Linux neden hala bilinmiyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

axilik

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Linus Torvalds, Linux çekirdeğini yazdı ve hala geliştirilmesine katkıda bulunuyor. Senin dediğinle ne alakası var acaba?

Bir insan kendi geliştiği malı insalığın hayrına mı sunar yoka ekonomik kazanç için şirketlere mi sunar ? bunu alan kimse de reklamını yapmassa onu kimse duyup kullanmaz.. arz-talep... bu alakası var ....

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
Karıştırmak zorundayız

Çünkü Linux kullanmamanın sebebi Linuxun bilinmemesinin sebebi Windows :)

Windows kadar başarılı olursa Linux da herkes tarafından tanınır bilinir

Vede Linuxun arkasında halk değil , linux gönüllüleri değil ,

Önemli firmalar alanında ihtisaslaşmış mühendisler durmalıdır Yoksa böyle her sene karınca kadar yol almakla bir yere varılmaz

biliyormusun acaba windows şu an kullandığı teknolojinin en az yarısını linux dağıtımlarından kopya çekti

xerox3435

Profesör
Reaksiyon puanı
47
biliyormusun acaba windows şu an kullandığı teknolojinin en az yarısını linux dağıtımlarından kopya çekti

Linuxta çeksin tutan mı var :)

Ona kalırsa herşey kopya ,, Önemli olan en iyi şekilde pazarlamak , vede en stabil kolay şekilde tüketiciye sunmak

Linuxda bir program yüklemek (bilmeyen birisi için ) eziyet

Karışık karışık matığı var

ama windowsda herşey İki tık kadar kolay :)

Farkı anladınmı

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Ayrıca Jeaquares'in bize zorla ezberlettiği bir başka husus ise yazında geçen devletin yaptığı Pardus yazısının doğru olmadığı Pardus'un milli işletim sistemimiz olmadığıdır:tt2:

Ezberci eğitimden yana değilim ama bazı şeyler ezberletilmeli. :)

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74

Ona kalırsa herşey kopya ,, Önemli olan en iyi şekilde pazarlamak , vede en stabil kolay şekilde tüketiciye sunmak

Farkı anladınmı

orda stop bakalım

sen hiç ubuntu yada mint de yada pardusta program indirip kurdunmu:confused1:

paket yöneticisine yazıyorsun tıklıyorsun indiriyorsun ve kendi kendne kuruluyor

sen next next yapmıyorsun bile

xerox3435

Profesör
Reaksiyon puanı
47
orda stop bakalım

sen hiç ubuntu yada mint de yada pardusta program indirip kurdunmu:confused1:

paket yöneticisine yazıyorsun tıklıyorsun indiriyorsun ve kendi kendne kuruluyor

sen next next yapmıyorsun bile

Kullandım :D

al işte , paket yöneticisi denilen şeyi millet bilmek zorunda değil

herkes iki tıkta kurmak istiyor

kelb

Doçent
Reaksiyon puanı
6
ubuntu 9.10u bugün ilk kez denedim. tam bir işkence. Programlar da kaliteli değil. vlcyi kurmak bile uğraştırıyor. Arayüz berbat. Doğru düzgün bir teması bile yok. Kurması da ayrı bir dert. Konsol vs. Windows xpye bile yetişemez. windows ayrı bir dünya.

ffgul

Profesör
Reaksiyon puanı
8
ben pardusun türk olduğunu söylemedim

sen konuyu anlamamışsın

dedimki linux tabanlı işletim sistemi

ayrıca konu aslında windows vs linux değil

linux neden bilinmiyor

özelliklede pardus

>>Ben konuyu gayet iyi anladım...
>>İnsanlara linuxu met ediyorsun...devletin geliştirdiği bir işletim sistemi diyorsun...Görüldüğü gibi anlamışım..
>>Ama olay şu ki;sen şunu anlamamışsın devletin geliştirdiği işletim sistemi TÜRK değil...( o nedenle met etmekten vazgeç, yazılarından düşünce tarzın anlaşılıyor...)
>>Yani anlamadığın taraf şu..Bilgisayar sektörü sadece linux işletim sistemine estetik yapmakla çalışmıyor.
>>Bu firmalar (İNTEL,AMD,ASUS,GEOFERCE...GİBİ) Senin met ettiğin linux la değil çoğunlukla WİNDOWS la çalışıyorlar.
>>Şimdi sen diyorsun ki neden insanlar kullanmıyor?
>>Bu sorunun cevabını yukarda SANA VE LİNUX culara verdim...
>>Bi kere daha yazayım bu Bİ PAZAR ve bir çok firmanın mühendisleri birbiriyle ortak çalışıyor.Para kazanamayacakları bedeva linuxla kim niye uğraşsın!!!
>>Ayrıca türkiye pardus konusunda yanlış yolda...Bununla uğraşmaktansa 2 yıl önce cebitte yalvardıkları intele türkiyede mikro işlemci üretmeye ikna etmeye çalışmaları ve sonrada bu teknoloji bi süre sonra türkiyenin üretmeye çalışması gerekiyordu...
>>Boş hayaller peşinde (linux) gezmenin türkiye ye bi yararı yok...
>>Ve şuda bi gerçekki bilgisayar işletim sistemlerinde dünyanın %65 i XP Kullanıyor...kim ne yapsın linux u...
>>Bedeva satılan şeylerinde ne kadar kaliteli olduğuda ortada...

