Web tarayıcı testi (24.12.2009)

Reaksiyon puanı
189
cgrszone Tarayıcının ismi ne?... Birde tamamlayınca bu forumda tanıtırmısın???.:4:

Tarayıcımın adı Pure Browser :) çok sade ve kullanışlı birşey yapmayı planladığım için böyle bir isim seçtim. Ana hatları ile bitti çalışıyor bir sıkıntısı yok ama mozilla motorunun optimize edilmesi gerekiyor biraz uğraşmam gerekiyor o yüzden :)

Gezgin Diye Bir Web Tarayıcısı Yapacaktı Biri O Bumu Yoksa :)

o olayı da biliyorum ama benimle bir alakası yok...

Tarayıcımdan dandik bir resim atayım sizlere :) Acid Testi Sonucu :)

purey.jpg

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
En iyisi Opera kardeşim daha sonra tabiiki Chrome

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Tarayıcımın adı Pure Browser :) çok sade ve kullanışlı birşey yapmayı planladığım için böyle bir isim seçtim. Ana hatları ile bitti çalışıyor bir sıkıntısı yok ama mozilla motorunun optimize edilmesi gerekiyor biraz uğraşmam gerekiyor o yüzden :)

purey.jpg

Bak kimse için değiştirmedim ama senin için değiştiririm varsayılan tarayıcımı. :)

Kaynak kodlarını da paylaşırsan tabi. :D

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
sade basit ve hızlı tabiki chrome

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Firefox'çuyum ama maalesef bende bile şişti. :)

Tabii ki Ubuntu'da böyle bir sorunum yok, ne oluyorsa Windows 7'de oluyor.

Chrome ise çok hızlı, gerçekten ama arayüzü bana çok sahte geliyor. Firefox'a benzemiyor ve ben de kullanırken zorluk çekiyorum.

WhiteHawk

Profesör
Reaksiyon puanı
43
En iyisi Opera kardeşim daha sonra tabiiki Chrome

Beta sürümünü indirdim.Bazı sayfalarda kilitleniyor ve ingilizce tarayıcınız bir hatadan dolayı kitlendi kapatılacak bu hatayı operaya bildirin yazıyor.Yani yeni sürüm için daha çok zaman var.:hammer:

Champion78

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Beta sürümünü indirdim.Bazı sayfalarda kilitleniyor ve ingilizce tarayıcınız bir hatadan dolayı kitlendi kapatılacak bu hatayı operaya bildirin yazıyor.Yani yeni sürüm için daha çok zaman var.:hammer:

indirdiğin sürümün beta olduğuna emin misin :) henüz pre alpha yayınlandı, ki bu sürümde böyle hataların olması normal, onlar geliştiriciler için yayınlanıyor :)

pre-alpha -> alpha -> beta -> rc -> belki rc2 -> final

daha çok yol var ama yeni yılın ilk haftalarında çıkacakmış :) şu an üniversitede 4 kişi evde kalıyoruz. sene başında evde tek ben opera kullanıyordum, şimdi 4te 4 :D 3 kişi kazandırdım opera'ya :D

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
firefox ve opera ikisi de süper. ama kendimi firefox kullanırken daha güvenli ve özgür hissediyorum:thumbup1:

googlog

Profesör
Reaksiyon puanı
46
sınırsız eklenti kelime alanını biraz küçültürsek hepsi operada mevcut hatta daha fazlası ve hatta firefoxta eklenti ile yapılabilen bir çok özellik operada mevcut olarak geliyor ;) mesela fare hareketleri :) yeni keşfettiğim bir de şu özellik var, mesela google da bir arama yaptınız, 2. sayfaya geçmek için farenin sol tuşu basılıyken sağ tıklamanız yeterli, geri gelmek için de tam tersi :) ayrıca isterseniz operayı sesle de yönetebilirsiniz. hepsi ve daha fazlası için opera ;) he bir de söylentilere göre opera 10.5 pre-alpha da henüz grafik motoru aktifleştirilmemiş, yani grafik işlemlerinde artık opera ekran kartını kullanacak, bu da çok daha fazla hız ve performans demek ;)

chrome ile 5000 puan alman sadece sisteminin hızlılığını gösterir, aynı sistem ile opera 10.5 i de test edersen daha fazla puan alacağından eminim.

* Google aramalarındaki özellik çok hoşmuş gerçekten.Bunu kulanacağım sürekli.Bu kesin*:) Teşekkürler

* Birde SDN Forumda cevap yazarken cevap panelinde herhangi bir işlem yaparken ya da uygulamayı kullanırken Opera'da kodlar gözüküyordu.Oda hallolmuş.Bu da çok güzel oldu.

*

1ruby1

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Gerçekten Opera bu sefer büyük iş başarmış.. Resmen açık ara lider olan chrome kadar hızlı.. Firefox ise zaten yavaştı yine yavaş :D

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510

purey.jpg

Yok canım gayet iyi... Temayı değiştirebilme imkanı sunarsan daha güzel olur...Bi yere upload ette bi bakalım bakim....:thumbup::laugh:

Reaksiyon puanı
189
Yok canım gayet iyi... Temayı değiştirebilme imkanı sunarsan daha güzel olur...Bi yere upload ette bi bakalım bakim....:thumbup::laugh:

İlgin için teşekkürler :) tema değiştirme olanağı yapacağım zaten fakat projemi bitirmeden kimseyle paylaşmayı düşünmüyorum. Kendimce detaylarda gizli olan bir sürü eksiği var çünkü. Mozilla'dan yeni XUL altyapısını bekliyorum biraz da şu anlık geliştirmeye ara verme sebebim ondan. Mozilla motorunda ayarlanması gereken çok şey var çünkü.