USB Bellekten XP Yüklemek

cevher21

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sevgili arkadaşlar flash belleği bott edemeyen arkadaşlar için öncelkikle biosun boot menusünde iki işlem var.
bende başta boot edemiyordum sonra orda baktım bi seçenek daha var sıralamada usb boot hdd onu bir yapın
onun hemen önünde de bi seçnek var Hard Disk Boot Priority (Press Enter) ora grin entere basın orda
sizin hdd nizi
taktığınız usb yi
bide bottable diye bi seçenek var
siz orda kendi usb nizi mutla görün isminin yazması lazım benim gingst. du onu pageup tuşuyla birinci sıraya getireceksiniz. esc tuşu ile geri çıkın sonradan diğer işlemi yani usb hhd ile başlatın (birinci sıraya getrin) first Boot Device yi usb hhd yapın
bu her anakart için öyle değil . benim iki makinem var ikisininde anakartı gigabyt ikisindede aynı sorun vardi ama laptopa kurduğumda sadece f12 tuşuna basıp usb hdd ile başla diyordum oluyordu .
bakın mutlaka usb nizin adını biostan görmelisiniz eğer ismi yoksa çıkarıp başka bi yuvaya takın tekrar deneyin. benim başıma geldiği için yazıyorum.
umarım boot yapamayan arkadaşlara yardımcı olabilmişimdir. biliyorum yazı karışık ama biraz gayret ederseniz bulacaksınız :)
bu arada kurma esnasında dosyalar kopyalanırken acaaip yavaş bilginiz olsun dakida %2 gidiyor buda yaklaşık 50 dk demek
bunu hızlandırmanın bi yolu var mı bilemiyorum.

Mss

Asistan
Reaksiyon puanı
0
çok teşekkür ederim kurdum sorunsuz çalışıyor :)

Neggarol

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Windowsu kurup yeniden baslattiktan sonra boot ekraninda iki secenek geliyo. Xp professionali secince xp acilio ve sorunsuz calisiyoda, bu boot ekraninda niye iki secenek geldi onu anlamadım?

web-uye

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
öncelikle konuyu yapan abimize çok teşekkür ediyorum aylardır arıyordum fakat çalışan bir yöntem bulamamıştım.

birkaç nokta eklemekte fayda gördüm ve çekinmeden yazmak istiyorum.

ilk önce usb den boot ettikten sonra 1 numaralı satırı seçiyoruz dosyaları yüklüyor
sonra 2. satırı seçin deniyor fakat uygulamada " 2. and 3. " ile başlayan satırın altıdnaki " Continue GUI Setup + Start XP from HD 2, use if installing on HD2 " yazan satırı seçmek gerekiyor.

bu seçimi yaptıktan sonra key, ağ, kullanıcılar hiçbirlşey sorulmadan kurulum standarta yakın bir sürede tamamlanıyor. USB 1.1 ve IDE Hdd ile uzun sürdü sanırım, herkes çok hızlı oluyor demişti fakat bende olmadı nedense, aşşağı yukarı aynı sürede tamamlandı.

kurulum tamamlandıktan sonra bilgisayarı tekrar usb den boot edip " Continue GUI Setup + Start XP from HD 2, use if installing on HD2 " satırını seçmemiz gerekiyor bende hal.dll hatası verdi fakat 1 sefer bu seçenekten başlatınca bir daha aynı hatayı vermedi.

Not:bilgisayarımda deneme amaçlı bir kurulum yapım ve bunu eski windows'un olduğu diske değil de 2. hdd ye yaptım seçeneklerde farkedersiniz ki " HD2 " diye yer alıyor bu 2. Hdd nin yüzündenmi bilmiyorum o yüzden kullanacak arkadaşların bu şartları göz önünde bulundurmasında fayda var.

Fatih Toprak

Asistan
Reaksiyon puanı
350
Hadi bana geçmiş olsun.

Sonuçları okumadan denemeye kalktım ve hata verdi.

hal.dll dosyasının yeniden kopyalanmasını istedi benden ne yapmalıyım ?

Artık varolan işletim sistemimde yok .

ve 2 güne yetişmesi gereken bir proje için acilen kurulum gerekli.

şimdiden teşekkürler cevaplar için..

Son olarak , elimizdeki XP Cdsini direkt atsak nesi var nesi yoksa aynı cd vazifesi görür mü ?

Anladığım kadarı ile hal.dll boot edilmiş dosyanın ayarlarını barındırıyor.