xerox3435

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Yukarıdaki yoruma katılıyorum ,

Zaten iyi bişey olsa Bedava vermezlerdi :D

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
@ffgul, "bedeva" değil öncelikle; "bedava". Linux sistemlerinin %98'i ücretsizdir ama en önemli olan dağıtımları Canonical, Novell gibi büyük şirketler tarafından desteklenir. Size o işletim sistemlerinin ücretsiz gelmesinin sebebi, Linux camiasının sizlere iyilik yapmak istemesidir. Daha iyi bir sistemi ücretsiz olarak sunmaktır. Windows'a verdiğiniz yüzlerce doların cebinizde kalmasını sağlamaktır. Canonical ve Novell ile ilgili bilgiler:

http://www.canonical.com/
http://www.novell.com/home/

Bunlar ve böyle şirketlerin amacı, sizi Windows köleliğinden kurtarmaktır. Geliştiricilerin kendi kullandıkları sistemleri geliştirebilmelerini sağlamaktır. Siz, çalıştığınız bir platformun içini göremiyorsanız ne kadar güvendesinizdir? Windows'ta bu mümkün değil. Tamam, normal bir kullanıcı bilgisayarındaki sistem dosyalarının içeriklerini merak etmeyebilir ama yıllarca kullandığınız sisteminizde bir açık olduğunu 5-10 yıl sonra öğrenmeniz ne kadar mantıklı? Ben size burada açık kaynağı, özgür yazılımı anlatsam da hiçbir şey olmayacağı belli. Sizdeki mantık şu: "Ücretsizse b*k gibidir."

Evet, Linux b*k gibi. O sebeple zaten böyle düşünen insanların Linux'u denemesine bile karşıyım. Çünkü bizim köle olmayı seçenlerle işimiz yok. Biz özgürüz, siz Windows'a para verip mavi ekran hatası alıyorken veya her yeni sistemde yeniden para ödemek zorunda kalıyorken biz bedavaya küp çeviriyor olacağız.

theunnamed

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
aslında bu soruyu sormak istemezdim ama mecbur kaldım nedenmi :confused1:

benim bi baldız var lise 3 e gidiyor geçen onunla görüşürken dedimki

bak baldız ben artık pardus linux kullanıyorum ve bundan sonra skype ile görüşeceğiz

ne derse beğenirsiniz :blink:

enişte pardus skype nedir :blink:

bu sorudan sonra tabii benim bütün şalterlerim attı :cursing:

bu hanım konyada bir devlet lisesine gidiyor ve sayısalda okuyor :blink:

şimdi bu pardus linux ve skype yi bilmeyen baldız nasıl olurda bunlardan haberi olmaz :blink:

devlet okulunda okuyor devletin geliştirdiği sistemden haberi yok :huh:

dedim arkadaşlarındamı bilmiyor sordu bi kaç kişiye ama onlarda bilmiyor :huh:

şimdi gelelim zurnanın zırt dediği deliğe :biggrin:

ubuntu nun trt de teknoloji programında 8.04 sürümünün reklamı varda neden hala pardusun reklamı yok yada en azından trt de tanıtıcı bi kaç video gösterilse olmazmı :huh:

bu nasıl iş devlet okulunda okuyan çocuklar devletin sistemini bilmiyor :cursing:

eloğlunun geliştirdiği sistemi gayet iyi biliyor :cursing:

bu konuda yorum ve bilgilerinizi bekliyorum :thumbup:

not:ikili tartışmalara girmeden konuyu kilitlettirmeden lütfen çünkü konu gayet önemli :crying:

Bilgisayarla ilgilenmeyen insanların işletim sistemleriyle ilgisi olmadığı için bilmediğini düşünüyorum ben, ki şu da çok önemli linux ne kadar da var olsa bu piyasada microsoftun önünde değil özellikle de Home User lar için, bugün evine bilgisayar alan kaç kullanıcıya bilgisayarı Linux ile geliyor ? Bilgisayarcı Windows yüklüyor, piyasada satılan hazır PC ler üzerlerinde Windows ile geliyor, Bugün pek çok kullanıcı Format atmayı, yeniden işletim sistemi kurmayı bilmezken Linuxu bilmesini bekleyemiyorum ben açıkçası...

