Linux kullananlar neden kararsız kalıyor

ByEGT

Profesör
Reaksiyon puanı
15
KDE bana rahatsız edici derecede özgür geldi. Bir sümge üzerine gidildiğinde bir sürü seçenek açıyor. Bilgisayarda hızlıca bir simgeye tıklamaya çalıştığında boyutu vs. değişebiliyor (kaydırma).

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
insanlar dağıtım denerken neden denediğini bile bilmiyor adam debian tabanlı dağıtımları deniyor veya redhat tabanlı aslında temel 4 dağıtım var dördünden birini seçecen
debian, slackware, redhat, gentoo giğer bütün dağıtımlar bunlardan türemedir birde pardus var hepsinden farklı ama özel olarak pardusa ayar olduğum için herzaman adını anmıyorum

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
insanlar dağıtım denerken neden denediğini bile bilmiyor adam debian tabanlı dağıtımları deniyor veya redhat tabanlı aslında temel 4 dağıtım var dördünden birini seçecen
debian, slackware, redhat, gentoo giğer bütün dağıtımlar bunlardan türemedir birde pardus var hepsinden farklı ama özel olarak pardusa ayar olduğum için herzaman adını anmıyorum
Debian , Slackware, Redhat ,Gentoo.... Bunlar zor dağıtım dört büyük mört müyük kolay ve yararlı olana gideceksin :wink:

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280

Diğer bütün dağıtımlar bunlardan türeme değil. Çoğu bunlardan türeme.

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Hani arch nerde :D

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
arch ve pardusun daha zamanı var

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
Onların zamanı vardır da senin devrin kapandı haps bırak bu ayakları devir Linux devri artık. Bırakın bu microsoft yalakalığını :D

hey allahim yarabbim ağzımdan microsoftla ilgili bişey mi çıktı benim ?

ubuntuman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
bende pardüsle başladım fedora ile devam ettim Ubuntuda karar kıldım Pardüsle printer sorunum olmuştu hp 1018 laser yazıcı dan çıktı alma problemiydi sanırım. Şu anda ubuntu ile internet cafede tüm işlerimi halledebiliyorum çift printer kullanıyorum biri renkli epson sx105 diğeri hp 1018, web cam kullanımı, çift tarayıcı farklı modeller ki biri mustek 1200ub dir win7 tanıyamadı kendisini:) foto slide cd hazırlama, dvd ripleme, video encoding, bluetooth kullanımı, hd partition ve formatlama işlemleri çöken mikisoftlu makinalardan veri kurtarma virüslerini temizleme (ağ üzerinden bile) ödev ve sunum hazırlama ki, metin arasına resim yerleştirme bu işlem wordde baya uğraştırmıştı beni ubuntuda çok basitçe yapabildim çeşitli mp3 ve mp4 çalar cihazlara müzik ve video yüklemeler hafıza kartları ve flash disklerin sorunsuz kullanımı formatlanması vs aklıma gelenleri saydım bunları mikisoftla yapıpta burda yazmazdım zaten 20 yıl kullandım onu önemli olan bu tarz günlük sürekli lazım olacak işlemleri ubuntu ile yapabilmekti ayrıca mikisoft çular atıp tutuyor ya linux ta donanım sorunu olur çevre birimleri ile uyumlu olmaz nerden driver bulacam konsolmu kullanacam falan gibi böyle tutarsız ve asılsız yaklaşımları olduğu için bu şekilde özellikle yazdım ubuntu çevre birimleri ile gayet uyumlu çalışıyor hiç bir gayret sarfetmeden tüm donamımı tanıdı. Değişik dağıtımlar neden deneniyor mikisoftçularda en az zaten 3 değişik sistem kullanıyorlar linuxta da aslında 300 dağıtım olsada bu 300 dağıtımın tümünün çok yaygın olduğunu düşünmüyorum yukarıda bir arkadaşımızın bahsettiği gibi 4 ana dağıtım var aslında bunların içersinden ilk ona girebilecek dağıtımlar mevcut ki bu ilk 10 dan sadece 4 tane denerseniz ideal sisteminizi bulursunuz çok fazla dağıtım denemek kafa karıştırabilir kararsızlıklara sebebiyet verebilir diye düşünüyorum. Ayrıca anti parantez açmak istediğim bir konuda linux kullanan arkadaşların çoğunluğu zaten mikisoft kullanmışlardır deneyimleri vardır o yüzden mikisoftla linuxu karşılaştırma yapma şansları vardır fakat mikisoftçu arkadaşlar 1 yada 2 günlük bir linux deneyimi ile hemen negatif yorumlar yapıyorlar buna çok üzülüyorum bence mikrozort kullanmak önünüze konanı kabullenmek tekel bir firma tarafından yönetilmeyi kabul etmek dayatmalara boyun eğmektir. Linux kullanın gözünüzdeki perdeyi kaldırın

bohongtw

Doçent
Reaksiyon puanı
27
ATI kartı olanlara Linux kurulmasını önermiyor musunuz? Netbook'u ona göre alacağım. (Düzeltme: Netbook'larda ekran kartı tümleşikti :))

Ne Arch'mış! Ne farkı var ki diğer dağıtımlardan?

