Ubuntu Control Center

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Jea, bilgisayarına bu scriptler yüzünden birşey olursa burada forumda paylaşır mısın? :D

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Jea, bilgisayarına bu scriptler yüzünden birşey olursa burada forumda paylaşır mısın? :D

Paylaşırım tabi. :P Dün bir şeyler olmuştu mesela. Yarı Ubuntu yarı Mint'ti bir ara, sonra güncelleme yapınca düzeltildi. İşte o hata bugün giderildi, muhtemelen sorunsuz bir betik oldu. Eğer sorun çıkarıyorsa ben karışmıyorum, bende tıkır tıkır valla. :D

hayranim

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Buradan paylaş ki Ubuntu kullanıcıları hepten Nane olsun :)

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Betik Ubuntu Software Center'ı kaldırmıyordu. Kaldırması için ana bileşenleri kaldırıp Mint bileşenlerini eklemesi gerekiyor. Onu deniyoruz şu anda. Olursa tüm Ubuntu'cuları Mint'e geçireceğiz. :devil:

hayranim

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Mint geçici bir hevesmi, bir proje peşinde mi koşuluyor? Olmazsa Linux Forumda bir Mint sabit başlığı kurarız ordan çıkmayız. ;)

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Mint geçici bir hevesmi, bir proje peşinde mi koşuluyor? Olmazsa Linux Forumda bir Mint sabit başlığı kurarız ordan çıkmayız. ;)

Mint bir tutku! :P

Şu an Ubuntu'yu zorlayabilecek tek dağıtım. Mint sabit başlığı açılır yani yakında. Ubuntu'yu sevmeyen Mint'e koşuyor. Mint'e özel araçlar Ubuntu'nun eksiklerini kapatıyor. Ama bu eksikler bana göre eksik değil mesela, kişiden kişiye değişen şeyler. Mesela GRUB'u düzenlemenin görsel bir yolu var Mint ile. Ubuntu'da Uçbirim'i kullanmak zorundasın.

Bunun gibi.

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Ya senin Jaunty Jackalope tutkun ne olacak Jea? Aldatacak mısın? Yoksa onu geride gözü yaşlı mı bırakacaksın?

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
modifiye ubuntu orjinalini geçecekmi yani

hayret

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Varsayılan olarak böyle birşey gelmeli diye düşünüyorum.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Ortada Ubuntu olmaz ise Mint'te yalan olur... Benden söylemesi...

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Bu yüzden Ubuntu bağımlılığından ayrılmayı düşünüyorlar.

Bir önceki yorumunda yanlış olmuş mesela, ubuntu-debian arasındaki ilişkiden çok farklı bir ilişki var mint-ubuntu arasında...

Bağımlılıktan kurtulmaları zor, çok fazla insan gücüne ihtiyaçları olacaktır ve ubuntu'nun getirdiği birçok artıdan feragat edecekleri anlamına gelecektir falan filan, uzar gider...

Ayrılamaz mı? Ayrılır, ama o zaman baştan bir daha gözden geçirmek gerekir bu mint isimli dağıtımı...

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Root dergisini okudum, oradan anladığıma göre modifiyeymiş gibi geldi ama çok bir bilgim yok bu konuda ayrı bir dağıtım da sayılabilir. Linux olsun da gerisi beni çok ilgilendirmiyor.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Root dergisini okudum, oradan anladığıma göre modifiyeymiş gibi geldi ama çok bir bilgim yok bu konuda ayrı bir dağıtım da sayılabilir. Linux olsun da gerisi beni çok ilgilendirmiyor.

XP olsa modifiye derdik. :D

Ama Linux olduğu için yeni dağıtımmış gibi davranıyoruz, çaktırma. :devil2:

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
tabansız linux yapmak çok zordur

bu yüzden bi bakıma pardus u tebrk etmek gerek

ama bir şeyleri eksik yaparsanda o zaman yaptığın delikanlılık boş bir iş den farkı olmuyor

aperon

Doçent
Reaksiyon puanı
11
ubuntu one tık tık çalışıp,sistemdeki adres defteri-takvim ayarlar vs yedekleyip,bu kontrol centerı yüklü olarak sürdükleri ve gnome yenilendiği gün kde4-opensuse'yi satıp ubuntuya geçebilirim yeni laptop alacağım güne kadar:)

