Davetiye sistemi hakkında önemli uyarı

emubaltaci

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
129
sevgili üyelerimiz. bazı üyelerimizin kendi email adreslerine davetiye gönderdiği tespit edilmiştir. ilerde banlanıp tekrar geri dönebilmek için yapıldığı tahmin edilen bu gibi davranışların bundan sonra ceza alacağını üzülerek söylemek zorundayım.

davetiyelerimizi arkadaşlarımızı davet etmek için kullanmanız dileğiyle. iyi forumlar

ersin

Asistan
Reaksiyon puanı
33
Ayrıca birşey eklemek istiyorum. Geçici mail alarak üye olan veya üye olmaya devam eden kişilerin hesapları süresiz dondurulucaktır.
Daha önce bu konu üzerine konu açmış ve durumu belirtmiş olmama rağmen aynı şeilde geçici mail adresi ile üye olmaya, bu adreslere davetiye gönderilmeye devam ediliyor.

Mail adreslerinize isteğiniz haricinde hiçbir spam mail atmadığımız , mail adreslerinizi 3. şahıslarla hiçbir şekilde paylaşmadığımızı forumu takip eden herkes bilmektedir.
Lütfen bu iyi niyetimizi gözeterek geçici mail adreslerini kullanmayınız.

Darknes$

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
351
Ben bir kaç kişiye davetiye gönderdim bunlar Kabul ettimi kabul ettiyse kim bunlar tanımak amaçlı bir panel eklense görebilsek ?

ersin

Asistan
Reaksiyon puanı
33
Ben bir kaç kişiye davetiye gönderdim bunlar Kabul ettimi kabul ettiyse kim bunlar tanımak amaçlı bir panel eklense görebilsek ?

İki kişiye davetiye göndermişsiniz, biri ile aynı soyadına sahipsiniz.
İki kullanıcı da henüz davetiyeleri kabul etmemiş.

Zorhak Abiniz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
bence böyle bir uygulamaya ceza veya banlama verilirse hiç mantıklı olmayacaktır. bir kişinin kendi e-mail adresine davetiye gönderebilmesi sistemin bir açığıdır, bu açığı kapatmayıp üyeye ceza vermek ne kadar adil ve mantıklı bir davranıştır, anlamak zor, bırakın davetiyeyi adam kendi mail adresi ile foruma on defada üye olsa sistem sorun çıkarmıyor onu üye yapıyor, ersin kardeş bu sence uygun mudur?

geçici mail adresi sunan, servisler bellidir, bunlar ile sisteme üye olunması çok rahat engellenebilir, neden bunun için uğraş verilmez anlamış değilim, forum kurallarında geçici mail adresinden üye olmak yasaktır diye bir madde var mı, adama böyle bir yol tanıyorsun sonra sanki kural dışına çıkmış gibi banlama veriliyor, ne kadar adil olduğu tartışılır

ersin karşimize sesleniyorum sizce bunu sistem tarafında engellemek mi mantıklı yoksa sistemde bu açığı barındırıp ceza kesmek mi? bu açığı kapatmak çok zor bir şey mi? son olarak davetiye sisteminin yayına cep telefonu ile üye aktifleştirmede eklenirse sanırım bu sorunda çok yol kat edilmiş olur

inaşallh bu anlattıklarımız burada yazılı kalmayıp uygulanır, umarım

ersin

Asistan
Reaksiyon puanı
33
bence böyle bir uygulamaya ceza veya banlama verilirse hiç mantıklı olmayacaktır. bir kişinin kendi e-mail adresine davetiye gönderebilmesi sistemin bir açığıdır, bu açığı kapatmayıp üyeye ceza vermek ne kadar adil ve mantıklı bir davranıştır, anlamak zor, bırakın davetiyeyi adam kendi mail adresi ile foruma on defada üye olsa sistem sorun çıkarmıyor onu üye yapıyor, ersin kardeş bu sence uygun mudur?

geçici mail adresi sunan, servisler bellidir, bunlar ile sisteme üye olunması çok rahat engellenebilir, neden bunun için uğraş verilmez anlamış değilim, forum kurallarında geçici mail adresinden üye olmak yasaktır diye bir madde var mı, adama böyle bir yol tanıyorsun sonra sanki kural dışına çıkmış gibi banlama veriliyor, ne kadar adil olduğu tartışılır

ersin karşimize sesleniyorum sizce bunu sistem tarafında engellemek mi mantıklı yoksa sistemde bu açığı barındırıp ceza kesmek mi? bu açığı kapatmak çok zor bir şey mi? son olarak davetiye sisteminin yayına cep telefonu ile üye aktifleştirmede eklenirse sanırım bu sorunda çok yol kat edilmiş olur

inaşallh bu anlattıklarımız burada yazılı kalmayıp uygulanır, umarım

Sisteme geçici mail ile üye olunamıyor, ama taktir edersinizki bu servisi veren tek bir yer yok, sistemde yakaladıkça kara listeye alıyoruz.

