Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Türkiyeye gelip gelmemesi önemli değil, manuel olarak yükleriz çok basit bir iş. Bu arada merak etme direk geçebilirsin, bug yaşanmaz. 1 Haftadır test sürümü jelly beanler dağıtılıyor sırasıyla dlh4 dlh6 dlh7 ve en son dlh8 çıktı, şimdiki büyük ihtimal dlh9 olucak. Yani baya bir test sürümü...
Önemli olan ekran kartının hafızası değil. 1Gb olduktan sonra çoğu iş için yeterli. fx-4100 ile fx-8150 nin farkını günlük kullanımda ve oyunda çok az hissedersiniz ama o his anca 50 tllik his olur :) İsterseniz 6 çekirdekli fx-6100 de alabilirsiniz. Hd 6850 ile mw3 kasmadan oynarsınız fakat...
Bir soruda benden olsun,
Telefonuma dün dlh7 test sürümü jellybean yükledim fakat anlatıcağım sorunu bütün cusom romlar ve lfb sürümü üzerinde de yaşıyordum. Flash yüklü değilken dizimag üzerinden dizi izlediğim zaman dizimagın, "kaydol giriş yap facebook ile bağlan site araçları" yazan logosu...
O ram yetmeme olayı 300mb kullanılabilir rami olan, android 2.2 yüklü olan telefonlar. Galaxy s3 gibi bir telefonda kasılmalar olmaz, ama one x de custom rom yüklemedikçe sense 4.0 yüzünden çok kasıyor. Tabi bu sense 4.1 ile büyük miktarda çözüldü. Zaten jellybean ile bir saniyelik bile takılma...
Fx-8150 denilen işlemci parana yazık eder, 500tl ye istediğin performansı vermez. İllaha 500 vericeksen de en iyi performansı i5-3570k verir. Ama sen oyun bilgisayarı alıyorsun ve 1500 tl limitin var, ekran kartına öncelik vermen lazım. Zaten fx-4100 ile fx-8150 nin farkını hissedemezsin.
Ben jellybean kullanıyorum flash sorunsuz. Bu arada 1.5 yıldır ios kullanıyorum ve 10 ay iphone 4 kullandım. Eğer açık kutu kapalı kutu olayını sadece widget ile özetliyebiliyorsan android kullanma.
Bak sana farkı şöyle anlatıyım. Benim iphone 4 üm vardı, içinde 5.1.1 vardı arkadaşımda 5.1...
Senin telefonun cidden bozuk, senin açtığın konular üzerine lfb bant sürümlü 4.0.4 ü yükledim, 2 saat içinde 20 den farklı oyun oynadım ram temizlemeden 1 saat film izledim hiçbir kasma yok. Android'in ios dan çok daha iyi olduğu inkar edilemez bence :) Git telefonunu geri ver nerden aldıysan...
1500mhz olmasıdaha iyi olduğunu göstermez önemli olan nm değeri, nm küçük olursa hem daha iyi performans olur, az ısınır ve az elektrik harcar, yani galaxy s3 performans bakımından one x'den iyi. Fakat ikisine de cm10 yüklendiği zaman one x birazcık daha hızlı hissettiriyor. One x batarya...
Ben ekran konusunda çok takıntılı birisiyim, inanın o pikselleri çok rahat görebiliyorum uzaktan bile buda ben rahatsız ediyor, yani ekranı çok kaliteli değil. Kayıt boyutundan kasıt resimin boyutu ise çok normal, çok kaliteli resim çekiyor, video ise mp4 e çevirerek düzeltilebilir
Arkadaşımın One X'i vardı, rgb piksel dizilimli ips ekranı internette gezinirken, resimlere bakerken insanın ağzını açık bıraktırıyor. S3'ün onun yanında kötü durması gerçekten sinir ediyor, ve one x üzerinde pikselleri görmek nerdeyse imkansız, fakat galaxy s3te yaklaşırsanız görebiliyorsunuz :)
Sen büyük ihtimal 2133mhz tek modül 8gb ram fiyatına bakmışsındır, onlar uçuk oluyor. Alman gereken ram 4x2 1600 mhz. Fakat ekran kartın o işlemciye çok düşül gelmiş, ki o işlemciyi asla önermem. Bu arada kasa seçmemişsin, kasan var mı ?
Kasa: Dark Optimus 550W High Power Güç Kaynaklı, USB...
Yüksüz ısın biraz fazla gibi geldi ama yaz ayındayız, odanda klima vb soğutucu yoksa normal o ısı. Ben bunu öneririm http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=4982 .
Aynısı 12 tl fazla paraya vatanda da var.
Metin 2 denen 0-grafik oyuna bağımlı olduysan daha bir şey demiyorum :) İyi grafikli oyunlardan uzak dur, metin 2 ye bağımlı olduysan wow, guild wars, runes of magic gibi oyunlar hayatını altüst eder.
Peki çok istiyorsanız alın. Ama 4g olması sizce çok gerekli mi ? Türkiyede alabileceğiniz en yüksek mobil hız 15 mbit herhalde, ben öyle test ettim. 4G almayarak 64gb alabilirsiniz, ve 32 yetmeyebilir çünkü iosda da androidde de çok güzel uygulamalar var.
Çok film ve dizi izliyorsanız ipadin...
Htc One X, aosp veya aokp bir custom rom ile çok güzel bir kullanıma sahip oluyor, ekranı çok kaliteli görünüyor. Bence s3 ün pentile ekranına fark atar. Fakat s3 batarya, micro sd vb artılara sahip. Arayüz olarak samsungun arayüzü berbat, htc de kullandım ve sense yi pek sevmedim. Bende s3 var...
Ios 6 nın 4. betası çıktı en son ve siri var the yeni ipadde. Bu arada Türkçeyi biraz daha özenli kullanırsan sevinirim, örneğin diil değil de değil yazabilirsin. Bu da beta 4 http://m.youtube.com/watch?v=hHG5Ptcf2ic
Tablet konusuna gelince bence tegra 3lü Asus transformer pad infinity TF700T...
Yüzüklerin efendisinin devam filmi çekilemez senaryoyu kafalarından uydurmaları gerekir ki öyle bir şey yapmaya çalışırlarsa seriyi berbat ederler. The Hobbit geliyor bu çok güzel fakat silmarillion'ın çekilmesini de isterdim.
Benim bildiğime göre sistem yedeği almanın üç yolu var. Gmail.com adresine alabilirsin, telefonun rootlu ise titanium backup(root) üzerinden alabilirsin veya cwm yüklü ise cwm üzerinden backup & restoreye girip backup seçeneğine tıklayıp yedek alabilirsin, ama en son yedek işletim sistemi dahil...
