Windows Mobile'a Skype Şoku

Bu konuyu okuyanlar

Ordo ab chaO

Profesör
Katılım
2 Haziran 2009
Mesajlar
3,511
Reaksiyon puanı
42
Puanları
0
Tüm dünyada sıkça kullanılan anlık mesajlaşma ve VOIP hizmeti Skype bundan böyle Windows Mobile işletim sistemine sahip olan akıllı telefonlarda kullanılamayacak. Skype, Microsoft'un mobil işletim sistemine desteği neden kesti?

Tüm dünyada kullanılan VOIP ve anlık mesajlaşma uygulaması Skype, Windows Mobile işletim sistemine desteği kesti. Bundan sonra Windows Mobile'da Skype Lite kullanılamayacak.

Skype yetkilileri konu hakkında detaylı bir açıklama yapmış değil. Aslına bakılacak olursa durum Skype'ın yaptığı bir açıklamadan değil, resmi sitede Windows Mobile için Skype Lite uygulamasının kaldırılmasından sonra ortaya çıktı.

skype-lite_011267435374.jpg

Skype Lite artık Windows Mobile da yok

Sebebi ne?

Daha sonra Skype sitesinin "Sık Sorulan Sorular" kısmında yapılan açıklamada, cep telefonları için geliştirilen Skype sürümü olan Skype Lite'ın Windows Mobile'da artık kullanılmayacağı, Skype'ın amacının zengin bir kullanıcı deneyimi yaşatmak ve düşük fiyatlı görüşme sağlamak olduğu belirtilerek, Windows Mobile için geliştirilen Skype Lite'ın bu amaca ulaşmaktan uzak olduğu söylendi.

Bu açıklamadan sonra Skype Blog'da yayınlanan bir yazıda Windows Mobile işletim sistemli cihazlarda iyi bir kullanım sunmanın çok zor olduğu belirtildi. Microsoft tarafından ise henüz bir açıklama gelmedi.

::
Skype kullanıyor musunuz?

Yazan
: Emre Demiray
SDN - http://shiftdelete.net
 

freewill

Dekan
Katılım
8 Temmuz 2008
Mesajlar
7,637
Reaksiyon puanı
61
Puanları
48
hayır kullanmıyorum telefon görüşmeleri ucuzladı artık herkezde pc var neredeyse sıfır maaliyete görüşmek mümkünken elbette voip uygulamalarının kan kaybetmesi normal :)
 

ALMİ

Profesör
Katılım
9 Eylül 2009
Mesajlar
3,354
Reaksiyon puanı
60
Puanları
0
Windows Mobile veya yeni adıyla Classic veya Phone 7 nin önünü kesecek bir şey değil ...
 

engerex

Dekan
Katılım
16 Ağustos 2008
Mesajlar
7,676
Reaksiyon puanı
26
Puanları
48
Evet Skype kullanıyorum. Hemde Windows Mobile de. Windows Mobile cihaz donanımlarının arasında dağlar kadar fark var. Piyasada sıfır olarak satın alabileceğiniz kimi WinMo telefonlar bırakın skype ile aramayı daha normal aramada dağılıyor. Üzerinde yüklü gelen Live Messenger la mesajlaşırken yine üzerinde yükle gelen Windows Media player ile müzik dinlemek işkence. Müzikte ~5 saniye kesilmeler yaşanıyor. Komedi. Tabi çok iyi donanımada sahip WinMo telefonlarda çok var ama WinMo tam bir donanım canavarı.
Bir uygulama açılana kadar git kahve yap gel.
 
Üst