Z kuşağı hakkındaki görüşleriniz

Heilung

Asistan
Reaksiyon puanı
148
79 yasinda biri olarak Z kusaginin temsilcilerinden biriyim , bizim gibi genc nesillere biraktiginiz gelecek oldukca karanlik gorunuyor, daha yasanabilir bir ulke icin uzerinize dusen sorumluluklarin cok azini yerine getirmissiniz, daha da vahim olani bu konuda gecen onca zamana ragmen toplumsal bir bilinc gelistirmekten uzak kalmissiniz, yani daha uzerinize dusen sorumluluklarin farkinda bile degilsiniz,

NESDelisi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,316
Y kuşağı olarak, Z kuşağından beklentim var ama x kuşağı ve diğerlerinden gram bir beklentim yok.

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,873
Nedense yaşıtlarım maalesef pek ahlaklı değiller ve hep kötü / bana göre olmayan insanlarla buluştuğum oldu sosyal hayatımda ama gene de şükredelim halimize. :)

636405

Doçent
Reaksiyon puanı
495
Dışarı çıkmadığım için kendi kuşağımı pek tanımıyorum. Kendi kuşağımdan birisiyle en son 5 yıl önce falan konuştum. Liseyi bırakma zamanlarıydı o da. Yaşıtım kızlara seslenmek zorunda kalsam abla derim heralde, çünkü ben büyüdüğümü pek anlamadım.

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
Valla nedeni aslında kolay. Kimse kendi ülkesinden gitmek, çevresini bırakmak istemez. Aslında yurt dışına çıkmak zorunda hissediliyor denilebilir. Ülkesinde gelecek görememek, baskıda ve streste hissetmek, ülkenin iyiye gidebileceğine olan inancını yitirmek, isteklerini yerine getirmedeki karşılaştığı zorluklar bir çok neden bu ülkeden gitme sebebi. Yoksa herkes doğduğu büyüdüğü ülke ile gurur duymak, ülkesine hizmet etmek ister. Maalesef ki ülkemiz için durum böyle..
Bende kendimi ülkemde minority (azınlık) gibi hissediyorum ülkemin şartları iyi olsaydı alım gücü yüksek olsaydı her şeyden vergi almasaydı yurt dışına gitmek istemezdim fakat şartlar beni buna zorladı en kısa zamanda gitmeyi çok istiyorum isterseniz bana vatan haini diyin gram umurumda bile değil

Ahmet.zkan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
17
Araştıran ve saygılı gençleri çok beğeniyor ve takdir ediyorum ama ahlaki bazda bozuk olanlar için durum hiç hoş değil.

Ekto02

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,330
Son zamanlarda sürekli Z kuşağıyla ilgili olumlu ve olumsuz çok fazla yorum yapılıyor. Hatta Twitter'da sürekli gündem oluyor ve tartışmalar çıkıyor. Peki forum Z kuşağı hakkında ne düşünüyor?
Şahsen Z Kuşağından Bir Birey Olarak Kendimi Yorumlamak Ve Kuşağı Yorumlamak Gerekirse Ben Gerçekten Bilemiyorum Aramızda Gerçekten Bişeyler Yapıp Çok Farklı Ve Güzel Düşünceleri Olanda Var İşi Gücü İnstagramdan Like Toplamak Ve Boş Boş Gezmek Olan Tayfada Var Sağda Solda Birbirini Vuran Tayfada Var Ya Bunların Örneği Cidden Çok Hiç Duyar Kasmıcam Şahsen Ben İnsan Bunu Bence Vicdanına Sormalı Benim Bi Hedefim Varmı Diye Bence Birşey İçin Çabalamayan Sadece Nefes Almak İçin Tüketmek İçin Yaşayan İnsan Boş İnsandır Tabi Bu Benim Şahsi Görüşüm Sizin Görüşleriniz Farklı Olabilir

LalaPapa

Asistan
Reaksiyon puanı
117
Bende kendimi ülkemde minority (azınlık) gibi hissediyorum ülkemin şartları iyi olsaydı alım gücü yüksek olsaydı her şeyden vergi almasaydı yurt dışına gitmek istemezdim fakat şartlar beni buna zorladı en kısa zamanda gitmeyi çok istiyorum isterseniz bana vatan haini diyin gram umurumda bile değil
Orası öyle tabii. Bunun için vatan haini diyen tipler genelde zaten klasik tanımlayabileceğimiz tipler oluyor. Ülkenin hangi kesimine, partisine bakıpta bu ülkenin geleceği için umutlanıp çabalayalım ki?

KRZMNİTK

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,071
Mükemmel bir kuşak(istisnalar dışında)

İsimyok08

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,233
Tiktok çekenleri acıyorum :( Gerisi iyidir :)

ömerim55

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,328
Z kuşağı gozlemledigim kadariyla gerçek hayattan oldukça uzak yaşıyor. Ben şahsen siyaset ekonomi ticaret politika vb. Gibi alanlarla ilgilenen istisnalar haric bir z kuşağı bireyi gormedim. Çoğu ekmeğin fiyatından bihaber yaşıyor.

Su tankı

Doçent
Reaksiyon puanı
641
Son zamanlarda sürekli Z kuşağıyla ilgili olumlu ve olumsuz çok fazla yorum yapılıyor. Hatta Twitter'da sürekli gündem oluyor ve tartışmalar çıkıyor. Peki forum Z kuşağı hakkında ne düşünüyor?
İnsanları z,y vb. Şeylere ayırmak kötü birşey ama o ayırdığını dışlamak çok kötü bir şey ben bir z kuşağıyım ve bir şey başarmamış ve z kuşağına laf atanları kınıyorum

023

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,609
Ok Boomer.

Aynen Muhterem.

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,259
O zaman ben sahte Z kuşağı bir bireyim. :D Dediklerinizin çoğunu hiç yapmadım (yetişkinler gibi yaşıyorum).

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,437

Usain

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,169
Kendimi seviyorum. Ama tok tik çeken yaşıtlarım kendilerine daha mantıklı ve işe yarar hobiler bulsun istiyorum.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,437
Kendimi seviyorum. Ama tok tik çeken yaşıtlarım kendilerine daha mantıklı ve işe yarar hobiler bulsun istiyorum.
Seni seven 100lerce adam var unutma Hüseyin abi.
Benimde yaşıtlarım var pubg manyakı olan filan.

Aslında İstemem onlar işe yarar bir şeyle uğraşsın.
Diyorum gebersinler batsınlar kendi çukurlarında ? ? Nazi damarım uyandı resmen.

Raikiri

Asistan
Reaksiyon puanı
74
Forumda birkaç gün önce 'hiç bir vasfı olmadan hem para kazanıp hem de istediği şeylere zaman ayırabileceği bir iş arayan' kişiyi gördükten sonra kendi neslimin ikiye bölündüğünü görüyorum. Teknolojiyi tembellik için kullanıp hayatta hiç bir şey başarmadan bir şeyler bekleyenler. Bir de bir şeyler başarmaya çalışıp tembellik yapan tayfa tarafından dalga geçilenler.

Dilara Kaya

Profesör
Reaksiyon puanı
3,756
Forumda birkaç gün önce 'hiç bir vasfı olmadan hem para kazanıp hem de istediği şeylere zaman ayırabileceği bir iş arayan' kişiyi gördükten sonra kendi neslimin ikiye bölündüğünü görüyorum. Teknolojiyi tembellik için kullanıp hayatta hiç bir şey başarmadan bir şeyler bekleyenler. Bir de bir şeyler başarmaya çalışıp tembellik yapan tayfa tarafından dalga geçilenler.
O düşüncedeki insanlar her kesimde var