Web tarayıcı testi (24.12.2009)

Champion78

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Arkadaşlar 24.12.2009 itibarıyla hızlı bir bilgisayar ile (bilgisayarı bulunca ilk aklıma bunu yapmak geldi :) ) peacekeeper sitesi üzerinden birkaç tarayıcıyı test ettim. Tabi bu testi yapmamdaki en büyük merak Opera 10.5 in nasıl bir sonuç alacağıydı. Hala pre-alpha aşamasında olan 10.5 in javascript motorunda ve grafik motorunda çok büyük iyileştirmeler yapıldığını okuduğum için bunu denemek istedim. Zaten sonuçlarda da 10.1 ile 10.5 arasındaki fark belli oluyor :) Test sonuçları ise şöyle: (detaylar için buraya tıklayabilirsiniz.)

tarayici.bmp

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Sadece Hız yetmez Uyumluluk , Stabilite , Özelleştirebilme Yeteneği , Ve Sınırsız Eklenti Desteği Faktörlerinide Göz Önünda Bulundurmak Gerekir

visualize

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Çok net hatırlamamakla birlikte; Ben bu testte chrome ile 5000k. puan aldıgımı hatırlıyorum...

Champion78

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Sadece Hız yetmez Uyumluluk , Stabilite , Özelleştirebilme Yeteneği , Ve Sınırsız Eklenti Desteği Faktörlerinide Göz Önünda Bulundurmak Gerekir

sınırsız eklenti kelime alanını biraz küçültürsek hepsi operada mevcut hatta daha fazlası ve hatta firefoxta eklenti ile yapılabilen bir çok özellik operada mevcut olarak geliyor ;) mesela fare hareketleri :) yeni keşfettiğim bir de şu özellik var, mesela google da bir arama yaptınız, 2. sayfaya geçmek için farenin sol tuşu basılıyken sağ tıklamanız yeterli, geri gelmek için de tam tersi :) ayrıca isterseniz operayı sesle de yönetebilirsiniz. hepsi ve daha fazlası için opera ;) he bir de söylentilere göre opera 10.5 pre-alpha da henüz grafik motoru aktifleştirilmemiş, yani grafik işlemlerinde artık opera ekran kartını kullanacak, bu da çok daha fazla hız ve performans demek ;)

chrome ile 5000 puan alman sadece sisteminin hızlılığını gösterir, aynı sistem ile opera 10.5 i de test edersen daha fazla puan alacağından eminim.

gvn

Profesör
Reaksiyon puanı
19
firefox ve opera daha cok opera tabii :D

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
O kadar diyorlar ben Windows kullanırken her dört tarayıcıyı denedim Safari dışındakiler Chrome'a yetişemediler bile.

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
@Şampiyon Windows yok bende, buradaki Chrome beta ve Safari'nin de Linux sürümü yok. :)

Champion78

Profesör
Reaksiyon puanı
43
@Şampiyon Windows yok bende, buradaki Chrome beta ve Safari'nin de Linux sürümü yok. :)

opera 10.5 çıkınca birkaç gün içinde depona yerleşir, denersin ;) gerçi ben ubuntu deposunda bulamadım ama kendi sitesinde yayınlıyor paketini ordan indirip kurabilirsin. operanın bence şimdilik tek eksiği 64bit versiyonunun olmaması :(

s7v7n

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Tam olarak hatırlamıyorum nerede gördüğümü ama en güvenli browser testinde de opera birinciydi.

Champion78

Profesör
Reaksiyon puanı
43
sitenin alt kısmındaki testleri inceleyin...

list1w.jpg

list2.jpg

evet ama o listede opera 10.5 yok farkındaysan ;) henüz test edilmediği için en hızlı şu anda chrome görünüyor. opera 10.10 a göre chrome çok daha hızlı bunu kabul ediyorum, ama 10.50 gerçekten çok daha hızlı...

Reaksiyon puanı
189
tarayıcı motorlarını bu aralar yakından inceliyorum en hızlı tarayıcı motoru şu an chrome'da var (malum ben de kendi tarayıcımı yazıyorum altyapıları bilmek lazım :))

bu arada chrome'un da oradaki sürümü eski olanı benim şu anda kullandığım sürüm 4.0.266.0. Bunu da göz önüne almak lazım...

