'YUVA' belgeseli için sabırsızlananlar !

PylsWeb

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Bugün Dünya Çevre Günü ve 90 ülkede aynı günde yayınlanacak 'Yuva' (Home) belgeseli NTV’nin Yeşil Ekranı’nda... (20.00)

Çekimleri 3 yıl süren ve 54 ülkede, havadan çekilen görüntülerle inanılmaz bir görsel mesaj sunan belgeselin yönetmenliğini Yann Arthus-Berntrand üstlenirken dağıtımını Luc Besson sağlıyor. 90 ülkede, milyonlarca izleyiciyle buluşacak bu görsel şölenin anlatıcılığını Glenn Close üstleniyor. Gezegenimizin geleceğini kurtarmak için hala geç değil. Ancak YUVA’nın (Home) alanında birbirinden deneyimli isimlerden oluşan ekibinin de söylediği gibi, karamsar olmak için artık çok geç!
İnsanlık geçtiğimiz birkaç kısa on yılda, gezegenin yaklaşık dört milyon yıl süren evrimle kurulan dengesini altüst etti. Ödenecek bedel ağır, ama artık karamsar olmak için çok geç: İnsanlığın bu gidişatı tersine çevirmesi, Dünya’nın zenginliklerini yağmaladığının farkına varması ve tüketim kalıplarını değiştirmesi için hemen hemen 10 yılı var.

Eğer saat 20:00'ı beklemek istemiyorsanız Yuva belgeselini YouTube'tan HD farkı ile izleyebilirsiniz.
homev.jpg

(İngilizce, Almanca, Fransızca ve İspanyolca):glare:

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Ben Sabırsızlıkla Bekliyorum Türçesini Lakin . Süper Görüntüler Var

zeroaxa

Profesör
Reaksiyon puanı
6
dünya kaynaklarının yüzde ellisini son otuz yılda tüketmişiz.karmsar olmak için çok geç diyo ama umutlu olmak içnde çok geç bence

PylsWeb

Profesör
Reaksiyon puanı
16
zaten "karamsar olmak için çok geç" lafı o anlama geliyor 10 yıl içinde düzeltmek gerekiyor !

Baran99

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben hep çevremdekilere demişimdir bu yaşananlar kaçınılmaz sondur.
Arabası olana arabayı bırak bisiklete bin diyemezsin.
Cep telefonu nu kullanma diyemezsin.
Bilgisayarı saatlerde açık tutma diyemezsin.
Sokak lambalarını kapatamazsın.
24 saat çalışan ATM leri kapatamazsın.
24 Saat çalışan Buzdolaplarını kapatamazsın.
Nufüsun yükselişini önleyemezsin..
Binalaşmayı betonlaşmayı önleyemezsin... vs.vs.vs. bunlar saymakla bitmez.

Özetle ''ÜRETME'' DİYEMEZSİN!!!

Hiç bir şekilde önlenemez, Hergün binlerce araç yollara çıkıyor, yüzlerce gemi denizlere bırakılıyor, bilgisayarlar, tvler, ev araçları, uçaklar, piller... Yer altı kaynak suları kuruyor, Akarsulara yapılan barajlarla Suyun dogasını dengesini bozuyoruz, Dünyada çalışan bir aksamı engelliyoruz, oluşan yapay baraj göletleri olmaması gereken yerde yere muazzam basınç uyguluyor, küçük sarsıntılar depremler meydana getiriyor, denge bozuluyor. , binalarla betonlarla toprak ile havanın ilşkisini kesiyoruz, Her küçük iş yerinde bir plazma tv bir Pc sabahtan akşama kadar açık, İnternet kafeler, bankalar, iş yerlerinde Pcler bir o kadar harcanan elektrik, her beyaz eşya elektronik magazasında onlarca Plazmalar çalışıyor, yollarla hayvanların göçlerini alanlarını engelliyoruz, kesiyoruz.

Ya hiç aklınıza gelmeyecek o kadar şey var ki yani dünyayı kurtarmak için yaşamamamız lazım.

Bakın kimin aklına gelir annelerimiz evi temizler temizlik deterjanları sıvı maddeler kullanır vileda ile siler sonra kirli ve Kimyasal maddeli suyu klozetten boşaltır o su nereye gider? Tuz ruhu öldürücü etkisi olan bir madde! Lavabo klozet tuvaletleri temizlemek için dökülür sonra sifona basılır o su nereye gider? Yer altı suyuna mı karışır?, denizlere mi ulaşır? Yoksa toprağa karışıp toprağın yapısını mı bozar?, toprak içinde yaşayan canlıları mı öldürür?, Yararlı faydalı minarelleri mi yok eder?...

Ne kadar basit degil mi, Bunu şimdiye kadar kim düşündü? Hadi şimdi kendinize sorun? Bu sadece hayatınızda var olan küçük ve yapmanız gereken sıkıcı sıradan bir iş Temizlik!
Temizlemesek olmaz degil mi, çok basit temizle ve sifonu çek gerisini düşünme!!!
Bir yerleri temizliyoruz ama aynı zamanda temizledigimiz alandan daha degerli şeyleride kirletiyoruz yok ediyoruz...

Yok işte her kişi 100 fidan dikse ağaçlar çogalsa kuresel ısınma olmazmış. İnsan oglu gelmiş geçmiş en vahşi hayvandan daha vahşi bir yaratıktır. 1 milyon kişi içinden bir psikopat çıkar tüm ormanı ateşe verir herşey bir anda kül olur.
Bir düşünün dogada var olan hiç bir şeyin dogaya zararı yok. Agaçlar, Sular, Hava, Daglar, Taşlar, denizler, Hayvanlar.
Ama insan oğlunun var oluşu ve yaptığı herşey ürettiği herşey ama herşeyin bir faydası olduğu gibi bir zararıda vardır.
Bu döngü olduğu muddetçe siz birşeyleri düzeltmeye kalksanız bile Üretim durmuyor, Üretim durmadıkça hiç bir şeyi düzeltemezsiniz. Siz evinizde yatarken 24 saat çalışan fabrikalar hala şu saatte birşeyi üretirken aynı zamanda birşeyleride tüketiyor.
Elektrik, Perol, Ham madde, Su, Agaç, Hava Kirliliği, ve Yaydığı ısı...

O yüzden dünyanı kurtarmayı unutun...

Benim kıyamet anlayışımda tam olarak bu; Gelecek sonu biz kendimiz elimizle, kendi sonumuzu kendimiz getirecegiz...

PylsWeb

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Baran99 bastır be :D
Evet arkadaşlar belgeseli izlediniz yorumları alalım !

zeroaxa

Profesör
Reaksiyon puanı
6
izledim annemede izlettim morali çok bozuldu ,bildiğimiz şeyleri görmek hemde böyle ustaca çekilmiş bir belgesel olarak, yıprattı biraz

EzberimSin

Profesör
Reaksiyon puanı
11
izleyemedim akşam artık internetten seyretmem gerekiyor.

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Ben de Müsait bir zamanda seyredeyim. Türkçesi çıkınca bir daha seyrederiz İnşallah.