Normal cdyi direkt kopyalasam ??

ccandan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben de hall. hatası alanlardanım ve bunun bir açıklamasını göremedim söylediklerinizin harfiyle yerine getirdim ama hall hatası ne yapsam karşıma çıkıyor.Biri açıklarsa sorunun ne olduğunu iyi olur benden başka mağdur arkadaşlarda olabilir konu önce açılmış unutulmuş olabilir ama bende usb xp yöntemini çok aradım shiftdelete aklımda iyi bir siteydi bu hatanın çözümüne kavuşmamasına şaşırdım açıkcası

adminler mod lar yardımcı olurlarsa sevinirim.

exantric

Doçent
Reaksiyon puanı
9

ccandan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
cevap için tşk birde bu siteye bakalım yapabilcekmiyiz

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
anlatımdaki USB_Multiboot programının indirken % 59'a gelince Antivir Pre. sec. cuit yüklemeyi durdurdu ve şu uyarıyı verdi. Default olarak ta bağlantıyı kesmemi istedi..

capturekv.jpg

ccandan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@exantric verdiğiniz video bakarak yaptım gene hall hatası aldım galiba sorun xp iso sunda sanırım başka bir iso denesem iyi olucak. aynı usb ile windows 7 yüklemiştim sorun olmamıştı

exantric

Doçent
Reaksiyon puanı
9
@exantric verdiğiniz video bakarak yaptım gene hall hatası aldım galiba sorun xp iso sunda sanırım başka bir iso denesem iyi olucak. aynı usb ile windows 7 yüklemiştim sorun olmamıştı
Hocam sizin almış olduğunuz hatayı burada şu şekilde belirtmişler
Tebrikler, USB açılış diskinizi yarattınız. Sırada Windows Kurulumu,
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Setupdan USB diskinizi açılış diski yapin.
Bilgisayariniz başladiginda

2. GUI MOde Setup
1. TXT MOde Setup
menusu gelecek ilk seferde 1.TXT Mode Setup secin.
Bu onemlidir yoksa "hal.dll" hatası alabilirsiniz.
USB diskinizi asla çıkartmayın.

Normal Windows kurulum ekrani gelecektir.

Daha sonra window XP diskinizi formatladiktan ve dosyalari kopyaladiktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatacaktır.

Bu sefer açılış menusunde 2. GUI MOde Setup Secin. Entera basın.

USB diskinizi asla çıkartmayın. USB diskinizi yanlış zamanda sistemden ayırırsanız başlangışta "hal.dll" ile ilgili hata alırsınız.
Windows Setup sisteminizi tekrar yeniden başlatacaktır. Aynı şekilde 2. GUI Mode Setup Secin Entera basın.
Bu sefer windows normal şekilde başlayacaktır. Windows masaüstü karşınıza gelecektir.
Başlattan oturumu kapata gelin bilgisayarınızı kapatın.
Şimdi USB diski çıkarttın. Bilgisayarınızı açın.
Windows normal bir şekilde başlayacaktır.

ccandan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bende aynısını yaptım biostan usb seçtım boot etti 1 seçtım format için harddıscı sıldım vs. tekrardan res atıyor o res attıktan sonrada 2. seçeneği seçtim hata aldım. usb yi hiç çıkarmadım bilgisayarın arkasına bağladım direk anakart a neden hala hata aldım bende anlamadım. Daha önce vista windows 7 format atmıştım usb ile ilk defa böyle birşey başıma geldi.

qKTe

Profesör
Reaksiyon puanı
32
herkes bişiler yazmış, kimisi yarıda takılmış kimisi bott edememiş ama benim sorunum belki biraz traji komik ama sölemek istiyorum. ben multiboot'u indiriyorum ve .cmd uzantılı dosyaya tıklıyorum cmd ekranı geliyo ve devam için bir tuşa bas diyor ve basdığım anda ekran kapanıyor. ne kadar denediysem olmadı her defasında kapandı. başka sitelerden de indirdim aynı dosyayı yine yanı şeyi yaptı! Nedeni nedir?

ilkayozdemir92

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
herkes bişiler yazmış, kimisi yarıda takılmış kimisi bott edememiş ama benim sorunum belki biraz traji komik ama sölemek istiyorum. ben multiboot'u indiriyorum ve .cmd uzantılı dosyaya tıklıyorum cmd ekranı geliyo ve devam için bir tuşa bas diyor ve basdığım anda ekran kapanıyor. ne kadar denediysem olmadı her defasında kapandı. başka sitelerden de indirdim aynı dosyayı yine yanı şeyi yaptı! Nedeni nedir?

Birde indirdiğin rarlı multiboot dosyasını bir yere çıkartarak deneyin.Olacaktır.:rolleyes:

Miroğlu

Dekan
Reaksiyon puanı
31
Çok güzel faydalı bilgi teşekkürler...

hiboz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Bu işlemi bir kaç kez denedim ama beceremedim bir türlü format atmayı. Xp dosyalarını Flash Disk'e hiç bir ek işlem yapmadan kopyalayıp, Flash diskten normal program çalıştırır gibi Xp yi çalıştırdım. Bilgisayar kendi kendine yeniden başlayıp format attı. Acaba sadece bende mi oluyor böyle bir şey?, deneyen var mı bu yöntemi?

