Zengin olmak bu devirde zor

yoksulgenç

Asistan
Reaksiyon puanı
50
Zengin olarak doğmak ne kadar güzel bir şans.

Diyelim babanızın,dedenizin 1 milyon lirası var.

Onlar öldükten sonra para size kalıyor.

Ne güzel hazır miras, sizin tek yapmanızın gereken bu mirası işletmek, kazancını alıp yemek.

Amma fakir doğan birisi öylemi ?

Babadan mal yok, dededen yok,

Bu kişinin çok büyük bir başarı ve çaba göstermesi gerekiyor, 1 milyon lirayı kazanması için.

Yani bu dünyada kesinlikle ADALET yoktur.

Birisi bolluk, içinde doğuyor, Diğeri ise yokluk ve sıkıntı içinde.

Petrichor

Asistan
Reaksiyon puanı
26
Zengin olarak doğmak ne kadar güzel bir şans.

Diyelim babanızın,dedenizin 1 milyon lirası var.

Onlar öldükten sonra para size kalıyor.

Ne güzel hazır miras, sizin tek yapmanızın gereken bu mirası işletmek, kazancını alıp yemek.

Amma fakir doğan birisi öylemi ?

Babadan mal yok, dededen yok,

Bu kişinin çok büyük bir başarı ve çaba göstermesi gerekiyor, 1 milyon lirayı kazanması için.

Yani bu dünyada kesinlikle ADALET yoktur.

Birisi bolluk, içinde doğuyor, Diğeri ise yokluk ve sıkıntı içinde.
Dostum iyi hoş konuşuyorsun ve evet doğruda konuşuyorsun şimdi hayel etsene benim en büyük tutkum bilgisayar oyunları seviyorum abi napayım neden benim bir 65.000 bin liralık bir kasam yok neden 4k ultra ayarlarda oyniyamıyorum evet için gidiyor aklıma geldikçe,internette 15,20,30 bin tlye sistem toplayan gördükce intihar edesim geliyor ama beleş zenginlik iyi değil bence...Bence fakir demeyelimde hayata en azından zengin olmadan büyüyen çocuk daha iyidir neden biliyormusun hayatı,zorluğu,adeletsizliği,kahpeliği,hak yemeyi ve daha nice şeyleri görür ve öğrenir acısız hayat hayat değildir seni,beni diğer herkesi olgunlaştıran şey acıdır acıyı yaşamaz bilmezsek ilerde ne hayatımızın neden paramızın değerini anlarız...Düşünsee milyardersin dünya senin elini oynamanla istediğin her şey oluyor böyle bir hayat istermisin?ben istemem neden biliyormusun hayatın yaşamanın bir anlamı değeri kalmaz,olgunlaşamayız kaybetmek,acı,ezilmek bence bu duyguları yaşayan insanlar en büyük erdem ve saygı içerisinde hayatlarını sürdüren insanlardır bu dünyadan paradan daha çok değer verdiğim 2 şey var 1-saygınlık 2-bilgi bunlar benim asıl hayatım yani eğer ben milyarder olsam param taşsa dağlara taşlara ben bence hayatı yaşıyamam bir anlamı kalmaz abi bir düşün ya her şey her istediğin oluyor sıkılırsın yemin ederim sıkılırsın küçük yaşta zengin olsan Allahını bilmez,içkici,kumarcı olursun belkide para bozar seni ama ugraşıp kendi emeğin ile bir yerlere gelmek ve her türlü ortam da para ile gösteriş değil de saygınlık ve bilgi ile kendini göstermek benim bu hayatta tutunmamım Allahdan sonra ki inançlarımdır.Adaletsiz her yerde kendi işini kurup kendi adamlarına adaletsiz yapmadğın sürece nereye giderse git adaletsizlik olacak...Beni yanlış anlama kalbini kırma niyetinde değilim sadece bende uzun yıllar boyu parasızlık çekip 17 yaşında günde 2 veya 3 kere 25,28 kat inip çıkıyor temizliğini yapıyordum,bana sana aşcılık öğreticez deyip işe alan kahpe insanlar bana aşcılık yerine boyacılık yaptırdı bende yaşadım abi biliyorum ama bazen sadece inanç ve sabır olurda inancını kaybedersen hayatını kaybedersin unutma... :) seni seviyorum sadece çalış....Yazım için de kusura bakmayın hızlı ve heycanlı yazınca nokta ve virgül umrumda olmuyor :)

Narrator

Asistan
Reaksiyon puanı
72
Gidiklama ne zaman konu acsa intihar etme istegim artiyor.

DKN NZY

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,183
Biraz sermaye ile olur bi tanıdığım birikiş parası ile tavuk aldı sattı toptan şu an 3 tane lüx dairesi ve mercedes cla arabası var birde toptancılık yaptığı kamyon

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
Bir takım şeylerden ödün vermeden yada kısmadan ne yazık ki havadan gelenin bir anlamı olmuyor bana göre ,Alın teri yoksa dağ kadar olsa mal mülk geride kalanlar talan eder eğer nasıl olsa daha var deyip devam ederse bol keseden harcamaya o yüzden bence iyi çalış hakkını al adam çalışıyorsa yanında alın teri soğumadan ver hakkını ,hakta sana versin benim 40 yaşına kadar doğru düzgün birikimim yoktu şimdi şükür birikimde var mülkte var.

Evet bazıları iyi hayat üzerine doğuyo, bazısıda benim gibi memur çocuğu olarak ne yazık ki önemli olan ne olarak geldiğiniz değil, bu dünyada ne yapabilip ne kadar faydalı olabilir benden sonra gelecek neslime nasıl faydalar sağlarım endişesini yaşaman gerekir öteki türlü kendi kafanı sok yerdeki deliğe ben niye böyleyim diye düşün dur sen (=

xPhoenix06

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,186
Bu dünyada adalet yok...

Reaksiyon puanı
10,315
Gıdıklama eskiden isyankar97’ydi intihar etti.
Elveda hayat
sonra reenkarnasyonla tekrar dünyaya gıdıklama olarak döndü

Gıdıklama'nın canı sıkılmış yine. Bakarsınız yine intihar(!) edebilir. Bu sefer olmamış belki ama bakarsınız öbüründe zengin olarak gelebilir dünyaya. Hadi bakalım Müslüm baba'nın fedaisi, doldur banyoyu! :D

#ExYoung

Asistan
Reaksiyon puanı
140
Emek vermeden bir şeye ulaşmayı düşünmek, hayalperestlikten başka bir şey değildir.