Düzeltebildin mi ? Kusura bakma ben bir süre foruma giremedim. Rahat ol telefonunu düzeltmek çok basit, odin üzerinden firmware yüklemelisin. İnternetten firmware dosyalarını indiriceksin, download moda alıcaksın ve odin multi downloader üzerinden yükliceksin. Ama yükleme şekli lordarcual'ın...
Ben galaxy s3 için stable cm9 denedim, pek memnun kalmadım. Hız olarak çok iyi tabi de, batarya süresi biraz kısaydı, tabi performans istiyorsan yüklemelisin.
videolu anlatım : http://www.youtube.com/watch?v=TEsBwtqY2xE
Bu videoya göre yapabilirsin. İnternetten odin ve telefonun herhangi bir versiyonunun tar uzantılı halini indirmen lazım.
Merak etme yeterli bilgim var. iOS oyunlarının nasıl yapıldığını yapılırken hangi progrmalar kullanıldığını çok iyi biliyorum. iPad üzerindeki bir oyunu aynı grafikler ile macbook air için kodlasan ve oynasan ekran kartı %30 zorlanmaz.
Retina teknoloji değildir, istediğin kişiye sor :)
3550k yok 3550 var.
Burda seçim sistemi ayırıcağın para miktarına bakar, ama ne kadar para vericek olursan ol, fx-8150 ve i5-3550 önermem. Sistemin 2000 ve üzeri ise i5 3570k 1900tl ve aşağısı ise fx-8120 veya fx 6100 öneririm.
Ne için istiyorsun ? Eğer cs gibi oyunlarda ban kaldırmak içinse bat dosyası hazırlayabilirsin, ip sıfırlama gibi bir şey hazırlarsın. Ben hazırladım al linki bu dosyaya bir kez tıklaman yeterli, sonra o işlemleri yapmaya başlıyacak.
http://www.upload.gen.tr/d.php/www/zhqj6p7c/a.bat.html
Bu...
iPad üzerinde düşük kalitede oyun oynamak var, macbook air alıp hem bilgisayar kazanmak hemde modern warfare 3 oynayabilmek, seçim senin.
Ama müzik internet vb için kullanıcakmışsın, dokunmatik ile internette gezinmek zevkli oluyor. Ama ipad üzerinden dizi-film izlemek rezalet. 4:3 ekranına...
BLFB olanı 4 gün kullandım, çok akıcıydı hiçbir sorun yoktu. Dediğim gibi s3 üzerinde yaşadığım tek sorun yanlışlıkla geri tuşuna basmamdı oda alışınca düzeldi. Alıcaksanız gönül rahatlığı ile alın, hiç bir kullanım problemi yok, ama maalesef htc one x kadar kaliteli hissettirmiyor, ve htc one x...
İki gün videoyu havam olsun diye değil, insanlar yararlansın diye yükledim. Hava atıcak olan birisi gelir uzmanım yazar, gerçekten yardım etmek isteyen birisi yardım ederiz yazar, ustayım yardım ederim yazmak.
BlackShopAre
Sana göre üstat olabilir çok iyi bilebilir, ve bencede çok iyi biliyor...
Bekleyebileceksen one x+ al, note 2 den daha iyi olucak gibi. Hemen almak istiyorsan al, telefonda yaşadığım tek sorun arada yan tutup yazı yazarken geri tuşuna basıyorum, ama telefondan bayaaaa yazı yazdım sadece 5 kere bastım, alışıyosun zaten sonradan.
Lordalcrual o kadar anlattı odin ile güncelleme yüklemeyi. Bakın google a galaxy s2 firmware yazıcaksın 4.0.3 türkiye sürümünü bulup indiriceksin, odin ile yükliyeceksin.
@aykutsenatli
xda diye bir site var. Bu dünyadaki en iyi android sitesi diyebiliriz. Burdaki geliştiriciler s3 çıkana kadar hep one x'e ağırlık veriyorlardı. S3 çıktı, benchmarklarda one x i geçti, artık hepsi s3 e ağırlık veriyor.
yigot
one x sadece 3d yönünden kazanıyor fakat 2d, işlemci...
@rtsbora bir konuda baya detaylı olarak anlatmıştı, fx lerin daha güçsüz olduğunu fakat fx-4100 'ün nm(nanometre) si phenoma göre az olduğu için daha iyi overclock yapılabileceğini, daha az güç tükettiğini ve çok daha iyi bir soğutucu ile geldiğini söylemişti.
Ben şahsen iyi bir işlemci...
Öyle yapmamın nedeni ppi kazanmak. Ben ekrani tam kaplayan video çeksemde, böyle çeksemde telefon hep aynı miktarda görünücek.
Böyle yaptığım zaman 3 kada kadar kalite artıyor, pikseller daha küçük alana sıkıştrıldığı için hem telefonun görünen yüzeyi etkilenmiyor, hem de daha net oluyor. Diğer...
:D İngilizcem gelişiyor böyle daha çok yararı var. Zaten yeni formatlamıştım türkçe yüklemeye gerek duymadım.
Zaten windows'un arayüzünde pek vakit geçirmiyorum hatta windowsu çok az kullanıyorum öyle diyim :D
Sadece oyun için.
Bu zamadan sonra o kadar para verip 1366x768 almak saçma olur. Kaç paraya alıcaksın oda önemli. Bunlar 1400-1900 tl arası bildiğim kadarıyla. O fiyata çok daha iyi şeyler alabilirsin.
http://www.youtube.com/watch?v=vu2soVXgJ60&feature=plcp
Mai Nai
Süper Mod'um zahmet olmazsa bu video ile konudakini değiştirebilirmisin, yazıların göründüğü daha iyi bir video hazırladım 720p
Herkese merhaba.
Youtube'a 12 dakikalık bir video yüklüyorum, youtube 2 kere okuyup 24 dakika yapıyor. Nasıl düzeltebilir ? En son mp4 dü video, şimdi avi yapıp deniyorum.
Herkese merhaba.
Arkadaşım kendine yeni telefon almayı düşünüyor. Bütçe 300tl. Akıllı telefona ihtiyacı yok ipod touch kullanıyor. Çook uzun süre şarjı dayanıcak bir telefon arıyor.
Bu fiyata en iyi şarj süresi hangi telde var ?
Yok bu akşam çekicem babamın telefonu ile. Ya annemden kamerasını istedim verdi şimdi, ya kamera d3000 1300 tl lik kamera. Ama adamlar video çekme özelliği koymamış, bunda mantıklı bi olay varsa birisi açıklasın.
