Zengin ne demek? Fakir ne demek?

Gökçe Asena

Profesör
Katılım
10 Aralık 2017
Mesajlar
1,463
Reaksiyon puanı
2,127
Puanları
113
Herkes hayatın ölçüsünü para sanıyor? Göz ardı edilen değerler yok mu?
Hangisi duygulara tercüman olabilir?
Gerçek manada zengin ve fakir ne demek biliyor muyuz? Peki ne biliyoruz?
 

BJKolik

Dekan
Katılım
31 Aralık 2016
Mesajlar
6,419
Reaksiyon puanı
6,757
Puanları
113
gönül zenginliği para ile ölçülemez. Herkeste bulunmaz.
 
Katılım
24 Eylül 2018
Mesajlar
160
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
76
Puanları
28
Yaş
48
Her şey para demek değildir, benim kendi felsefeme göre. Çünkü bazı yerlerde bu zenginin parası hiç geçmeyebilir, örneğin sanayide bir selamla işini parasız hatır için yaptıran insanlar vardır, Kayseri'deki gibi. Bir insanın cömertliği, yardımseverliği, insanlara yardım elini uzatması, vb. bazı çok önemli (altın kıymetindeki) değerleri zenginlerde bulunmuyorsa o zenginden çok daha zengindir, benim gözümde. Bir gönül zengini olabilmeyi, gönüllerin sultanı olabilmeyi hakkıyla da başarmıştır. Bazı liderler de yaptıkları çok çok önemli icraatlarla değil de örneğin insanların direk gönlünü kazanarak gönül zengini olabilmeyi başarmış ve ölümlerinden sonra da kalıcılıkları ebedileşmiştir. Örneğin geçmişteki Necmettin Erbakan Hoca ya da mücahit Erbakan.. Halen de MHP'nin lideri olan Dr. Devlet Bahçeli. Çok fazla icraatı ve süksesi (havalı bir kariyeri) olamasa ve bulunmasa bile halkın gönlünü yine kazanabilmesini bilmiştir, gönül zenginliği ve halka çok yakın olup gerçek bir halk adamı olabilmesiyle..
 

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Katılım
2 Haziran 2014
Mesajlar
4,764
Reaksiyon puanı
2,554
Puanları
113
Yaş
123
Paran olmadığı zaman hiçbir sosyal aktiviye katılamıyorsun belki ayda yılda bir ücretsiz konser olur o kadar dışarı çıkamıyorsun arkadaşlarınla çünkü hesabı ödeyen onlar oluyor mahçup oluyorsun paran yoksa ehliyet dahi alamıyorsun paran yoksa sana kız vermiyorlar evlenemiyorsun vs vs uzar gider kısacası paran yoksa asosyal biri vede varlığının kimsenin umrunda olmadığı bir insan oluyorsun en azından kendi tecrübem böyle.Bence zengin insan evi arabası olan ve geçim sıkıntısı çekmeyendir bu devirde ve eğer hala sorun çekiyorsa ya kararlarında hata vardır yada karakterinde.
 

tEmptation

Öğrenci
Katılım
29 Nisan 2018
Mesajlar
99
Reaksiyon puanı
25
Puanları
8
Yaş
39
Sorunun cevabı kişiden kişiye değişir. Bana göre zenginlik maddiyatla ölçülen bir şeydir. Fakir bir insanın mutlu olabileceğine inanmıyorum. Buradaki fakirlik ölçüsü farklı tabii.
 

Coolumsu

Asistan
Katılım
1 Ekim 2017
Mesajlar
160
Reaksiyon puanı
68
Puanları
28
En çok merhamet ve sevgi sahibi olan en zengin, ruhunu kaybetmiş insan ise en fakirdir..
 
Üst