Coca Cola'nın Özütü

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
CARREFOUR

da fransız markası diye biliyorum :D ayrıca Ana tabelanın yanında kendi şirketinizin logosunu koymak için hisselerin yarısına sahip olmanız gerekiyo (bildiğim kadarıyla öyle) ve CARREFOUR un yanında SA var :)

liseli olmasan şukuyu kapmıştın :D

bu arada onlt nin yazısında alıntı yapılarak paylaşılan resim oynama yapılarak oluşturulmuş
A nın sapı mesela ayrılmış
el yazısındaki çizgiler silinmiş eklenmiş
insan bir şeye benzetmek istediğinde her şeyi yapabilir.
(insan yüzü görmek istediğinizde mesela görebilceğiniz resimler var)
gokyuzundeki-insan-silueti.jpg

isa-silueti.jpg
(Hz. İsa)

Buğracım bu da Haydar tanıştırayım :D

Dscn2677s315c2man.jpg

turgutreisfb

Profesör
Reaksiyon puanı
37
ya arkadaş 90 tane msj olmuş böcekle birşeye renk mi verilir kola simsiyah git 1000 tane böcek sık yine öyle siyah yapamazsın değil böcek siyah zeytin atsan yine o kadar siyah yapamazsın :D

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
kolanın içine giren böceğin hali sanırım böyle olur :D

ete baksanıza nasıl çürüdü 2 saatte o böcekten 5 saatte eser kalmaz vitamin haline gelir :D

virtual worms

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
68
kendinizi kandırmaya devam edin bakalım nereye kadar gidecek:mrgreen:

Reaksiyon puanı
189
Coca Cola'da çalışan ve gerekli mecralardan eğitimini almış bir arkadaşımdan öğrendiğime göre Brezilyada yetişen özel bir coco ağacının özütü ile yapılan bir şeymiş. Meyan kökü falan da değil yani :)

li10sKing

Profesör
Reaksiyon puanı
7
valla kolaya rengini o böcek veriyorsa çiğ çiğ bile yenilir :D şaka bir yana dünyanın en süper kolasıdır coca cola ne pepsi ne cola turka ...
ilk çıktığında cola turka süperdi tat olarak sonra kristal diye bir kola vardı zamanla ona benzedi
pepsi artık tadını iyice kaybetti coca cola karşısında yarışması artık çok zor.

bu arada kolanın mideye zararı olduğu halk arasında bilinir ama midenin asidinin koladan kat ve kat fazla olduğu ve zararsız olduğu ünlü doktorlar tarafından açıklandı

Dj Rapix

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Ya böyle dandik bi konuya bu kadar msj geleceğini düşünmemiştim.:)

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
Ne dini açıdan ne siyasi açıdan hepsini bir kenara koyun :)
gerçek;Kola zararlıdır...

netfaruk

Doçent
Reaksiyon puanı
11
coca cola (ve yan ürünleri) sağlığa zararı yüzünden bir çok dünya ülkesinde yasakken bizim türkler sırf bu tarz söylentilere (böcek, yazı vs. gibi) inat daha bir hırsla içiyor. içinde bağımlılık yapan madde olduğu da kanıtlanmış. neyse herkes kendine içer....

rheumon

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Aşağıdaki mail de yakın zamanda bana gelmişti. Eğri mi, doğru mu bilmiyorum, ben mümkün oldukça içmiyorum zaten. Yorumsuz....

Bir bardak kolanın bir saatte vücudunuza yaptığı zarara inanamayacaksınız.
İşte felakete götüren kısır döngü...

1 bardak kola 1 saatte vücutta neler yapıyor?

İç ve Kalp Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, bir bardak kolanın
60 dakikada vücuda verdiği zararları anlattı. İşte felakete götüren kısır
döngü...

Kola neden şişmanlatır? İlk 10 ve ilk 40 dakikada bakın kola vücutta kan
şekerini nasıl etkiliyor?

Prof. Dr. Karatay, 'kola içince vücudunuzda neler olduğunun farkında
mısınız?' diyerek aşağıdaki açıklamayı yaptı:

1. İlk 10 dakikada: Kanınıza hemen 10 çay kaşığı kadar şeker girer. Bu
normal günlük dozun 100 katı kadardır. Bulantınızın olmamasının nedeni
içinde bulunan 'fosforik asiddir'.

