Yurtdışından telefon getirmek

goodolddays

Dekan
Reaksiyon puanı
202
Merhaba forumdaşlar,

Abim yakın zamanda Dubai'ye gidecek ve ben bunu fırsata çevirmek üzere telefon sipariş etmek istiyorum. (Dubai'de vergi oranı "0")

Aklımda iPhone 6s veya 7 var ama Türkiye'deki garanti durumları nasıl olacak bilemiyorum. Sanırım çoğu cihazda 1 yıl uluslararası garanti geçerli oluyo, detaylı bilginiz var mıdır?
FaceTime ile ilgili çeşitli rivayetler var ama zaten kullanmayacağım bi özellik, haliyle orası benim için önemli değil.

Garanti koşullarında Apple veya Samsung-Sony-HTC arasında ne gibi değişiklikler oluyo, diğer markalar da benzer garanti şartlarını sağlıyolar mı?

Öncelikle garanti hakkında bilginize başvuruyorum. Eklemek istediğiniz birşeyler olursa seve seve dinlerim.

İyi forumlar :)

SmokeXD

Dekan
Reaksiyon puanı
1,876
Her cihazın 1 yıl uluslararası garantisi oluyor evet. Sanırım Türkiyede tekrar garanti satın almanız gerek.

2ff7ea481c461a24e888b0dba1e8f550.png

958aedc90ad40ba04748f8ffec0d6bce.png

7 ve 7 Plus'ın fiyatları (Resmi Apple Arap Emirlikleri Sitesinden)

Apple Canlı hizmete de başvurabilirsiniz.

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Merhaba,

Yurt dışından çok telefon ala birisi değilim bunu deneyimlemedim ama bira araştırıp baktığımda apple dışnda diğer firmalardan bir ürün alırsan ülkemizde garantisi olmuyor. Yani uluslararası garanti sadece apple'da var diye biliyorum. Belki öteki firmalarda da vardır ama onu ücret karşılığında yaparlar kuvvetle muhtemel. Ama apple 1 yıl garanti veriyor 2. yıl da istersen ücret talep ediyordu yanlıl hatırlamıyorsam.

FOM

Profesör
Reaksiyon puanı
1,264
Facetime olmuyor çoğu telefonda ama facetime olanlı oluyor birde satarken facetime olmadığı için zor satılıyor bu belirtmeliyim. 1000₺ iyi bir fark ediyor almak mantıklı ama dediğim gibi satarken zor satılıyor. Garantiye gelirsek 1 yıl Apple uluslararası garantisine sahip zaten yurtdışından apple'dan başka telefon alınmaz garanti olsun güncelleme desteği olsun hep sıkıntı başka firmalarda. Almışken bütçe uygunsa iphone 7 almak en mantıklısı.

SmokeXD

Dekan
Reaksiyon puanı
1,876
Facetime olmuyor çoğu telefonda ama facetime olanlı oluyor birde satarken facetime olmadığı için zor satılıyor bu belirtmeliyim. 1000₺ iyi bir fark ediyor almak mantıklı ama dediğim gibi satarken zor satılıyor. Garantiye gelirsek 1 yıl Apple uluslararası garantisine sahip zaten yurtdışından apple'dan başka telefon alınmaz garanti olsun güncelleme desteği olsun hep sıkıntı başka firmalarda. Almışken bütçe uygunsa iphone 7 almak en mantıklısı.

Zaten arkadaş için Facetime o kadar önemli değilmiş.

FOM

Profesör
Reaksiyon puanı
1,264
Zaten arkadaş için Facetime o kadar önemli değilmiş.
Onu okudum zaten, önemli olmaması önemli değil satarken zorluk çekecek ben geçen dubaiden aldıracaktım vazgeçtim. O yüzden ben söylemem lazım bilgisi olsun.

fragger

Dekan
Reaksiyon puanı
3,061
Merhaba forumdaşlar,

Abim yakın zamanda Dubai'ye gidecek ve ben bunu fırsata çevirmek üzere telefon sipariş etmek istiyorum. (Dubai'de vergi oranı "0")

Aklımda iPhone 6s veya 7 var ama Türkiye'deki garanti durumları nasıl olacak bilemiyorum. Sanırım çoğu cihazda 1 yıl uluslararası garanti geçerli oluyo, detaylı bilginiz var mıdır?
FaceTime ile ilgili çeşitli rivayetler var ama zaten kullanmayacağım bi özellik, haliyle orası benim için önemli değil.

Garanti koşullarında Apple veya Samsung-Sony-HTC arasında ne gibi değişiklikler oluyo, diğer markalar da benzer garanti şartlarını sağlıyolar mı?

Öncelikle garanti hakkında bilginize başvuruyorum. Eklemek istediğiniz birşeyler olursa seve seve dinlerim.

İyi forumlar :)

Apple mağazasında çalıştığımdan biliyorum, Apple cihazları 1 yıl Apple uluslararası garantisine sahip :cool::cool:

goodolddays

Dekan
Reaksiyon puanı
202
Yavaş yavaş değişim zamanı gelmişti zaten de bu dubai işi çok iyi oldu. Türkiye'deki fiyatlarla hayatta iPhone almazdım ama bu fiyatlar işi baya bi değiştiriyor :sweatsmile:

Ben daha yakın zaman zannediyodum ama Şubat başında gidecekmiş . Artık bekleyeceğiz o zamana kadar

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Uluslararası garanti (1 yıl) sadece Apple ürünlerinde var ve Amerika'dan gelen cihazlar buna dahil değil diye biliyorum.

Alcncnntks

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Uluslararasi garanti icin apple telefonun ustune ekstra ucret aliyormu