Türk mühendisler yerli WhatsApp geliştirdi!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Shiftdelete.Net
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

Shiftdelete.Net

SDN Okuru
yerli-whatsApp-uygulamasi.jpg

Elektrik elektronik mezunu olan Nihat Cindioğlu, beş arkadaşı ile birlikte bir ilke imza attı ve bu da yerli WhatsApp uygulaması oldu. Bu yerli uygulamanın adı da Kamapp olarak belirlendi.

https://shiftdelete.net/?p=120641

Son düzenleme:

cuhadar

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Ben şu anda indirdim kullanıyorum. Gayet iyi ancak sunucularını çok iyi geliştirmeleri lazım. Masaüstü de aynı şekilde kulanılabiliyor. Tek sıkıntı rehberdeki kişilere bunu anlatabilmek. Bir kaç gün içerisinde 1000 kişi sınırını geçer. Stabil sürümde biraz da reklam ile epey bir yol kat eder diye düşünüyorum.

Brynquadel

Asistan
Reaksiyon puanı
49
Ben şu anda indirdim kullanıyorum. Gayet iyi ancak sunucularını çok iyi geliştirmeleri lazım. Masaüstü de aynı şekilde kulanılabiliyor. Tek sıkıntı rehberdeki kişilere bunu anlatabilmek. Bir kaç gün içerisinde 1000 kişi sınırını geçer. Stabil sürümde biraz da reklam ile epey bir yol kat eder diye düşünüyorum.
Emin misin?
Resmi web sayfalarında "sadece kurumlar kullanabilir" yazıyor?

SeKoLoJiK

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
47
Umarim yerli dedikleri bu uygulama (c)alinti cikmaz :p

astegon

Profesör
Reaksiyon puanı
1,361
GNU/GPL'e göre Signal altyapısı ile dilediğiniz gibi anlık mesajlaşma ürünü yapabilirsiniz. github'da açık kaynak kodları bulabilirsiniz. Biraz makyaj hooop tamam.

Tebrik ediyorum öncelikle. Ama eğer "milli ve tamamen yerliyiz" yerine "Altyapı şurdan" derlerse daha mantıklı olacaktır. sıfırdan anında mesajlaşma uygulaması yazdıklarını pek zannetmiyorum.

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
15,463
GNU/GPL'e göre Signal altyapısı ile dilediğiniz gibi anlık mesajlaşma ürünü yapabilirsiniz. github'da açık kaynak kodları bulabilirsiniz. Biraz makyaj hooop tamam.

Tebrik ediyorum öncelikle. Ama eğer "milli ve tamamen yerliyiz" yerine "Altyapı şurdan" derlerse daha mantıklı olacaktır. sıfırdan anında mesajlaşma uygulaması yazdıklarını pek zannetmiyorum.
Bencede katılıyorum dürüst olmalılar

Rint

Profesör
Reaksiyon puanı
360
Varsın her şeyimizde milli olmasın canım :D

manarch

Öğrenci
Reaksiyon puanı
39
Aynı görüşteyim. Denemek için indirdim. Onay kodu ABD den geliyor.Kullanmadan kaldırdım.Yerli ve milli reklamı yapılmasaydı keşke.

Reaksiyon puanı
5,164
Altyapı başka yerden ise bu nasıl yerli ve milli oluyor anlamış değilim.
Açık kaynak olduğu için yerli ve milli oluyor ancak bizimkiler "yerli ve milli" algısını çok yanlış anlıyor. Bir şey geliştirmeden önce bakılması gereken ilk şey geliştirdiğin yazılıma ihtiyaç var mı yok mu olmalı. Sen yerli sosyal medya ,yerli tarayıcı, yerli mesajlaşma uygulaması, yerli arama motoru yapıyorsun ancak herhangi bir ihtiyaca çözüm sunmuyorsun. Sadece var olanı şekillendiriyorsun. Açıkcası bu durum övülecek bir durum değil...

Brynquadel

Asistan
Reaksiyon puanı
49
Açık kaynak olduğu için yerli ve milli oluyor ancak bizimkiler "yerli ve milli" algısını çok yanlış anlıyor. Bir şey geliştirmeden önce bakılması gereken ilk şey geliştirdiğin yazılıma ihtiyaç var mı yok mu olmalı. Sen yerli sosyal medya ,yerli tarayıcı, yerli mesajlaşma uygulaması, yerli arama motoru yapıyorsun ancak herhangi bir ihtiyaca çözüm sunmuyorsun. Sadece var olanı şekillendiriyorsun. Açıkcası bu durum övülecek bir durum değil...
aynen katılıyorum maalesef insanlarımız "yerli ve milli" üzerinden algı operasyonuna uğruyor en acı olanı da bazı kesimin bunları anlayamayacak düzeyde olması