- Konuyu başlatan
FOM
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 1,264
O 300-400₺'yise pasaport imei yiyor.
130 tl imei kaydı
O 300-400₺'yise pasaport imei yiyor.
Benim bildiğim kadarıyla daha yüksek.130 tl imei kaydı
Şu olmaz olası cihazın gümrükten geçeceğini bilsem gidip alıcam ama işte bir tanıdık falanda yok sanırım 6 alıcam
Gümrükten neden geçmesin 10 tane almadığın sürece bitane alıp gelebilirsin istersen kutuyla bavulda getir istersen aç kullanarak getir sıkıntı olmaz.
Sipariş olarak kastediyor olabilir.
7s çıktığında eski telefonu taş çatlasın 2400 tl satarak kar da elde edeceğimizi yazmışsınızd.ama eksi yönlerinde dandik kötü cihaz muamelesi görüyor malasef daha zor satılıyor şeklinde açıklamanız olmuş demek ki dandik bir telefonu o fiyata satmamız çok zor
yurtdışından sadece A.B.D den telefon alınır diye düşünüyorum
ama siz konuda :Piyasayı bilmemiş olmanız normal. İphone 6s plus kullanıyorum 3750tl aldım şuan iphone 7 serisi çıktı ve 3250tl satabiliyorum 500 tl zararla zaten telefondan anlayan insan dandik kötü cihaz olmadığını biliyor. Sizce 6s plus kötü cihaz mı ? Yada 7 plus satıyorsunuz 7s çıkarsa 7 plus kötü cihazmı ?
ama siz konuda :
"Satarken aynı cihaz olmasına rağmen dandik kötü cihaz muamelesi görüyor malasef daha zor satılıyor."
şeklinde yazmışsınız.yani ithalatcı telefonların satışının zor olduğunu anlatmaya çalışmışsınız.yoksa ben mi yanlış anladım
Kktcden alinabilir mesela. Fiyatlar hayli uygun, üstelik kimlige imei isletebiliyorsunuz, pasaporta gerek yok.Ülkeden ülkeye değişiyor ve tabiki dolarmı euro mu sterlin mi ? Burada ki mantık yazıda yazdığım gibi Abd den almak hem dolar kuru ülkemizde diğer saydığım para birimlerine göre ucuz ve iphone abd de en uygunu.
Kktcden alinabilir mesela. Fiyatlar hayli uygun, üstelik kimlige imei isletebiliyorsunuz, pasaporta gerek yok.
Bilgilerim guncel degil, en son 5 yil once gitmistim, durum buydu ama aklınızda bulunsun
İyi forumlar diler, saygilar sunarim
Apple storeye gitmeden rezervasyon mu yaptırcaz yoksa gidip direk alabilirmiyiz abd deMerhaba arkadaşlar.
İphone 7 ve 7 plus'ın çıkması ile birlikte ve ülkemizde de vergini dilimin çok olması sebebiyle imkanı olan yurtdışından cihaz almaya yöneliyor.
Yurtdışından cihaz almanın artılarını ve eksilerini sizler için sıralayayım...
Yurt Dışından İphone Almanın Artıları;
+ Ücret olarak çok tatminkar. Örnegim ABD'den bir İphone 7 plus almak istediğimiz de $769 buda şuan ki kur'a göre 2.230 tl küsür bir fiyata denk geliyor. Bu cihaz ülkemiz de 3899 tl bandında satışa sunulacağını düşünürsek.3899-2230: 1669 tl gibi ciddi bir ücret cebimizde kalıyor. Bu sayede Yurt Dışından İphone Almak mantıklı bir hal alıyor.
+ İkinci el aslında bu büyük bi soru işareti onuda kendi yorumumla sizlere şöyle özetliyim;
Şimdi örneğin 3899 tl ücret ödeyerek İphone 7 plus 32gb satın aldık. Bu cihazı 1 sene sonra satmak istediğimizde 7s çıktığında 3200-3100 tl gibi bir fiyat bandında satabiliyoruz. 700-600 tl zarar ediyoruz. Fakat 2230 tl aldığımız cihazı daş çatlasın en düşük 2400'e satıyoruz hatta 2700 2600 bu civarlara bile rahatlıkla satılabiliyor kar bile ediyoruz.ine Bu sayede Yurt Dışından İphone Almak mantıklı bir hal alıyor. Buradaki püf nokta dolar kurunda ve ucuz olan ülkelerden almaken iyi örnek abd.Çünkü almanyadan aldığımız zaman 899€ şuanki kur ile 3,020 tl geliyor. Eğer böyle alıp 2500 tl satarsak yine aynı zararı etmiş oluruz fakat dediğim gibi abd den alıp bu fiyatlara satarsak kar'a bile geçiyoruz.
+ Son olarak da erken ulaşım cihaz ülkemizde satışa sunulmadan siz almış kullanmaya başlamış oluyorsuz.
Yurt Dışından İphone Almanın Eksileri;
- Üründe uluslararası 1 yıl garantisi oluyor ve bu cihazı türkiye garantili alacak olsanız 2 yıl garnati süreniz olacaktır.
- Mağaza da alır almaz cihazı herzaman cihazı açma taraftarıyım bir sıkıntı olabilir diye ama yurtdışından başka sizin yerinize aldığı zaman cihazı bu mümkün olmuyor az da olsa burada sorun çıkabiliyor.
- Satarken aynı cihaz olmasına rağmen dandik kötü cihaz muamelesi görüyor malasef daha zor satılıyor.
- Pasaport işlemleri ücreti Imeı kaydı.
Kayıt işlemleriyle ilgili gerekli bilgilere buradan ulaşabirsiniz;
.:MCKS-Mobil Cihaz Kayt Sistemi:.
Siz yurtdışından alma imkanınız olsa cihaz alırmıydınız ?
Sizce yurtdışından cihaz almak mantıklımı.. ?
( bu konu rehber olması için açılmıştır lütfen konuyu başka taraflara saptırmayalım ki herkese yardımcı olalım )
Apple storeye gitmeden rezervasyon mu yaptırcaz yoksa gidip direk alabilirmiyiz abd de
Sim free lerin fiyati ne kadar acaba 7 ve 7 plusta tesekkurlerŞuan da gidip direkt alabilirsiniz.
Tanış vasıtasıyla yurtdışından iphone alma imkanım var almanya veya avusturyadan.Amerika modellerinde sim free versiyonları var türkiyede kullanmak için fakat diğer ülkelerde bulunmamakta.Daha çıkmadımı yoksa o modelleri alsak sıkıntı yaşamaz mıyız yardımcı olursanız sevinirim.