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29

Farkı anladınmı

sen kanimca linux kullanmiyorsun windowsun basarisi para ile satilmasi buda firmalari kendi etrafina toplamasi demek , linux cekirdegi bütün donanimi otomatik olarak cekirdek tarafindan tanitilmasina ragmen hala windows bunu yapamiyorsa sen hangi basaridan bahsedeceksin,simdi sen söyle windowsun basarsini ben deyim linuxda bu olmuyor deyim ,ben sana sayim sen windowsda bu oluyor de

---------- saat 08:19 eklendi ---------- önceki mesaj saat 08:16 eklenmişti ----------

evet linuxda program yüklenmiyor cünki biz onlara paket diyoruz ve paketler paket deposunda seni bekliyor ve nerdeyse iki tik ka bile gerek yok ,ilim olmadan fikir sahibi olunmaz önce linuxsu tani

serkans1

Asistan
Reaksiyon puanı
13
burda windows u savunan arkadaşlar, öyle bir savunuyorsunuz ki sanki sizi burda maaşla işe almışlar. eminim ki para verseler bu kadar savunmazsınız, cebinizden para ödediğiniz halde bu kadar çok savunduğunuz windows yerine, devletin kaynak aktarıp geliştirmeye çalıştığı pardusun, tüm kamu kurum ve kuruluşlarında kullanılmasını savunsanız, her yıl cebinizden çıkacak vergi daha da azalacak!!!

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
windowsa akitilan paralar linux camiasina ceyregi gitse 15 windows daha cikar linuxdan ,bu haliyle bile kat ve kat daha güzel ve kolay normal hic windows yada linux bilmeyen birine ikisinede göstersen bu kolay diyerekten linuxsu secer ,ben bir msn yüklerken windowsa yarim saat bekliyorum sanki sistemi bastan kuruyor bir kamerayi tanit ayni dert ,millet windosda oyun oynadigi icin millete windows iyi geliyor yada su olmaz olasica msn , gerci su korsancilik olmasa windows bukadar ilerleyemezdi,windowsu windows yapan oyunlardir,onlar biterse windowsda biter

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
pardus u tanıtma işini devlet de ele almalı

bu iş sadece kullanıcıların sorumluluğunda değil

yanılmıyorsam devlet pardus için destek veriyor fakat çok fazla değil

yani çok cüzzi bi miktar

o da geliştiricilerin maaşları ofisin kirası elektriği suyu internet ve telefon faturaları falan ödeniyor

microsoft gibi bir proje için milyonlarca dolar dökmüyor ortaya

windows u geliştiren 300 kişi pardusu geliştiren 10 kişi

tamam belki sıfırdan çekirdek yazılmıyor ama microsoft da ona bakarsan bi kaç kez çekirdek değiştirmedi

ayrıca 20 yılın tecrübesi ile geliştirdiği çekirdekleri gördük

(önce xp kur sonra ekran kartını yükle sonra anakart ı yükle sonra antivirüs programı al yükle pc bakım programı al yükle directx eskimiş yenisini yükle
.net 2.0 eskimiş 3.5 yükle olmadı sp2 eskidi sp3 yükle) dahasıda varda unuttum şimdi

kelb

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Windowsa rakip ancak MacOs olur. Pardus, ubuntu hikayeden ibaret.

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Linux bilgisayarı bilen herkese tanıdıktır :)

Bu konuda sana katılmıyorum canım arkadaşım, çünkü geçenlerde bunun canlı örneğini gördüm. Windows üzerinde yaptığı gelişmelerle ödül alıp Linux'u bilmeyen arkadaşlar da var.

Tabi Allah'ın izniyle onlardan çok az kaldı. ;)

kelb

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Yani bir Macintoşun başına geçmekle bir pardus kullanmak bir değil.

kelb

Doçent
Reaksiyon puanı
6
İşte o yüzden linuks hala bilinmiyor.

hüseyin123

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Varsa yoksa face ve msn kullanıp, bilgisayarını 4GB bellekle, en az 2 çekirdekli işlemciyle ve 1GB ekran kartıyla oyun konsoluna çevirenlerin, kendisine bilgisayar profesörü dediği bir ülkede, linux bilmesende olur. :)

işte budur yaa:D aynen dediğin gibi valla:D

kelb

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Çenem kapalıyken de klavye kullanabilirim, sorun yok. Saygı sınırlarını zorlama sevgili jequarez.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...