2. İlk 20 dakikada: Kan şekeriniz aşırı şekilde yükselir. Bunun sonucu
pankreasınızda aşırı derecede insülin salgılanır ve kan şekerinin fazlası
karaciğerde yağ olarak depolanmaya başlar.

3. 40 dakika içinde: Kafeinin tamamı dolaşıma girmiş olur. Kan basıncı
yükselir, karaciğerden daha fazla şeker yapılarak kana geçer ve kan şekeri
tekrar yükselir.

4. 45 dakika içinde: Beyinde dopamin yapımı artar, mutluluk hissi başlar
(eroinin etkisine benzer bir etki meydana gelir.)

5. 60 dakika içinde: Ani açlık hissi oluşur.

6. Tekrar kolaya ve tatlılara saldırısınız.

7. Bu kısır döngü devam ettiği süre karaciğer ve göbek yağlanması artar,
vücudun tüm hücrelerinde LEPTİN ve İNSÜLİN DİRENCİ gelişir.

8. Şişmanlık hastalığını başlatmıştır ve bütün dejeneratif hastalıkların
nedenidir.

Hala cola içmek istermisiniz? Yoksa taze sıkma portakal ve nar suyumu
sıktırırsınız gittiğiniz restorantlarda?

Maalesef sıkma portakal suyu yok!! Diyen lokantaları protesto edin. 20
liraya bir meyve sıkma makinası aldırın. Aksi halde bir daha gelmeyeceğinizi
söyleyin.

netfaruk

Doçent
Reaksiyon puanı
11
@rheumon daha önce okumuştum evet güzel bir konu :thumbup1:

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
Aşağıdaki mail de yakın zamanda bana gelmişti. Eğri mi, doğru mu bilmiyorum, ben mümkün oldukça içmiyorum zaten. Yorumsuz....

1 bardak kola 1 saatte vücutta neler yapıyor?

İç ve Kalp Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, bir bardak kolanın
60 dakikada vücuda verdiği zararları anlattı. İşte felakete götüren kısır
döngü...

Kola neden şişmanlatır? İlk 10 ve ilk 40 dakikada bakın kola vücutta kan
şekerini nasıl etkiliyor?

Prof. Dr. Karatay, 'kola içince vücudunuzda neler olduğunun farkında
mısınız?' diyerek aşağıdaki açıklamayı yaptı:

1. İlk 10 dakikada: Kanınıza hemen 10 çay kaşığı kadar şeker girer. Bu
normal günlük dozun 100 katı kadardır. Bulantınızın olmamasının nedeni
içinde bulunan 'fosforik asiddir'.

2. İlk 20 dakikada: Kan şekeriniz aşırı şekilde yükselir. Bunun sonucu
pankreasınızda aşırı derecede insülin salgılanır ve kan şekerinin fazlası
karaciğerde yağ olarak depolanmaya başlar.

3. 40 dakika içinde: Kafeinin tamamı dolaşıma girmiş olur. Kan basıncı
yükselir, karaciğerden daha fazla şeker yapılarak kana geçer ve kan şekeri
tekrar yükselir.

4. 45 dakika içinde: Beyinde dopamin yapımı artar, mutluluk hissi başlar
(eroinin etkisine benzer bir etki meydana gelir.)

5. 60 dakika içinde: Ani açlık hissi oluşur.

6. Tekrar kolaya ve tatlılara saldırısınız.

7. Bu kısır döngü devam ettiği süre karaciğer ve göbek yağlanması artar,
vücudun tüm hücrelerinde LEPTİN ve İNSÜLİN DİRENCİ gelişir.

8. Şişmanlık hastalığını başlatmıştır ve bütün dejeneratif hastalıkların
nedenidir.

Hala cola içmek istermisiniz? Yoksa taze sıkma portakal ve nar suyumu
sıktırırsınız gittiğiniz restorantlarda?

Maalesef sıkma portakal suyu yok!! Diyen lokantaları protesto edin. 20
liraya bir meyve sıkma makinası aldırın. Aksi halde bir daha gelmeyeceğinizi
söyleyin.

http://forum.shiftdelete.net/gundem-dunya-turkiye/167659-1-bardak-kola-neler-yapiyor.html

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
Selamlar.

Konu, özü itibarıyla biraz saçma ama çok "derin" bakabilen bazı yorumları görünce ben de yazayım, biraz faydalanayım bu derin bakışlardan istedim.

