Windows 10 Mobile ile ilgili beklentim HP Elite X3 gibi telefonların gelişmesi sonucu tüketicilerin ayrı ayrı telefon, tablet, giriş seviyesi notebook almaktan kurtulması. Sadece web'de gezinmek için bilgisayar alanlar var. Kullanıcıların bir kısmı telefon ile her işini halledebilecek seviyede teknolojiyi kullanıyorlar. Bazıları büyük ekran istediği için tablet tercih ediyor. Ancak telefon ve tabletler bilgisayar vazifesini yeterince göremiyorlar. Ayrıca fiziksel klavye ve fare dokunmatiğe göre işlemleri daha hızlı yapmanızı sağlıyor. Ben şu anda Lumia 930, Ipad Mini ve Surface Book sahibiyim. Hepsini de yerine göre kullanıyorum ve memnunum. Ancak neden her cihaza ayrı ayrı ücret ödemek zorunda kalalım? Continuum teknolojisi bu noktada devreye giriyor. Telefonun gücünden faydalanarak büyük ekranda uygulamayı çalıştırıyorsunuz. Böylece işlemci, bellek, anakart ve diğer bileşenlere ek ücret vermek zorunda kalmıyorsunuz. Sadece ekran, batarya ve diğer bileşenlerden oluşan bir cihaz ekstra hafiflik de sunacaktır. Benim beklentim bu konsepte uygun telefon ve tabletlerin bir arada kampanyalı uygun fiyata satılması. Telefonunuzu yenilemek istediğiniz zaman tablet sizin ihtiyacınızı karşılamaya devam edecek. Hem tableti çok ucuza almış olacaksınız hem de tableti yenileme maliyetinden kurtulacaksınız. Ayrıca maliyet azaltmak iş dünyasında bu cihazlara talepin artmasına sebep olacaktır. Çalışanlara sadece telefon verip iş yerinde bulunan monitör, klavye ve fare ile çalışmaları sağlanacak. Ayrıca bilgisayar sadece o çalışana özel olmuş olacak. Geleneksel bilgisayar programlarını (Win32) çalıştırma HP Elite X3'de sanallaştırma ile sağlanmış. İleride x86 işlemci telefon modelleri gelerek bu problemi kısmen çözse de şu an beklenen önemli bir yenilik ARM işlemcilerde bu programların çalışabilecek olması.