisselerin yarısına sahip olmanız gerekiyo (bildiğim kadarıyla öyle) ve CARREFOUR un yanında SA var :)

"subhanallah kardeş ibretlik bir paylaşım"

liseli olmasan şukuyu kapmıştın :D

bu arada onlt nin yazısında alıntı yapılarak paylaşılan resim oynama yapılarak oluşturulmuş
A nın sapı mesela ayrılmış
el yazısındaki çizgiler silinmiş eklenmiş
insan bir şeye benzetmek istediğinde her şeyi yapabilir.
(insan yüzü görmek istediğinizde mesela görebilceğiniz resimler var)
gokyuzundeki-insan-silueti.jpg

isa-silueti.jpg
(Hz. İsa)