Örneğin birisi demiş ki "Muhammed Yok, Mekke Yok" yazmıyor orada; yazıyor diyeni eleştirmiş, "Arapça bilmiyorsun, nasıl var diyorsun" demiş; peki birader sen Arapça bilmiyorsun nasıl "yok" diyorsun öyleyse? Acizane ben okumayı biliyorum ve şekil itibarı ile evet öyle yazıyor gibi görünüyor. Simge dünyası iki kalem çizip o kadar şekil arasından tesadüflerle ortaya bu kadar manidar bir şeyin çıkmasıyla sınırlı değildir; işte asıl her şeyin rastlantısal olduğuna bu kadar rahat inanmak yüzeysel bakmaktır diye düşünüyorum. Keşke fikirler konuşsa da desek "evet böyle değilmiş şöyleymiş", üzerinde tartışsak, belki biz de göremediğimiz bir şey görürüz.

Devamında bir yorumda denilmiş ki; "sanki 200 yıl önceden Yahudiler bizimle savaşacaklarını biliyorlardı da ona göre logo yaptılar". Bu da oldukça yüzeysel bir bakıştır, zira Yahudiler biz Müslümanlara varlığımızdan beri düşmanlar, sadece son yıllarda değil. Hadi Yahudileri tanımıyorsunuz, bari en azından Müslümanları tanıyın. Ta Resulullahın döneminde Hayber Kalesini bilseniz yeterdi Yahudilerin bize olan düşmanlığının köklerini anlamak için. Bir de daha da komedi bir durum da var; İsraillilerin Arapça bilemeyeceğini zannedenler bile olmuş ve öyle yorumlar bile yapılmış. Neresinden tutsan tutarsız olan bu yoruma zamanında azımsanmayacak miktarda Arap Yahudi olduğunu mu söylersin, İsrail'in dünyanın belki de en iyi istihbarat örgütlerine sahip olduğunu mu anlatırsın hangisini söylersin? Bir de "aklını kullanmayan insanlara gülüyorum" diye ekleme yapılmış yoruma. :)

Bir kardeşim da ilahiyatçılara gösterdiğini ve böyle bir kullanım olmadığını söylemiş. Buradaki "La", sadece bir reddediştir, bir ek değil. "La ilahe" derken "ilah yoktur" diye çeviriyoruz da "La Muhammed" derken Muhammed yoktur diye nasıl çeviremiyoruz? Yani orada "yoktur"dan kasıt "aslında hiç öyle birisi yok" anlamında değil ki? Oradaki "yoktur", fikirsel bir reddediştir, fiziksel değil. Yani bir anlamda "Mekke'ye hayır, Muhammed'e hayır" anlamı verir.

Bazı yorumlarda ise belge istemişler. Böcek olayını bilemiyorum, saçma bir mite benziyor. Fakat Arapça konusunda belge isteyen, gerçekten asıl "komedi" bu işte. Çünkü kendi bilmediğini ağzıyla itiraf ettiği konuda belge istiyor. Bu belge olayını görünce aklıma Hz. Ali'den bir anekdot geldi. Hz. Ali mescitte oturmuş vaaz vermektedir ve Allah tarafından verilen bir ilme sahip olduğunu anlatmaktadır. O sırada belge isteyen birisi çıkar ve şöyle sorar: "Madem o kadar çok biliyorsun, benim kafamdaki kılların sayısını söyle bakalım". Hz. Ali şöyle buyurur: "Ey bedbaht! Ben kafandaki kılların sayısını söylerim de sen doğru olduğunu nasıl anlayacaksın?". Şimdi "Arapça bilmiyorum" diye kendi ağzıyla söyleyip de belge göster diyene ne demeli? Herhalde çıkıp da bir yetkili "biz böyle yaptık evet" diyecek değil?

Bir yorum daha var örneğin "La Muhammed" yazısı nasıl bu kadar küçültülmüş diyen. En azından Müslüman olarak camiye gidiyor olsaydık mesela, "Muhammed" yazısının hat sanatıyla nasıl çok küçük yazıldığını bilirdik. Bir de tabii Arapça bilseydik, Arapça'da sesli harf olmadığını ve "La Muhammed" ifadesinin aslında sadece 5 harf olduğunu bilirdik. Bunun da Türkçe olmadığı için yazının kapladığı yerin Türkçe'ye nispetle çok az olacağını da anlardık.

