Soru Hangisinde Yaşamak İstediniz ?

murat zorluu

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
890
Arkadaşlar Benim Kendi İnşaat Şirketim Var.
Devamlı Gelirim Var; Durumum da Çok İyi Sayılır.

Şimdi Kentsel Dönüşüm Kapsamında Bana Babamdan Miras Kalan Evlerin Üzerine Rezisdans Yapılıyor.Denize Çok Yakın Lebiderya Deniz Manzaralı Çok Lüks Bir Proje Yapılıyor.

Ben Bir Ailenin Tek Çocuğuyum; Yıllardır Babamlarla Altlı Üstlü Otururum.Bize Düşen Rezidans Dairelerden Birine Oturmak İstiyorum Ancak Tek Evladı Ve Torunlarından Ayrılmak İstemeyen Annem Ve Babam Rezidans’a Oturma Nasıl Olsa 51 Yıllık Kendi Ailemizin İnşaat Şirketi Var.Üzerine 11 Rezidans Daireyide Sat İşine Yatır Diyorlar.

Bende Deniz Manzarasını İstiyorum Diyorum.O zaman Villa Yap Diyorlar.Rezidans’ın Olduğu Yerde Villa Yapmak 70-80 Milyon TL Arsa parası Dahil;
Bu Ücretin Çok Olduğunu Söylüyorum.

İlla ki İstanbul Lazım Değil
Sakarya Veya Kocaeli Yine Denize Yada Göle Manzaralı Yap Diyorlar.

Bende Yani Parayla Beni Marmara Denizi Manzarası Ve İstanbul’un Dışına Atamazlar Diyorum.

Babam’da Bana Aklını Kullan Rezidanslar Sonrası Türkiye’de Bin Kişiden Biri Olursun; İleride Kendi Rezidansını Yap Git Taşın Yine Marmara Denizi Kenarına Diyor.

Babam Bana; Taşınacam Dersen de Adamlar Evleri Yapıyor.Git Taşın Sen Bizi Beğenmiyorsun Annem baban 75-80 Yaşında Bu Şirketi Ben Kurdum Tek Çocuğum Olarak Sende Bizi Bırak Diyorlar.

Bende Düşünüyorum;

Bir Tarafta Muhteşem Marmara Denizi Manzarası Yüksek Kalitede Bir İl İstanbul Yüksek Kaliteli Rezidans Üstelik Masrafsız Hazır.

Diğer Tarafta Milyonlarca Lira Masraf; Düşük Kalibreli İller Herşey İçin İllaki Arabaya Binip Gitmen Gerek; Düşük Kalibreli Deniz Veya Göl Manzarası

Yani Elimde Yüksek Kalibreli Manzara Ve İl Varken Para Gibi Bir Kâğıt Parçası İle Bir Başkasına Al Benden Daha İyi Yaşa Diye Rezidans Daireleri Niye Satayım.Birini Kendime Neden Ayırmıyım ?

Siz Olsanız Ne Yaparsınız ?

Kendi Hevesiniz İçin Lüks Rezidans Mı ?

Annem Ve Babanız Sizden Ayrılmak İstemedi Diye Başka İlde Bir Lüks Villa Mı ?

İşin içinden çıkamıyorum.
İşin açığı başka görüşlere ihtiyacım var

Son düzenleme:

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,451
Valla yerinde olsam residans mesidans demem kendi hayalimdeki evi kendim inşa ederim. Villa gibi hani
Nerede hangi konumda olduğu beni ilgilendirmez yeter ki sessiz bi alanda olsun

Eksi tarafı faturaların masrafı bol olur villanın. Isıtmak bir ton para soğutmak bir ton para.

murat zorluu

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
890
Valla yerinde olsam residans mesidans demem kendi hayalimdeki evi kendim inşa ederim. Villa gibi hani
Nerede hangi konumda olduğu beni ilgilendirmez yeter ki sessiz bi alanda olsun

Eksi tarafı faturaların masrafı bol olur villanın. Isıtmak bir ton para soğutmak bir ton para.
Ben villa sitesi yaptım enson…
Aynı zaman farklı bir ilde de binalar yaptım
Yani Villa giderlerini biliyorum onu hesaplamıyorum yaptıktan sonra önemli değil.Yaparsam laf olsun diye lüks yapmayacağım.Örneğin ; Balıkesir/Altınoluk’ta yazlık yaptım.Bir dostum Geldi Dedi ki; Bana Sat Dedi.Olmaz Dedim Çünkü Satarsam Yerine Aynı Yerde Bir Daha Yapamam Yer Yok.

Köyde Arsam Var.Yanında Eniştemin Arsası Var.Eniştem Aradaki Duvarı Benim Arsaya Kaydırdı.Niye Dedim ? Dedi ki; Bana Sat Dedim; Satmam Ve Duvarı Mahkeme Ettim Yıktırdım.Çünkü O arsa için 40 kişiyi Reddettim Köyün En Değerlisi Köy Merkezinde 3 Yol Ağzı Köşe Ve Merkezde Başka Arsa Yok.

Sorun Şu Ki;
Konum benim için önemli ben biraz takıntılı biriyim; ufak şeylere takarım…
Bu rezidansların yapıldığı yerde doğdum ve 18 yaşıma kadar orada deniz kenarında büyüdüm.Yani gece terasa çıkar lebiderya Marmara ve üzerindeki gemileri izlerken “Bu akşam Bütün Meyhanelerini Dolaştım İstanbul’un” diye şarkı dinlerdim.

Çünkü O kadar Panoramik Manzarası Var Ki; Solunda Yalova; Karşısında Bursa; Sağında İstanbul Adaları Net Görüyor.Bu Manzaradan TR’de Sadece 3 Mahallede Varmış yani Adam Parayla Bizi Bir Daha Bulamayacağımız Bir Manzaranın Dışına Atacak Üstelik Benim Gibi Denizi Seven Biri İçin Bu Bir Felaket; Mte Yandan Annem Ve Babam Yaşlı Hastalar Tek Evlatlarıyım Onlar Rezidans’ı Değil Daha Çok Kendilerine Ait Alan İstiyor.Tek Çocuğum Hasta Olsalar Tek Telefon Edecekleri Benim; Vicdanım Kötü Oluyor.

Bir Yandan da Tek Olan Ulaşılmayan Şeyleri Seviyorum.Mesela Yaptığım Villa Sitesi; Cepheyi Yapan Usta; Murat Bey Bu Körfezde Böyle Cephe Yok.Neden Böyle Tasarlattın Dedi.

Ona Dedim ki; Taklit Etmek Kolay; Önemli Olan Taklit Ettirebilmek Dedim Ve 3 Ay Geçti Adam Aradı Abi Haklıymışsın Aynı Cepheyi Karşıda Taklit Edip Farklı Boyadılar Diye.

Dedim ki; Edremit Körfezde 2017’de Ayrı Mutfak ilk Villa’yı İlk Biz Yaptık Müteahhitler Yapma Villada Türk Tipi Ayrı Mutfak Olmaz Dediler.Karışmayın İşime Herkes Kendi İnşaatında Müteahhit Olsun Burada Müteahhit Karar Verici Benim diye Dedim; Dedim.

Tek Olanı Severim Ama Bu Sefer Ya Anne Babama Rağmen Yapacam Yada Vazgeçip Hakkıma Razı Olacağım
Mesaj otomatik birleştirildi:

Son düzenleme: