Wubi İle Ubuntu Kurulumunda Sorun

Proof.Web

Doçent
Reaksiyon puanı
21
Arkadaşlar Bugün Yeni Bir Bilgisayar Aldım Üzerinde Win7 İşletim Sistemi ile geldi
Ubuntu 10.4 .iso dosyasını 4x ile DVD'ye yazdırdım sonra Wubi ile harddiske attı bu dosyaları(harddiskten kurulum için) ,Neyse Kurulum İçin Bilgisayarı Yeniden Başlattım ,Win7 ve Ubuntu Seçmek İçin Bir ekran Geldi Ubuntuyu Seçtim,Ubunu Ekranı Geldi ,ondan sonra simsiyah bi ekran geldi,bekleki kuruluma geçsin baya bi bekledim olmadı yeniden başlattım bu kez ESC tusuna bastım safe mode,demo mode diye ıvır zıvır seçenekler geldi Safe Mode seçtim bu kez yine aynı sorun,simsiyah bi ekran,ondan sonra son bir kez şansımı deniyim dedim bilgisayara reset attım,Bios Ekranında Öyle Kaldı,Defalarca Reseledim Yine bios ekranında takılı kaldı en sonunda çektim bilgisayarın fişini:cursing: yeniden başlatım win7 açıldı,yani anlayacağınız bi türlü kuramadım ubuntuyu lanet olsun bana:cursing:,Yardımlarınızı Bekliyorum :(

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
wubi ile kurmak için dvdye yazdırmaya gerek yokki..

iso dosyasını bir klasöre at. sonra içindeki wubi.exe'yide o klasöre çıkartıp kur.

Proof.Web

Doçent
Reaksiyon puanı
21
Aslında Daha Kolay Olduğı İçin Hdd Bölümlemede ve Grub olaylarında tecrübe ve bilgim olmadığı için,zarar vermek istemiyorum,daha önce diğer bilgisayarıma kurdum 1 tb'lık hdd şimdi 900 Gb gözüküyor,yani 100 gb kayboldu :(
Hem Sanırım Wubi ile kurulum yaparken Seçim ekranında win 7 yada ubuntu diye soruyor.
Var mı Başka Bir Önerin. ?

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Yarın uzun uzun yazayım. Şimdi yapamadım, özür dilerim. Yarın söz, yardımcı olacağım.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
HDD olayında 100 GB kaybetmemişsindir, o duruyordur orada. İstersen ona da bakarız.

Bak ben senin yükleme yöntemine saygı duyarım ama bence Wubi yerine adam gibi disk bölümleme yaparak kur. Wubi ile kurunca sistem açılırken hangisini açacağını soruyor evet ama aynı şekilde bölümleme yaptığında da soruyor bunu. Ve bölümleme yaparak gerçek sistem gibi kurarsan daha çok performans alırsın. Ayrıca kaldırırken de sorun yaşamazsın. Çok duyduk öyle Windows 7 üzerine kurup Windows 7'ye format atıp 20-30 GB'ını kaybedenleri. :) Disk bölümleme yapmak istiyorsan yardımcı olurum. İlla Wubi diyorsan sorumluluk almak istemiyorum açıkçası. Ben tam bir Wubi düşmanıyım. :)

Proof.Web

Doçent
Reaksiyon puanı
21
HDD olayında 100 GB kaybetmemişsindir, o duruyordur orada. İstersen ona da bakarız.

Bak ben senin yükleme yöntemine saygı duyarım ama bence Wubi yerine adam gibi disk bölümleme yaparak kur. Wubi ile kurunca sistem açılırken hangisini açacağını soruyor evet ama aynı şekilde bölümleme yaptığında da soruyor bunu. Ve bölümleme yaparak gerçek sistem gibi kurarsan daha çok performans alırsın. Ayrıca kaldırırken de sorun yaşamazsın. Çok duyduk öyle Windows 7 üzerine kurup Windows 7'ye format atıp 20-30 GB'ını kaybedenleri. :) Disk bölümleme yapmak istiyorsan yardımcı olurum. İlla Wubi diyorsan sorumluluk almak istemiyorum açıkçası. Ben tam bir Wubi düşmanıyım. :)

Tamam Hocam Sizin İstediğiniz Gibi Olsun,Birde Böyle Deneyelim :)
Ama Bana Grub Olayındada Yardımcı Olmalısınız Grub Olaylarını Hiç Anlayamıyorm :(

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
Ayrıca kaldırırken de sorun yaşamazsın. Çok duyduk öyle Windows 7 üzerine kurup Windows 7'ye format atıp 20-30 GB'ını kaybedenleri.

kurarken veya kaldırırken herhangi bir sorun yok. en azından wubi kaynaklı bir sorun yok.

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
Grub mu

dostum grub zaten otomatik kuruluyor senlik bişi yokki

sadece bölümlendirmeyi iyi yap yeter

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Tamam Hocam Sizin İstediğiniz Gibi Olsun,Birde Böyle Deneyelim :)
Ama Bana Grub Olayındada Yardımcı Olmalısınız Grub Olaylarını Hiç Anlayamıyorm :(

GRUB'da bir şey yok, korkma sen. Şimdi diskini anlat bakayım.

Toplamda kaç GB?
Kaç tane sürücü var?
Sürücülerin kaçar GB?
Bu sürücülerin kaç GB'ı boş?
Bu sürücülerde neler var? (İşletim sistemi, müzikler, videolar, filmler gibi.)

kurarken veya kaldırırken herhangi bir sorun yok. en azından wubi kaynaklı bir sorun yok.

Wubi kaynaklı demedim zaten.

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
win7 disk yönetcisi ile 10gb alan böl :) daha sonra normal format kurulumuna geç :) diski el ile bölünlendireceğim de :)Boyut 10xxx olarak gözükür :) 10gb alanı linux için ayarla :) kusurattan 600mb gibi alan kalacak onuda swap yani takas olarak ayarla :D sonra kuruluma geç :D

DipNoT : DVD için bu alanı artırabilirsin :)

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
En azından Wubi kaynaklı bir sorun olmadığını söyledin, ben de Wubi kaynaklı herhangi bir sorun olduğunu söylemediğimi belirttim.

sen wubi kaynaklı olmadığını belirtmediğin için ben belirttim millet wubiden sanmasın diye

Valla kavga etmeyin ayırmam

hiç senin yanında kavga edermiyiz rambocum :closedeyes:

Proof.Web

Doçent
Reaksiyon puanı
21
GRUB'da bir şey yok, korkma sen. Şimdi diskini anlat bakayım.

Toplamda kaç GB?
Kaç tane sürücü var?
Sürücülerin kaçar GB?
Bu sürücülerin kaç GB'ı boş?
Bu sürücülerde neler var? (İşletim sistemi, müzikler, videolar, filmler gibi.)

1TB Seaqate HDD 4'e Böldüm C,D,E,G Diye
C : Toplam 254 Gb Kapasite ve İçerisindw windows 7 Kurulu
D:261 GB ,162 GB boş,İçerisinde Proje Dosyalarım,Eğitim Setlerim vs.vs Yedek Dosyalarım Var :)
E:182 GB,181 GB boş
G :233 GB ,233 GB Boş
Toplam 930 GB Yapıyor :)

antimatter

Profesör
Reaksiyon puanı
14
wubinin söyle bır sıkıntısı var gördüğüm kadarıyla, windowsu sildiğiniz zaman ubuntuda çalışmıyor... yeniden kurulduğunda C'ye bir iki dosya atıp sistem başlangıcınada bir satır eklenip ubuntu eskisi gibi devam ediyor...

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
1TB Seaqate HDD 4'e Böldüm C,D,E,G Diye
C : Toplam 254 Gb Kapasite ve İçerisindw windows 7 Kurulu
D:261 GB ,162 GB boş,İçerisinde Proje Dosyalarım,Eğitim Setlerim vs.vs Yedek Dosyalarım Var :)
E:182 GB,181 GB boş
G :233 GB ,233 GB Boş
Toplam 930 GB Yapıyor :)

G sürücüsünden 33 GB ayırt. Bunu da 10 GB ve 23 GB olarak 2'ye böl. Sonra kuruluma başladığında elle biçimlendirme yaparak / dizinini 10 GB'a, /home dizinini de 23 GB'a bağla. Bak bizim e-dergide Mint kurulumu vardı. Orada da aynı ekran oluyor. Oradan bakabilirsin:

http://root.linuxmint.org.tr/?file_id=1

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar ben daha önce wubiyi kurdum kullandım çokta güzeldi ama her nedense bir ara kaldırdım sonra tekrar yükledim bu sefer çok ağır çalışmaya başladı wubi bende gene sinirlenip kaldırdım şimdi bilgisayara virüsler üşüşmüş silmem için wubiyi kurup ubuntudan silmem gerekiyor ama bir türlü wwubi yüklenemiyor kurulum sırasında hata verip kapanıyor yüklenmiyor anlıcağınız lütfen acilll yardıııımmmmmmmmmm

S

SDN Okuru

SDN Okuru
kimse asıl soruya cevap yazmamış dostlar bende aynı ekranda kalıyorum
wubi ile kubuntu kurdum böyle çark işareti var altında noktalar var geçiyor tek tek sonra tak donuyor
harddisk çalışıyor ışığı yanıp sönüyor nerde yanlış yaptık