Madem Coca Cola içmeyeceğiz, öyleyse Mekke Cola gibi markalar niye çıktı diye soranlar da olmuş. Sanırım onun da muhatabı o şirketi kuran adamdır. Konuyla kendisinin pek ilgisi bulunmamakla birlikte, Coca Cola'nın bir yanlışı varsa, başka kolalar da olmasın düşüncesi neden nispet ediliyor? Bununla birlikte bunun 200 yıllık marka olması, şirketi 200 yıldır aynı kişinin yönettiği veya şirketteki tüm yöneticilerin tüm şirket sırlarını bildiği veya da 200 yılda şirketin hiçbir evrakında değişiklik olmadığı anlamına mı geliyor?

Markanın bilgi edinme yöntemiyle verdiği bir takım cevaplara da değinilmiş. Bu da birçok açıdan tartışılabilir. Öncelikle böyle gizli kapaklı iş çeviren adam zaten bunu açıp ortaya dökmez. Ki sırf bu nedenle geçen aylarda Hindistan'da yasaklanması söz konusu oldu. "Nedir kardeşim bu kola özütü" sorusuna "bana ne söylemem" diyen adam kalkıp da fikirsel anlamda gizli sırlarını bir e-posta ile anlatacak değil şüphesiz.

Sonra "Tarım ve Köy İşleri Bakanlığından izinli ve onaylı" olması, yani bir devlet kurumundan izin almış olması niyetini örtmez. Doğrudur, mevzuata uygun üretim yapıyordur muhtemelen, bu konuda sahtekar olduklarını zannetmiyorum; fakat mevzuatın kendisi de sakat zaten. Bakanlıktan izinli olduğunu öne sürüp markayı savunanlar Bakanlığın hangi mevzuat çerçevesinde izin verdiğini biliyorlar mı acaba? Örneğin belli bir orana kadar alkol kullanıldığı halde "alkolsüzdür", belli bir orana kadar kafein içerdiği halde "kafeinsizdir" yazılmasının resmi olarak meşru olduğunu biliyor muyuz?

Bir de son olarak markanın kendisiyle ilgili de bir şeyler söyleyebiliriz; bu markayı tüketenlere dikkat ediyorum, genellikle başka marka bir kolayı içemiyorlar. Beğenmiyorlar veya sevmiyorlar demiyorum, içemiyorlar. Bu da bu markanın bağımlılık yapan maddelerden daha yüksek oranlarda ve belki de bilmediğimiz başka bileşiklerden kullandığından şüphelendiriyor. Sağlık açısından da zaten sıkıntılarını hepimiz biliyoruz.

Bununla birlikte ne yani içmeyelim mi kardeşim diyenlere hitaben, siz bilirsiniz, kimseye iç ya da içme diyecek bir yerde değiliz. :) Fakat bu soruyu baştan soracağı belli olan kişiler "içeceğim kardeşim" deyip bir kenara çekilmek yerine, neden illa ki savunma ihtiyacı hissediyorlar ki? Nitekim ben içerim diyenler hapse filan atılmıyorlar, rahat olmak lazım. :)

virtual worms

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
68
Selamlar.

Konu, özü itibarıyla biraz saçma ama çok "derin" bakabilen bazı yorumları görünce ben de yazayım, biraz faydalanayım bu derin bakışlardan istedim.

Örneğin birisi demiş ki "Muhammed Yok, Mekke Yok" yazmıyor orada; yazıyor diyeni eleştirmiş, "Arapça bilmiyorsun, nasıl var diyorsun" demiş; peki birader sen Arapça bilmiyorsun nasıl "yok" diyorsun öyleyse? Acizane ben okumayı biliyorum ve şekil itibarı ile evet öyle yazıyor gibi görünüyor. Simge dünyası iki kalem çizip o kadar şekil arasından tesadüflerle ortaya bu kadar manidar bir şeyin çıkmasıyla sınırlı değildir; işte asıl her şeyin rastlantısal olduğuna bu kadar rahat inanmak yüzeysel bakmaktır diye düşünüyorum. Keşke fikirler konuşsa da desek "evet böyle değilmiş şöyleymiş", üzerinde tartışsak, belki biz de göremediğimiz bir şey görürüz.

