Zeka Sorusu(Ağırlık)

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Haftalık bir gazetede şöyle bir soru gördüm:

"Manavın iki kefeli bir terazisi ve 4 adet ağırlığı var, bunlarla bir kilodan 40 kiloya kadar her şeyi tartabiliyor. Manavın elindeki 4 farklı ağırlık nelerdir?"

Soru bu. Olduğu gibi yazdım. Düşündüm düşündüm bulamadım ve en iyisi burada sorayım dedim. :) Cevabına daha bir hafta var.

Garu

Asistan
Reaksiyon puanı
4
1, 3, 9 ve 27 kg. Bu ağırlıklarla 1 den 40 kg'a kadar herşeyi tartabilir.

Örnek :
11=9+3-1
20=27+3-9-1

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
20 yıl düşünsem bulamazdım. Allah zekanı arttırsın Garu.

Garu

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Çok önceden sürekli girdiğim bir sitede görmüştüm bu soruyu :) google da arar iseniz bir çok sitede görüceksiniz benzer cevapları :)

Nasıl çözdüğüme gelince bu 4 ağırlık kiloluk ağırlıklardır :) her manav bilir :)

googlog

Profesör
Reaksiyon puanı
46
Çok önceden sürekli girdiğim bir sitede görmüştüm bu soruyu :) google da arar iseniz bir çok sitede görüceksiniz benzer cevapları :)

Nasıl çözdüğüme gelince bu 4 ağırlık kiloluk ağırlıklardır :) her manav bilir :)

Anladığım kadarı ile sen de başka sitede gördüğün cevabı yazmışsın buraya.

Kiloluk ağırlık olmaları cevabı bulmamıza yetmiyor.

Çoğu sitede net cevabı yok bir tanesinde rastladım net çözümüne.(Tabii böyle çözülüyorsa)

cevap: 1-3-9-27 dir 4 tane agırlık bunlardır nasıl mı ?

(3 üzeri 0)+(3 üzeri 1)+(3 üzeri 2)+(3 üzeri 3) = 40 eder burdan da

agırlıklar 1-3-9-27 dir

Bu şekilde çözülüyormuş.

Yoksa kafadan rastgele seçerek çözmek çözüm değildir.Boşuna beynimiz yormayalım. :)

2 kg ı nasıl tartacaksın :S

Bir kefeye 2 kg +1 kg ağırlık = 3 kg ağırlık diğer kefeye

Garu

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Karşı manavdaki kiloluklar gramlı olanlar epeyce var ama kaçar gramdır bilmiyorum fakat kiloluk olanlar 1 ve 3 idi 9 varmı hatırlamıyorum görmedim desem daha doğru olur. ( 5 kiloluk da vardı bu arada )

Soruyu görüp google amcaya sormadım. Manav dayı aklıma geldi sonra google amca ile baktım ve bu soruyu 2006 yılından çoook önce yazılan bir çok site olduğunu gördüm :D

Kopya çektiğim doğru :P

2 kg ı nasıl tartacaksın :S

2=3-1

Yani 3 kilo bir yerde durucak diğer yerde ise 1 ve tartacağın 2 kilo :)

googlog

Profesör
Reaksiyon puanı
46
Karşı manavdaki kiloluklar gramlı olanlar epeyce var ama kaçar gramdır bilmiyorum fakat kiloluk olanlar 1 ve 3 idi 9 varmı hatırlamıyorum görmedim desem daha doğru olur. ( 5 kiloluk da vardı bu arada )

Soruyu görüp google amcaya sormadım. Manav dayı aklıma geldi sonra google amca ile baktım ve bu soruyu 2006 yılından çoook önce yazılan bir çok site olduğunu gördüm :D

2=3-1

Samimi yorumun için teşekkürler. :)

cyberfalcon

Asistan
Reaksiyon puanı
0

2=3-1

3 kg'lik ağırlık gördüğümü hiç hatırlamıyorum. Standart ağırlıklar (kg lık olanlar) 1, 2, 5, 10 dur. Daha ağırları da vardır ama manavların bunlardan ağırlarına ihtiyaç duyacağını zannetmiyorum.