Zone Alarm Trojenmiş.......!

_megavisor_

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Antivirüs, güvenlik duvarını trojan sanınca…

Antivirüs yazılımı AVG güvenlik duvarı ZoneAlarm'ı zararlı olarak rapor etti, ortalık karıştı...
20080421010916.jpg

AVG ZoneAlarm'ı trojan olarak rapor edince forumlar karıştı...

Eğer hem AVG antivirüs yazılımını, hem de Zone Alarm güvenlik duvarı yazılımını kullanıyorsanız, kısa süre için de olsa ufak bir kriz yaşamış olma ihtimaliniz yüksek. AVG, Salı günü yayınladığı güncelleme ile zararlı veritabanını güncelledi; ancak ZonaAlarm'ı da zararlı olarak rapor etmeye başladı. Bunun sonucunda bazı ZoneAlarm bileşenleri, Agent_r.CX trojan'ı olarak etiketlendi ve karantinaya alındı. Sonuç olarak da güvenlik duvarı çalışamaz hale geldi.

Sorunun ortaya çıkmasıyla birlikte hem AVG, hem de ZoneAlarm forumlarında konuyla ilgili çok sayıda başlık açıldı. Sorun, yaklaşık 8 saatin ardından, AVG tarafından yayınlanan yeni bir güncellemeyle aşıldı.

Aslında buna benzer "yanlış alarm" durumları sık sık yaşanıyor. Haberde bahsi geçen sorun çok da büyük bir sorun değil; zira AVG ve ZoneAlarm'ı birlikte kullanan kişi sayısının pek de fazla olmadığı ortada. Asıl sorun, güvenlik yazılımlarının Windows sistem dosyalarını ya da JavaScript uygulamalarını zararlı olarak gördüğünde yaşanıyor.

http://www.chip.com.tr/konu/Antivirus-guvenlik-duvarini-trojan-saninca_9169.html

tonce

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
14
Yanlış anlaşılma olmasına rağmen ben oldum olası bu Zone Alarm Güvenlik Duvarı'na güvenememişimdir. Onun yerine Comodo Güvenlik Duvarı kullanmak daha iyi bana göre. Haber için teşekkürler.

souris

Profesör
Reaksiyon puanı
3
bu chip.com.tr'den alınan resimlere ayar oluyorum niye resim gidiyorda chip'in reklamı kalıyor burada teknolojinin tek adresi falan diye

Edit: o kalp resmini ben koymadım bir web site adresi yazdım o çıktı olaya bak ya :)

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
iki yazılıma da güvenmiyorum. ikisine de kullandım. hem de prof. sürümlerini. yani öyle free falan da değil. ama ikisi de çoğu şeyi yakalayamıyor. kaspersky ve norton en iyileri bence...

zrosse

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Walla ben bu antivir lerle uğranşmaktan bıktım.Kullanmıyorum.Şu an bilgisayarda hiçbir antivir yoq :D

Nemesis

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13
Konu uygun bölüme taşındı.