ZotacRTX3060
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 1
Arkadaşlar benim kart modelim Zotac Gaming Twin Edge 12 GB. RDR2 High-Ultra arası grafik ayarlarında ve 75-78 derece falan. Normal midir?
normal bi sorun yok sıcaklıkta soğumasını istiyosan fan ayarlarını fulleyebilirsinArkadaşlar benim kart modelim Zotac Gaming Twin Edge 12 GB. RDR2 High-Ultra arası grafik ayarlarında ve 75-78 derece falan. Normal midir?
Hocam 3 ay falan oldu.Çalışma ortam sıcaklığı, kasa yapısı, temizliği gibi durumlara göre değişmekle birlikte genellikle Zotac markası için normaldir. Zotac hep sıcak çalışıyor. Biraz da bu yüzden ömrü daha pahalı modellere göre daha kısa oluyor. Ne kadar süredir kullanıyorsunuz?
Yalnız normal kullanım diye bir şey nerede kastettim? Başlığı görürsen RDR2 diyorum. RDR2 ultra ayarlarda.Kartın internetteki bazı incelemelerine ve oyun testlerine baktım genelde 60 derece bandında çalışıyor kart hep max yüzde 98-99 yük altında bile 68-69 flan görünüyor.
Sizn normal kullanımda bile 78-80 derecelere çıkması biraz anormal olsa gerek...
Kasan çok kötü büyük ihtimal fan sayın nedir kasada ki ? Veya fanların yönerl ters olmasın. Birbirinin hava akımını kesiyor flan...
Mining kart değil. 3 ay önce hazır sistem olarak aldım Sinerjiden. Ayrıca kasam DeepCool CC560 modeli. 4 tane fanı var toplamda kasamın.1. durum mining kartından olabilir. 2. durum kasa yapısı elverişli değildir. 3. durum bakım isteyebilir. Bendeki 3090 bile maksimum 72 dereceyi geçmiyor.
Garantiye gönderin bence.Yalnız normal kullanım diye bir şey nerede kastettim? Başlığı görürsen RDR2 diyorum. RDR2 ultra ayarlarda.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Mining kart değil. 3 ay önce hazır sistem olarak aldım Sinerjiden. Ayrıca kasam DeepCool CC560 modeli. 4 tane fanı var toplamda kasamın.
stress testi yaparsan dahada artacak oyun normal kullanımdır stress testinde 90 dereceyi görür büyük ihtimalYalnız normal kullanım diye bir şey nerede kastettim? Başlığı görürsen RDR2 diyorum. RDR2 ultra ayarlarda.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Mining kart değil. 3 ay önce hazır sistem olarak aldım Sinerjiden. Ayrıca kasam DeepCool CC560 modeli. 4 tane fanı var toplamda kasamın.
Bu bilgiyi kimden aldın bilmiyorum ama, sessiz çalışmayı hedefleyen marka-modeller pasif soğutmayı yani ısı dağıtıcı bloğu büyütürler. Daha fazla metal kullanıldığı için pahalı bir iştir. Zotac oldukça ince bir soğutma plakası kullanıyor. Adamların hedefi sessizlik değil, ucuzluk. Sessiz çalışmayı hedefleyen kart 60 derece üstüne nadiren çıkar ki fan çalışmasın örn: Msi 1660 ti/super Gaming X. Neredeyse 60 derece üstüne hiç çıkmaz, sesini bile duymazsın kartın.Zotac ZT modeli sessiz çalışmayı hedeflediği için...