Champion78

Profesör
Reaksiyon puanı
43
tarayıcı motorlarını bu aralar yakından inceliyorum en hızlı tarayıcı motoru şu an chrome'da var (malum ben de kendi tarayıcımı yazıyorum altyapıları bilmek lazım :))

bu arada chrome'un da oradaki sürümü eski olanı benim şu anda kullandığım sürüm 4.0.266.0. Bunu da göz önüne almak lazım...

denemesi bedava değil mi, kur tarayıcıları bilgisayarına bir test de sen yap bakalım ;) ilk koyduğum resim kendi yaptığım test sonuçları, ben de inanamadım ama sonuç öyle çıktı, demek ki en hızlı tarayıcı motoru chrome un değil :D

Reaksiyon puanı
189
denemesi bedava değil mi, kur tarayıcıları bilgisayarına bir test de sen yap bakalım ;) ilk koyduğum resim kendi yaptığım test sonuçları, ben de inanamadım ama sonuç öyle çıktı, demek ki en hızlı tarayıcı motoru chrome un değil :D

şöyle bir durum da var ki bazı tarayıcılar bazı sistemlerde daha iyi performans verirken diğer sistemlerde daha kötü sonuçlar verebiliyor.

Şu anda iki tarayıcının da son sürümlerini denedim opera 1500 küsür puan alırken chrome 2300 küsür puan alıyor.

Diyeceğim o ki sistemden sisteme göreceli bir şey bu testler. Pek güvenmemek lazım :D

Champion78

Profesör
Reaksiyon puanı
43
şöyle bir durum da var ki bazı tarayıcılar bazı sistemlerde daha iyi performans verirken diğer sistemlerde daha kötü sonuçlar verebiliyor.

Şu anda iki tarayıcının da son sürümlerini denedim opera 1500 küsür puan alırken chrome 2300 küsür puan alıyor.

Diyeceğim o ki sistemden sisteme göreceli bir şey bu testler. Pek güvenmemek lazım :D

son sürüm derken opera 10.10u denedin sanırım :) çünkü 10.50 henüz pre-alpha ve developer kısmından indirilebiliyor. ve ayrıca sistemle tabiki alakası var. her neyse kimsenin kullandığı tarayıcı değiştirmeye çalışmak gibi bir düşüncem yok :D herkes istediğini beğendiğini kullansın, özgürlük :D

Reaksiyon puanı
189
pardon bendeki sonuçlar eskiymiş hiç dikkat etmemişim. yeniler ile test ettim sonuç bu şekilde :D

Her şekilde Chrome önde :D

sonucm.jpg

itiraf ediyorum o aradaki unknown tarayıcı benimki :D rezalet :D alt yapı mozilla suç benim değil :D

Champion78

Profesör
Reaksiyon puanı
43
dediğim gibi herkes istediğini kullansın ;)

beyazad

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Ben opera 10.5 kullandım. firefox 4.0'a benzetmişler ama çok güzel olmuş yalnız çok fazla takılma ve kilitlenme yapıyor. daha çok yolu var ama ciddi ciddi firefox'a rakip olarak geliyor. Chrome'un ise hızına hiçbiri çıkamaz.

WhiteHawk

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Arkadaşlar bu Bencmark testlerine inanmayın.Reklam kokan hareketler bunlar.Her bilgisayara göre değişiyor.Ben de Safari 4 var en hızlısı o diye gösteriyor.Chrome ise bazı sayfaları açmadı kaldırdım.Bunun birtek sonucu var:Herkes hangi tarayıcıyı seviyorsa onu kullansın.

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Firefox önceden de olduğu gibi en dengeli birleşimi sunuyor: Fonksiyonları eklentilerle istenildiği gibi genişletilebilen hepsi-bir-arada çözüm. En yenilikçi tarayıcı Opera, fakat eksik olan gizli tarama modu büyük bir kusur. Safari çok hızlı ve şık gözüküyor; ama güvenlik ve fonksiyon yelpazesi rekabet edemiyor. Hızlı sörf dışında bir şey sunmayan Chrome ve IE8 açık ara farkla art arda sıralanıyor. IE8 selefinden çok daha hızlı; ama bu, rakiplerinin fırtınasının yanından geçmesine yetmiyor.

Başka Bir Kaynakta Böyle Diyor
Test Bu Hafta Yapılmış