Micuvan

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
57
Bu yöntemi lazım olduğu zaman denedim çok başarılı olmakla birlikte çok kolay :)

marti_jon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar selam,
konunu hepsini okudum. Mecbur kaldığım için ben de denedim. VE bu dll hatası veriyor diyen arkadaşları görünce ve artık gördüğüm çözümleri forumlara ekliyorum, iş gücü kazancı ve milliyetçilik ;)

Şimdi... herşey yolunda USB'den başlattınız.
Önce 1'i kur.
Sonra Manual yine USB'den başlat. 2'yi kur
Sonra Yine başlat ve 3. yü seç. En altta XP'yi repair konsole filen diyorudu sanırım. Onu seç ve olsun bitsin. Yani bişi yapmanıza gerek yok. 2.yi kurarken dll hatası veriyordu. Tekrar başlatıp 3.'yü de kordum o kadar.

saygılar

maviguvercin

Asistan
Reaksiyon puanı
2
ben aşağı yukarı anladım.anlatım için teşekkürler de bi sorum olacak:windows 7 için de aynı şeyler geçerli mi?

Eχe.CuƬioη

Asistan
Reaksiyon puanı
3
3 Pc'de Denedim hiç bir sorun çıkartmamaktadır
Arkadaşlar bellekden daha hızlı okunur bunu unutmayın 35 40 dk suruyorsa bunu 15 dk içerisine düşürebilirsiniz

efemti

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İki gündür denedim .dll hatasından kurtulamadım. 1.yi seçip kuruyorum ama 2.den ötesi yok. Hep hata.. Bilgisayarsız kaldım iyi mi?

Eχe.CuƬioη

Asistan
Reaksiyon puanı
3
İki gündür denedim .dll hatasından kurtulamadım. 1.yi seçip kuruyorum ama 2.den ötesi yok. Hep hata.. Bilgisayarsız kaldım iyi mi?

Bazı bilgisayarlarda kaynaklana biliyor bendede bi dizüstü vardı dll hataları geliyordu sanırım katılımlı xp den kaynaklanıyordu bi low lewel format ile bi biçimlendir öyle bi dene derim

marti_jon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

1. seçip kurdun. Dll hatası veriyordu. Yeniden başlattın usb'den yine başlatıp bu sefer 2.yi kur ve aynı şekilde 3. yü kurduktan sonra normal başlıyor. sen nerede takılıyorsun ? Tekrar usb'den başlattığında 2yi kurdurtmuyor mu?

Eχe.CuƬioη

Asistan
Reaksiyon puanı
3
1. seçip kurdun. Dll hatası veriyordu. Yeniden başlattın usb'den yine başlatıp bu sefer 2.yi kur ve aynı şekilde 3. yü kurduktan sonra normal başlıyor. sen nerede takılıyorsun ? Tekrar usb'den başlattığında 2yi kurdurtmuyor mu?

2.de takılıyordum katılımlı xp den kaynaklanıyordu benimki saf xp ile sorun çıkartmadı bazı modifyeli xp ler dll hatası çıkıyor

marti_jon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eχe.CuƬioη;1182864 dedi ki:
2.de takılıyordum katılımlı xp den kaynaklanıyordu benimki saf xp ile sorun çıkartmadı bazı modifyeli xp ler dll hatası çıkıyor

dll hatası bende de veriyordu. Yeniden başlatıp tekrar usb'den başlatıp sırayla 2 ve 3 ü kurunca. sorun kalmadı. Yoksa bende vermiyor değildi.

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
Aynı işlemler windows 7 kurulumu içinde yapılabilir mi?

lewiss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
USB bellekten XP kurulum dosyalarını atabileceğinizi ve yükleyebileceğinizi biliyor musunuz. O zaman bu yazımızı dikkatlice okuyun.

Geçen gün sizlere USB bellekten Vista’yı kurmayı anlatmıştık. Birçok okuyucu bu yazımızı çok beğendi. Fakat aynı yöntemi XP için de yazmamızı istediler.

Bu yazımızda Windows XP kurulum dosyalarını nasıl USB belleğe atacağınızı ve buradan da nasıl kurulum yapacağını anlatacağız.
İhtiyacınız olan tek şey 1 GByte kapasiteli bir USB disk ve sistemi USB’den Boot eden bir anakart.

İncelemeyi Okumak İçin Tıkla

Bu kadar zahmete gerek yok Novicorp wintoflash adlı programla bir kaç adımda kolayca yapılabiliryor.
Descarga+Total.png

1. Türkçe dil desteği
2. Sadece xp değil vista , win 7 ve diğer boot cd lerinizi de flash diske aktarabiliyor
3. Başka bir programa ihtiyaç duymuyor

Yapmanız gereken cd yi yada cd deki dosyaların yolunu secmek ve tabiki flash diskin yolunu belirtmek bu kadar :D

Ben minipe gibi boot cdlerde denedim sonuç tatmin edici

down..http://wintoflash.com/download/en/