Sisteme aynı mail adresi ile tekrardan üye olamıyorsunuz.

Unutmayın ki insan faktörünün yoğun olduğu bir yerde suistimallerin önüne geçmeniz oldukça zordur. Oto kontrol beklemek hiç de kötü niyet olmasa gerek.

Size davetiye gönderen üyenin geçici mail ile üye olduğunun farkındayım. Sizin ile aynı durumda olan inasanlar da olabileceğinden genel bir açıklama yaparak sorunun çözüme ulaşmasını bekliyoruz. Yanlış mı yapıyoruz ?

Zorhak Abiniz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Sisteme geçici mail ile üye olunamıyor, ama taktir edersinizki bu servisi veren tek bir yer yok, sistemde yakaladıkça kara listeye alıyoruz.

Sisteme aynı mail adresi ile tekrardan üye olamıyorsunuz.

Unutmayın ki insan faktörünün yoğun olduğu bir yerde suistimallerin önüne geçmeniz oldukça zordur. Oto kontrol beklemek hiç de kötü niyet olmasa gerek.

Size davetiye gönderen üyenin geçici mail ile üye olduğunun farkındayım. Sizin ile aynı durumda olan inasanlar da olabileceğinden genel bir açıklama yaparak sorunun çözüme ulaşmasını bekliyoruz. Yanlış mı yapıyoruz ?

sözlerimi sizi yermek için kullanmadım o anki hissiyatım idi. sizinlede paylaştım. geçici maillede üye olmadım. şimdi - her ne kadar siz aynı mail adresi ile üye olunamıyor ve birçok geçici mail servisini bloke ettik desenizde bu yeni bir durumu ifade ediyor. Yani bundan bir ay evvel ki durum böyle değildi aynı maille defalarca üye olunabiliyor ve hiçbir geçici mail adresine kısıtlama getirilmemişti.

bende o bilgileri göz önünde bulundurarak değerlendirme yaptım. zaten sizde önleminizi aldığınızı ve açığı kapattığınızı imâ ediyorsunuz. tebrik ederim sizleri. tşk.ler. emeğinize sağılık.

işte bende bu noktaya dikkat çekmek istiyorum, yani aynı mail adresine davetiye yollanması engellensin sistem bunu takip edecek şekilde dizayn edilsin. yoksa bu şekilde konu açarak aba altından sopa göstermenin pekte anlamı yok diye düşünüyorum.

son olarak geçici mail adresi ile üye olup arkadaşlarına davetiye gönderenlerin davetiyelerinin ve yapılan üyeliklerin yanmaması için böyle bir konu açmışsanız ve niyetiniz buysa haklısınız. ortada herhangi bir yanlışlık yok. zaten böyle bir niyeti bilseydin mesaj yazmazdım, emubaltacinin dediği ile sizin son yorumunuz arasında fark var.

selamlar.

emubaltaci

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
129
aynı mail adresiyle olunmuyor zaten. kendisinin diğer email adreslerine göndermekten bahsediyoruz

HARBİKIZ

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
135
ben iki tane almıştım ama banlanmakla hiç alakası yok sadece deneme amaçlıydı isterseniz hemen banlayabilirsiniz.......

C++

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sdn den bayağı bir zaman uzak kaldım neler değişmiş :D

ama iyi olmuş bu sistem.

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
Davetiye sisteminde değişiklik oldu galiba. 78 olan davetiye 200 olmuş :w00t:

hüzün_

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
523
benimde 90di 200 olmus .Ne istir anlamadim

ahky

Profesör
Reaksiyon puanı
65
Herkesin ki 200 olmuş galiba.

mperk

Profesör
Reaksiyon puanı
55
Bonus aldıkça artıyordu benm davetiyeler
HErlde şimdi toptan al senin olsun dediler :)

Y!LM@Z

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Evet 200 olmus şimdi farkettim. Ben daha öncekinden bile hiç göndermiştim ama bunları dağıt dağıt bitmez zaten :)

Hello Kitty.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
104
200 oldu laaa :D bozdurup bozdurup harcıyım bari
pis.png

Uso!

Doçent
Reaksiyon puanı
27
En azından bari artış kaldırılsın.(Artis mi artis ne arar lan davetiyede?)
Yoksa her üyede 200'er tane, davetiyenin ne anlamı kalır ki? :D

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
post34 dedi ki:
Ne yapcaz bu kadar davetiyeyi ben 50 taneyi bitirememiştim :D

Turşusunu filan kurarız işte :D 200 tane boru mu.

Gidin bakın torrent sitelerindeki userlar 1 - 2 tane davetiye alıp başkasına verebilmek için kaç takla atıyorlar. :P

Yönetim bize torpil geçiyor. 200 tane davetiye :w00t: veriyor siz hala ne yapalım diyorsunuz :mrgreen: :mrgreen:

Rom.

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
177
Verilmez yetmez deriz verirler fazla deriz nasıl bir milletiz biz yahu :D

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı