Linux denince Jea neden hala birşeyler yazmamış?Henüz yok galiba.
Dostum diğer değerli öneriler yanında ben de bir fikir vereyim.
Windows gibi rahat bir dağıtım olan Ubuntu başlangıç için çok uygun denmiş, doğrudur.
Ama bir iki ay kurulan sürüm değil de, CD'den çalıştırılan sürümünü dene.
Gözün, elin bir alışsın.
Hiç rahatsızlık çekmediğini göreceksin.
Ardından ya o'nu veya Pardus'u kur.
Güle güle kullan.![]()
Yeni başlayana Pardus derim, başka da birşey demem.![]()
kararım ubuntu oldu indirmeye başlayayım,kurulum sırasında da aynı yardımlarınızı bekliyorum
Yapma keyloger.Çocuğu Linux'tan soğutacaksın.
esas sen yapma merve, pardus yeni başlayan için harika bence..
![]()
hangisi daha kolay![]()
Yeni başlayana Pardus derim, başka da birşey demem.![]()
...pardus yeni başlayan için harika bence..![]()
pardus tabiki..
2009.2 den bahsediyoruz değil mi?
Çünkü Pardus bana "Kabus" oldu da
Uzun süre kurulmamakta direndi, nasıl olduysa kuruldu; fakat anlaşamadığımız için ömrü kısa oldu bende :devil2:
Evet arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi yeni başlayacak kişiye linux tavsiyesi istiyorum
sistemime linux kurmak istiyorum :helpsmilie:
Ne alakası var Yunan ile Romen ile ?arkadaş hiç linux bilmiyor farzediyorum,ilk dağıtımını soruyor,soru bu...
arkadaşa nerdeyse hep Tr. dl paketi yüklemek-codec vs gerektiren dağıtımları önermişsiniz,gözümden kaçtı ama kesin biri çıkıp seni arc paklarda demiştir yani...
şimdi bu arkadaş bu mp3 çalmıyor,video izleyemiyorum,flash yok,zaten ingilizce,hepiniz uçmuşsunuz linuxda uyuz bir şey derse ne yapacaksınız?
bu yüzden içinde codecleri olan,Tr. dil paketlerine ihtiyacı olmayan kendi olağan üstü dağıtımımız harici birşey önerelim...
taksın cd-dvd'yi ileri ileri desin ad-şifre belirlesin,açılınca filmde izlesin Türkçede olsun...
mesela "PARDUS"
yerinizde bir yunan vatandaşı olsaydı,bi yunan forumu olsaydı bu kendi yaptıkları dağıtımı önerirdi...
forumda var o dağıtım![]()
2009.2 den bahsediyoruz değil mi?
Çünkü Pardus bana "Kabus" oldu da
Uzun süre kurulmamakta direndi, nasıl olduysa kuruldu; fakat anlaşamadığımız için ömrü kısa oldu bende :devil2:
Arch kuramadım gitti. İlk seferinde hangi hatayı aldığımı hatırlamıyorum ama ikinci kurma denememde "pacman -S Gnome"* yazdığımda paketler yüklenmemişti.
*Komut buna benziyordu. Ama biraz hata olabilir.