Windows Mac den çalındı iddiası

ramboberk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
74
konu biraz eski olmakla beraber bence güncel kalmalı çünkü windows geçmişte işlediği günahların cezasını virüslerle uğraşarak çekiyor
asıl hırsızlık windows 3.1 le başlıyor ki o konunun kayıtlarınada yakında ulaşacağım
Gerçek hırsız kim?
Yıllardır süre gelen büyük bir tartışma vardır. Windows kullanıcıları Windows’u savunurken Mac’i dışarı vurur, Mac OS X kullanıcıları da kendi işletim sistemlerini savunurken Windows’u yerden yere vurur. İki kullanıcı grubunun bahaneleri de genellikle ‘şu şunu bundan çalmış’ olur. Microsoft’un yeni jenerasyon işletim sistemi Vista’ya aylar, Apple’ın yeni jenerasyon olmayan işletim sistemi Leopard’a da 5 gün kala (çünkü Tiger zaten yeni jenerasyondu) gerçek ‘hırsız’ı aramaya koyulalım. Zira eğer ki Vista’nın beta sürümünü yükleyip göz attıysanız, onun Apple’ın 5 gün sonra ‘eski’ olacak işletim sistemi Tiger’a pek de benzediğini farketmişsinizdir!

Finder vs. Explorer

vista1.jpg

- Windows Vista dosya görüntüleyici
macosx1.png

Mac OS X dosya görüntüleyici – Finder
Vista’nın dosya görüntüleyicisine ilk baktığımızda, gerçekten renk zengini olan bu işletim sistemini henüz ilk andan itibaren Mac OS X’e olan benzerliklerini farkediyoruz. Microsoft kendi stilini Vista’yla tanıtmayı başarmış, fakat işlevsellik olarak kendine özgü bir çizgi çizememiş gibi görünüyor. Sol tarafta bulunan kısayol menüleri, yukarı-sağ taraftaki arama kutusu ve ikon dizilimiyle Vista, Mac OS X’ten Vista’ya geçecek olanlar için hiç de zor bir sistem olmayacak gibi görünüyor.
Exposé vs. Flip 3D

macosx2.jpg

F9 tuşuna bastığınızda tüm açık ekranları küçültüp kolay program geçişi yapmanızı sağlayan ‘Exposé’.
vista2.jpg

Ve Vista.
‘Exposé’ Tiger’ın şüphesiz en iyi yeni özelliklerinden biriydi. Varsa Mighty Mouse’unuzun yan tuşlarına, veya klavyenizde F9 tuşuna bastığınızda açık olan tüm pencereleri ekrana sığacak şekilde düzenleyip karşınıza getiren bu özellik, programlar arasında gerçekten kolay geçiş yapmayı sağlıyordu. Sanıyorum ikinci resim hakkında birşey dememe gerek kalmıyor.
Widgets vs. ‘Gadgets’

vista31.jpg

- Mac OS X Widgets
vista3.jpg

- Windows Vista Gadgets
Bu kadar da olur mu demeyin! Microsoft olabildiğini bize ispatladı. Mac OS X’in ünlü ‘dashboard’u ve ‘widget’ları, çok yakında Windows kullanıcılarına da sunulacak! Her ne kadar sağ kolonda olacak da olsa, fotoğraflarda da gördüğünüz gibi Apple Microsoft’a iyi bir fikir ‘hediye etmiş’. Sadece Microsoft da değil, Google ve Opera gibi yazılım şirketleri de bu kervana katıldılar.
iPhoto & Photo Gallery

macosx4.jpg

- iLife’ın vazgeçilmezlerinde iPhoto
vista4.jpg

- Ve bu da tasarımı değişmiş iPhoto: Photo Gallery
Vista’nın diğer bir ‘yeni özelliği’ ise ‘Photo Gallery’ olacak. Photo Gallery ile albüm oluşturabilecek, fotoğraflarımız arasında gezinebilecek, hatta fotoğraflarımızı direk olarak DVD veya CD’ye çekebileceğiz! Program ikonları yine aşağıda bulunan Photo Gallery’nin sağ kolonunu aynı iPhoto’daki gibi albümler oluşturuyor.
Peki şimdi ne olacak

