Xiaomi Mi Note 2 Canavar Olacak

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan shiftdelete.net
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Reaksiyon puanı
10,327
8 gb ram ve 256 gb dahili depolama çok gereksiz ve abartılı... ama, 6 gb ram ve 64 gb dahili depolama çok ideal. donanım olağanüstü ama tasarım ve estetik noktasında da aynı başarıyı gösterirse alabiliriz. yalnız çift kamerayı hala çok gereksiz ve fuzuli gördüğümü belirtmeliyim. gereksiz gördüğüm bir başka özellik çift hat. kimin ihtiyacı varsa gidip ondan alsın kardeşim, bütün telefonlara bu özelliği koymalarına anlam veremiyorum bir türlü. her ne hikmetse bütün çin menşeli telefonların tamamı çift hatlı, istisnasız olarak... şükür ki samsung bu saçmalıklara bulaşmadı henüz. De, tercih hakkımız olabiliyor en azından.

tengribizmenemen

Profesör
Reaksiyon puanı
485
8 gb ram ve 256 gb dahili depolama çok gereksiz ve abartılı... ama, 6 gb ram ve 64 gb dahili depolama çok ideal. donanım olağanüstü ama tasarım ve estetik noktasında da aynı başarıyı gösterirse alabiliriz. yalnız çift kamerayı hala çok gereksiz ve fuzuli gördüğümü belirtmeliyim. gereksiz gördüğüm bir başka özellik çift hat. kimin ihtiyacı varsa gidip ondan alsın kardeşim, bütün telefonlara bu özelliği koymalarına anlam veremiyorum bir türlü. her ne hikmetse bütün çin menşeli telefonların tamamı çift hatlı, istisnasız olarak... şükür ki samsung bu saçmalıklara bulaşmadı henüz. De, tercih hakkımız olabiliyor en azından.
Sonra cepte nükleer santral taşıyoruz.Ayrı çift hatlı versiyon yapsınlar isteyen alsın işte farkını ödeyip.

tengribizmenemen

Profesör
Reaksiyon puanı
485
Sonra cepte nükleer santral taşıyoruz.Ayrı çift hatlı versiyon yapsınlar isteyen alsın işte farkını ödeyip.

kadirirdem

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
708
işte bu ya mi5 deneyimimden sonra xiaomi den şaşacağımı sanmıyorum...

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Güzel telefon. P9 eskiyince bunu alırım.

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,554
Gerçekten çok güzel olmuş suya da dayanıklı olursa alınır :D

Reaksiyon puanı
10,327
@Bloother, tasarımını en çok beğendiğim telefon ZTE, hani şu axon modelleri falan var ya, müthiş estetik geliyor bana. Ama bu markanın kalitesi hakkında çok bir bilgim yok. Forumlarda da bu marka hakkında doğru dürüst ne bir bilgi var ne yorum. Sen zannettiğim kadarıyla Çin menşeli telefonlar hakkında bayağı bir bilgin hatta bir sempatin var. Ne diyorsun abicim ZTE bir Xaomi kadar, yahut bir Huawei kadar kalite telefon üretebilir mi, daha doğrusu bu bahsettiğim modeller değer mi almağa?

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27

Hocam selamlar

Ram ve depolama konusunda haklısınız, önceden ''alt tarafı telefon bu'' dediğimiz cihazlar, artık telefon özelliği olan cihazlara dönüştü :D

Kamera tarafına gelirsek, çift kamera çok daha kaliteli fotoğraflar çekme imkanı sağlıyor. Derinlik, renk, daha hızlı odaklama vs gibi. Ben müthiş kareler çekme ihtiyacı duymuyorum, mevcut telefonumda 12 mp kamera fazlasıyla yetiyor. Devasa reklam panosu afişleri basmayacağız sonuçta :D

Ama bunları isteyen bekleyen insanlar da var. Beğendiğim bir telefonu 2 kamerası var diye almamazlık da etmem hani :D

Çift sim kart olayı ise, Çin'de tamamen ihtiyaçtan dolayı üretiliyor. Çinli firmalar genelde öncelikle kendi vatandaşlarını düşünerek hareket ediyorlar. Yeni çıkan bir telefonu ilk olarak kendi ülkelerinde piyasaya sürerler, fiyat olarak daha ucuzdur, yazılım desteğini ilk olarak kendi ülkelerine verirler gibi.

Ama aynı şeyleri gsm operatörleri konusunda söyleyemeyeceğim. Gsm firmalarının ortak hizmet veren baz istasyonları yok, bir operatör sim kartı her yerde çekmiyor, bu durumda diğer operatör sim kartı kullanılıyor. Bizdeki gibi bir ''çekmeme'' durumu değil. Örneğin İstanbul'da kullandığın hat, Antalya'da Bursa'da atıyorum Ankara'da Malatya'da çekmiyor gibi düşün hocam. Orada diğer operatör hattını kullanmak zorundasın. Mecburi gibi yani çift sim kart ve bu özellikteki telefonları kullanmak :D

Diğer taraftan benim çok ama çok işime yarıyor. Özel hattım ve şirket hattım aynı telefonda. Tabii ufak tefek negatif yanları da var. Tek hattı olanlar da kullanabiliyor bir zararı yok ki. Tek sim takıp tek hatlı olarak kullanıyorsunuz. 2. sim ile alakalı hi bir şey çıkmıyor karşınıza. Bir çok telefonda 2. sim yuvasına dilerseniz hafıza kartı da takabiliyorsunuz.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
@Bloother, tasarımını en çok beğendiğim telefon ZTE, hani şu axon modelleri falan var ya, müthiş estetik geliyor bana. Ama bu markanın kalitesi hakkında çok bir bilgim yok. Forumlarda da bu marka hakkında doğru dürüst ne bir bilgi var ne yorum. Sen zannettiğim kadarıyla Çin menşeli telefonlar hakkında bayağı bir bilgin hatta bir sempatin var. Ne diyorsun abicim ZTE bir Xaomi kadar, yahut bir Huawei kadar kalite telefon üretebilir mi, daha doğrusu bu bahsettiğim modeller değer mi almağa?
ZTE, telefon sektöründe yeni yetme değil açıkçası. Ayrıca modem sektöründe de eli olan bir marka. Kalite olarak ele alırsak, Huawei, Xiaomi gibi markalardan çok bir eksiği yoktur diye düşünüyorum. Sıralamaya koysak bu markaların hemen ardından gelebilir. Bir de işin nasip kısmet boyutu var hocam. Nasip olayında marka model farketmiyor, biliyorsunuz. :grinning: