Yurt dışından iphone 6 almak ne kadar mantıklı ?

ayhancan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bir yakınım Kuzey Amerikaya gidecek ordan iphone 6 aldırmayı düşünüyorum burda geçerli garantisi olmayacak biliyorum.Türkçe menüsü olur diye düşünüyorum.Burdaki cihazlara göre malzeme kalitesinde bir farklılık olmaz sanırım.Fiyatı ortalama olarak 600-700 dolar civarı oluyor diye duydum.Bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok memnun olurum.

Starbowl

Profesör
Reaksiyon puanı
260
Abi çok mantıklı değil. 650 dolardan satılıyor. Ama vergisi var. Amerikada galiba vergilerin olmadığı eyalet vardı oradan alırsan karlı olabilir. Sana büyük ihtimal 2000 lira civarına gelir. Tanıdıklarımız da kaç defa amerikaya gitti. iPhone almadılar hiç. Kontratlı almadığın sürece yurt dışı çok mantıklı değil.

Starbowl

Profesör
Reaksiyon puanı
260
Abi yalnız kuzey amerikada demişsin. Abd mi yoksa kanada falan mı?

ayhancan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Abi Amerikaya gidecek büyük ihtimal ya şöyle bu yakınım denizci haliyle gemi yoluyla Limanı olan Bir Şehrine gidecek 130 lira burda vergisi varmış.

bond_bg

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
İnternette amerikada her eyalette uygulanan vergileri araştır. Ona göre spariş et. Benim cihazım İphone 5 64GB LA dan geldi. Gelen bir arkadaşım orda Apple store dan satın alıp getirdi. Ama vergisi vardı. Özetle İphone 5 64GB bana TR deki 16GB fiyatına gelmişti. Ayrıca Sim FREE alman gerekir ABD dışında kullanabilmen için. Bide TR de cihazı kaydettirmen gerekir. Kayıt için de senin yada bir yakınının yurtdışına giriş çıkış yaptığını belgelemesi yani pasaport fotokopisi gerekiyor sonrasında bu kişinin telefonun İMEİ numarasıyla BTK ya 131,5TL lik bir ücret yatırması gerekir.
.:MCKS-Mobil Cihaz Kayt Sistemi:. burdan kayıtla ilgili bilgi alabilirsin.

Starbowl

Profesör
Reaksiyon puanı
260
Abi Amerikaya gidecek büyük ihtimal ya şöyle bu yakınım denizci haliyle gemi yoluyla Limanı olan Bir Şehrine gidecek 130 lira burda vergisi varmış.
Kanada olabilir mi diye sordum. Çünkü orada 840 dolar artı vergi var. Türkiye ile aynı fiyata falan geliyor.

efnic

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
amerikadan iphone alma sakın çünkü arızalandığı zaman apple türkiye amerika ve çin cihazlarına bakmıyor garanti kapsamında diğer ülkelere bakıyor oyüzden alma sakın

ayhancan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Teşekkür ederim ilginiz alakanız için hangi eyalete gidecek bilmiyorum net olarak ama kişinin yurt dışından ilk defa telefon alışı değil daha önce de almıştı güney koreden mesela pasaporta kayıt ediliyor biliyorum da Sim Free olayını ilk defa duydum bunun hakkında biraz bilgi edinmem lazım. Genel olarak 16 Gb iphone 6 yı 650 maksimum 700 dolar civarına bulabilirse almasını söyleyeceğim. Peki ordaki cihazlar ile bize gelenler arasında üretim farkı falan var mı

Starbowl

Profesör
Reaksiyon puanı
260
Sanmıyorum. Şarj aleti farklı çıkabilir. Arkadaş haklı Türkiyede yabancı ülkeden gelenlere bakmıyorlar. Arıza çıkarsa problem olabilir.

ayhancan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
AA şarj aleti olayını biliyorum Asya ülkelerinin priz uçları farklı oluyor burda ucuna aparat takılıp bizim prizlere takılıyor.En fazla burdan orjinal bir şarj aleti alırım.Garanti konusunu gözden çıkarmış olacağım tabi ordan alırken otomatikman.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Bu arada kanadaya gitme ihtimali çok düşük büyük ihtimalle New York Boston Meksika gibi bir yer olur diye düşünüyorum.Tabi bu geminin yük aldığı yere bağlı tamamen.Sadece benim tahminlerim bu.