Zorin OS 2.0

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan keyloger
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
zorin.png

Zorin OS takımı, ilk kez Linux ile tanışanlar için tasarladıkları Ubuntu tabanlı bir dağıtım olan Zorin OS 2.0'ı duyurdu : "Zorin OS 2.0'ın yayınlandığını duyurmaktan gurur duyuyoruz. Zorin OS 2.0 5 farklı çeşit ile karşınızda : Zorin OS 'Core' alışılmış bir masaüstü ; Zorin OS 'Gaming' 40'ın üzerinde en iyi açık kaynak kodlu oyunu içeriyor ; Zorin OS 'Multimedia' 40'ın üzerinde multimedya uygulamasını içeriyor ; Zorin OS 'Educational' pek çok eğitim programı içeriyor ; ve Zorin OS 'Ultimate' bazı en iyi açık kaynak kodlu programları bünyesinde barındırıyor. Zorin OS Core indirilebilir durumda, diğerleri dağıtımlar ise satın alınabilir."

İndirme Linkleri : zorin-os-2-live-32.iso (1,379MB)
zorin-os-2-live-64.iso (1,201MB)

zoringorunum.png

Kaynak: FedoraTR

Birileri bu dağıtımı denese de bizde acaba yeni başlyanlara bunu mu önersek? :)

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Yarın gün boyu boşum. Yarını Zorin OS 2.0 günü ilan edebilirim. :)

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280

komoL

Asistan
Reaksiyon puanı
6
keşke boş yerim olsa da deneyebilsem:)

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Ya arkadaşlar sizlere helal olsun. Ben yılda bi kere format atmaktan bıktım Windows'a. siz her hafta bir linux kuruyorsunuz. Birbirlerinden çok fazla yapısal farkları olmamasına rağmen, yeni linuxleri denemekte kaybetmediğiniz bu araştırmacı ruhunuz için sizleri tebrik ediyorum.

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Ya arkadaşlar sizlere helal olsun. Ben yılda bi kere format atmaktan bıktım Windows'a. siz her hafta bir linux kuruyorsunuz. Birbirlerinden çok fazla yapısal farkları olmamasına rağmen, yeni linuxleri denemekte kaybetmediğiniz bu araştırmacı ruhunuz için sizleri tebrik ediyorum.

belli bir zaman sonra alışkanlık yapıyor
çünkü sıkılıyorsun aynı sistemi kullana kullana
ben de fedora ve sabayon'un yeni sürümlerini denedim bu hafta:blush:

desende_asi

Doçent
Reaksiyon puanı
7
belli bir zaman sonra alışkanlık yapıyor
çünkü sıkılıyorsun aynı sistemi kullana kullana
ben de fedora ve sabayon'un yeni sürümlerini denedim bu hafta:blush:

Onların ikisini de bende denedim... Ama ikisini de beğenmedim... Sabayonun kurulumu çok aşırı uzun sürdü nedense... Ve çok hantaldı...

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Arkadaşlar bu değil Ubuntu'ya tam geçiş yapmama günler kaldı:D:D
Windows'u ikinci sistem ilan ettim:D:D:D:D
Sizce Mandriva mı Ubuntu mu? Ve Ubuntu 9.10 Carmic Coala'da çeşitli problemler var deniliyor bu doğru mu?

blgram

Profesör
Reaksiyon puanı
18
mac ubuntu kuramadım bunu nasıl kuruyim

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
Windowsun alternatifleri çıkmaya başladı.Şu oyunlara tam uyum sağlasa hemen değiştiricem şu işletim sistemini ama yok işte...

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Onların ikisini de bende denedim... Ama ikisini de beğenmedim... Sabayonun kurulumu çok aşırı uzun sürdü nedense... Ve çok hantaldı...

fedora beklentilerimin altında üstünde olmasını bırak resmen 5 yıldır yaşadığım en kötü linux deneyimimdi.
sabayon zaten yetersiz ve yarı amatör bir dağıtım, ancak adamlar çok kararlı ve azimli, bu şekilde devam etsin birkaç yıla hepsini geçerler eminim

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Arkadaşlar bu değil Ubuntu'ya tam geçiş yapmama günler kaldı:D:D
Windows'u ikinci sistem ilan ettim:D:D:D:D
Sizce Mandriva mı Ubuntu mu? Ve Ubuntu 9.10 Carmic Coala'da çeşitli problemler var deniliyor bu doğru mu?

Ubuntu takıntısı vardı bende de ..Ama şu ara diğer linux dağıtımlarını denemeye karar verdim..
Ubuntu 9.04 denemeni veya 9.10 'u ext3 formatlı olarak denemeni öneririm. ext4 hakkında kötü hislerim var :glare: belirgin bir şekilde daha yavaş olduğu bir inceleme görmüştüm forumda..Lucid Lynx'e kadar 9.04 ile idare edebilirsin...

Şu an sanal makinede Mandriva, Mint, Opensuse denemeye çalışıyorum. Hepsi Gnome masaüstü ile deniyorum..
Mandriva sorunsuz kurdu tanıdı herşeyi..Sistem kapama bölümünü "sistem" menüsüne kaydırmaları güzel olmuş. Bir de sistem ayarları bölümü daha derli toplu olmuş gibi ubuntuya göre..
Opensuse çok ağır..VirtualBox ile uyumsuzluktan mıdır nedir...Pek deneyemedim
Mint, Kde tarzı bir "başlat" menüsü yapmış..güzel de olmuş bence..
Sıradakiler Fedora12, Pardus 2009, ve Arch var...