Internet Cafe sahibi bir abim gidip bilgisayarına Windows Vista yükleyecek, ardından bu mükemmel özelliklerle karşılaşacak: ‘Vay be, ne güzel yapmış adamlar!’

not:haber kaynağı bu sitedir (www.muhammetsevim.com/yazi/gercek-hirsiz-kim)

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
İzlediğim filme göre Windows'un kökü çalıntı ama gerçekleri bilemem.

ramboberk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
74
gerçekler acıdır

windowsun kökü harbiden çalıntı

hırsız bili nolucak

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
gereksiz bir konu bence. çünkü teknoloji firmaları arasında teknoloji hırsızlığı devamlı olmuştur. siz apple ın sütten çıkmış ak kaşık olduğunu mu sanıyorsunuz. SDN de kimin kimden neyi çarptığına dair bir makale vardı. apple ve microsoft birbirlerinden çarptıkları ile açıklanıyordu :D

bulursam linkini ekliyim şimdi :)

ramboberk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
74
olsun yinede insanlarımız bilgilenmeli

byyasin

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Bir kullanıcı olarak.
Windowsun daha yaygın olması.
Tüm Driverların programların v.s yazılımların öncelik olarak windowsa önem vermesi
Sürekli Windows öğrenilmesi.
Eskiden beri windowsların eğitimi verilmesi.
Her yerde windows kurulu olması.

V.s v.s. sebeplerden dolayı bir windows kullanıcısıyım.

Ve alıştığım bu sistemi değiştiğimde tökezlediğimi gördüğüm için ;

Windowsun veya Mac in kimin kimden çaldığı pekde umrumda değil açıkcası.
Bunlar boş iddialar.
İkiside Dev bir firma boş boş konuşupda çene yormaya gerek yok :)

Tercih meselesi kim ne istiyosa kullansın keyfine baksın derdinize noldu arkadaş :)
Çalıntı olduğunu ıspatlayıp firmayı mı kapattıracaksınız :D Boş hayaller peşinde koşmayın :=)

Salın, rahat, kebab, ohh :D

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Apple'ın da Xerox'tan bir şeyler çaldığını görmüştüm. :)

ramboberk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
74
olabilir ama ben özellikle windows konusunu ele aldım

nordpace

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sadece Windows değil, linux işletim sistemlerinden birisi olan Ubuntu bile Mac' den calmış demeyelim esinlenmiş diyelim :) ilk gördüğümde Ubuntu 10.04'ü; aaa aynı mac demiştim. Ubuntu kullanan arkadaşlar bilirler ne demek istediğimi, anlamıyanlar da resimleri yan yana koyup baksınlar. Amacınız sadece Windows'u kötülemek olmasın. Birazda gerçekçi olalım dimi :thumbup1:

tarumoloji

Profesör
Reaksiyon puanı
44
Almış vermişler ekonomiye can vermişler.:D Her şey karşılıklı. :D

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144

o zaman bu düpedüz çamur atmak oluyor. taraflı yaklaşıyorsunuz. apple sanki bedava dağıtıyor işletim sistemini.

linux savunsanız anlarım ama bu şekilde olmamalı bence.

SKYNET

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Biri birilerinden gördüye vurursan. ooooooooooooooooooooooooooooooooooo.. Ozaman herkes grafik arayüzü steve jobs dan macintosh ile gördü.oda ibmden vb... uzar gider....... Kafana takma microsoftu bukadar. hırs yapıyor bazıları :)

ramboberk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
74
ne bileyim hiç sevmiyorum windows u

o yüzden gözüme en çok windows batıyor

sanırım tamamen duygusal

i love linux

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
bu adamın da bir dandik konusu kapatılıp siliniyor başka bir dandik eski konu açıyor :lol:
niye özellikle windows u ele alıyorsun holigan bölgesi mi burası :D
ee ne güzel işte adamlar macden esinmişler daha ucuz yaparak herkeze yaymışlar ve piyasa lideri olmuşlar..

o zaman bu düpedüz çamur atmak oluyor. taraflı yaklaşıyorsunuz. apple sanki bedava dağıtıyor işletim sistemini.

linux savunsanız anlarım ama bu şekilde olmamalı bence.