Devamında bir yorumda denilmiş ki; "sanki 200 yıl önceden Yahudiler bizimle savaşacaklarını biliyorlardı da ona göre logo yaptılar". Bu da oldukça yüzeysel bir bakıştır, zira Yahudiler biz Müslümanlara varlığımızdan beri düşmanlar, sadece son yıllarda değil. Hadi Yahudileri tanımıyorsunuz, bari en azından Müslümanları tanıyın. Ta Resulullahın döneminde Hayber Kalesini bilseniz yeterdi Yahudilerin bize olan düşmanlığının köklerini anlamak için. Bir de daha da komedi bir durum da var; İsraillilerin Arapça bilemeyeceğini zannedenler bile olmuş ve öyle yorumlar bile yapılmış. Neresinden tutsan tutarsız olan bu yoruma zamanında azımsanmayacak miktarda Arap Yahudi olduğunu mu söylersin, İsrail'in dünyanın belki de en iyi istihbarat örgütlerine sahip olduğunu mu anlatırsın hangisini söylersin? Bir de "aklını kullanmayan insanlara gülüyorum" diye ekleme yapılmış yoruma. :)

Bir kardeşim da ilahiyatçılara gösterdiğini ve böyle bir kullanım olmadığını söylemiş. Buradaki "La", sadece bir reddediştir, bir ek değil. "La ilahe" derken "ilah yoktur" diye çeviriyoruz da "La Muhammed" derken Muhammed yoktur diye nasıl çeviremiyoruz? Yani orada "yoktur"dan kasıt "aslında hiç öyle birisi yok" anlamında değil ki? Oradaki "yoktur", fikirsel bir reddediştir, fiziksel değil. Yani bir anlamda "Mekke'ye hayır, Muhammed'e hayır" anlamı verir.

Bazı yorumlarda ise belge istemişler. Böcek olayını bilemiyorum, saçma bir mite benziyor. Fakat Arapça konusunda belge isteyen, gerçekten asıl "komedi" bu işte. Çünkü kendi bilmediğini ağzıyla itiraf ettiği konuda belge istiyor. Bu belge olayını görünce aklıma Hz. Ali'den bir anekdot geldi. Hz. Ali mescitte oturmuş vaaz vermektedir ve Allah tarafından verilen bir ilme sahip olduğunu anlatmaktadır. O sırada belge isteyen birisi çıkar ve şöyle sorar: "Madem o kadar çok biliyorsun, benim kafamdaki kılların sayısını söyle bakalım". Hz. Ali şöyle buyurur: "Ey bedbaht! Ben kafandaki kılların sayısını söylerim de sen doğru olduğunu nasıl anlayacaksın?". Şimdi "Arapça bilmiyorum" diye kendi ağzıyla söyleyip de belge göster diyene ne demeli? Herhalde çıkıp da bir yetkili "biz böyle yaptık evet" diyecek değil?

Bir yorum daha var örneğin "La Muhammed" yazısı nasıl bu kadar küçültülmüş diyen. En azından Müslüman olarak camiye gidiyor olsaydık mesela, "Muhammed" yazısının hat sanatıyla nasıl çok küçük yazıldığını bilirdik. Bir de tabii Arapça bilseydik, Arapça'da sesli harf olmadığını ve "La Muhammed" ifadesinin aslında sadece 5 harf olduğunu bilirdik. Bunun da Türkçe olmadığı için yazının kapladığı yerin Türkçe'ye nispetle çok az olacağını da anlardık.

Madem Coca Cola içmeyeceğiz, öyleyse Mekke Cola gibi markalar niye çıktı diye soranlar da olmuş. Sanırım onun da muhatabı o şirketi kuran adamdır. Konuyla kendisinin pek ilgisi bulunmamakla birlikte, Coca Cola'nın bir yanlışı varsa, başka kolalar da olmasın düşüncesi neden nispet ediliyor? Bununla birlikte bunun 200 yıllık marka olması, şirketi 200 yıldır aynı kişinin yönettiği veya şirketteki tüm yöneticilerin tüm şirket sırlarını bildiği veya da 200 yılda şirketin hiçbir evrakında değişiklik olmadığı anlamına mı geliyor?

Markanın bilgi edinme yöntemiyle verdiği bir takım cevaplara da değinilmiş. Bu da birçok açıdan tartışılabilir. Öncelikle böyle gizli kapaklı iş çeviren adam zaten bunu açıp ortaya dökmez. Ki sırf bu nedenle geçen aylarda Hindistan'da yasaklanması söz konusu oldu. "Nedir kardeşim bu kola özütü" sorusuna "bana ne söylemem" diyen adam kalkıp da fikirsel anlamda gizli sırlarını bir e-posta ile anlatacak değil şüphesiz.

