Microsoft Virtual PC 2007

Bu konuyu okuyanlar

byhck

Doçent
Katılım
4 Aralık 2007
Mesajlar
645
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
Merhaba Arkadaşlar,
Şimdisizlere Microsoft'un bizlere sunmuş olduğu "Virtual PC 2007" daha önce anasayfada çıkar haberimizde de anlatıldığı gibi "Aynı anda birden fazla işletim sistemi"ni çalıştırmaya yarıyor.

Virtual Pc 32 Bit
Virtual Pc 64 Bit

Dikkat: Programı indirdiğimizi ve şuan kurmuş olduğumuzu varsayarak anlatıyorum.

Programı kurduktan sonra açtığımızda karşımıza konsol açılacak ve bu konsolla birlikte bir de sanal makine oluşturmak için bi pencere açılacak.(bknz. alttaki resim)



Resimde görüldüğü gibi "Create a virtual machine" "Sanal makine yarat" diyoruz ve next seçeneğini tıklıyoruz.



Sanal makinemize isim veriyoruz.



Burada "Adjusting the RAM" diyerek kendi raminize göre sanal makinenize ayıracağınız belleği ayarlıyabilirsinz.Benim sistemimde 2GB ram olduğu için sanal makinama 1GB uygun gördüm.



Burada harddisk boyutunu ve yerini ayarlıyacağız.Ben orada çıkan standart değeri kullandım.Çünkü fazlasına ihtiyacım yok ve XP kurulumu içinde gayet yeterli.



Ve bitiriyoruz.

Şuan Sanal makinemiz hazır ve konsolda verdiğimiz isim altında görüntüleniyor.Şimdi buna bir işletim sistemi kuralım.

İlk önce konsoldan "start" diyoruz ve sanal makinemiz kullanıma açılıyor.Açılan pencereden "CD" seçeneği altından "Use physical Drive" dediğinzde artık sanal makineniz CD-Rom unuza boot edilmiştir.Eğer istersek (ve elimizde varsa ki ben oyle yaptım) bir işletim sistemi İSO su ile de kurulum yapabiliriz.Şimdi bir kurulum cdsi takıyoruz(ben xp kurdum) ve sanal makinemizi restart ediyoruz.Xp yi nasıl kuruyorsan aynı şekilde kuruyoruz.Aşağıda ekran görüntüleri mevcut.

Ayrıca sanal makinemiz için ayrıdığımız HDD yi bile patition yapabiliyoruz.Sanal sistemimize programlar kurup,internete girebilir,ofis işlemleri yapabilir oyun oynayabiirsiniz(aşırıya kaçmadan).




















Not:Adobe Reader CD içersinde 7.sürümü olduğu için kurulmuştur. 8.1 CD de olsa onu kurardım :)


Çağlar KARAKAYA
byhck

http://shiftdelete.net - SDN
 
Üst