Evet o konuda çok haklısınız, ne söylediğim duyuluyor ama yaptığım görülmüyor :)
Onun en büyük nedenlerinden biriside bir elimle çekerken bir elimde ayarları yapıyordum, kamera her saniye odaklanmaya çalışıyordu, tabi titterttiğim için çok kötü oldu. Eğer videoda gereksiz hareket/konuşmam...
Aslında bu kadar kötü değildi 640x480 ile çekmiştim, boyut upload etmeye uzun sürünce kaliteyi düşürüp koydum.
Arkadaşımla lan partisi yapıcaz 3 gün boyunca. 1080p çekip gece uploada bırakıcaz. En kötü ihtimal 720 olur :)
20 liralık oyun kolu çalışırmı bilemeyiz. Almayı düşündüğün gamepad'in modelini söylersen alıp deneyebilirim. Çalışmazsa zaten bilgisayara almayı düşünüyodum, denemişde olurum.
Arkadaşlar hızlı yükleyebilmek için şimdi düşük kaliteli yükledim. 3 gün sonra arkadaşım bize gelicek, 1080p ve kameranın sabit durduğuu bir video çekicem söz. Videodaki hatalarımı söylerseniz diğer videoda düzeltmeye çalışırım.
http://www.youtube.com/watch?v=xaBPf2A7iec&feature=youtu.be...
Ama belirtiyim, eski bir kamera ile çektiğim için çözünürlük 640x480 ve mov formatı. mp4 yapıp yükliycem youtube üzerindne.
2-3 gün sonra arkadaşımla daha iyi bir şekilde 1280x720 koyucaz :)
Az sonra video yükliycem. Onunla çok daha basit oldu. Aslında yöntemi daha kısa ama, en iyisi uzun kurmak, en hızlı ve en aktif böyle kullanılıyor. Teşekkür ederim :)
Custom Rom Nedir ?
Custom rom, android geliştiricilerinin firmwareler üzerinde oynayarak, elde ettikleri bir dosyadır.
Custom Rom Neden Yüklenir ?
Custom rom, düşük performanslı telefonları hiç takılma olmadan kullanılabilir hale getirmek, ve çok yüksek donanımlı telefonları berbat...
Dostum zor birşey değilki. Odin ile yükleme yapmanın en uzun süren kısmı internetten kocaman romu indirmesi. 10 dakika sürmüyor :)
Bu arada bu odinden güncelleme değil, odinden firmware(stock rom) yükleme. İkisi farklı şeyler karıştırmayalım. Öyle boyutlarda güncelleme olmaz.
Bu arada sizde...
Taşıma kolaylığı vb evet. Fakat en iyi bass, ses kalitesi, rahatlık ve performans kafa bantlı kulaklıktan alınır.
trkyzc Konunu böldüm bu arada =)
O fiyata alıcağın en iyi kulaklık http://www.elmasepeti.com/Sennheiser-HD-201-Kulaklik_914.html#0
Kıyaslanmasının en büyük nedeni 1280x720 ekranı olması. Hayatımıza yüksek çözünürlükler girmişken s2 nin ekranı güçsüz kalıyor.
Bu arada işlemciler birbirine çok yakındır. 3d performanslarıda öyle. Nexus 2d ve ram performansı üzerinden kaybeder. Öyle ahım şahım donanım farkı yok. Ve unutmamak...
Böyle sitelerden telefon kıyaslamak pek mantığa uygun değil :)
Galaxy Nexus şuan one x ve s3 ile kıyaslanıyor internette, xda vb yerlerde. S2 ile kıyaslanamaz bence şuanda. S2 alırsan pişmaz olmazsın ama nexus şuanda çok daha iyi telefon :)
Ellerine sağlık ama 5 saat biraz uzun gibi :D
Bu arada wipe data factory reset yapıldığı zaman telefon fabrika ayarlarına döner benim bildiğime göre :/
Nexus da her oyunu açarsın. Nexus çok daha yüksek çözünürlüğe sahip. Google'ın kendi telefonu, hiç bir zaman ah niye aldım dedirtmez. Ama s2 alırsanız inanın bana deliye döndüğünüz anlar olur. Telefon alırken bilgisayar mantığı ile düşünmeyin, benchmark dan çok telefonun gözle görülen...
Sony Xperia Sola, bu fiyata alıcağın en iyi telefondur.
Siyah : http://www.vatanbilgisayar.com/Cep%20Telefonu/sony-sony_xperia_sola_bl-xperia-sola-cep-telefonu%28siyah%29/productdetails.aspx?I_ID=61471
Beyaz ...
Bilgisayara zarar vermez, ama ekran kartını tam güç kullanamazsın, işlemcin darboğaz yapar. Ve sistem görünüşe göre eski, o ramlerde ddr2 dir. 6gb ddr2 ramler 240 lira ediyor :D
Bence bilgisayarı tamamen yenilesen daha iyi olabilir, eğer yenilemek istemezsen HD5770 + 450-500 wat güç kaynağı...
Samsung'un hiç bir zaman toucwiz den vazgeçiceğini sanmıyorum :D Android xxx.xxx çıkarsa ondada touchwizz olur :D Overclock değilde downclock inanılmaz arttırıyor bataryayı. Evet bu arada flash player ile film-dizi izlemek öldürür telefonu, ben genelde telefona torrent den indirip izliyorum.
An önceki testi yaparken şarj tam %100 değilmiş. Gene aynı özellikler, 200mhz ve "TAM" parlaklık 20dakikalık 720p diziyi bitirdim, %100 den 99 a düştü. Bide millet gelmiş, şarjdan çıkarınca direk 99 a düştü diyorlar :) Forumda s3 ü olmadığı halde, elimde s3 var diyip telefonu kötüleyen bir sürü...
Stock romdan daha hızlı ve stabil çalışıyor. Ama çok fena şarj yiyo. Valla ben bundan sonra britanya orjinal romunu kullanıcam. Türkiyede çok az güncelleme oluyor, bu britanyalılar en son 27.07.2012 de almış güncelleme :D İlk jelly bean'ıda bunlar alır :D
Bence en iyi özelliği devasa pil ömrü.
Denemek için cm10 dan, britanya için 4.0.4 stock roma geçtim. Rootladım, 1-2 program kurdum. Film-dizilerimi yükledim, parlaklığı en düşüğe aldım, güç tasarrufunda cpu kullanımı azalt dışındakileri aktif ettim, işlemciyi 200mhz e getirdim. 20 dakikalık 720p...
yesilcin.com/i9100-galaxys2-i9100xwlpt-404-ingiltereirlanda-resmi-kies-surumu-31072012-t9802.0.html Bunu denediniz mi ? Türkiye 4.0.3 ünden çok daha başarılı.