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
ubuntu one tık tık çalışıp,sistemdeki adres defteri-takvim ayarlar vs yedekleyip,bu kontrol centerı yüklü olarak sürdükleri ve gnome yenilendiği gün kde4-opensuse'yi satıp ubuntuya geçebilirim yeni laptop alacağım güne kadar:)
Bu milenyum içinde olur sanırım :D

---------- saat 17:53 eklendi ---------- önceki mesaj saat 17:52 eklenmişti ----------

yiğit pardusa laf atan kim

ben pardusu övüyorum tabansız dağıtım diye

ayrıca birde kendimce eleştiri yapıyorum ki zaten bunu hak ediyor
Rambo bugün ciddiliğin üstünde, her şeyi fazla ciddiye alma :D Tabansız lafına da koptum :D

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Bir önceki yorumunda yanlış olmuş mesela, ubuntu-debian arasındaki ilişkiden çok farklı bir ilişki var mint-ubuntu arasında...

Bağımlılıktan kurtulmaları zor, çok fazla insan gücüne ihtiyaçları olacaktır ve ubuntu'nun getirdiği birçok artıdan feragat edecekleri anlamına gelecektir falan filan, uzar gider...

Ayrılamaz mı? Ayrılır, ama o zaman baştan bir daha gözden geçirmek gerekir bu mint isimli dağıtımı...

Bu insan gücüne sahip olmadıklarını nereden biliyorsun? :)

Mint Görünümlü Ubuntu, az kullanılmış. :D
Pardon Ubuntu tabanlı Mint. Tabanı sağlam :mrgreen:

"Linux Mint's philosophy isn't to restrict itself to free software but to prefer it over proprietary alternatives."

Eğer öyleyse Ubuntu for Human Beings anlayışı ne olacak Jea?

Ubuntu dağıtımında kapalı kaynak kodlu yazılımlar (Adobe Flash, Java, kodekler gibi) sistemde kurulu gelmiyor lisans problemleri yüzünden ama Mint'te bunlar var. Zaten ben Mint'in felsefesi ile Ubuntu'nun felsefesinin aynı olduğunu söylemedim ki? Mint'in amacı son kullanıcıya tamamen hitap edebilmek. Yani Mint, bu uğurda özgürlük ve açık kaynak felsefesinden ödün verebilen bir dağıtım. Nasıl ki Debian ile Ubuntu'nun felsefeleri farklı ise, Mint'in felsefesi de Ubuntu'dan farklı. Bu yüzden Mint bir Ubuntu modifiyesi değil.

Ayrıca Mint'e modifiye diyenlere şunu söylemek istiyorum. Modifiye dediğiniz sistem taklit ettiği sistemin üzerindeki temaları değiştiren ve o sisteme ek programlar (dışarıda da bulunabilen) ekleyen sistemdir. Şimdi diyeceksiniz ki "Evet, Mint bir Ubuntu modifiyesidir/taklididir. Çünkü Ubuntu'nun temalarını değiştirip kodekleri ve gerekli yazılımları yüklediğimizde Mint'i elde ediyoruz.". Hayır efendim. :) Mint geliştiricilerinin Mint'e özel yazdığı Mint araçları var. Bu bile sistemin bir modifiye olmadığının göstergesidir ki aynı çekirdeği de kullanmıyorlar -çekirdek sürümleri aynı olsa da.

Ben zaten Mint başlı başına ayrı bir dağıtımdır, demiyorum ama Mint bir modifiye değildir. Başlı başına bir dağıtım olma yolunda ilerleyen Ubuntu tabanlı bir dağıtım Mint.

Ya bana şurada Mint fanatikliği yaptırmayın. :D Ubuntu'cuyum ben.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Mint farklı kernel mi kullanıyor? İlginç ben aynı kernelde sanıyordum, bu bile baya iyi birşey...

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Kerneli nasıl farklı kullanıyorlar anlamadım? Amerika'yı tekrar keşfetmenin bir anlamı yok. Belki de Jea'nın dediği gibi bağımsızlığını ilan edeceklerdir. Ubuntu'ya karşı yakında bir isyan ve kötüleme kampanyaları başlar, demedi demeyin. :D

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Ubuntu'ya karşı başlatılacak savaşın sonucu bellidir. Ben varken kimse bir şey yapamaz ona. :D Şaka maka Mint zorluyor Ubuntu'yu. Son kullanıcı Mint'i tercih ediyor.