Linux neden hala bilinmiyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

sarsıntı

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Benim kuzen Meslek Lisesi 3. sınıfta Bilgisayar bölümü ve Açık kaynak işletim sistemi diye dersleri varmış Pardus'u öğretiyorlarmış

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
sadece bir bölümde yani

hoş bu forumdada zaten bakıyorumda linux kullanan arkadaşla geneli genç ve öğrenci

benim gibi yaşlı ve iş güç sahibi linux kullanan fazla yok

Nordkapp

Doçent
Reaksiyon puanı
16
Insanlarin aliskanliklarini birakmasi cok zor. Cunku Turkiye'de bilgisayar Windowsla taninmis. Eminimki cok insan vardir bilgisayarin ancak Windowsla birlikte kullanildigini sanan.

Ornek vermek gerekirse mesela Plastik Kapi Pencere sistemleri Turkiye ilk geldiginde Pima Pen olarak geldi. Tedarikci firmanin adi buydu diyelim. Ondan sonra uzun yillar PVC Pima Pen olarak anildi. Oyle degil mi? Belkide hala ozdestirenler verdir Pima Pen ile PVC'yi.

Bilgisayarda boyle bi sey. Herkes oyle tanimis. Bunun icin zaman lazim. Linux'un daha kat etmesi gereken yol var bence. Bu arada Windows'un da kan kaybetmesi gerekiyor. Tabi bunlarin yaninda Pardus'un tanitimi daha guzel yapilabilir. Okullarda secmeli ders olarak verilebilir. Isteyen Pardus, Ubuntu dersi alabilmeli. Zamanla olabilecek seyler bunlar.

Windows'un ne yaptigi belli degil. Bir suru iddia var. Yapilan islerin kaydinin tutulup Microsoft'a gonderildigi soyleniyor. Eger oyleyse durum vahim. Kisisel bir kullanicinin bilgileri onemli olmayabilir ama devletin Windows kullandigini dusunursek durum gercekten vahim....

Hayirlisi bakalim..

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
parmak bastığın konu çok önemli olmakla beraber konu dışına çıkmasından endişe ediyorum

işin içine windows u karıştırmasak

Nordkapp

Doçent
Reaksiyon puanı
16
Olur cikmayalim... Konu disi degil aslinda. Cunku Linux'un bilinmemesinin en buyuk nedenlerindendir malum isletim sistemi...

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
çok haklısın ama malum acımadan kitliolar

aperon

Doçent
Reaksiyon puanı
11
linuxun bilinmemesinin tanınmamasının sebebi windows değil tam tersine çoğu kullanıcının bilinç seviyesi-algı-farkındalık-araştırma-öğrenme vs vs daha sayabileceğim bir çok şey var...işte bunlarının düşük olmasıdır...
üniversite mezunu-masterlı olmak,akademisyen yada başka üst eğitim seviyelerinden geçmiş olmakta bu gerçeği değiştirmiyor...

insanlar her zaman doğruyu faydalıyı bulamaz,ittirmek gerek:)
geçtim tüm dağıtımları...Pardus bir şekilde bu ülkeye faydalı,en azından iki senede bir oem lisansa ödenmeyecek paralar hesap edilerek şimdiye tv'lerde reklamları verilmeliydi...
"pardus kullanıyorum..." gibisinden sloganlarla sigara-trafik eğitimleri vs programları yerine...saçma sabah programlarında bile arada reklam geçmeli...
bu ülke hastalıklardan yada düşük zeka puanlarından kurtulsun diye tuza iyot katma,ekmeğe bilmem ne katma,suya flor katma düşünülüp bütçelendirilip kimseye çaktırmadan yıllardır uygulanıyorda kaç senedir bir pardus için bunların yüzde biri bi seferberlik başlatılamadı...

lütfen herkese elimizden geldiğince dual boot'da olsa Pardusu anlatalım kurduralım,kuralım,zorla kuralım:)

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
hatta en zorla kuralım

silah zoru ile olmaz tabii

serkans1

Asistan
Reaksiyon puanı
13
ağaç yaşken eğilir

artık pardus u derslerde anlatmalı, öğretmenlere pardusu öğretmeye, gerekirse zorunlu olarak kullanmaya yöneltmeli.

devlet bu işe para aktarıyorsa, bu işi zorunlu tutmalı.

windows a aktarılan paraya yazık, günah :(

ffgul

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Bu konuyu açan arkadaş pardusun türk olduğunu söylemiş.Yok böyle bi şey.Linux çekirdeğinin üzerine estetik yapılmış bir işletim sistemi.
>>Şimdi gelelim okullarda Windows un gösterilmesine, windows un çalıştığı firmalar kim?
>>Cevap:İNTEL,AMD,ASUS,GEOFERCE...gibi firmalar yani teknolojiyi üreten firmalar...
>>Türkiyede bırak işletim sistemini ENTEGRE üretebile fabrika yok.
>>Ne zaman türkiye mikro işlemciyi kendisi üretirse o zaman Bilgisayar sektöründe söz sahibi olur...
>>Başkasının işetim sistemini türk halkına taktim etmekle türk işletim sistemi olmaz...
>>Ayrıca okullarda windows un gösterilmesine devam edilecek çünkü teknoloji üreten firmalara mahkum...Ne zaman bu mahkumiyeti "TEKNOLOJİ" üretirse o zaman söz sahibi olur...
>>Bu kafaylada zor gözüküyo...