Bu arada yabancı romlar Türkiye romlarına göre daha başarılı ve güncel olur. Stabilliği ölçmek en az 3 ay sürer. Siz kararlılıktan...
O fiyat farkına satın alsın bi zahmet :P
Ama 2. el alınca kullanan kişinin temiz kullanıp kullanamadığını bilemezsin.
Galaxy ace 2 optimus black den iyidir bu arada. Benchmarklarda önde.
Bazı telefonlara gelemiyor, ve zaten türkiye romlarına güncellemeler hep sorunlu. Sana önerim 27.07.2012 tarihli britanya güncellemesini odin ile yüklemen. Biraz araştırma yap 10 dakikada örenirsin nasıl yapılacağını.
Bende benzer bir sorunla karşılaşmıştım, ama bende harfleri sağ shift ile büyültemiyordum, ve bazı rakamları yazamıyordum. Sorunum şuydu, klavyenin en üstündeki multimedya tuşlarından ses açma tuşu olduğu yere sıkışmıştı, diğer tuşların çalışmasını etkiliyordu. Farketmem baya uzun sürdü. Belki...
Espiri mi yaptınız, yoksa yaşım küçük olduğundan ben mi anlamadım?
Bende temizlik hastalığı var, elektronik cihaz kullanırken ellerim hep temiz olsun isterim, bu yüzden elimi günde 20 kez sabunlarım. Elim kuruluktan kanamaya başladı. Annem kocaman kutulu bir krem verdi, elime nasıl sürüceğimi...
Ne kadar içim rahatladı anlatamam. Normalde garantiye pek ihtiyacım olmaz, çok düzenli kullanırım mobil cihazları ama, telefonun üstüne krem döküldü biraz içine gitti, bir şey olacak diye kafayı yiyordum :D
Merhaba.
Bir-İki hafta önce galaxy s3 almıştım. İçindeki samsung garantisini pek incelemeden masamın çekmecesine koydum. Bu gün bir bakıyım dedim. Garanti belgesinde belgenin veriliş tarihi 22.04.2009, belge geçerlilik tarihi 31.03.2013 yazıyor.
Herkes de mi böyle, yoksa sorun bende mi ?
Niye kimseye danışmadan 4850 aldın ki ? Taa ne zamanın ekran kartı o.
Battlefield 3 de çok performans bekleme bence. 1920x1080 low-medium oynarsın zorlasan.
Dostum inan bana senin telefonun bozuk, kullandığım en stabil telefon, tabi senin stabilliğin anlamını bilip bilmediğinden şüpheliyim. Bu arada bende de ipad 2 var, Garage Band oynarken tuşu kilidini kapatıp açıyorum, 5-6 saniye sesler bozuk çıkıyor.
Rom, root vb uğraşmam, güncelleme beklemek istemem, aldığım gibi en iyi performansım olsun istiyorsan nexus.
Ama root, rom vb uğraşmak istersen, sony xperia s alıp cyanogenmod 10 yüklemeni öneririm.
Bana sorarsan android uyguluma yönünden daha rahat. Tamam, ios basit oyunlar yönünden uygulama avantajı sağlıyor, ama torrent ve flash avantajı var androidin elinde. Ne için kullanılacağıda önemli. Bilgisayar kadar çok yönlü olsun istiyorsanız ios çok gereksiz bi işletim sistemi. Tamam JailBreak...
Bende ondan bahsediyorum. 120mbit internet mantıken 15mb ile indirir. 100mbit 12.5mbyte ile indirir. Arkadaşların aldığı hızda 12.3- 11-5.
1mbit internet 125kb/s ile indirir.
Arkadaşlar 99.5 mbit hız alıyorlar ilk indirmede, ama dikkatsizlikten 120 yazmışlar.
4 antivirüs ün yarar dan çok zararı olur. Sil hepsini eset + comodo yükle.
En az yanlış alarmı mes ve eset yapıyor. Ben eset ve comodo kullanıyorum. Arada da ccleaner + asc ile temizlik yapıyorum.
Bu arada bişey sorucam cyanogenmod ile ilgili, nasıl overclock yapabilirim ? Performans seçeneğine girdiğim zaman sadece performans modu değiştirilebiliyor. OC yapamıyorum.
SamsungGalaxyS3 Abi ismini öğresen olur mu ? Size galaxys3 ismiyle hitap etmek garip oluyor :)
Abi bu arada cyanogenmod 9 u yükledim, tek kelime ile kusursuz, kurtuldum toucwizz den, bildiğin akıyo telefon.
Yükte 70 te ise asla ısıdan kendini kapatmaz. Mustafa mavi ekran mı alıyorsun, yoksa düz mü kapanıyor ? Eğer kapanırken kasadan hafif bi ses gelip anında kapanıyorsa güç kaynağından dolayı olabilir.
Janmark abi 7870 almak yerine 670 koymak daha iyi olmaz mı ?
Ve monitör 3000 tl için düşük geldi bana.
Bence i5-3570k + gtx 670 + ips monitör daha iyi olabilir, ram 16 yerine 8 de olabilir.
Kardeşim ya ben konu açarken mesela foruma giriyorum :D konuyu bir kere açsanda olurdu ama yanlışlıkla açtin galiba. Bilgisayar açılırken f1 f2 del 3 ünede bas artık hangisiyse ondan bios açılır, advenced optionsa gel first boot deviceyi cd dvd olarak seç atarsın formatı.
Galaxy Nexus, s2 den daha büyük, daha yüksek çözürlüğe sahip. Ve hep ilk güncellemeyi alır. Sadece gpu kısmında s2 den kötü. İnternet, film, müzik ağırlıklı alıyorsan nexus al, ama çok oyun oynarım dersen s2.
Konunuzu okumuştum, ben ön tarafıda kapıyacak birşey istemiyorum, ben telefonu elime aldığım zaman en az 3 saat kullanıyorum, ve flip cover kenarları korumuyor galiba. Bana arka kapak gibi birşey lazım.
Bende bir buçuk yıl ios kullandım, jailbreak root dan daha basit. İnstallous diye bir program yüklüyorsunuz, onun üzerinden programları indirebiliyorsunuz.
Ama asla umutmayın ios kapalı ve. sıkıcı işletim sistemi. Şuan android kullanıyorum ve asla iosa geri dönmem.
Merhaba arkadaşlar, s3'e kap almaya karar verdim, sadece arkasını ve kenarlarını koruyacak bir şey alıcam. Biraz araştırdım, ultra elastik tpu kılıf almaya karar verdim, aranızda bu kabı deneyen oldu mu?.