Renksiz bir ürün kullanırsan diğer çeşitlerini merak etmezsin, ama renkli bir ürün kullanırsan her çeşidini merak edersin. Bu yüzden sık sık dağıtım değiştiriliyordur.

netbook icin zaten ubuntu-remix var netbooklara ozel optime edilmis ki ne win7 ne xp sistem gerekesinimleri az olmakla netbook icin iyi anlamina gelmiyor kucuk ekranda ufacik butonlara basmayi zulum haline getiriyor win7 ile xp ubuntu -remix hem hareket halinde bile kullanilacak sekilde design edilmis hatta cogu zaman mouse kullnma derdin bile olmuyor , hiiic kacirma diyorum netbook varsa elinde

"bu arada soylemeden gecemeyecem hastayim su linux sayfasinda kazara da olsa windowsdan bahsedenlere hain gozuyle bakilmasina :0 "

ByEGT

Profesör
Reaksiyon puanı
15
netbook icin zaten ubuntu-remix var netbooklara ozel optime edilmis ki ne win7 ne xp sistem gerekesinimleri az olmakla netbook icin iyi anlamina gelmiyor kucuk ekranda ufacik butonlara basmayi zulum haline getiriyor win7 ile xp ubuntu -remix hem hareket halinde bile kullanilacak sekilde design edilmis hatta cogu zaman mouse kullnma derdin bile olmuyor , hiiic kacirma diyorum netbook varsa elinde

Ubuntu'nun kendisi hoşuma gidiyor. İlk olarak Ubuntu'yu denerim. Ekranın küçük olması benim için farketmez. Zaten sistem gereksinimi olarak Netbook Remix ile arasında pek fark yoktur.

intelhack

Asistan
Reaksiyon puanı
0
valla o kadar denedim arasında gidip gidip geldim Ama LİNUX MİNT 8 HELENA muhteşem bir dağıtım windows kullanıyo gibi hissediyorum kendimi

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45
valla o kadar denedim arasında gidip gidip geldim Ama LİNUX MİNT 8 HELENA muhteşem bir dağıtım windows kullanıyo gibi hissediyorum kendimi
Windows sendromunu hala üzerinden atamadıktan sonra Linux kullansan ne kullanmasan ne! :D

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Windows sendromunu hala üzerinden atamadıktan sonra Linux kullansan ne kullanmasan ne! :D
Krazky sana katılıyorum.İnsanlar linux ile windows'un aynı olmadığını öğrenmesi gerek :)

Miroğlu

Dekan
Reaksiyon puanı
31
Hayatımda linux kullanmadım kullanmamda windows'tan vazgeçmem...

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Ben aha buraya yazıyorum >> Birgün seve seve kullanacaksın...

Not: Birşeyin tadına bakmadan tadını anlayamazsın.
Bunlar kahve bağımlısı olmuş. Çay tattıramıyoruz :D

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
onlarda tatmasinda burda ne isi var, böyle diyenlerin sahsen kendi kendini yalanliyorlar benim linuxsa ilgim yoksa ne isim var sevmedigim alanda sahsen ben bu zamana kadar windows bölümüne girip bir kere bile bakmadim

hilveti

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
mrb bn yeni ben yni bir laptop aldım ve içinde yazılım olarak linuks yüklü ben daha önce bunu hiç kullanmadm bilgilendirir misinz mesela hotmail yükleyebilirmiyim bilgilendirirseniz sewinrm şimdiden tesekkrler...

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
mrb bn yeni ben yni bir laptop aldım ve içinde yazılım olarak linuks yüklü ben daha önce bunu hiç kullanmadm bilgilendirir misinz mesela hotmail yükleyebilirmiyim bilgilendirirseniz sewinrm şimdiden tesekkrler...

Burası yaz geç alanı değil. İlk önce İmlanızı düzeltin(v->w ben->bn).Ve yeni konu açınız.