++++

Kafana takma microsoftu bukadar. hırs yapıyor bazıları :)

kesinlikle

almış değil çalmış vermişler

geçen ki silinen konu da da senin sdn editörünün mesajını "ç"alıp birebir kopya olarak yeni konu açdığından bahsetmişdik sanırım :D esinlenmemişsinde direk kopyalayıp yeni konu açmışsın :D

ramboberk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
74
maalesef elimde olmayan ama var olan kanıtlar var

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Linux'un da Windows'un da Allah belasını versin dicem şimdi o dereceye geldim be kabak tadı verdi artık :D
Mac'i unuttum onun da :D

zert

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Konuyu acan arkadasa cevaben derimki, :D

Windows mac den caldi diyerek, windows'u kotulemek hosunuza gider, ama kendinizi avutur goremezsiniz ubuntu'nun mac'e benzemeye calistigini :D

Aslinda ubuntu'nun gnome ile mac'e benzemesi hosuma gidiyor, ne o kde gibi igrenc masa ustu, kde demisken nefret ediyorum o masaustunden gorsellik namina sifir ne bulurlarki anlamam:thumbdown:

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
Aslinda ubuntu'nun gnome ile mac'e benzemesi hosuma gidiyor, ne o kde gibi igrenc masa ustu, kde demisken nefret ediyorum o masaustunden gorsellik namina sifir ne bulurlarki anlamam:thumbdown:

Birşeyler buluyoruz ki kullanıyoruz :D

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Hazır böyle delil sunulmuş iken ; vurun Windows'a! heheheheheheh :D

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
windows'un mac'ten çalıntı olduğunu idda edenler..!! hatta kökü çalıntıymış bunuda yeni öğrendik..! size bir sorum olacak..

Acaba bu söylediklerinize kendiniz inanıyormusunuz...??

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
Ah bilsem ne buldugunuzu :D
sende bulmayi ver ,biz buluyoruz zevkler ve renkler tartisilmaz ,linuxda her kesime göre bir sey var olmadi e17 var yok oda degil xfce var lxde var ,ben kde yi windows 7 ye degismem

ffgul

Profesör
Reaksiyon puanı
8
>>Çok gereksiz bir konu başlığı daha...
>>Dünyadaki kullanım oranlarına bakın kimin lider olduğunu inceleyin...
>>Daha sonrada düşünün windows neden bu kadar yaygın!!!
>>Kullanım kolaylığı,proğramlar,yazılımlar,donanım üreticilerinin öncelikleri....bunun gibi onlarcası...
>>Artık bu saatten sonra windowsun binası çalıntı filanda derlerse şaşırmayacağım...
>>Mac de çalışan mühendislerin windowsa geçtiği gibi konuları da söyleyin..yok yok hatta bill gates in mühendisleri bonservleriyle aldığını filanda idda edin...
>>Ayrıca bu konuları açan arkadaşı tebrik ediyorum..Forma bakınca sürekli windows aleyhine konu açıp karalama kampanyası açıyor eline ne geçecekse,buda enteresan..
>>Gerçi,buda sadece windows kullananların sayısını artırmaya yarıyor...Tebrikler...:thumbup1:

fedorac0re

Asistan
Reaksiyon puanı
3
"Mac OS denen işletim sistemi aslında FreeBSD'nin ta kendisidir... Ücretsiz, açık kaynak BSD çekirdeğine Aqua kullanıcı arayüzünü ekleyip satarak köşeyi dönmüştür Apple.." alıntıdır

o zaman macos ta çalıntı :P

nordpace

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ufo gören masum köylü... İşine gelmiyorsa kullanmazsın bu kadar basit. yaklaşık 5 senedir Mac kullanırım, 4 sene de Ubuntu kullanmışlığım vardır. Windows her zaman hayatımın bir köşesindedir. Çamur at izi kalsın gibi ucuz taktikler yapmamışımdır. Saygılar.