Ve daha iyi kılıf önerebilecek var mı?
http://pcdepo.com/msi-ge60-0nc-065xtr-notebook-urun7933.html
Çok iyi bir ekran kartı var, hiçbir oyunda sıkıntı yaratmaz, işlemcisi çift çekirdek i5 ve 6gb ram :)
Galaxy nexus'un oyunlarda s2 kadar başarılı olamama nedeni yüksek çözürlüğü. Nexus alırsan root, custom rom, vb şeylerle uğrasmana gerek bile olmaz. Nexus diyorum.
2 yıl xl-747h kullandım, çok memnun kaldım. Ağırlığı olsun, o fiyata o kadar yüksek dpi bulmak kolay değil. Bana sorarsanız x7 ler arasında en iyisi bu. Ben v-track olan farede kullandım, pek hoşuma gitmemişti, benim tavsiyem xl-747h almanız.
http://www.a4tech.com/V-Track/zg1.aspx burdan da...
Eğer daha almadıysan, fx-4100 ve 200 tl lik bir anakart almak yerine, x4 965BE Sunbean Core-Contact Freezer ve 150tl lik anakart alıp daha fazla performans elde edebilirsin, ama daha çok fatura keser 965 BE.
Hangi düşünceyle bakarsanız onu görürsünüz. Koyduğunuz başlık : "etrafta bir sürü güzel kokulu yemek var, bunlar gözüme batarken nasıl oruç tutucam!" gibi bir şeye benziyor. Ben oruç tutarken reklamda gördüğüm hamburgeri aklımdan atabiliyorum, veya birisi su ikram ettiğinde teşekkür ederim...
Tabi emin olamadan söylüyorum, kasa modeli 7970 1000tl bu da o fiyatlarda olur gibi. Ben vaktinde çook araştırdım, bilgisayarımda uyumluydu, ama maalesef bulamadım. Ama servis değiştirir gibime geliyor, tabi çook paraya.
Satılsa baya yüksek olur, ve zaten mobil ekran kartını ayrı olarak bulmak çok zor oluyor. Bende vaktinde laptobu yükseltmeyi düşündüm 6970m'e, ama hiç bir yerde bulamadım kasaya geçtim. Türkiyede 800tlden az olmaz gibime geliyor.
Tabletler çıktıktan sonra o kadar para vermek bana pek mantıklı gelmiyor. Rahatlığı kasa ile kıyaslanamaz, kasalar çok daha rahat ve tabletler çok daha kullanışlı. Son kullacı cihazı için oldukça pahalı.
How i met your mother : Anlatılmaz, izlenir :) En efsane dizilerden biridir. Ömür boyu hatırlanıcak karakterler var dizide.
The Big Bang Theory : Buda çok komik bir dizi. Sosyal hayattan kopmuş, hayatları fizik, bilgisayar ve star trek olmuş 4 kişinin üzerine kurulu ve tabi komşuları sarı saçlı...
Bende baya araştırdım, bulamadım öyle birşey. Arkadaşlarınız bi hoparlör kullanarak sizi kandırmış herhalde :)
Bu arada galiba mono ses özelliğini açınca biraz daha çok ses çıkıyor, o olabilirmi acaba ?
Dostum o konuda benimde kafam biraz karışık, babama sorduğumda hiç birine giremezsen düz liseye yazarlar seni dedi. Bu konuyla ilgili bilgi alabilirsen banada söyle :)
Bende herkes gibi nexus önericem. Güncellemeleri ilk alması ayrı avantaj. Sense, Toucwiz gibi arayüz kullanmaması telefonu daha da hızlandırıyor, ram kullanımı azaltıyor. Google'ın gözde telefonu olması da çok önemli bir etken. Yüz tanıma olayıda güzel görünüyor. Ben nexus alıcaktım, biraz daha...
Aferin sana, kapak laf yazdın gözde kırptın, tam popüler bir gençsin şimdi.
Bu arada bilgi olsun, dünyanın en hızlı bilgisayarını kağıda dökmek basit bir iş, zor olanı en iyi fiyat/performans sistemini hazırlamak :)
Spot ürü garantisiz demek galiba. Telefonum spot değil. Siteyi masaüstü görünüm yapınca düzeldi. Mobil versiyonu quick player ile çalışıyor büyük ihtimal ondan sorun oluyordu.
Merhabalar.
Telefon olarak galaxy s3 kullanıyorum. Her sitede sorunsuz kullanıyorum telefonu fakat yabancidiziizle.com da video açınca ekran giri oluyor. S3 kullananlar denerlerse sevinirim.
Androidin keni browseri ve chrome denedim, aynı sonuç.
Sırf oyun için almıyorsanız galaxy nexusada bir bakın derim. 1280x720 çözünürlüğü var. Bol ppi değerine sahip ve google'ın gözde telefonu. Güncellemeleri ilk bu alır.
Ama gpu kısmında pek performanslı değil.
Yanılmıyorsam Computex fuarında msi böyle bir ürün tanıtmıştı. İçinde hd 7850 vardı, thunderbolt ile bağlanıyordu. Msi gerçek karta göre %10 performans düşüşü olduğunu belirtiyordu. En fazla 2 yıla üretime geçer herhalde.
Telefonumun hafızası ilk günden yetmemeye başladı. Bende Mikro SD almaya karar verdim.
http://www.hepsiburada.com/liste/team-32gb-micro-sd-class4-flash-kart-2-adaptor-minisdsd-tmmsd32gc4/productDetails.aspx?productId=ft130195&categoryId=1100011&SKU=FT130195...
Herkese merhaba. Bu gün 16gb Galaxy S3 aldım. Telefon çok kaliteli, ve çok hafif hissettiriyor.
Ama bu fiziksel menü tuşu bana çok hassas gibi geldi, sert basılınca kırılıcak gibi. Bu tuşun sağlamlığını test eden var mı ?
Ben firefox kullanıyorum hâlâ. Daha bırakmam gibi ama opera gerçekten çok kullanışlı ve hızlı bir tarayıcı. Firefox 14.1 sürümü ile flash sitelerde 2 kere çökme yaşadım, 13 kullanırken hiç çökme yaşamamıştım.
Her zaman ilk güncellemeyi alıcak. Yani bir yüksek versiyona ilk nexus 7 geçecek. 200+ ppi olması avantaj. 4 Çekirdekli 1.3 GHZ tegra 3 var. Performans konusunda hiçbir zaman sıkıntı yaratmaz. Ucuz olması.
Kötü yanları ise üst taraftaki kamera konumlandırılan yer çok uzun, tablet yüksek oranlı...
Arkadaşlar Galaxy Nexus telefon almaya karar verdim. Hepsiburada.com da telefon 1350 tl den satılıyor.
