[ÇÖZÜLDÜ] Windows 7 İkon Sorunu

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Arkadaşlar windows 7 de ikonları değiştiremiyorum. Yani mesela photoshop ikonu değiştirmek istiyorum. Sağ tıklıyorum özelliklerde simge değiştire tıklıyorum. İconları seçmem için gözat butonu var. O butona basıyorum hiçbir pencere açılmıyor..

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Explorer.exe dosyasını replace (dosya değiştirme) yaptınız mı hiç ?

beyazad

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Ayrıca replace yapmak için en kolay yöntem dosyaya take ownership yapmak. google'dan arat bulursun

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Explorer.exe dosyasını restore yaptıktan (orijinale aldıktan) sonra simgelerinizi düzenleyin
Simge düzenleme işlemi bitince (orb için) explorer.exe yi yeniden replace yapabilirsiniz.

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Explorer.exe dosyasını restore yaptıktan sonra simgelerinizi düzenleyin
Simge düzenleme işlemi bitince (orb için) explorer.exe yi yeniden replace yapabilirsiniz.

ımm şey :blush: explorer exe dosyasını upload edecek varmı :)

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
ımm şey :blush: explorer exe dosyasını upload edecek varmı :)
Başkasından dosya almanıza gerek.
Orb değiştirmek için kullandığınız küçük araç restore (orijinale döndürme) işini de yapabiliyor..

Windows 7 Start Button Changer by =Kishan-Bagaria on deviantART

Windows_7_Start_Button_Changer_by_Kishan_Bagaria.jpg

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Başkasından dosya almanıza gerek.
Orb değiştirmek için kullandığınız küçük araç restore (orijinale döndürme) işini de yapabiliyor..

Windows 7 Start Button Changer by =Kishan-Bagaria on deviantART

Windows_7_Start_Button_Changer_by_Kishan_Bagaria.jpg

Bununla deniyorum amma lakinki öyle değildir. Eski haline çevirmiyor yani.. Birde bu programıda kullanamıyorum zaten. Yani mesela başlat butonu ekleyeceğim sıra netten bulduğum modifiyeli explorer.exe ile değiştirdim. Bu program hata verdiği için. O yüzden acaba orjinal explorer.exe dosyasını upload edebilirmisiniz..

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Bir de Windowsun kendi denetlemesini kullanarak orijinale almayı deneyebiliriz..
...
- Sistem dosyalarının bozulma olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.
Başlat>CMD>SFC /SCANNOW

Bozuk dosya kontrolü sonrasında aşağıdaki gibi bir uyarı alırsanız bilgisayarı yeniden başlatmanız yeterlidir.

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Şuan deniyorum. Dolsun ona göre yazacağım. Yardımlarınız için teşekkürler modum :)

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Rica ederiz.
Olmazsa sürüme uyan bir Explorer.exe dosyası upload ederiz. :)

Şuan ikonları değiştirebiliyorum teşekkürler ama bir ricam daha olacak. Ben orjinal explorer.exe yi kaybettim o yüzden zahmet olmazsa upload edebilirmisiniz acaba.. Bir köşede dursun ne olur ne olmaz...

İşletim Sistemim : Windows 7 x86 Ultimate

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Şuan ikonları değiştirebiliyorum teşekkürler ama bir ricam daha olacak. Ben orjinal explorer.exe yi kaybettim o yüzden zahmet olmazsa upload edebilirmisiniz acaba.. Bir köşede dursun ne olur ne olmaz...

İşletim Sistemim : Windows 7 x86 Ultimate
Az önceki dosya doğrulama işlemini tamamlayıp bilgisayarı yeniden başlattıysanız, şu anda kullandığınız explorer.exe orijinaldir.

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Az önceki dosya doğrulama işlemini tamamlayıp bilgisayarı yeniden başlattıysanız, şu anda kullandığınız explorer.exe orijinaldir.

Bilgisayar doğrulanma tam anlamıyla olmadı yani dediğiniz işlemi yaptım fakat bazı hatalar düzeltilemedi dedi. İkonlarda bir problem kalmadı değişiyor fakat Windows Orb'u orjinale dönmedi. O yüzden istemiştim. Yani orjinal orb lu explorer.exe'yi :)

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Şu an benim kullandığım Starter 32 bit.
Sabaha kadar kadar upload eden olmazsa, diğer bilgisayara geçince yollayabilirim.

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Tamam teşekkürler. Acil değil sonuçta pc tıkır tıkır. :)