Sonra "Tarım ve Köy İşleri Bakanlığından izinli ve onaylı" olması, yani bir devlet kurumundan izin almış olması niyetini örtmez. Doğrudur, mevzuata uygun üretim yapıyordur muhtemelen, bu konuda sahtekar olduklarını zannetmiyorum; fakat mevzuatın kendisi de sakat zaten. Bakanlıktan izinli olduğunu öne sürüp markayı savunanlar Bakanlığın hangi mevzuat çerçevesinde izin verdiğini biliyorlar mı acaba? Örneğin belli bir orana kadar alkol kullanıldığı halde "alkolsüzdür", belli bir orana kadar kafein içerdiği halde "kafeinsizdir" yazılmasının resmi olarak meşru olduğunu biliyor muyuz?

Bir de son olarak markanın kendisiyle ilgili de bir şeyler söyleyebiliriz; bu markayı tüketenlere dikkat ediyorum, genellikle başka marka bir kolayı içemiyorlar. Beğenmiyorlar veya sevmiyorlar demiyorum, içemiyorlar. Bu da bu markanın bağımlılık yapan maddelerden daha yüksek oranlarda ve belki de bilmediğimiz başka bileşiklerden kullandığından şüphelendiriyor. Sağlık açısından da zaten sıkıntılarını hepimiz biliyoruz.

Bununla birlikte ne yani içmeyelim mi kardeşim diyenlere hitaben, siz bilirsiniz, kimseye iç ya da içme diyecek bir yerde değiliz. :) Fakat bu soruyu baştan soracağı belli olan kişiler "içeceğim kardeşim" deyip bir kenara çekilmek yerine, neden illa ki savunma ihtiyacı hissediyorlar ki? Nitekim ben içerim diyenler hapse filan atılmıyorlar, rahat olmak lazım. :)

hmm kardeşim şimdi senin dediğin bana daha mantıklı geldi:)
Bilgilendirdiğin için teşekürler...

post34

Doçent
Reaksiyon puanı
37
*İlk olarak düşünüyorum ki dünya genelinde satılıyor ve bir ülkeye girebilmek için gerekli makamlardan onay alması ve o ülkede satışa sunulması gerekiyor. Yani içindeki şu madde bu madde var olayını tekrar düşünmek lazım.
*Bir takım resimlerle yıllardır süregelen bir şehir efsanesi var ki yine bu yöntemle bulutlara bakıp birtakım şekillere çekebilirsiniz hayalgücünüze kalmış.
*Bugüne kadar da haram olduğunu kanıtlayan birşeye rastlamadım öyle bir kaynak yok vesselam
* Son olarak da içen içer, içmeyen içmez. Ki vücuda zararlarıda aşikar. Saygılarımla

Altair

Doçent
Reaksiyon puanı
18
En güzeli su içmek.Bayramda misafirlere kola aldık ikram etmek için.Bende 1 bardak aldım tatlının yanında içmeye çalıştım içemedim.Yarısına gelmeden bıraktım.Zaten yediğimiz çoğu şeyde şeker var.Bide üstüne kola içtik mi geleceğin şeker hastası adayları oluruz

Uso!

Doçent
Reaksiyon puanı
27
boşver kardeşim. Bir gün gelirde yolu oraya düşerse oranın kendi üretiği colaların neden içmediğini anlar. biz burda diyince yalancı oluyoruz.

Bilmem biliyor musun ama, Amerika'da üretilen Coca Cola ile Türkiye'de üretilen Coca Cola farklı. :)

şişeyi düz tutup oturunca da ....
neyse devamını getirmiyorum (yazıldığı gibi okunuyo dicektim :w00t:)
Denenmeli. :D

Ayrıca El Padrino son noktayı resmi bir şekilde koymuş. :)

Stizz

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Kola'sız bir hayat düşünülemez o yüzden, içmeye devammmmmm :D

arthkas

Doçent
Reaksiyon puanı
17
herşeyin fazlası zararlıdır. Kolanında öyle

Stizz

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Pepsi'nin uydurması bunlar. Coca-Cola Can'dır...:thumbup::lol:

MSDN

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Cola Fanta v.b ürünlerini 2 yıldır içmiyorum. En iyisi Pınar'ın meyve suları özellikle akdeniz karışık :D