Sanalreyonum.com - AlalımBakalım - CepPaket - AndroidTelefonları - Bedavacım.com - BirNumaram
Bu siteler hep 1100-1200 arası satıyor. Güvenebilir miyim bu sitelere ?
Nexusu da 900 tl ye bulabiliyorsun öyle.
4 Çekirdek olayı çok saçma, 4 çekirdek kullanan program var mı sizce android platformunda ? Belki nova 3 vb oyunlar zorlar ama, zaten oyun gibi hevesim yok telefonda çok fazla.
Daha karar veremedim. Alıcı çıksın da öyle karar vericem :D 64 gb 3G ipad 2 var :D Ama 3g aktif değil yurtdışından hediye gelmişti.
goodtornado
Ya sanalreyonum.com da 1100 tlyede var ama oraya güvenebilir miyim ?
Laflarını mantıklı seçerseniz sevinirim. Konuyu açan adam kişi arkadaşım olur. Gerçekten telefon almak istiyor. Annesinin s2 si vardı. Ama s2 yi aldıkları gibi kullandılar. O yüzden pek memnun kalmadı. O yüzden aklında sorular var. Önceden 4S kullanıyodu kendisi bu arada.
4S dış tabakası sert...
Haklısınız. Jelly Bean'lı nexus bazı konularda ics li s3 den hızlı. Kim bilir s3 ne kadar hızlı oluca. İnternetten almaya karar verdim, taksitle alıcam.
http://www.hepsiburada.com/liste/samsung-galaxy-nexus-/productDetails.aspx?productId=telcepsamnexus&categoryId=371946 Burdan 12 taksitle...
http://www.youtube.com/watch?v=Urph8K8RIPg
Buradan benchmark puanlarına ulaşabilirsin. İşlemciye bakarsak s3 daha önde. Ama grafik yönünde one x daha iyi. Ram puanları neredeyse eşit, s3 çok az önde.
One X'in bataryası 1800 mah Galaxy S3 ise 2100 mah. Çok büyük bir fark yok. Ama sense...
davut sizde mi telefon almayı düşünüyorsunuz ? Alıcaksanız nexus alın derim. 2 tane jelly bean videosu izledim, ics s3 den hızlı çalışıyor. Tam istediğim gibi telefon olmuş.
Oyunda işlemci hızınız 3ghz ustundeyse daha çok arttırmak pek fps arttırmaz. İşlemci testlerinde farkı rahatlıkla görebilirsiniz. Günlük kullanımada bir etkisi olmaz 3.4 den 4.0 a atlamanın.
Gpu kısmı beni pek etkilemiyor, oyunları kasadan oynuyorum. Bahsettiğim gibi benim işime yaran kısmı büyük ekranı ve yüksek çözürlüğü. Nexus alıcam karar verdim. Yorum yapan herkese çok teşekkürler.
Hepinize merhaba. Elimde bulunan tableti satıp telefon almaya karar verdim. Aklimdaki telefonlar sensation xl - galaxy s2 - galaxy nexus. Sizce hangisini almalıyım ? Galaxy nexusun 1280x720 ekrani beni kendine çekmiyor değil hani :D Telefonu internet-dizi-film-çok fazla olmasada oyun için...
1000 tlye tek monitör orta derecede bişeyler alırsın.
Kasa: Dark Optimus 550W High Power Güç Kaynaklı, USB 3.0 Portlu, 33cm VGA Uyumlu, 12cm Mavi Led Fanlı Mid Tower Performans Kasası - 82,95$ - 153,13 TL (KDV Bizden!)
Güç Kaynağı:
İşlemci: AMD Athlon II X3 460 AM3 1.5MB 3.4GHz Üç Çekirdekli...
Malwarebytes - Anti Malware ve Eset - Smart Security 5 mükkemmel ikili.
Eset'i ayarlarsan direk siler.
Şuana kadar eset çok fazla virüs uyarısı yapmadı. Esetin mp3 sildiğine hiç şahit olmadım 2 yıldır kullanıyorum.
Kasa: Dark Optimus 550W High Power Güç Kaynaklı, USB 3.0 Portlu, 33cm VGA Uyumlu, 12cm Mavi Led Fanlı Mid Tower Performans Kasası - 82,95$ - 151,47 TL (KDV Bizden!)
Güç Kaynağı:
İşlemci: AMD Phenom II X4 965 Black Edition AM3 8MB 3.4GHz Dört Çekirdekli İşlemci - 126,88$ - 231,68 TL (KDV...
Ekran kartının modelini öğrenirsek daha iyi olur. Oyun için hiç ama hiç i7'ye gerek yok. Zaten en iyi amd işlemci i5-3570k ile karşılaşamıyor.
270 tl = http://www.teknobiyotik.com/donanim/islemci-cpu/amd-fx-4100-bulldozer-am3-8mb-3-6ghz-dort-cekirdekli-islemci.html
320 tl =...
http://www.teknobiyotik.com/donanim/ssd/team-xtreem-s3-120gb-550-500mb-sn-sandforce-kontrolculu-2-5-sata3-ssd.html
Alabilirsin bunu veya bunu http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=4245
Cengaver51'in önerdiği mdr-xd100 kulaklık çok rahat. Alırsan pişman olmazsın. Hd 201 alıcaktım indirimle, almadım şimdi mdr-xd100 almak var aklımda. Bu kulaklığı 1 yıl kullandım kuzenim üstüne basana kadar :)
burns206 alabilirim :)
dgncn Torrent ile yüklüyorum filmleri, genelde en beğenilen videoları indiriyorum.
SnaCk Filmler mkv ve mp4.
engerex Sürücüler güncel. Monitör eco da değil. Dosyalar hızlı bir diskte. Bağlantılar sağlam dediğiniz playerde denedim, sorun çözülmedi.
Birtek bu forumda takılmıyorum, takip ettiğim birsürü yabancı forum var. Ekran kırılmasına birşey demiyorum, o biraz şanssız olay. Bana garip gelen farklı insanlardan günde 2 sorun gelmesi.
Hep aynı yerde değilki. 1080p ve 720 bluray rip filmler her an böyle.
i5-3570k
hd 7850
msi z77a-g45
seagate 1tb barracuda
corsair 2x4 ram
s24a350h monitör
Kadıköyrap anla sen beni :) Aklıma daha uygun bi resim gelmedi. "Pikseller sapıttı !" olurmu sizce ?
Yok 3mbit hızı tam kullanıyorum. 350-380kbs ile indiriyorum ama oda bana yetmiyor. 15gb 1080p film indirmesi çok uzun sürüyor. yify filmleri izlemekten sıkıldım. Hep 8mbit olsa inanın 1tb yi aşarım. 3mbit ile bi taraftan oyun oynayıp diğer taraftan indirme yapamıyorum.
