Neden hala Linux istenen seviyeye gelemedi ?

Bu konuyu okuyanlar

eronis

Dekan
Emektar
Katılım
25 Mart 2016
Mesajlar
5,389
Reaksiyon puanı
4,382
Puanları
113
@akilli55 kullanmak istemiyorsanız kimse sizi zorlamıyor.
Ya sen bana şunu söyle. Call of Duty mw serisini oynayabilecekmiyim? Bir gta 5 oynayabiliyor muyum? Battlefield 1942, 2, Battlefield 1 oynayabiliri miyim?
Şu yazdığınızdan sonra geçmemenizi tavsiye ederim. Linux sabırsız adamın sistemi değildir. Eğer oyundan kopamıyorsanız zaten Windows 10 kullanın. Bizim durumumuzda biz hardcore gamer değil, piyasadaki her ismi oynayan adamlar da değil daha çok oyunu kafa dağıtmak, eğlenmek için oynayan adamlarız. Eğer zaten 7/24 oyun oynuyorsan, her popüler ismi oynamak istiyorsan (Yazdığından çıkardığım) Linux'a geçme sonra faturasını Linux'a kesiyorsunuz.

cs go haricinde adını bile duymadığım benim için bir sürü ıvır zıvır oyunlar.
Don't Starve, Dying Light, Metro, Serious Sam, bunları hiç duymamışsan senin kaybın :D Halbuki oyun kütüphanem konusunda da oldukça seçiciyimdir :D
 
Katılım
20 Temmuz 2017
Mesajlar
6,866
Reaksiyon puanı
5,171
Puanları
113
Oyun icin dual boot bence daha mantikli diyer turlu %20 kayip cepte hele ki ubuntu ise bu %35 e kadar cikiyor
 

xemreg

Öğrenci
Katılım
4 Ekim 2015
Mesajlar
29
Reaksiyon puanı
5
Puanları
3
Selamlar,

Linux güzel bir işletim sistemi fakat çok büyük yanlışlar yaptıldı. Linux kullanan kimse yada işi ile alakalı olan kimse gidipte ubuntu desktop yada mint indirmiyor. CentOs web edition kurup konsolda işini halledebiliyor. Diğer kısımda desktop dediğimiz şey son kullanıcı için geliştirilen şeyler ve pazarlanmasında çok büyük etken. Ubuntu şunu başarmaya çalıştı benim kendime has ve sadece bende çalışacak ve benim olan bir ara yüze ihtiyacım var dedi. Bu şu anlamda düşünülebilir. Ubuntu kullanan bir kişi karşısına bir ubuntu bilgisayarla gelen arkadaşının bilgisayarını kolaylıkla kullanabilir. Alışkanlıklar kısa yollar açısından fazla fark görmeyecek ve rahat kullanacaktır Windows ve MacOs da olduğu gibi. Fakat bu kadar özelleştirme maksimum kişiselleştirmeyi kişiselleştirme ise alışkanlıkları etkiliyor. Bu durumda arayüz de herhangi bir sıkıntıda yardım etmek bile zorlaşıyor çünkü kde, gnom, mate bir sürü arayüz var ve hepsinde çözümler farklı.

Çekirdek olarak gerçekten muazzam olan bu sistemi savunduğu özgürlüğü bu kadar gerilemesine ve geç farkedilmesine neden oldu bence. Arayüzlerdeki ve sistem farklılıklarını geçtiğimizde çekirdek bakımından çok fazla şey değişmiyor paket yöneticileri vs değişiyor ki bana göre Open Suse terminal erişimi olmadan yapılması gerekeni yaptıran ubuntudan güzel bir işletim sistemi .deb in yavaşlığını ve rpm in hızını anlayabiliyorsunuz.

MacOs dediğimiz sisteminde altında bsd bir sistem var. Mac OS X dediğimiz şey bir arayüz. Tabiki sistemsel olarak macler için kişiselleştirilmiş bir arayüz ama BSD bir sistem bu hale getiriliyor ve stabilite sağlanıyorsa bu linux un ayıbıdır. Kullanıcı tarafından kullanıcı ilkönce hızına daha sonra bana ne kadar sorun çıkaracağına bakarak seçer. Linux çalışmayan ve bu işletim sistemini denemek isteyen kişilere göre çünkü server yapısı hariç desktop yapısı çok sıkıntılı bir güncelleme sonra x.conf da bir hata ekranınızı açılmayacak hale getirebilir örneğin buna zamanı olmayan bunlarla uğraşmak istemeyen kişiler bu nedenle kullanmıyor. Eğer bu yapı doğru olsa ve sıkıntıları az olsa eminim şu an ki yeri çok daha farklı olacaktı.

Söylediklerim yanlış anlaşılmasın linux kullanılmalı gelişmeli ve ilerlemeli. Ben sadece kendimce eksiklerini dile getirdim.

Kolay Gelsin..
 

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Katılım
4 Haziran 2008
Mesajlar
11,527
Reaksiyon puanı
2,285
Puanları
113
cs go haricinde adını bile duymadığım benim için bir sürü ıvır zıvır oyunlar.

Ya sen bana şunu söyle. Call of Duty mw serisini oynayabilecekmiyim? Bir gta 5 oynayabiliyor muyum? Battlefield 1942, 2, Battlefield 1 oynayabiliri miyim?

Ya biz bunları daha windowsda stabil oynamak için kırk takla açıyoz yok ekran kartını driverinin güncelle filan. Siz linux de oynamaktan bahsediyorsunuz? Bırakın allah aşkına yahu.
Saydığın oyunlar da oyun olsa. Büyük şirketler tarafından parlatılmış, sabahlı akşamlı reklamlarını görmekten kusma noktasına geldiğim balon oyunlar. He kardeşim GTA 5 açmıyor, ne büyük kayıp. Bence Valve'nin geliştiricileri Linux üzerine yönlendirdiğini, çıkardığı oyunların (Portal, Half Life, Dota, CS vs) tamamen Linux uyumlu olduğunu ve yabana atılamayacak pek çok geliştirici firmanın Valve desteği ile Linux tarafına eğildiğini gözardı etmemek gerek. Kusura bakma da Borderlands'i dandik GTA5'e tercih ederim.

Bunun üstüne Linux'ta driverların çekirdeğe gömülü olduğundan ve güncellemelerinin sistem tarafından otomatik yapıldığından bahsetmeyeceğim. Bırakın Allah aşkına yahu. Gören de çatır çatır paket derleyecek sanar.

He şurası doğru, bir kaç yıl önce Pardus'ta tek oynayabildiğimiz oyun FPS oyun Urban Terrordü ve saatlerce özgürlük için sunucularında ana bacı sövmekten başka da bir işimiz olmazdı. Halen daha EA gibi piyasanın en büyük şirketlerin Linux tarafına tenezzül bile etmediğini kabul etmek gerekiyor. Lakin Linux'un bir pazar olarak görülmeye başlanması, işin başı olan EA gibi şirketlere karşı bir tekeli kırmaya yönelik hareket eden şirketlerin Linux ile beraber bir şeylere girişmesi olumlu bir etki. Ha tabii Linux'un oyun tekelini alması için epey zaman var, lakin Windows iyiden iyiye ucubemsi bir şeye dönüşmüşken oyun tekelini alacağı kesin gibi görünüyor.
 

Son mesajlar

Üst