Hepsini denediğimde daha ayrıntılı bir konu açmayı düşünüyorum..

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Zorin OS 2.0 iniyor şu an. Sınava gideceğim, 3 saat sonra döndüğümde inmiş olur umarım. (Gerçi 104 KB/sn ile 4 saat kaldığını gösteriyor ama malum dosya boyutu büyük.) Öğlen kuralım bakalım, nasılmış şu Zorin? :)

Senin ne Zorin var benle daa? :)

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
ubuntu tabanli bir kde4 lü acaba kubuntunun yerini alabilirmi

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Eve şimdi girdim, direk bilgisayara baktım. Son 50 saniye vardı Zorin'in inmesine ve şu an inmiş bulunmakta. Hemen disk bölümlemesi yapıp denemek istiyorum. :)

@shakal, dediğini anlamadım. Biraz daha açıklar mısın?

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Eve şimdi girdim, direk bilgisayara baktım. Son 50 saniye vardı Zorin'in inmesine ve şu an inmiş bulunmakta. Hemen disk bölümlemesi yapıp denemek istiyorum. :)

@shakal, dediğini anlamadım. Biraz daha açıklar mısın?
Denedi iseniz:
Dağıtım hakkındaki görüşlerinizi mümkünse görsel olarak paylaşabilirmisiniz?

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Denedi iseniz:
Dağıtım hakkındaki görüşlerinizi mümkünse görsel olarak paylaşabilirmisiniz?

Henüz deneyemedim, bugün işler planladığım gibi gitmedi. Hafta sonuna kaldı o iş ama merakımı gidermek için (Kurulum ekranını merak ediyorum.) sanal makine üzerinde kuracağım. Hafta sonu da ayrıntılı anlatırım. :) Eğer sanalda iyi bir performans alırsam Zorin'e yeşil ışık yakacağım çünkü ana sistemde sanalda aldığım verimin 10 katını alıyorum.

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Henüz deneyemedim, bugün işler planladığım gibi gitmedi. Hafta sonuna kaldı o iş ama merakımı gidermek için (Kurulum ekranını merak ediyorum.) sanal makine üzerinde kuracağım. Hafta sonu da ayrıntılı anlatırım. :) Eğer sanalda iyi bir performans alırsam Zorin'e yeşil ışık yakacağım çünkü ana sistemde sanalda aldığım verimin 10 katını alıyorum.

Tabi ki...
Yeni çıkan dağıtımlar hakkında ; bizler de bilgi sahibi olmuş oluruz...
iyi çalışmalar...

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Arkadaşlar kötü bir haberim var. :D

Gerçi sanalda olduğundan diyeceğim ama. Acayip kasıyor ekran. Yani en başta 1 dakika bekledim. Logosu çıkıyor. Pikseller kağnı gibi hareket etti, mal mal baktım ekrana. :D Ekran kartını zorlayan bir dağıtım olsa gerek. Diğer dağıtımları sanalda denediğimde böyle olmamıştı.

desende_asi

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Ben sadece kurdum 5 dakka baktım detaylı incelemedim... Ama öyle çok kasıntı bir sistem gibi durmuyor... Ayrıca kurulum çok da uzun sürmedi...

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Ben sadece kurdum 5 dakka baktım detaylı incelemedim... Ama öyle çok kasıntı bir sistem gibi durmuyor... Ayrıca kurulum çok da uzun sürmedi...

Sanal PC ilemi denedin yoksa harddiskinemi kurdun?
Eğer hardiskine kurduysan izlenimlerin benim için önemli:):)

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
ya ceku sen de amma korkaksın yaa
hard diskinde ayır bir 30gb'lık yer
yeni dağıtımları hep orada denersin :D

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Aha yaptım. :D Benden kaçar mı bee! :w00t:

Sesler aynı Ubuntu'dakiler. Ve işte maviş Zorin OS'den ilk sanal görüntüler hehe. :)

26268044.jpg

Sesler sisteme girdikten sonra farklılaşıyor. Sanırım KDE sesleri o duyduklarım. :D Değişik...

25767424.jpg

Kurdum, daha fareyi oynatmadan küçücük bir sorun verdi. :)

48330498.jpg

Wine bile kurulu geliyor. Ve işte KDE, Vista'dan farkı olmayan dandik masa üstü yazılımı. (Dağıtımlara laf atmak yok ama masa üstü yazılımlarına serbest! :w00t:)

---------- saat 20:56 eklendi ---------- önceki mesaj saat 20:54 eklenmişti ----------

ya ceku sen de amma korkaksın yaa
hard diskinde ayır bir 30gb'lık yer
yeni dağıtımları hep orada denersin :D

Yok real. Derdim o değil. Bugün vaktim olmadı, bölümleyemedim. Zaten Ubuntu'mdan vermem asla GB filan. Windows'tan çarpacağım bir 20 GB yer. :D

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Yalnız KDE öyle şekilde değil biraz modifiyeli versiyon sanırım
Vista, Win7 görsellik olarak, fonksiyonalite olarak özelleştirme olarak KDE'nin yanına yaklaşamaz be :P