@davut Oturduğum...
Dsl ile ilgili konu yoktu bende buraya açıyım dedim. Sorunum şu, ttnet 8mbit e kadar olan paketi kullanıyorum. Hızlar 3mbit e çıktı ama 3mbit ile indirme yapılmıyor. Bende akn olmayan bir pakete geçmeye karar verdim.
Ttnet'in sunduğu 8mbit akn olmayan paketin fiyatı 115 tl. Türkcell SüperOnline...
Ben olsam Ultrabook tercih ederdim. Apple keşke yükseltseydi MacBook Air'ların çözünürlüğünü. Keşke ultrabook lar biraz ucuzlasada alıp ubuntu kursak :)
Yakınlaşınca görüntünün bulanıklaşması normal birşey. Bak şöyle anlatıyım.
Şimdi galaxy s3 kaç mp resim çekiyo 16:10 için bilmiyorum ama, diyelimki 1280x800 fotoğraf çekiyo. Ekranda 4.8 inç. Ama sen fotoğrafa yakınlaşma yaptıkça daha az piksel görmeye başlarsın. Diyelim sonuna kadar yakınlaştın...
Bu adil kullanım kotası çok sıktı. 3mbit olsa bile adam akıllı birşey gene indirilemiyor. Ben türkcell süperonline adil kullanımsız 8mbit paketine geçicem böyle giderse. Ttnetin elinde para bol, altyapısını genişletebilir. Avrupada uygulanan adil kullanımın en kötüsü belirli saatler arasında...
Justice League - Doom izledim. Ondan önce Batman Begins ve The Dark Knight izledim yeni film geliyo hafızaları tezeliyelim :) Ondan öncede Yüzüklerin Efendisi - İki Kuleyi izledim.
1400 tl bütçeye ssd ekliyemezsiniz. fx-4100 mü 965 be mi sorusunun cevabını bu konuda rts bora zaten size verdi. Lütfen artık alın sistemi. Hiç bir sorun yaşamazsınız rtsboranın önerdiğini alırsanız.
Tv önermem.
http://www.teknoseyir.com/9615/asus-proart-pa246q-ile-ips-monitorlere-yeni-bir-soluk/
veya
http://www.teknoseyir.com/57409/asus-proart-pa248q-ips-monitor-testte/
N56VZ ye rakip monsterler var. Ama onlarda kalın ve kaba. Asusun N serisini alıpta pişman olan görmedim. Gönül rahatlığı ile alabilirsiniz n56vz yi, her yönüyle süper laptop.
O arkadaşın 500tl işlemciler için konuşmuş acaba 250-300 amd ye rakip intel işlemcisi varmıymış. Amd oyun kartı değildir olayı diye birşey yok. Herhalde nvidianın physX özelliğine dayanarak söyledi. Ama öyle oyun pek yok piyasada. Ben hd 7850 kullanıyorum, inanılmaz derecede memnunum. 660ti olsa...
Bende mavi ekran hatası alıyordum. Almamın nedeni ise corsair ramini arkadaşlara artislik yapıyım diye 4-5 kere söktüm. En son takışımdada tam oturtamamışım. Günde 10-15 mavi ekran alıyordum. Ekran kartını çıkartıp başka bir kartla deniyecektim. Tam o sırada ramin oturmamış olduğunu fark ettim...
O kadar paranız varsa 6850 ve 460 size pek uygun değil bilgisayarınız bütün özelliklerini yazsanız güzel olur. O fiyata gtx 560 öneririm.
Özel soğutmasız ...
Phenom x4 ile iki ekran kartıda sorunsuz çalışır. gtx460 biraz eski model kart. 6850 çok iyi bir karttır.
Tabi fiyat sınırı söylersen daha çok yardım edebiliriz.
O zaman dual channel olarak çalışmaz.
@davut @rtsbora ikinizede çok teşekkür ederim. Hyper 212 Evo ve Sunbeam core- contact freezer'ın inceleme yazılarını okuyup karar vericem.
Hepinize iyi günler. Bilgisayarıma yeni bir işlemci soğutucu almayı düşünüyorum.
Klima açmadığım sürelerde işlemci boşta 45 dereceleri görüyor. Battlefield 3 oynarken 61 civarı oluyor. Odayı iyice soğutuncada (3-4 saat 18 derece klimi) boşta 30 yükte 53 oluyor. Ama ben donuyorum.
Ve işlemciyi...
Olsun ben genede deniyim dedim sizin gibi :)
Umarım arkadaş galaxy s3 alır. S3 şuanda açık bir şekilde en hızlı tarayıcı hızına sahip.
Tipide çok hoş. Yedek batarya olayından bahsetmiyorum bile :)
Androidde yüksek donanım isteyen oyunlar applede düşük kalitede oluyor. Örneğin shadowgun.
Htc one x almanı öneririm. iPhone'un ekranı çok küçuk, ne oyun oynanıyor ne de film izleniyor. iPhone 4 ümü anneme verdim. Telefonsuz takılıyorum. Htc one x oyunlarda grafik yönündedn iki telefondan da...
Daha almadıysanız kesinlikle ve kesinlikle asus transformer pad infinity tf700t öneririm. Super ips plus yeter.
İnternette bol bol test var, tf201(1280.800), the new ipad(2048.1536)'den çok daha kaliteli ekrana sahip. Resimler çok daha net asusta. 1920.1200 ekranlı transformer kim bilir nasıl...
Daha düzgün Türkçe kullanalım. Arkadaş zaten dalga geçmek için öyle yazmış.
Oyun oynamak için alıyorsan htc one x den şaşma derim. Nvidia destekli oyunlar olsun arayüzü olsun htc one x daha iyi telefon bence s3 den.
Htc one x'in şarjı yazılım sorunlarından dolayı çabuk bitiyor. Ama rom ile...
630m almak yerine 550m daha mantıklı olur :)
650m yeni 555m olarak geldi. Ve çok iyi kart. Diablo vb oyunlarını rahatça oynarsınız.
Asus şuanda laptop piyasasında lider. Ultrabook sizin ihtiyaçlarını karşılamaz. Intel hd grafiklerinin gelişmesi lazım.
n56vz en iyi tercih olacaktır.
2115tlye...
Bence işini bilen biliyor. Samsung laptop konusunda pek iddialı bir marka değildir.
Asus'un 1. olması normal. Hiç bir marka asus gibi f/p ürünü satmıyor. 1900tl'ye 1920x1080 satan firma çok azdır herhalde.
