Mac Pişmanlıktır Nokta

Bu konuyu okuyanlar

dConce

Öğrenci
Katılım
29 Ocak 2018
Mesajlar
8
Reaksiyon puanı
2
Puanları
3
Yaş
21
Selamün Aleyküm arkadaşlar,
Çok gerginim şuanda gerçekten şu yazıyı yazıp insanları da bilgilendirmek istiyorum. Mac'te sanal pc kullanıyordum. Bi oyun indirdim çok sevdim oyunu. Fakat kastığı için boot camp ile windows kurayım dedim. Windows'u ayrıyeten indirdim. Sonra açtım boot camp i bi 700 mb de oradan gitti. Sonra pat disk bölüntülenemedi vs... dedi. Disk izlencesinden ilk yardım yaptım. Yine boot camp i açtım. Bi 700 mb daha indirdi (adamların kafası güzel heralde habire 700 megabaytlık dosya indiriyor sisteme kaydetmiyor galiba???) Aynı hatayı yine verdi. İnternetten araştırdım. PC yi yeniden başlattım bi kaç işlem yaptım sonra yine açtım boot camp i. Yine aynı hata. Yine -700 mb! Windows destek yazılımı denen şeyi sisteme kaydetmiyor mu ki her açılışta aynı dodsyayı indirip duruyor! Çok sinirlendim artık.

Geçtim bunu. Bu önemli değil şahsi bi durum. Ama sıkıntılı nokta şu. Mac'te disk üzerinde işlem yapacğaınız zaman dikkatli olun. Disk üzerindeki ufacık bi işlem diski bozuyor. Defalarca disk hatası verdi. Tek bu durum değil daha öncede bir çok kez aynı hatayı aldım. Diski sıfırlamaktan başka çözümü yok galiba bunun! Adamları arıyorum bi haltı 2 saatte çözemiyorlar. Sıkılıyorum onlarla konuşaktan...

Sonuç olarak Apple'ın hiçbir cihazı stabil değil. Bunu kanıtladı zaten saolsun. Hem defalarca internetimden yedi hemde boş yere vaktimi aldı. Üstelik sonuç halen başarısız. Defalarca denememe rağmen şu diskteki sorunu çözebilmiş değilim. Kesin ve köklü çözüm, diski sıfırlamaktan geçiyor. Sıfırlayınca da MacOS vs... komple siliniyor. Bıktım yeter 10 15 kere uğraştım daha önceden bunun yüzünden.

Ayrıca, bu da değil sadece. MacOS'ta bi uygulama açacağınız zaman nerden bakarsan 3-5 saniye bekletiyor neden bilmem. Canım Windows gibi bastığın anda açmıyor... Bıktırdı gerçekten. 2 senedir çöp kullanıyormuşum meğersem yeni farkına vardım ah şu kafam..

Arkadaşlar sonuç olarak şu Mac denen cihazı kesinlikle ama kesinlikle almanızı tavsiye etmiyorum. Ha bayan dersen kullanır. Bayanların teknik işlerle pek alakası olmaz genelde. Onlar için ideal bi sistem ama iş oyunculara, koderlere vs... gelince sarpa sarıyor. Sakın ha sakın tembihliyorum hepinizi bu işlerle uğraşıyorsanız Mac hiç size göre değil.

Adamlardan 2 senedir çekmediğim şey kalmadı. En sonunda bu yazıyı da yazdırdılar ya valla helal olsun. :(
 

EA14

Doçent
Katılım
22 Aralık 2017
Mesajlar
517
Reaksiyon puanı
190
Puanları
43
Yaş
37
uzun zamandır mac os x kullanıcısı olarak yazdıklarınıza malasef katılmıyorum. macbook alacak arkadaşlara sadece oyun için önermiyorum; çünkü donanım olarak zayıf kalıyor ve ısınma yapıyor. oyun için imac ideal. stabillik konusuna gelince windows o konuda mac os x yanına bile yanaşamaz. hem seri hem kararlı çalışıyor. habire windows gibi hatayla karşılaşmıyorsun. son olarak servis ve destek konusuna gelirsek türkiyede appledan daha iyi yapacak servis var mı ki acaba.
 

dConce

Öğrenci
Katılım
29 Ocak 2018
Mesajlar
8
Reaksiyon puanı
2
Puanları
3
Yaş
21
Tabi o sizin görüşünüz.
Ve Windows'un hata verme konusuna da katılıyorum lakin Windows bana Mac'ten daha stabil geliyor çünkü Mac'te atıyorum Dock'tan bir uygulama açtığımda en az 3-5 saniye bekletiyor ve beni çok rahatsız ediyor açıkçası. Bilemem cihazımda SSD olmadığından dolayı mıdır fakat gerçekten bu gece beni adeta çıldırttı bu cihaz. iMac kullanıyorum ve evet oyun konusunda gayet güzel performans alıyorum. Fakat benim derdim yukarıdaki problemlerin ara sıra yaşamam.

Teşekkürler.
 

EA14

Doçent
Katılım
22 Aralık 2017
Mesajlar
517
Reaksiyon puanı
190
Puanları
43
Yaş
37
belirttiğiniz sıkıntı tamamen ssd kaynaklı. bide işiniz biten uygulamaları dock üzerinde çıkış yapın. yoksa arka planda çalışmaya devam ediyor. belki bahsettiğiniz 2-3 sn gecikmeler bundan kaynaklı olabilir.
 
Üst