Zor Bir WebTasarım Sorusu. Mebin hostuna Wp yüklenir mi

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Arkadaşlar milli eğitim bakanlığının verdiği hosta wordpress kurulur mu? Bana lazım bu bilgi..

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Peki hangi sistemler kurulabilir?

ahmetfx

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Kurulamaz, PHP desteği yok. Sade HTML..

aykut5855

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Html tema ? :D sanırım tasarım yapman gerekli....Ayrıca html destekli serverda flash çalıştırabilirsin...Flash destekli bir sayfa tasarımı yapabilirsin yada satın alabilirsin...

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Html tema ? :D sanırım tasarım yapman gerekli....Ayrıca html destekli serverda flash çalıştırabilirsin...Flash destekli bir sayfa tasarımı yapabilirsin yada satın alabilirsin...

:D Anladın işte. Bir de anlamadığım birşey var. Tema bulup indirsem tamam mıdır? Wordpress gibi öncesinde yapmam gereken birşey var mı?

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Kısaca hiç birşey yapamazsın diyeyim :) Domaini başka hosting e yönlendirebiliyorsanız eğer parayla bi hosting alıp düzgünce kullanın.

Kurşun Kalem

Profesör
Reaksiyon puanı
58
O değil de, MEB bildiğim kadarıyla, kendi şablonları dışında bir web sitesi yapımına izin vermiyor. Öğretmenlik yaptığım dönemde, bir hevesle okul için çok güzel bir site yapmıştım. Müdür, MEB kendi şablonları dışında bir site tasarımına izin vermiyor demişti. Hatta iframe kullanmak bile yasakmış. MEB falan deyince sanırım okulunuz için site yapmayı planlıyorsunuz. Bence heves etmeden bir araştırın, benim durumuma düşmeyin.

aykut5855

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Kaptan peki nasıl düzenleyeceğim? Nasıl içerik gireceğim. Vay arkadaş :D

HTML editör ile düzenleyebilirsin... :D ama anladığım kadarıyla bu işleri daha önce denememişsin.. :D baştan html kod öğreniceksin sonra flash photshop vs. :D Bence forumda başlık aç basit ve güzel birşeyler hazırlayan arkadaşlar çıkar... :P yarışma gibi yap kazananın sitesini okul sitesi yapıcaksın gibi amatör ruhlara can verir bu olay.. : )

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
@Kurşun Kalem

Meb o kadar sıkmıyor. Ne uçuk meb siteleri gördüm :D

@by efsane

Meb'in verdiği host sadece html çalıştırır. O yüzden wordpress, joomla, drupal, ... vb. php veya asp.net ile yazılmış bir sistemi meb'in hostunda çalıştıramazsın. O yüzden yapman gerekenleri anlatıyorum:

1) www.nic.tr 'den okulun için k12.tr uzantılı bir domain alacaksın. Yıllık ücreti 5 TL :)
2) Ya ücretli hosting alacaksın ya da ücretsiz ve domain yönetimi olan bir hosting(awardspace.com gibi) bulacaksın.
3) Hostinge wordpress kuracaksın.
4) Hostingin DNS ayarlarını yapacaksın.
5) Okulun meb.k12.tr uzantılı sitesini k12.tr 'li uzantısına yönlendireceksin.

Kısaca ana adımları anlattım :)

empati2001

Asistan
Reaksiyon puanı
2
O değil de, MEB bildiğim kadarıyla, kendi şablonları dışında bir web sitesi yapımına izin vermiyor. Öğretmenlik yaptığım dönemde, bir hevesle okul için çok güzel bir site yapmıştım. Müdür, MEB kendi şablonları dışında bir site tasarımına izin vermiyor demişti. Hatta iframe kullanmak bile yasakmış. MEB falan deyince sanırım okulunuz için site yapmayı planlıyorsunuz. Bence heves etmeden bir araştırın, benim durumuma düşmeyin.

Hayır kendi şablonunu tabii ki koyabilirsin. Atatürk sayfası falan yaparsın. Yapanlar var.
Meb şablonlarını örnek teşkil etmesi için veriyor.

Kurşun Kalem

Profesör
Reaksiyon puanı
58
Benim zamanında (3 yıl önce) izin verilmiyordu. Onun için araştır demiştim. Çubukçu Hanım serbest bırakmış zannımca :)

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Yok arkadaşlar ben araştırmaya devam edeyim. Html editörü deneyeyim hemencecik :D Ya ben wordpress kullanmaya alışmışım. Html işleri bozacak gibi :D

aros_121

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benim bildiğim meb mysql veritabanına izin vermiyor.Ve php yede

qassed

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bildiğim kadarıyla kurulabiliyo meb ankarada bir joomla site görmüştüm

Cbox

Doçent
Reaksiyon puanı
14
Kaptan peki nasıl düzenleyeceğim? Nasıl içerik gireceğim. Vay arkadaş :D

İndirdiğin html temayı Dreamweawer ile düzenleyeceksin.İçeriğini ekleyeceksin.Html kolaydır,kolay olduğu kadar zevklidir.Ama biraz pratik olman lazım yoksa uzun iş :D Bende okulun web sitesini kendim tasarladım :) Ama bir html temayı düzenleyerek tabiki :D

Yapman gerekenler şunlar;

Şimdi tertemiz beğenipte indirdiğin bir html teması alacaksın.Tüm dosyaları ile bereber bir klasöre çıkarıcaksın.

Ardından index.html dosyasını Dreamweawer ile açacaksın :) Düzenlemelerinin tamamını index.html içinde yapıcaksın,her menü oluşturduğunda index.html dosyasını kopyalayım tekrar düzenleyeceksin.Tavsiyem Dreamweawer Türkçe kullanman.Daha rahat anlarsın yapacağını :)

Düzenleme çok kolay,sonra dosyalarını Meb ftp serverlerine atıcaksın,artık teman yüklenmiş oldu.:) tüm değişiklikler bu şekilde olacak..:wink:

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Süpersin cbox :)

Ben temayı kendim tasarlayacağm ama :)

loftking

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
sadece html ve flash dosyalarına desteği var
zaten sitede sunucunun hangi özellikleri desteklediği söylenmiş.

h2ocukluegg

Asistan
Reaksiyon puanı
1
meb in verdiği hostingler win tabanlı. wordpress i çalıştıramazsın. ayrıca mysqla da ihtiyaç var. o da desteklenmiyor :)