Apple'nin oyunu hem işletim sistemine hem de 2880x1800 retina ekranına bağlıyorum.
Ama...
8megabitpersecond 1megabytepersecond'a eşittir. Yani 8 bit 1byte a eşittir. İndirme hızınız epey yüksek, ben 850kbps ile indiriyorum.
Altyapı ile ilgili birşey değil bu byte ile biti karıştırmamak lazım.
Sayfada gezinme ise sayfanın boyutuna bağlıdır. 20-30 mb içerikli bir sayfaya girerseniz...
Herkeze iyi akşamlar. Hdmi ile ilgili sorunlarım var. Ekran kartım hd 7850 (msi r7850 twinn frozr).
Kasa haf 912 high power 600 watt.
Anakart msi z77ga 45.
Ekran kartını hdmi ile monitöre bağladım zaman 5-6(bazen daha kısa) arayla görüntü gidiyor. Oyun oynerken her dakika çizik oluşuyor...
http://www.vatanbilgisayar.com/Monit%C3%B6r/asus-ml239h-23-ml239h-genis-ekran-ips-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=55905
Bu monitör ips panel monitör, ve tepki süresi 5 ms. Tepki süresi 8 ms ile tamam sıfırlanmış birşey. 5ms ile 2ms in farkını kimse anlayamaz göz ile.
Ips ise panel...
Eğer battlefield gibi oyunlar oynamamiyacaksanız i7 ye ve ekran kartına yüklenmenize gerek yok. Bilgisayarın basit işlem hızı hafızasının hızına ve işletim sistemine bağlıdır. Eğer ips monitörünüzde ultra ayarda battlefield oynamak isterseniz black'in önerdiği sistem çok iyi.
Bir ara ubuntu...
TN panel monitörlerde çok büyük fark yaratıcağını sanmıyorum. 24 inç Samsung tn panel monitör kullanıyorum, çok büyük farklar yok. Komşudan vga alıp geliyim, resim çeker koyarım buraya.
150 tl fazla verip dvi kazanmak bana pek mantıklı gelmiyor. Ha eğer 300tl altı iyi bir vga monitör...
Valla vatana hiç belli olmuyor. Genel indirim değil. Ürüne özel indirim. O yüzden biraz daha durar gibi görünüyo ama kesin bişey söyleyemem :) Şimdi alabilirseniz alın, olmazsa yarın sabahtan arayıp ne zaman biter diye sorun. Hiç belli olmaz yarın sabahda bitirebilirler.
Farkındaysanız 10bin değil 7binlik sistem önerdim. 3770k iyi bir işlemcidir dalgaya alınıcak işlemci değil :) Gidipte 3930k önermeme gerek yok herhalde.
Ve herhalde telefondan giriyorsunuz. Eğer bilgisayardan giriyorsanız Türkçenize biraz daha özen gösterin,yazınızı anlamakta epey zorlandım.
Öncelikle isterseniz 20bin tl verin 10 yıl sonraki orta seviye bilgisayarla yarışamazsınız. Bu teknolojinin kuralıdır. Ama ben size sistmem hazırladım. Dünyanın en iyi monitörünü koydum(görüntü kalitesi). Ve istediğinizden daha ucuza geldi. İsterseniz 3 tane s27a950ds(3d) koyabilirsiniz.
Kasa...
dead311 sen son 2 mesaja pek kulak asma. Hd 6570 ile battlefield 3 yüksek çözünürlükte oynanmaz. Battlefield 3 bu, başka oyuna pek benzemez :).
150 tl ile alabileceğin en iyi ekran kartı HIS'in hd 6750 si.
http://www.teknobiyotik.com/his-ati-hd6750-fan-1gb-ddr5-128-bit-pci-ekspres-ekran-karti.html
Linuxu neden dahil etmediniz ki. Ubuntu gibi stabil bir işletim sistemi varken osx in yüzüne bakmam. Bu arada osx pahalı birşey değildir. Pahalı olan cihazın kendisidir ki, osx kurmak için mac gerekmez. Ve windows gitmez :)
3000tl ye Türkiye'de satıcakları mac eski model macbook pro olur 6750m li. Ki ondan bile şüpheliyim. Zaten pek sıcak oluyo oyun sırasında macbooklar. Hayal kırıklığı olur kısacası :)
i7 ye gerçekten ihtiyacın var mı? i5 3570k 690 ve benzeri kartlara dahi darboğaz yapmaz. Ben i5 al derim. Ve ben olsam oyun oynarken 21.5 ips yerine 24tn seçerdim tabi size kalmış birşey. Ve galiba rtsboranın 2. önerdiği sistemde kart referans model. Ben twin frozr öneririm. 1tb seagate...
Bende msi r7850 twin frozr var. Core clock 1050 deyken battlefield 3 ultra 1920*1080 40-70 fps arası alıyorum. (Multiplayer) Sıcaklık en fazla 66 oldu şimdiye kadar.
Cd romunuzun tepsisinde sorun var. Eskidikçe böyle sorunlar olur. Kabloyla alakası yok. Eğer birgün hiç açılmazsa cd romun üstündeki deliğe iğne ve benzeri herhangi birşey sokarsanız açabilirsiniz.
Eğer fare, klavye ve hoparlör kaliteli değilse, toplama alarak daha iyi birşeyker yapabilirdiniz. Ama sisteminiz iyi, battlefield 3 ü 1920x1080 medium da hiç donma yaşamadan oynarsınız, kart 6770 se high da oynarsınız.
Bilgisayarınızda 2 tane sata var. Harddisk alıp takabilirsiniz, ama elinizdeki satalar sata 1, sata 3 harddiski takabilmek için ayar biostan ayar yapmanız lazım.
Format atma değil, zaten windows hdd nizde kurulu, hdd nizi çıkartıp yenisini takınca bilgisayarda hiç birşey olmayacak. Windows cd sini takıp bilgisayarı başlattığınızda windows kurulucak.
Anakartınız p4m900-m7 veya p4m900-m4. Veya bu seriden herhangi biri, bu anakartlarda 2 tane sata var. Uyumlu olur, ama emin olmak için yarın cpu-z kullanmanızı bekleyelim.
Yarın gelmenize gerek yok. http://www.gezginler.net/indir/cpu-z.html 4mb lik küçük bir dosya. 2 dakikada kurarsınız. Sekmelerde de mainboard diye yer var. Ordan çok rahat bulabilirsiniz anakart modelinizi.
Googleden cpu-z diye aratın. cpu-z adlı programı indirin, sol üstte sekmelerde motherboard yada mainboard yazar. Ordan anakartınız modelini buraya yazın. Eğer sata varsa, gönül rahatlığı ile alabilirsiniz hdd yi.