BlackPanther OS 10.1

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan keyloger
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
blackpanther.png

Charles Barcza pek çok dağıtım projesinden aldığı özellikler ve konseptler ile oluşturulan bir Macar Linux masaüstü dağıtımı olan blackPanther OS 10.1'i duyurdu. Yeni versiyon Linux kernel 2.6.32.2 üzerine inşa edildi ve X.Org Server 1.7.3, Mozilla Firefox 3.5.6, OpenOffice.org 3.1.1, GIMP 2.7.0, KDE 4.3.1 ve diğer populer pek çok uygulamayı içeriyor. Bazı değişiklikler : EasyInstall- eski ve güçsüz sistem donanımları üzerine doğru kurulumu sağlayan bir yükleme yöneticisi; DisplayController- koşullara uygun grafik altsistemi sağlamakla görevli bir uygulama; DesktopSelector- görsel isteklerinize bağlı olarak masaüstü ortamınızı seçmenizi sağlayan bir uygulama; MyInfo-Tool - grafiksel donanım bilgisi programı...

İndirme Linkleri : blackPantherOS_v10.1.iso (700MB, MD5)

blackpanthergorunum.png

Kaynak:FedoraTR

thedeli

Asistan
Reaksiyon puanı
8
KDE bu kadar güzel miydi yahu? :)
Kde 4. sürümden beri bu kadar güzel bence :) gittikçe daha da güzel olacak. Kde3 serisi gibi bir olgunluğa eriştiğinde ise oy oy oy :) 4.4 beta2 yi yayınladılar geçenlerde, bayaa güzeldi açıkçası. haa gnome kadar hızlı mı değil :) ama daha görsel. en azından eylülde gnome 3.0 gelene kadar öyle :)

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Kde 4. sürümden beri bu kadar güzel bence :) gittikçe daha da güzel olacak. Kde3 serisi gibi bir olgunluğa eriştiğinde ise oy oy oy :) 4.4 beta2 yi yayınladılar geçenlerde, bayaa güzeldi açıkçası. haa gnome kadar hızlı mı değil :) ama daha görsel. en azından eylülde gnome 3.0 gelene kadar öyle :)

Görsellikle işimiz yok, her zaman GNOME. :)

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
KDE 4.4 hele 4.5 çıksın o zaman görün siz aksiyonu
iddia ediyorum gnome'dan hızlı olacak kararlılığı da yakın olacak :D

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
gnome 3 güya ekim 2009'da çıkacaktı.
deneme sürümüne bir kez bakma olanağım oldu, kde'den birkaç şey çarpmışlar :P
ancak genel olarak büyük bir fark göremedim, tabiki final sürümüne birçok şey değişir ama şu gnome 2 ile 3 arasındaki fark kde 4.3 ile 4.4 arasındaki farktan çok daha az :D
+ hız konusunda kde gnome ile şu an hemen hemen eşit hatta tepki süresi olarak önde
sadece daha fazla ram yiyor ve daha hızlı olması için ekran kartı kodları kullanıldığından, ekran kartı driver'ını adam akıllı yükleyene kadar yavaş gibi görünüyor.(bu dediklerim opensuse için, fedora'da kde baya yavaştı :D)

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
gnome 3 güya ekim 2009'da çıkacaktı.
deneme sürümüne bir kez bakma olanağım oldu, kde'den birkaç şey çarpmışlar :P
ancak genel olarak büyük bir fark göremedim, tabiki final sürümüne birçok şey değişir ama şu gnome 2 ile 3 arasındaki fark kde 4.3 ile 4.4 arasındaki farktan çok daha az :D
+ hız konusunda kde gnome ile şu an hemen hemen eşit hatta tepki süresi olarak önde
sadece daha fazla ram yiyor ve daha hızlı olması için ekran kartı kodları kullanıldığından, ekran kartı driver'ını adam akıllı yükleyene kadar yavaş gibi görünüyor.(bu dediklerim opensuse için, fedora'da kde baya yavaştı :D)

Nerede OpenSuSE CD'm benim? :devil:

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
illaki kde eger su ubuntuya distan birsey yapmadigin sürece hayli bir tokoz,ha gnome3 ise cilali tasdevrine gecilecek :) yani hala pek bir gelisme göremiyorum görsellik olarak ,kde4 le windows7 yarisiyor gnome degil.gnome su an windows 98 lik ,ha disardan müdahale yapmadigin sürece ,oda linuxsun kabiliyeti mama hala dolphin gibi adam akilli bir dosya yöneticisi yok su gnomenin,bu arada ramla sorunum yok suan 4 gb ram saten rammlar okadar pahali da degil

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
gimp 2.7'yi nasıl sunarlar bilemiyorum. geliştirici versiyonudur o dolayısıyla kararlı değil.