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
ben pardusun türk olduğunu söylemedim

sen konuyu anlamamışsın

dedimki linux tabanlı işletim sistemi

ayrıca konu aslında windows vs linux değil

linux neden bilinmiyor

özelliklede pardus

axilik

Profesör
Reaksiyon puanı
6
herşeyin başı reklam...:thumbup1:

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
doğru

ama kim yapacak

ve nasıl yapacak

reklam bedava yapılmıyorki

axilik

Profesör
Reaksiyon puanı
6
E windows reklamını nasıl yapıyorsa linux da öyle yapacak... Koca şirketin bir reklam departmanı vardır heralde...

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
iyide linux tek bi şirket değilki

mikisoft gibi

ozZ

Asistan
Reaksiyon puanı
6
yaygınlaşmaması daha iyi boşverin böyle kalsın. ele ayağa düşmesin. onu özel kılan bişeyler kalsın.

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
linux un gelişmesinde en önemli faktör gönülden bağlılıktır

xerox3435

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Linuxun 100 tane çeşidi var

Oyuncak gibi bişey

yani işletim sistemi demeye insanın dili varmıyor.

Ha Linux kullanmışsın Ha windows 95

axilik

Profesör
Reaksiyon puanı
6
biz de gelişmesin demiyoruz zaten bu işlerin başı reklam diyoruz...

ozZ

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Linuxun 100 tane çeşidi var

Oyuncak gibi bişey

yani işletim sistemi demeye insanın dili varmıyor.

Ha Linux kullanmışsın Ha windows 95

zaten linux diye bi işletin sistemi yok.

linux dağıtımlarıyla yapılabilenlerin binde birini bi win95 le yapmayı başarabilirseniz lütfen bize de haber verin lütfennnn

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74

linux dağıtımlarıyla yapılabilenlerin binde birini bi win95 le yapmayı başarabilirseniz lütfen bize de haber verin lütfennnn

:thumbup1::thumbup1::thumbup1::thumbup1::thumbup1:

SmiLey

Profesör
Reaksiyon puanı
59
Bilgisayarla ilgilenenler oldukça iyi biliyorlar Linux'u. Demek ki baldızın ve arkadaşları bilgisayarla ilgilenmiyorlar ya da sadece zevk için kullanıyorlar bilgisayarı. Benim arkadaşlarım da bilmiyorlar Pardus'u veya Ubuntu'yu. Hatta bilgisayar mühendisi olmak isteyen arkadaşımın Linux'tan haberi yok. Bu, tamamen meraka bağlı. Ben biliyorum çünkü araştırdım. Onlar da araştırsalar onlar da bilirler.

Ayrıca Jeaquares'in bize zorla ezberlettiği bir başka husus ise yazında geçen devletin yaptığı Pardus yazısının doğru olmadığı Pardus'un milli işletim sistemimiz olmadığıdır:tt2:

xerox3435

Profesör
Reaksiyon puanı
47

Doğru windows 95 bile linuxa 3 beden büyük gelir

Zaten linux derken dağıtımlarını kast etim :)

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
bana göre pardus milli işletim sistemi değilki

linux tabanlı işletim sistemi

hiç bir sistem tabanına haiz olmayan tamamen kendi başına bi dağıtım

bu bile yeterli değilmi

---------- saat 23:10 eklendi ---------- önceki mesaj saat 23:08 eklenmişti ----------

arkadaşım şu windows u ne diye karıştırıyorsunuz konuya ya

konu bu değil başlığı okuyun önce sonra yorum yapın bi zahmet

xerox3435

Profesör
Reaksiyon puanı
47
bana göre pardus milli işletim sistemi değilki

linux tabanlı işletim sistemi

hiç bir sistem tabanına haiz olmayan tamamen kendi başına bi dağıtım

bu bile yeterli değilmi

---------- saat 23:10 eklendi ---------- önceki mesaj saat 23:08 eklenmişti ----------

arkadaşım şu windows u ne diye karıştırıyorsunuz konuya ya

konu bu değil başlığı okuyun önce sonra yorum yapın bi zahmet

Karıştırmak zorundayız

Çünkü Linux kullanmamanın sebebi Linuxun bilinmemesinin sebebi Windows :)

Windows kadar başarılı olursa Linux da herkes tarafından tanınır bilinir

Vede Linuxun arkasında halk değil , linux gönüllüleri değil ,

Önemli firmalar alanında ihtisaslaşmış mühendisler durmalıdır Yoksa böyle her sene karınca kadar yol almakla bir yere varılmaz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...